Podle Petržely berou hráči Slovácka boj o poháry s humorem

24.02.2021, 21:39
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (48)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Svědík tam buduje systematicky tým několik let. Má pardály kolem kterých postavil celkem mladé progresivní mužstvo. Tým má super stadion kde občas hraje reprezentace a vedení klubu je zdravé. Tým jde tabulce volně nahoru několik posledních sezón a podle mě má na to naplnit scénář Plzně, která se teď zmítá v krizi. A stát se velkoklubem v našich podmínkách. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi jmenovat 3 mladé hráče, kteří za to Slovácko hrají?

Mám taky radost, že se takto vyšvihlo, ale na to, že jsou třetí tak tam postrádám jakoukoliv individulitu, hráče, u kterého bych si řekl, že bych ho zkusil i v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Což nicméně zas tak nevadí pokud to dokážou nahradit týmovostí, aspoň tolik nehrozí, že jim to po sezóně ekonomicky silnější kluby vyzobou...

Reagovat
lampas

Tak adepti pro repre by tam byli, ale jsou přesně na ty posty, kde máme téměř světovou kvalitu

Reagovat
Keeper117

Nemrava je celkom mladý potom Lukáš Sadílek a to je asi tak všetko je šialené že Kliment má už 27

Reagovat
veikko

Nemravovi je 25 a mezi ligovými gólmany zase nijak zvlášť nevyčnívá. Sadílkovi bude taky letos "už" 25. Jediní dva opravdu mladí hráči jsou Kubala a Kohút, kteří ale nehrajou pravidelně v základu. Zbytek buď starší hráči nebo hráči ve fotbalovém středním věku.

Reagovat
dinss

Reagovat
kecipep

Individualita - Kliment a Havlík

Mladí - Kohút, Srubek, Kubala, čekající Mareček, Rezek, Timur a zraněný Tomič (naše eso v rukávu) + na hostování je nadějný Vincour, který se k nám vrátil ze Slavie. Pravidelně hraje Kohút a poměrně i Kubala. Příští rok jsou Kohút, Srubek i Kubala připraveni hrát základ - respektive byli by schopni. Mužstvo nám pěkně zestárlo, ale zase s mladíky bychom asi 3. nebyli, bohužel tohle není dlouhodobě udržitelná koncepce bez silného sponzora. Vždy jsme žili z prodeje odchovanců a teď se nám opravdu nehodí covid, když naše béčko vede MSFL a hráči (Polášek, Pernica, Vecheta...) v něm ztratí sezónu, ve které by se mohli připravovat na náhradu našich třicátníků. A Svědík není trenér, který tam hodí do vody mladíka, jako byl Soukup, Levý a hlavně Kordula. Každopádně nebýt jich, tak neprodáme Civiče, Hellebranda, Janoška a v historii spoustu dalších...z čehož jsme živi. Ono je to dost ošidné, v následujících 3 sezonách nedosáhneme na poháry, mladíky v kádru na prodej mít nebudeme a jsme v bryndě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím tomu, že někdo mimo velkou českou pohárovou čtyřku je schopný se do poháru přes předkola dostat.

Reagovat
meno

Když budou mít štěstí na los. Plzni před 10 lety taky nikdo nevěřil, že se dostane do pohárů.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl úplně jiný mančaft (ten mančaft o rok později udělal titul, nebo o něho minimálně hrál.......).

Jasně, že mistr ČR se do pohárů dostane, ale náhodně 3.-4. mančaft ne.

Reagovat
meno

Proč by nemohlo hrát Slovácko?

Srovnání sestav, hráči co odehráli aspoň 2/3 zápasů:

Plzeň 2009/10

Daněk 26 let, Bystroň 27, Lecjaks 19, Limberský 26, Navrátil 25, Horváth 34, Jiráček 23, Kolář 24, Petržela 26, Rada 26, Rajtoral 23, Bakoš 26, Rezek 27, Střihavka 26. Průměr 25,6 let. 99 startů v evropských pohárech.

Slovácko 2020/21

Nemrava 24, Hofmann 30, Kadlec 36, Reinberk 31, Šimko 29, Daníček 29, Havlík 25, Kalabiška 34, Kohút 20, Petržel 37, Sadílek 24, Jurečka 26, Kliment 27, Kubala 24, Navrátil 30. Průměr 28,4. 157 startů v evropských pohárech. O něco starší, ale o to zkušenější tým.

Ty paralely jsou taky jasný, útulné město, spíš rodina než tým, pochybný postavy napojené na vedení, relativně mladej, ale už otrkanej trenér.

Když to tak vidím, tak příští rok vsadím na výhru Slovácka v lize

Reagovat
smazaný uživatel

A k těm mladíkům - to může v stejné kvalitě/kvantitě vyjmenovat prakticky v česku každý klub.

Neříkám, kdyby tam v základu běhali 4-5 kluků do 21 let. Ale takto... že někdo někde střídá.

Ačkoliv je Slovácko dost sympatické, tak bych v tom neviděl nic, co by mělo trvat třeba ještě příští rok. Tam to táhne prostě jen ten Svědík a to, že ty kluci mají prostě klid.

Na poháry nebo na řeči o Nové Plzni je to prostě málo.

Reagovat
kecipep

S tím já souhlasím. Ty mladíky jsem nechtěl nějak obhajovat, pracujeme s nimi, ale není jich v kádru tolik jako kdysi.

Reagovat
oli9

Jenže na Slovácku chybí to nejdůležitější, silný sponzor. Zemek5 to sám netahne tohle je strop

Reagovat
Rišan

On jim nepomáhá tamní gamblerský magnát Valenta?

Reagovat
oli9

NN ten investoval už jen do mládeže a akademie... Ale jak je ten nový zákon zdanění loterii víc tak ani Kč

Reagovat
dinss

Mladé? Koukáš na jiné Slovácko?

Reagovat
martin1

Mladé? Věkový průměr poslední základní sestavy je 29,3. Když bys vzal 11 hráčů s nejvíce odehranými minutami, tak je věkový průměr téměř 30 let.

Reagovat
meno

Ten průměr ti hrozně deformují Petržela (37), Kadlec (36) a Kalabiška (34). Nemůžeš čekat, že vydrží dýl než do konce příští sezony.

Reagovat
martin1

I bez nich by to bylo dost. Hofmann, Daníček, Reinberk, Šimko, Navrátil - všichni buď 30+ nebo za nedlouho 30. Zbývají Nemrava, Sadílek, Kliment, Havlík, Jurečka - všichni 25-29. Jediný Kohút trochu vybočuje. To budou muset v blízké době výrazně omladit. Béčko jim válelo v MSFL, takže další mladíci kvalitu zřejmě mít budou, ale ty zápasy budou (nejen jim) chybět.

Reagovat
meno

Tak mohli by zkusit hostovačky. Pokud se dostanou do pohárů a Liberec ne, tak určitě budeme ochotnější posílat hráče jim, spíš než na sever.

Reagovat
VP85

Scénář Plzně? To je dost odvážné tvrzení... Šlape to, to každopádně, ale z první vlaštovky dělat jaro...?

A až Svědíka přetáhne jiný a ekonomicky silnější mančaft, těžko říct, zda se najde trenér, co dokáže navázat na jeho práci.

Reagovat
meno

Proč by šel pryč? Slovácko mu svědčí, když bude chtít přidat, Veliče spolu s vedením se rádi trochu přes kapsu plácnout a na zahraničí to nevypadá. V lize by neodmítnul leda nás. Sparta má teď Vrbu a do Plzně by, v tuhle chvíli, šel jenom blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo to si uplne nemyslim. Vede to systematicky na vrchol, ale nema to pevne zaklady, viz mlada generace. Jakmile skonci hraci jako Kadlec, Reinberk, Petrzela, tak je tam sice par hracu stredni generace, ale kvalitou niz.

Slovacko byvalo zname davanim prostoru mladym hracum, ale to se dost zmenilo, do pripravy uz nebere 17,18 kluky, ale nechavaji je v juniorce dlouho, berou az treba 19,20 coz je pozde podle me na to, aby z nich mogli byt tahouni, nemluve o prodeji nekam dal. Svedik jako takovy je super, ale Slovacko si podle me timhle “uspechem” pod sebou paradoxne podrezava vetev. Usiluji o status Akademie, zatim nedostali akreditaci uz nekolik let. Tady podle me Slovacko zaspalo a vrati se to podle me v podobe navratu do stredu tabulky. Ale samozrejme se muzu mylit, na ty podminky dela ackovy tym skvele vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

To je ostatne videt i na B-tymu, ktere je na spic MSFL, ale hraji proste ucelny fotbal, prostor pro invidividualitu, mlade hrace prakticky zadny, kolektivni uspech, namisto toho, aby hrali treba pekny fotbal a tem mladym dali sanci delat chyby atd

Reagovat
ondrasch77

Stát se velkoklubem , vždyť Zemek je snad téměř v kriminále, jeho syn / synové jednou nohou taky.... A další podporovatel Vráťa Mynář ....až chcípne Zeman a Vráťovi se zavřou kouhoutky, tak už po něm ani pes neštěkne.

Reagovat
mayday

Slovácko je furt spíše regionální klub, na nějakou šňůru že by končili pár sezon v top5 třeba to moc nevidím. Letošní sezona samozřejmě parádní.

Reagovat
ratusek

tak Plzeň ze sebe taky ten regionální klub dělá ještě i ted

Reagovat
Blasphemer

Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně moc neslavit a soustředit se na víkend. Je potřeba potvrdit body z venku domácím vítězství

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Reagovat
Petr325

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
doshcz

Reagovat
lichna.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavý jestli se teď někdo od nás objeví v nominací Šilhavého, nejvíc je vidět Sadílek/Havlík/Kliment, podle mě největší šanci by mohl mít Sadílek, ale bojím se že jelikož tam není žádný přátelský zápas tak trenér nebude chtít nic zkoušet a nominuje to osvědčené

Reagovat
doshcz

Sadílek a Havlík maj smůlu, na jejich posty je silná konkurence

Kliment by s trochou štěstí do repre ještě mohl

Reagovat
kecipep

To Šilhavý udělá raději z Masopusta hroťáka, aby tam nemusel Kliment

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

Pokud by se nedařilo útočníkům, možná Kliment, jinak si tam neumím nikoho představit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraci dobre jako celek ve Svedikove systemu, ale ani jeden z nich nema repre co dat, resp. u zadneho z nich bych si nerekl, hele tak tenhle frajer proc neni v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Poslyšte, ta současná situace Slovácka se vytvořila postupně. Vznikl trenérský tým kolem Svědíka, který je plně funkční po odborné, organizační i lidské stránce. Bezproblémové vztahy s managementem (Pojezný, Šumi). Příprava týmu je v maximální míře směrována k nejbližšímu soupeři. Hráčský kádr má solidní kvalitu s několika individualitami a taky universály, kteří jsou schopni alternovat. Zvedají se další, mně se velmi líbí hra inteligentního Jurečky, Kohút hraje úspěšně v každém zápase. Klub je průběžně doplňovaný potřebným způsobem. Příchody z poslední doby - např Kliment, Cecilia, nebo zmíněný Jurečka to potvrzují. V dnešním fotbale kromě nejbohatších klubů nemá cenu se bavit o dlouhodobější perspektivě. Navíc je zde nyní Covid a klidně mohou nastat další omezení a zarážky, které zásadně ovlivní chod soutěží. Slovácko je dlouhodobě můj oblíbený klub a jsem rád, že teď válí. Borci tvoří opravdový tým a oni i my jejich příznivci máme z jejich hry radost

Reagovat
mayday

Že by Petrželka zaútočil ještě na rekord ve startech v lize?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele