Podle Šilhavého pomohlo týmu poločasové přeskupení sestavy, chválil Sadílka

12.10.2021, 00:07
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Rišan

Je to jednoduché - pokud, jak doufáme, doma porazíme Estonsko a Wales, jak očekáváme Bělorusko vše rozhodne, zda W opět doma utrhne aspoň bod Belgii, v tom případě skončíme 3. Ale i když skončíme 2. není to důvod k jásotu, protože nás může v baráži čekat soupeř jako třeba Portugalsko, Chorvatsko nebo Polsko. Takže žádná sláva.

Reagovat
kilobyte

V prvním kole porazíme Makedonce a ve druhém Skotsko.

Polsko se do té baráže nemusí ani dostat.

Reagovat
Stannis Baratheon

Portugalsko ani Chorvatsko tam nebude, Polsko bychom sekli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bude záležet, kdo bude v baráži nasazený. My jsme v aktuální tabulce na 6. místě (poslední nasazený), ale jestli budeme ve skupině 3. a do baráže půjdeme jen díky Lize nádorů, tak jsme automaticky nenasazení. Aktuálně by nejsilnější nasazené týmy byly Portugalsko a Chorvatsko, ale místo nich tam pravděpodobně bude Srbsko a Rusko. Je to ale fuk, s Šilhavého připosranou taktikou se můžeme třeba v 1. kole baráže nějak dostat přes Albánii apod., ale finále baráže proti těžšímu soupeři bude bez šance, leda by je Schick porazil sám jako Skoty a Holanďany na Euru.

Reagovat
Imos

Liga nádorů

Reagovat
Mirek na tenisu

Ve skupině budeme třetí. To je už pravděpodobné. Velšané ušmudlí s Belgií plichtu, která jim bude stačit. Šilhavý stejně jako před 4 roky Mr. Yoda (se Sev. Irskem) selhal. ŠILHAVÝ VEN!

Reagovat
Acrocephalus

Jako muze mi nekdo rict, proc vetsina nasich hracu stoji a vubec se nenabizi? Jakoby se jim vubec nechtelo behat, zadny prihravky do nabehu. Takhle hrat je proste na hovno a toto nejde za trenerem, ale za hracema. To potom i s o dve tridy horsim souperem se tezko neco vymysli, kdyz doufate, ze date gol v podstate jen prihravkama do stojne nohy. Dalsi vec: co udela nas hrac, kdyz ma mic, vyvazi ho dopredu a pred nim se zjevi souper? Otoci se k nemu prdeli a prihraje dozadu, dalsi ceska specialita. Ani napad, ze by zkusil jit do souboje, udelal klicku nebo prihravku smerem dopredu. To je jen same hrani na jistotu, zpatky pres beky. Vubec to nemelo ofenzivni raz, spis takovej zapas z nutnosti.

Wiesner byl vcera traged, na co sahl, to zesral. Mateju byl k smichu. Zima taky nepresvedcil. Nevim, co bychom delali bez Schicka, ten borec nam vyhrava zapasy. Hlozek se konecne trefil, tomu jsem to pral. Soucek jako nevim co vyvadi. Vzdyt je to kvalitni hrac, tak co blbne? Forma neforma, neco umi, tak proc je tak zakriklej? Dale se ukazala absence Coufala a Jankta fakt bolestiva. Nase lajny nebyly nebezpecny, spis naopak. No a kluci by si meli sakra nacvicit poradne standartky. Jsou trapny a jeste spis pro nas skodlivy, protoze souper jde ihned do brejku. Zadny muzstvo nema tak zoufaly standartky.

Reagovat
Bakary3

Čemu se vlastně divíme?

Na EURU jsme se po postupu (nehodnotím teď zápas s Holandskem a Dánskem, kde jsme se ždímli a bylo to dobrý) plácali po zádech, jaký je to úspěch.

Když nepostupovalo pár největších matláků..., přestože s Anglií jsme si mohli nechat o bodech zdát, se Skotama jsme dle herního obrazu měli se štěstím na bod (zachytal Vaclík jak Hašek v Naganu a Schick dal gol z 50 metrů) a s Chorvatama zaslouženej bod.

Suma sumárum, my měli dle obrazu hry na 2 body, což by na postup nestačilo, shodou okolností jsme udělali 4 a jen proto už se chválíme. Za výsledky, bez ohledu na předvedenou hru.

Teď nám reálně chybí Coufal, Holeš, Jankto a vypadá to, že jsme šílený... nemít Schicka, nevím, co bysme dělali.

Upřímně, fakt bych radši hrál Buchu, Karabce, třeba i Zmrzlýho, Daňka?

Proč tam není Holík, který má dlouhodobě lepší výkonnost než Wiesner?

Proč doprdele je tam Pavelka? Protože za repre kdysi asi před 4 rokama zahrál průměrnej zápas?

S tímhle se neposuneme nikam, nikdy.

A EURO bude vždy náš strop, protože vůbec nejsme progresivní.

Reagovat
Acrocephalus

EURO vidím jako dlouhodobé snažení Šilhavého. Snažil se vyždímat maximum, co jsme měli. Všichni hráči, kromě Bořila, měli dobrou formu. Zápas se Skotskem sice jsme měli papírově vyhrát, ale... je to Skotsko, ostrovní fotbal, fujtajbl. Takže tam jsem si říkal, že jestli dáme jeden gól z penalty v nastaveném čase, bude to zlatý. Na předvedenou hru jsem se neohlížel, protože to byl prostě urputný boj, kde bereme jen výhru, jedno jak jsme toho dosáhli. Schick nám vytrhl trn z paty, nadto ještě vyslal střelu, která už teď je historicky jedním z nejhezčích gólů české repre i EURA obecně (+ má další rekordní parametry). Proti Chorvatsku se dalo zahrát lépe, kdyby hráli poctivěji a nestáhli se. Proti Anglii to byla předem domluvená fraška. Pak byla mimořádně povedená, nesmouvavá poprava namyšlených Nizozemců, no a konečně velmí kvalitní špíl proti rozjetým Dánům. Na druhou stranu, já jsem rád, že jsme skončili ve čtvrfinále. Protože v semifinále v Anglii by nás určitě čekal nějaký ošidný, nespravedlivý moment alá Sterlingova simulace ve vápně.

K MS máme teď nejblíže za poslední roky (což musí uznat všichni, když si vzpomenou na Jarolímovo působení, ještě teď z toho mrazí). Ale musíme mít zdravé klíčové hráče a nějaký drajv a hlavně Schicka ve formě.

Reagovat
Bakary3

Jo, ale zase - zase budeme spokojený, když se to povede tímhle způsobem?

Nečekám Tiki-taka, ale sakra něco by v tý hře mělo být...

I z nominací by měla být cítit nějaká snaha to posunout dál...

Tímhle způsobem jedeme pořád jen na údržbu a prostě budeme vždy jen doufat, že to nějak s odřenýma ušima, haluzí, shodou okolností vyjde.

Pro mě je tohle hrozný posranectví.

Reagovat
Acrocephalus

Tak spokojený nejsme, teď myslím poslední dva zápasy. Sadílka vidím jako pozitivní změnu a pro repre cenný objev. Další posila do zálohy, to se počítá. Já bych moc rád vyzkoušel i navrátilce Pilaře. Kdyby hrál aspoň tak zpoloviny jako před 9 lety, tak máme znovu velmi kvalitní, rychlý, nebezpečný křídlo, na druhou stranu je to řešení na max 2 roky, kdy Pilař asi už tak dlouho zdravotně nevydrží, rád bych se mýlil. Ale není už nejmladší.

Dokud hráči budou hrát do kroku, do stoje, tak to bude vypadat jako včera, nadřeme se i s podstatně slabšími mužstvy. Když se nikomu nechce běhat, tak to je pak těžký vytvářet smysluplné šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Máme na MS stejně daleko jako za Jarolíma. Budeme třetí. Yoda měl ale smůlu, že tehdy bylo třetí místo k ničemu. Dneska pro nás ještě skomírá plamínek naděje.

Reagovat
Greny

Hele ale Pavelka včera zas tak špatně nehrál.... To zas buďme objektivní

Reagovat
Bakary3

O to mi nejde, minule Standa Tecl hrál taky dobře, stejně tak teď nehaním výkon Pavelky, ale že jsou vůbec povolaný, protože tam být prostě nemají.

Reagovat
Mirek na tenisu

Pavelka je dělník. Nic víc. Pavelků ti naseru kýbl, Když nemáš kreativní a drzé hráče dopředu nemáš nic.

Reagovat
dave30

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem měl pocit totálního nenasazení, a bejt tam pořádnej trenér, tak to díky absenci diváků slyšíme i u TV obrazovek a snažil by se to aspon řevem změnit

Reagovat
JacoBee

Jo jo pomohl si ty jen to řekni. Akorát, že vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

"Už to nemáme ve svých rukách, ale věříme, doufáme, že to dopadne". Tahle věta mluví za vše a tak nějak definuje situaci v českém fotbale...

Reagovat
Bakary3

My furt a pořád jen věříme, doufáme, počítáme...

Člověk by z toho odtušil, že budeme mistři v matematice a pak nedopočítáme druhou žlutou pro Bořila Ale kluci o tom pak alespoň mluvili v šatně.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Pablos

Reagovat
ratusek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mirek na tenisu

Šilhavého realizační tým je banda amatérů a diletantů. Zlatý Šmicer!

Reagovat
veikko

Co se týče předváděné hry, tak se nám zrovna nedaří, ale musím říct, že jsem na naši reprezentaci momentálně hrdý z jiného důvodu. V konfrontaci s Walesem a teď i Bělorusy jde vidět, že ten tým je prostě plný slušných borců vyznávajících fair play. Proti Walesu naši schytali tak 5 loktů od Moora, ale nikdo si neběžel stěžovat k rozhodčímu, pokaždé naši vstali a hráli dál. Rozhodčí je pánem na hřišti. Naopak Velšani i Bělorusové spadnou, kdy můžou. Velšani navíc každý nedovolený zákrok hned reklamovali u rozhodčích. Bělorusové zase pro změnu jasně spoustu kontaktů přihrávali, protože si byli vědomi své fotbalové nekvality. Ano, Velšani nás přehráli, ale já jsem na naše aspoň hrdý, že jsou to praví fotbaloví gentlemani. To se dneska nevidí často. Naposledy si pamatuju zápas s Estonskem jako opravdu 100% férově a gentlemansky vedené utkání z obou stran.

Reagovat
Beči

Reagovat
Mirek na tenisu

Fotbal nejsou šachy ani taneční kolego. Gentlemany bychom nějaké našli. S fotbalovostí je to slabší...

Reagovat
veikko

Nevšiml jsem si, že by mnou jmenované týmy, tedy Wales a Bělorusko, ukázaly nějakou fotbalovost. A to gentlemanství už tuplem ne.

Reagovat
Pablos

No jsem zvědav na tu Ligu národů... ve skupině A

Reagovat
PaYaB

To je ještě daleko, nestraš.

Reagovat
Pablos

Jinak uvidíme jaká bude forma (neforma) a případná marodka dál... s tímhle to na víc, než na poražení max. úrovně Běloruska není... a to v baráži nepotkáme. Myslím, že nám může být snad i jedno z jaké pozice do ní půjdeme.

Reagovat
dextroza_m

Z pozice diváka

Reagovat
Pablos

tak baráž je jistá

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim proc ale me prijde ze se vymrdavme na MS a soustredime se na ME. Oboje je sice spatne ale kdyz uz teda tak spis MS ale chapu ze ti treneri si musi postavit pomnik no

Reagovat
Acrocephalus

Tak dostat se na MS je taky úplně jinej level než dostat se na ME, což by pro nás měla být de facto splněná povinnost. Dostat se na MS z prvního místa v kvaldě je takřka nereálné, nevím, koho bychom museli dostat z prvního koše, abychom měli reálnou šanci. No a z druhého, resp. ze třetího místa máš zajištěnou baráž, kde to je dost otevřený. Těch mužstev se dostane na MS fakt daleko méně a projobovat se mezi ty nejlepší bylo pro nás vždy složitý. Důkazem je toho jedna jediná účast, a to i v momentě, kdy jsme měli nejlepší generaci a v Evropě jsme byli na špici. Působí to zvláštně - na jednu stranu se na ME dostáváme poměrně daleko (viz 2004, 2012, 2020), ale nejsme schopni překlenout kvalifikační fázi na MS. Na MS 2018 jsme měli paradoxně šanci největší, protože jsme měli velmi lehkou skupinu. Ale to bychom nesměli hrát pod Jarolímem.

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
PaYaB

Největší šance byla s tou skupinou v kvalifikaci o MS 2010 (Polsko,Slovensko,Slovinsko,S.Irsko), tam ten kádr byl navíc ještě docela solidní.

Naše nejlepší generace vyhořela v té baráži s Belgií, ale zase se zrodil tým, který byl pak nejlepším celkem EURA 2004.

Reagovat
Beči

Kritikou se jak vidím nešetří, ale všichni jsme z gauče chytří a ve finále bychom totálně vyhořeli, takže určitě nechci odsuzovat trenéra, který má za sebou letité zkušenosti a je bezpochyby kvalitní. Nehledě na to, že už se vyzkoušel leckdo, ale nenapadá mě v současnosti nikdo vhodnější, než právě Šilhavka. Také se rychle zapomíná na jeho poměrně velký úspěch a dobrou předváděnou hru z letošního EURA a hned by ho lidé vyhazovali.

Reagovat
Mirek na tenisu

Havel, Brabec, Matějů.....Šilhavý ven!

Reagovat
vanGomm

Belgii a Wales naši hráči ze 4 pokusů ani jednou neporazili to také o něčem vypovídá.Myslím,že Wales Bělorusko porazí a doma s Belgií tu remízu uhraje,protože té už o nic nejde a zřejmě tam přicestuje dokonce s C týmem.On by dokonce ten 3. flek ve skupině našim hráčů spravedlivě patřil.

Reagovat
Beči

Belgie je jeden z TOP týmů Evropy a sehráli jsme s nimi jeden naprosto vyrovnaný zápas (spíš jsme byly i lepší), to myslím mluví také samo za sebe.

Wales je kapitola sama o sobě, to jsou prostě haluzáci těžící ze simulací, náhod a výpomoc od rozhodčích. Nebýt těchto faktorů, byli by několik bodů pod námi. Naše vzájemné zápasy s nimi nebyly nejlepší, ale rozhodně nás ani nijak nepřehráli.

Reagovat
PaYaB

Je taky nutno připomenout, že ve Walesu ještě nebyl (naprosto nepochopitelně) VAR, jsem si skoro jistý, že by za to držení Schicka byla penalta.

Reagovat
Mirek na tenisu

S Belgií jsme uhráli bod což bylo maximum. Kolaps byl bod s Walesem. A v baráži nás může potkat Portugalsko, Španělsko, Chorvatsko, Švýcarsko, Ukrajina....

Reagovat
PaYaB

Španělsko jenom pokud nevyhraje doma nad Švédskem, Chorvatsko už je delší dobu slabší(hratelné), Švýcaři by byli problém a s Ukrajinou se nejspíš nepotkáme (mají snad 6x remízu).

Reagovat
žrout

Národnímu týmu by pomohl, kdyby Šilhavý konečně vytáhl svý koule a vrátil je, kam patřej. Ta jeho připosranost by se dala krájet a prodávat v Kauflandu za pultem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele