Podle komise rozhodčích Liberec dal Příbrami dva neregulérní góly

12.02.2019 20:57 - Aktuality
Logo Fortuna ligy (© twitter.com)
 
Liberečtí v sobotním prvoligovém utkání s Příbramí vstřelili dva neregulérní góly. Podle komise rozhodčích hráči Slovanu při domácím vítězství 4:0 jednou skórovali po ruce a jednou z ofsajdu.

Úvodní branka libereckého Matěje Hybše z 20. minuty neměla platit kvůli hře rukou. Komise konstatovala, že hlavní sudí Emanuel Marek udělal chybu. Jeho pomezní kolega zase chyboval v 62. minutě, kdy nesignalizoval ofsajdové postavení před čtvrtým gólem Libora Kozáka.

Komise rozhodčích souhlasila s penaltami pro domácí týmy v zápasech Mladá Boleslav - Plzeň (1:1) a Sparta - Bohemians 1905 (1:0). Arbitrům Pavlu Julínkovi a Zbyňkovi Proskemu však vytkla, že pokutové kopy neodpískali rovnou, ale až po dodatečném zhlédnutí záběrů od videorozhodčího.

Další utkání úvodního jarního kola nejvyšší soutěži zůstala bez komentáře.
Autor: ČTK
Počet zobrazení: 1840
Komentáře (63 / 0 nových)
K.A.R.A.D.E.N.I.Z
12.02.2019 21:05
#
lampas
12.02.2019 21:08
#
Pak že Karl šetří....Jen začal investovat na správných místech
Dokturekzhor
12.02.2019 21:10
#
ratusek
12.02.2019 21:12
#
Na nic ostatního nepřišli? Fakt žumpa
diskoschlampe
12.02.2019 21:17
#
Ofsajd byl jasnej, nechápu pomezního, to měl jak na talíři...

Ale ten první gól, všude se psalo, jak to ze záznamu není poznat, jestli hrál rukou nebo tělem... To má komise nějaký lepší záběry než z tv?
Kozut11
12.02.2019 21:51
#
Ruka byla jasna i z dostupnych zaberu, ofsajdvelice pravdepodobne taky jasnej .. no tentokrat sem se nezlobil
PlackaSKS
13.02.2019 00:00
#
andrew96
12.02.2019 22:07
#
Starku.
PlackaSKS
13.02.2019 00:01
#
přesně věci co by odhalilo video. podle mě teda i tu ruku... jen at je na všech zápasech a tyhle chyb se omezí
žrout
13.02.2019 11:23
#
ondrasch77
13.02.2019 01:52
#
To jsem psal už tři dny zpátky
Takže Liberec dva neregulérní, Oscar náhoďák... Takže to zas takovej valec nebyl...
andrew96
13.02.2019 07:52
#
Kdyby ty góly neuznal, tak by to byl Liberec, jak jej známe z podzimu.
C-M@ster
13.02.2019 03:59
#
Na O2 na YT jsou vyplý komentáře u nejnovějších videí, ale 4 dny starý video to tak nemá.
To vypli kvůi komentářům na Godlu?
Nr.Nobody
13.02.2019 08:19
#
Všeho moc škodí, na seriál se dívám od začátku, i Godlovi jsme fandil. Ale tím, že mi ho teď cpou úplně všude, tak mě začíná šíleně srat a to včetně toho seriálu.
kilobyte
13.02.2019 10:57
#
Až se prosadí Pepa alias cikánský Messi, tak o něm uslyšíš pořád.
lampas
13.02.2019 11:11
#
iamek
14.02.2019 00:07
#
frankiefcb
15.02.2019 08:34
#
C-M@ster
13.02.2019 04:06
#
Lol a teď v Tiki-Taka vidím ten zákrok Chipcia...
https://youtu.be/dnrJDt9-WCA?t=152

O to směšnější jsou pak jakýkoliv argumenty pro penaltu v 92. minutě pro Spartu.
Pokud se nepískalo toto, jak se mohla kopat ta nakonci?
a2762019
13.02.2019 07:16
#
Žlutý zákrok těsně před šestnáctkou.
Scorsesehö_öbočí
13.02.2019 07:42
#
TurboPlastik
13.02.2019 10:16
#
Ano, souhlas
andrew96
13.02.2019 10:28
#
C-M@ster
13.02.2019 11:02
#
Ale proč se na to ani nekoukl?
Je to potenciální penalta a je stejně závažná.
žrout
13.02.2019 11:26
#
Ve FF podcastu říkali, že mu prý video hlásilo, že to není penalta nebo něco podobného. Ale prý prostě s videem komunikoval. Pokud to VAR vyhodnotil jako souboj ve vápně a tím pádem se k tomu mohl vyjádřit, rozhodně měl sudímu poradit, aby to přezkoumal. Prostě aby VAR tohle ohodnotil jako čistý souboj, to je úplně mimo...
Dauda
13.02.2019 11:34
#
Jestli chápu VAR dobře, tak řeší situace pouze ve vápně a pak góly a nebo když má dostat někdo čk. V tomhle případě teda vyhodnotili, že to nebylo ve vápně a nebylo to na červenou, tudíž je pouze v pravomoci rozhodčího, zda to byl faul.
žrout
13.02.2019 12:19
#
No to sice ano, ale pokud to byl případ, který byl mimo jejich "pravomoc", pak nerozumím tomu, proč to komunikovali s rozhodčím. To by přece neměli, pokud by to nebylo ve vápně, ne?
PlackaSKS
13.02.2019 13:13
#
mohli mu jen nahlásit, že to bylo mimo vápno pokud se třeba i sám zeptal. ale neměli by pak hodnotit jestli je to faul nebo ne, to je na něm. a tam teda podle mě zásadně chyboval.
PlackaSKS
13.02.2019 13:16
#
zase ale proč by řešil jestli to bylo ve vápně když to nevyhodnotil jako faul, to je pak jedno...
db18
14.02.2019 14:33
#
Blasphemer
13.02.2019 08:26
#
PlackaSKS
13.02.2019 11:04
#
"pokud se nepiskalo toto, jak se mohla kopat ta nakonci".. Když vynechám, že to podle mě byl faul, ale přes vápnem a jen na žlutou, tak když udělám chybu, mám udělat další? Blbost. Neodpiskani prvního zákroku není argument pro neodpiskani typologicky úplně jiného.
žrout
13.02.2019 11:26
#
C-M@ster
13.02.2019 11:30
#
Proč se nepodíval na video?
Obojí bylo bránění ve hře hráči bez snahy hrát míč ve vápně.

Rozhodčí si takhle může videem vybrat, pro koho rozhodne zápas penaltou.
PlackaSKS
13.02.2019 11:50
#
dívání se na video je věc druhý, já se vyjadřoval k něčemu jinému, takže úplně nevím proč to ted vytahuješ.. nicméně když už se ptáš, tak proto, že zákrok nebyl ve vápně a nebyl ani na červenou kartu, tudíž ho var podle nastavených pravidel nemohl upozornit, aby se na to podíval. zatímco dostálův faul jednoznačně ve vápně byl a proto ho var upozornit měl a taky upozornil a on správně vyhodnotil, že šlo o faul a tudíž penaltu... rozhodčí si nevybírá co zkouknout na videu a co ne, je to jednoznačně (byť podle mě ne šťastně) nastaveno
C-M@ster
13.02.2019 12:07
#
Já si nemyslím, že ten faul měl být až tak jednoznačně mimo vápno, aby nemohli říct rozhodčímu, aby se šel podívat.

"tak proto, že zákrok nebyl ve vápně a nebyl ani na červenou kartu" - možná by neškodilo přečíst si pravidla

Zákrok přesně na hraně
https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/52001761_1079493515569688_7473490382077034496_n.png?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=170ce058accc7dfe8571f54a56fb2d55&oe=5D290F1F

Za mě penalta spíš ne, video určitě jo.
PlackaSKS
13.02.2019 12:14
#
k prvnímu kontaktu došlo ještě před vápnem a píská se tam kde faul začal. pravidla ohledně varu znám a tohle zkrátka bylo vyhodnoceno správně, var nemá rozhodčího vyzývat, aby se díval na každý zákrok, který podle nich vyhodnotí špatně. pouze pokud může jít o penaltu nebo červenou kartu. penalta ne, bylo to před vápnem, červená ne, tak brutální to zase nebylo. jediná chyba tam byla, že rozhodčí, který měl dobrý výhled, to nepískl jako faul sám, což ale zase nesmí kompenzovat tim, že pak nepískne jasnou penaltu pro spartu.
chybu varu v rámci nastavených pravidel tam rozhodně nevidim.
Nr.Nobody
13.02.2019 08:10
#
A Komlicenkova penalta jako v pořádku?
acabskej15
13.02.2019 08:55
#
Moc jasnějších penalt jsem neviděl. Nebo ho snad Hubník netrefil?
Nr.Nobody
13.02.2019 09:13
#
O to ale vůbec nejde.
ratusek
13.02.2019 09:44
#
TurboPlastik
13.02.2019 10:16
#
to dvojitý hraní prakticky nelze rozeznat
PlackaSKS
13.02.2019 11:05
#
viděl sem to třikrát a nemůžu s jistotou říct, že to trefil dvakrát
Manny
13.02.2019 13:56
#
acabskej15
13.02.2019 10:34
#
aha a o co jde?
Nr.Nobody
13.02.2019 11:01
#
Ze se mice pri penalte dotknul 2x a to je proti pravidlum.
EAG le grand amour
13.02.2019 11:03
#
Manny
13.02.2019 13:56
#
fromik
13.02.2019 18:41
#
Být to proti Slavii tak se podívat jde, protože by mu média dala co proto kdyby ne. Je to asi tak viditelný jako dotyk Zemana rukou při penaltě ve vzájemnym zápase se Slavií = když chci, vidim to tam. Tomu se říká pomoc rozhodčího. otázkou je, komu pomáhá, jistojistě vždycky Plzni.
acabskej15
13.02.2019 08:30
#
To je právě ta chyba, že není video všude. Zároveň by mě ale zajímalo, z jakých záběrů se to poznalo, sám jsem na oba momenty koukal a hledal po zápase, ale ani v jednom případě jsem to průkazně nenašel. Bylo by třeba fajn, kdyby vždycky k těmto závěrům dala i komise nějaká vysvětlení (jako fanouška by mě to dost zajímalo a třeba i poučilo)
SK1894
13.02.2019 10:36
#
Lord Beilish
13.02.2019 13:04
#
Zákrok Chipciua byl jasně na penaltu. K prvnímu doteku hráčů došlo na čáře, což je součást pokutového území. Podstatnou část kinetické energie ( která způsobila pád ) formou hokejového zákroku obdržel hráč Bohemians jasně uvnitř šestnáctky. P.S. Moc to neznám, ale napadlo mne, nebyl někdy p. Chovanec ve Spartě?
pytlerLFC
13.02.2019 13:27
#
Souhlasim, to byla daleko větší penalta než ta naše nebo Sparty v nastavení
Nr.Nobody
13.02.2019 14:00
#
Bohemak12
13.02.2019 15:24
#
žrout
13.02.2019 16:47
#
fromik
13.02.2019 18:50
#
Pro mě je klíčový, že on celou dobu šel sundat hráče a nešel po míči, jasnej faul, Teď otázkou je jestli panalta (ve vápně nebo ne) a jestli červená nebo žlutá. Už jsem viděl žlutý karty za podobný zákroky s menší intenzitou, v hloubi pole.
HorajzmAmmann
14.02.2019 07:21
#
Faul ano, penalta ne
db18
14.02.2019 14:34
#
jaRys9
14.02.2019 09:11
#
Han střelil první
14.02.2019 12:13
#
REPLIKATOR
14.02.2019 21:44
#
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.