Počítají se tři body, hodnotil De Ligt první ligovou výhru v sezoně

23.09.2021, 12:56
Aktuality
Matthijs De Ligt (© AFP)
Juventus je zvyklý pohybovat se na čele tabulky italské nejvyšší soutěže, úvod letošní sezony ho ovšem v ideálním rozpoložení rozhodně nezastihl a až v pátém kole se dočkal první výhry. Na půdě Spezie to rozhodně neměl jednoduché a dokonce prohrával, vítěznou branku si na své konto připsal Matthijs de Ligt...

Juventus poněkolikáté v sezoně promarnil náskok a od 49. minuty musel dotahovat. Vyrovnání zařídil Federico Chiesa, v 72. minutě pak dal výsledku konečnou podobu De Ligt.

"Zápas byl náročný. Odehráli jsme dobrý první poločas, jenomže jsme dostali gól z poslední šance a to je vždycky těžké. V úvodu druhé půle jsme navíc inkasovali znovu, k výhře nakonec vedl náš charakter. Jedinou věcí, která se počítá, jsou tři body," prohlásil nizozemský obránce.

Juventus minulý týden vyhrál v Malmö a alespoň na chvíli dal zapomenout na výkony z domácí scény. Na té podlehl Empoli a Neapoli, body si vedle toho rozdělil s Udinese a AC Milán. Ještě včera se pohyboval na sestupových pozicích tabulky.

"V Juventusu musíme vyhrávat všechny zápasy, od tohoto výsledku se nyní potřebujeme odrazit a začít novou sezonu. Je třeba jít zápas od zápasu. Mám radost z bodů, vždycky hrajeme jako tým a neplatí to jenom o hráčích na trávníku, ale i o těch, kteří sedí na lavičce náhradníků, to je velmi důležité. K výsledku pomohli i ti, kteří se na hřiště dostali ve druhém poločase," upozornil De Ligt.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
ryzskej

Ten musel být ve škole na matematiku bedna...

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
czech_mira

Jak ho hodnotíte po dvou letech v Juventusu?

Reagovat
Fairplay

Fakt, že mnohdy místo něj hraje jeden z dědků, je podle mě všeříkající. Připadá mi jako předražený Demiral.

Reagovat
Eldarion

Dedkovia proti ktorým si útoky Belgicka, Anglicka a Španielska ani neškrtli

Reagovat
cresposuper

A ktori hraju v lige tak o triedu horsie

Reagovat
10

Reagovat
Fairplay

Dedkove, které posledních pár let na klubové scéně cupuje každá rychlejší hbitejsi behavejsi ofenziva však si pusť záznamy, jak si je loni vodí Bergamo, Fiorentina nebo třeba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Loňské výsledky jsou odrazem neexistující zálohy a neexistujícího systému. Allegri to dal letos takticky trochu dohromady, ale včera to bylo i tak vidět. Cesta k nápravě bude delší. On i De Ligt je ohromně pomalý a těžkopádný. U Manciniho v reprezentaci vidíš, jak kompaktně funguje celý tým a obrana se zálohou je propojená. Mít Juve hráče jako Jorginho, tak je to taky o něčem jiném.

Reagovat
Csaplárova past

Jorginho? Vidim dobre? Hrac, ktereho tady mistni elita jen kritizuje a tvrdi o nem, ze jen posouva mic dozadu a nic neumi ....?

Reagovat
Furia Ceca

To spíš o něm vždycky tvrdili fanoušci PL, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě spíš především fanoušci Chelsea

Reagovat
JeséRodriguez

a pak hypujou Mounta, to je myslím všeříkající...

Reagovat
Seydou Doumbia

Prosímtě, tady i Lukaku nebo Kane jsou podle místních tragédi...nějaký blbý eurofotbal přece není měřítko

Reagovat
smazaný uživatel

Blbý eurofotbal? BAN

Reagovat
Eldarion

No offense, ale pod Pirlom Juve fakt hodnotiť nejdem.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupová částka s odstupem času odpovídá potenciálu, výkonům ne. Ve 22 letech dobrý, ale pořád je před ním dlouhá cesta.

Reagovat
Fairplay

Jak zpětně hodnotíš Demirala, tehdá mi za těch 25 mega přišel jako bargain, měl nebo má podle tebe potenciál? Nebo jen kvůli hlavě ho jako Arthur asi nikdy nenaplni?

Reagovat
smazaný uživatel

On by zůstal, kdyby ho nechali víc hrát. Chtěl mít herní vytížení, jinak by z Juve pryč nechtěl. Podle mě je to kvalitní stoper a své uplatnění by v týmu měl. Nehledě na to, že deal, který domluvili s Atalantou, je pro soupeře ten samý bargain. Tohle je prostě průšvih, podobný jako s Romerem.

Osobně bych ho taky klidně prodal, ale za předpokladu, že by šel za 50+, za aktuálních podmínek je poděl. Ale souvisí to s penězi, Juve potřebovalo peníze, protože účetnictví hoří jak Aljaška v plamenech, zvlášť na budoucích plněních.

Arthur má osobnostní problém, není schopný přebrat zodpovědnost za svoje činy a má spoustu věcí na salámu. Ten výčet jeho průšvihů z Barcelony mi celkem stačí. Takový Demiral podle mě není.

Reagovat
10

Učí se, maká na sobě, má pokoru, ale ten progres se asi s ohledem na částku čekal větší. Na druhou stranu mu je měsíc 22 let, v tomhle věku většina ze současných top stoperů takhle nehrála.

Reagovat
LeonardoUžoa

Aby jej Raio netlačil jinam v době, až se dostane na dobrej level.

Reagovat
10

s tím se asi tak nějak počítá

Reagovat
dreambox61

DeLIGHT dela min chyb nez Bonucci.A v TOM JE TEN FOR!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele