POBŘEŽÍ SLONOVINY MOŽNÁ NEBUDE NA MS

03.03.2006, 11:17
Aktuality
Sloni si sice zajistili poprvé v historii účast v závěrečném turnaji mistrovství světa, ale politické napětí v zemi komplikuje cestu do Německa. Pobřeží Slonoviny je od roku 2002 rozděleno na dvě časti.

Rebelové ovládají sever, zatímco vláda kontroluje pouze jih. I zde obyvatelé věřili, že prostřednictvím sportu se dokáží obě znepřátelené strany spojit, ale mír je zatím v nedohlednu.

"Doufali jsme, že každé vítězství Slonů nás může navždy znovu spojit dohromady. Bohužel nevidíme nic takového na obzoru," říká Jacques Anouma, šéf národní fotbalové federace.

"Žádáme všechny protagonisty, aby položili zbraně a začali se bavit o míru," žádá Anouma. Úřadující vicemistři Afriky patří k černým koňům šampionátu a prezident federace věří, že svými slovy pomůže k rychlému vyřešení nedobré situace.

Anouma už dříve prohlásil, že pokud se napětí v zemi nesníží, bude se vážně uvažovat o bojkotu šampionátu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Ondrej

Tak to by byla škoda...Sloni jsou good...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to sa nestane..Ved fifa je proti tomu aby sa politika miesala s futbalom to by nedopustili

Reagovat
smazaný uživatel

hnusná politika..

Reagovat
HOST*petr

Fotbaliste reprezentuji svoji zemi,ale pokud neni zeme jak muzou reprezentovat. Politika je velice dulezita.

Reagovat
HOST*Paskvil

politika NIKDY nebyla důležitá, to si pamatuj! Vždycky byla příčinou k válkách a nepokojům! Nasrat všem politikům!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by tam boli. Ved les elephanzs su druhi naj v Afrike, a bola by to obrovska skoda. Inac ak tam budu, tipujem stvrtfinale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele