POBORSKÝ CHYSTÁ KONEC KARIÉRY

29.04.2007, 14:00
Aktuality
Karel Poborský se po letošní sezóně chystá pověsit kopačky na hřebík. Rekordman v počtu reprezentačních startů za český národní tým se v průběhu týdne stal novým vedoucím mužstva vedeného trenérem Karlem Brücknerem a ke změně názoru ohledně konce kariéry ho zřejmě již nic nepřinutí...

"Chystám se ukončit kariéru. Toto rozhodnutí je definitivní a nezměním ho, ani kdyby se České Budějvice z poháru kvalifikovaly do Poháru UEFA. Na takovou soutěž musíte být připraveni a já nechci projít tou letní dřinou," zdůvodnil zkušený záložník své rozhodnutí.

Před Poborským jsou tedy poslední týdny kariéry, poté ho čeká nová výzva. "Budu se starat o týmové služby, ubytování, zařizování sponzorů a mohl bych také pečovat o vztahy mezi hráči a federací a hráči a trenérem," popsal Poborský svou funkci v národním týmu.

35letý záložník za národní tým odehrál celkem 118 zápasů a ve své soukromé vitríně má stříbro z ME 1996 a bronz z evropského šampionátu, který se konal o osm let později. Během své hráčské kariéry působil ve Viktorii Žižkov, Slavii Praha, Manchesteru United, Benfice Lisabon, Laziu Řím a Spartě Praha, kde se před více než rokem nepohodl s vedením a odešel do v té době druholigových Českých Budějovic.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*matZz

svět už nikdy nebude takovej jako když hrál kája . . .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele