Po fantastické sezoně ve Feyenoordu do Premier League? O Hancka má zájem Newcastle

25.06.2023, 11:04
Aktuality
Dávid Hancko (© AFP)

Čtvrtý tým uplynulé sezony Premier League Newcastle se podle informací deníku Daily Mail zaměřil na získání slovenského defenzivního univerzála Dávida Hancka (25).

Rodák z Prievidze strávil minulou sezonu v nizozemském Feyenoordu Rotterdam, se kterým získal ligový titul, přičemž se pod jeho zisk výrazně podepsal. Od trenéra Arneho Slota dostal maximální důvěru hned po svém příchodu z pražské Sparty a celkem nastoupil do 31 ligových zápasů, ve kterých dvakrát skóroval.

O jeho důležitosti a výborných výkonech svědčí i prestižní ocenění pro Hráče roku podle AD Sportwereld. Je také nedílnou součástí slovenské reprezentace, za kterou od roku 2018 odehrál již 27 zápasů.

Jeho premiérová sezona v Rotterdamu nezůstala bez povšimnutí. Už dříve se ve spojení s Hanckem zmiňoval zájem Neapole. Nyní se však měl ozvat Eddie Howe se svým Newcastlem. Pětačtyřicetiletý trenér by po úspěšném ročníku a postupu do skupinové fáze Ligy mistrů rád doplnil svůj kádr. Podle deníku Daily Mail si vyhlédl Dávida Hancka na pozici levého stopera. Bývalý hráč Fiorentiny, Sparty či Žiliny je údajně na užším seznamu.

Po brankáři Martinu Dúbravkovi by tak mohl být druhým Slovákem, který by oblékal barvy Newcastlu.

Autor: Livesport.cz / Peter Žember

Komentáře (148)

Přidat komentář
Pablos

Je na užším seznamu ....tak jako jo kéžby mu to klaplo, přeji mu to. Ale stejnak je to tak na expressku Ale aspoň je tu nějákej novej článek no po dvou dnech na hlavním

Reagovat
kissak

Jj kazdej novej článek o Newcastlu je vítanej

Reagovat
jk

Článek nečlánek, hlavně že tu nebudou strašit ti kromaňonci ze španělské a italské sekce…

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pablos

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Unai

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Euphael

Reagovat
shitcool

Reagovat
Neutron

Reagovat
Salfovic

Nahlášeno španělské a italské sekci.

Reagovat
jk

Džihád incoming in 10.

Reagovat
Shottack

9

Reagovat
J0EL

10 uz by tu fakt chodit nemusel no

Reagovat
jk

Reagovat
Freedo

Reagovat
Sosi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
J0EL

Reagovat
krisa

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Čenda

Reagovat
TopinB

Reagovat
papanegra

Pořád lepší než podcast..

Reagovat
Pablos

by o té jedné větě, že je v užším seznamu dokázali mluvit hodinu a půl klidně

Reagovat
Kixi Syhimour

Lynch píše, že jsme blízko k dohodě o Thuramovi. To je mi najednou dostupných záložníků, když se chce...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak záložníku je plná prdel, jen vedení nesmí být neschopné kapku zabojovat. Suma?

Reagovat
romeo351

Reagovat
Godwinson

K tomu vcerejsku. Ja ho moc nevidel na jare, ale pochybuju, ze se tolik vzdalil tem zoufale prumernym vykonum z doby predesle. Za me tezce precenovany i v ramci protekcnich spratku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono Nice není zrovna klub, kde by loni vše fungovalo jak mělo. Thuram není rozhodně hotový hráč, ale Klopík umí s mladými hráči pracovat a na ten vyšší level je umí dostat. K.Thuram na to potenciál za mě má, ale uvidíme.

Reagovat
avicii

snáď je to pravda

Reagovat
Godwinson

Reagovat
PBLead

Reagovat
JackDaniels.

To by bola parada mat v klube dalsieho slovaka

Reagovat
Pablos

Ale tomu Dúbravkovi musí bejt už kotel né ? Poslední sezóna ?

Reagovat
maXam

To by sa musel najst klub v dobrej lige, ktory hlada jednotku. Ale neverim, ze by taky klub mal ako prvu volbu brankara, ktory za minulu sezonu odchytal 1 zapas v lige a zopar v poharoch a repre.

Drzim mu palce, ale realne si myslim, ze najlepsia volba by bola zostat a chytat aspon v poharoch. A nikde nie je napisane, ze Pope bude celu sezonu zdravy.

Reagovat
Salfovic

Jak je na tom se smlouvou ?

Ale ono je to vlastně jedno, určitě zůstane.

Reagovat
Maximm9

Arsenal have put a £35m price-tag on Folarin Balogun. Jsem si rikal, ze Arsenal ma v budoucnu utok vyreseny a on je ted na prodej ?

Reagovat
JackDaniels.

No nic moc, mohli ho radsej ezte rok nechat kde je. Aj ked 35M z nocoho je fajn... Je skoda ho predavat po jednej dobrej sezone..

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak asi hráč chce stabilně hrát ne? Loni v Reméši základní stavební kamen, nechce bojovat o minuty s Jesusem a Nkietahem.

Reagovat
Zdechlina

Dal bych to opačně. Prodal Nketiaha a nechal Baloguna. Nketiah je strašné kopyto

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky možnost. Zase Nkietah se v Arsenalu už alespon ukázal a pár branek tam dal, více než Balogun. A okolo Baloguna je ted větší hype, tak je asi lepší prodat hráče, který ti fakt chybět nebude, protože u tebe stejně nehrál. Ideálně prodat oba a přivést někoho z PL.

Reagovat
O.Giroud

on už asi nechce ísť na hosťovanie

Reagovat
Front hell

Taky prý chce být prvním útočníkem a už nechce žádné hostování.

Reagovat
Raff81

Jestli tam případně nebude zakotvená nějaká ta klauzule na přednostní odkup zpět, nebo procenta zisku z dalšího jeho prodeje , tak to bude další příklad amatérismu vedení Arsenalu co se týče odchodů..

Reagovat
gocii

no spíš je to příklad týpka kterýmu to stouplo do hlavy, jedna sezona a už v jejím průběhu prohlásil že bud se vrátí jako člen ačka nebo pujde pryč, že hostovat rozhodně ne...

Reagovat
Raff81

To zřejmě taky, ale narážel sem spíš na práci klubu co se týče odchodů. Ta byla za poslední sezóny tragická

Reagovat
maXam

Tak zas ak mal dobru sezonu, mozno je dobre to vyuzit pre seba, aby mal istotu. Sanca ze sa presadi v Arsenale je minimalna a keby nemal dobru sezonu, tak by ho najblizsich 5 rokov mohli posielat kazdy rok inde. Takto sa moze predat a mat istotu, ze sa bude rozvijat dlhsie v jednom klube.

Reagovat
r.mrazik

to vlastne neni spatny...prijde mi zajimavejsi nez ten beckovy haaland z italie

Reagovat
cr7sux

pro nas za 75

Reagovat
r.mrazik

samozrejme s nicim jinym nepocitam

Reagovat
JackDaniels.

Fiorentina moze lutovat, ze mu nedala ziadnu sancu...

Reagovat
Pablos

to by pak asi ale nemohl reálně přestoupit do nejlepší ligy na světě a rozvíjet svou kariéru

Reagovat
Fridgiee

No já nevím, ale o zájmu Saudů se zatím nepsalo..

Reagovat
Pablos

ale on už jí prošel právě

Reagovat
papanegra

Hancko je jasný příklad, že i v mládí je dobré udělat krok zpět, aby se dostal na vrchol.. Když šel do Sparty, tak mu asi málo kdo věřil, ze se jednou takhle prosadí

Reagovat
Rothbard

Mohl taky zapadnout do průměru Sparty, sejít z očí pro evropský fotbal a byl by to jeho posunu konec.

Reagovat
jsemdement

Na druhou stranu může jít přes přechod a spadne na něj jedovatá kapka ze semaforu.. a to už se pak o fotbalu nemusíme bavit vůbec.

Reagovat
Salfovic

Spíš může jít přes přechod, ale nepřejde.

Reagovat
Unai

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
JackDaniels.

Velmi dobre povedane a absolutne suhlasim. Hraci, ktori sa ocitnu v jeho situacii (Fiorentina) si mozu na jeho riesenie spomenut a inspirovat sa ak je to prave vhodne.

Reagovat
maXam

Povedzme si uprimne. Kolko mladych hracov od nas sa dokazalo presadit v Talianskej lige? Tam nemaju odchadzat mladi hraci. Keby tam isiel zo Sparty, ked uz bol ako to vyzeea celkom vyzrety, tak by sa presadil. Ale fakt je, ze mladi hraci ak chcu spravit karieru, musia urobit nejaky medzikrok. Nie ist rovno do muzstva z prvej polky silnej ligy.

Este aj Hamsik isiel cez medzikrok...

Reagovat
Unai

Reagovat
JackDaniels.

Neviem ale nepride mi spravne brat do uvahy kolko maldych svk hracov sa presadilo v Serii A a kolko nie. Je to individualne a ked sa tam dokazu presadit mladi srbi, chorvati, poliaci a podobne tak preco nie slovaci. Ked hras niekde v ZA za 1000e mesacne ako mlady odchovanec a oslovi ta Fiorentina s 15tis. tyzdenne chcrl by som ta vidiet ako odmietnes a pojdes hrat za Banik Ostrava za 2000e lebo potrebujes medzikrok a riskujes ze ak ti Banik nevyjde tak uz ta nikto podobny neoslovi a ty zapadnes niekde v Karvinnej, resp. Trnave. Futbal je o peniazoch tak ako kazda praca. Kazdy clovek sa chce zabezpecit a aj Hanckovi rodicia vlozili donho nemalu ciastku a on sa rozhodol ist cestou istoty. Mozno prave to mu pomohlo. Zarobil si nabral sebavedomie a do Sparty siel uzivat si a robit maximum bez toho aby ho nieco trapilo. Zvolil spravnu cestu....

Reagovat
maXam

Ja s tebou v podstate suhlasim. Hanckovi to vyslo, ale taky Vestenicky by asi vedel povedat nieco ine

A samozrejme, aj ja by som isiel hned do Talianska keby prisla ponuka. To je jasne. Ale neznamena to, ze by som spravil dobre rozhodnutie.

Fiorentina je este celkom dobre rozhodnutie ako pise MarcoBanco, ta dava sancu mladym. Akurat Hancko mal asi problem, ze na jeho poste mali akurat inych hracov.

V konecnom dosledku mu ale aj tato skusenost urcite pomohla v kariere, takze mu treba drzat palce a nech mame dalsieho kvalitneho hraca.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
MarcoBanco

Je ťažké dať priestor každému mladému nádejnému hráčovi. Ale zrovna Fiorentina to robiť vie, viď. prestupy ako Bernardeschi, Chiesa, Vlahovic, Savič, Nastasič, dajme tomu aj Cuadrado, na ktorych zarobili pekne peniaze.

Reagovat
JackDaniels.

Suhlasim

Reagovat
Bandita_Harry

Jovetic

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
kbtk23

Salah

Reagovat
MarcoBanco

Salah len hostoval

Reagovat
Elliasson

Ještě rok v Rotterdamu, prosíím!

Reagovat
eder

Takový to byl megatalent, mohl udělat snovou kariéru ve Spartě a nakonec se zakope u Strak...

Reagovat
Unai

Reagovat
2miguel1

Obranu mame ako tak vyriešenu, Škriniar Lobotka Hancko Valjent (aj ked wtf nehrava) ale ten utok, to je jedna velka katastrofa. To je normalne taka slabota, ze snad nikdy sme nemali tak slaby utok. Horsie, ze ziadny talent ani v dohlade.

Reagovat
O.Giroud

Valjent takto skôr zachvílu ukončí repre kariéru, veď má pred ním prednosť Šatka, Gyomber a Vavro.

Reagovat
Modroočko

Podobne slabý útok máme s prestávkami už vyše 16 rokov, zmenil to len na chvíľu Adam Nemec a Hamšo, keď hrával pod Kozákom...pamätám si, ako vletel do repre Boženík a dodnes nechápem, ako môže byť ten chlapec tak mimo.

Reagovat
2miguel1

Mintal Nemeth Vittek boli nadriemer čo mame teraz. Ked boli v top forme Stoch Weiss Mak tak sme mali na tych kridlach kvalitu. Teraz Suslov Haraslin to je proste slabota

Reagovat
Majk91

To nie je pravda. Vždy sme mali v útoku aspoň jedného hráča ktorý to ako tak vedel potiahnuť. Nemeth, Vittek, Mintal, Šesták, potom ten Nemec. Teraz tam doslova nie je nikto. Vkladal som nádeje do Almasiho, ale toho strašne brzdia zranenia.

Reagovat
Gremlin

Mintál nikdy neodohral v repre ani polovicu toho čo v Norimbergu a aj tam mal kvôli zraneniam tiež úspešne iba v podstate sezonu a pol. Väčšina našich ofenzívnych hráčov je v repre polovičná, výnimka asi bol len ten Šesták. A problém nebude iba v tých hráčoch samotných ale hlavne v tom akým štýlom sa hrá a aké vzťahy sú v týme.. Vždycky sa hralo, hlavne ubrániť, kaziť hru so silnejším, snáď tam niečo padne keď vydržíme.. A dneska už táto taktika zakomplexovaných trénerov nefunguje.

Reagovat
Pablos

spoléhat se v repre na hráče Baníku... to jste na tom fakt tragičtěji než jsem si myslel

Reagovat
Majk91

Mal určite potenciál sa posunúť do ďaleko lepšieho klubu. Ale tie zranenia no.

Reagovat
Pablos

já vím... však to byla sranda

Reagovat
Modroočko

Trošku selektívny pohľad. Stano mal napríklad jednu vydarenú kvalifikáciu, ale z ofenzívneho hľadiska to obdobie bola mizéria (prakticky september 2010 až príchod Kozáka). Adam Nemec bol dôležitý, ale kvalitný stred poľa, ktorý sme mali 2014 - 2018, zabezpečoval celú hru dopredu aj podstatnú časť gólov. O tom, že teraz nemáme koncového hráča, sa ale baviť nemusíme.

Reagovat
r3

Ten Valjent je najviac wtf situacia v repre, aku si pamatam.

Reagovat
netopier

Reagovat
Gremlin

Ako dlho sleduješ slovenský futbal? Vždycky sme mali slabý útok/ofenzívnu stránku hry. Drobné úspechy čo sme uhrali sme vždy nejako ubojovali, ubránili. Kedy sme naposledy rozvinuli nejaký čisto ofenzívny talent aspoň na úroveň europskeho priemeru? A taká je bohužial slovenská mentalita celkovo, nielen vo futbale. Skor regresívna ako progresívna..

Reagovat
Salfovic

Proč hraje v záloze dědek Kucka místo Hrošovského? Hrošovský s Lobotkou by byl podle mě parádní střed zálohy.

Reagovat
O.Giroud

Lebo má istotu základnej zostavy asi až do konca repre kariéry a evidentne to nezmení ani zahraničný asistent. Čakal som viac šancí aj pre hráčov ako Hrošo, Herc alebo konečne Valjent, prípadne miesto Pekaríka, že sa poskúša Hrnčár, Tomič, Rusnák a pod.

Reagovat
Unai

Kucka tam i napriek veku patri, mladi musia este vela kapusty pojest

Reagovat
O.Giroud

možno keď hráme proti schopnejším súperom, ale proti tým slabším je často úplne zbytočný a ani nemôžeš vlastne povedať či je taký Hrošovský horší lebo borec ledva dostane šancu.

Reagovat
maXam

Lebo zialbohu je dedek Kucka stale lepsi ako ktokolvek dalsi.

Poviem to takto: keby Nedved hral do 50tky, aj tak by som sem nedal otazku, preco nehra niekto iny

Reagovat
Salfovic

Ale vždyť ti dva toho spolu odehráli jen minimum.

Reagovat
Unai

Reagovat
Unai

Na kridle chyba Weiss, je to rebel, ale stale nase najlepsie kridlo

Reagovat
Pablos

No snad to tu vystřídá opravdový přestup, který se odehrál... a to Nguyen do Vietnamu.

Reagovat
Salfovic

Už ho poslali domů

Reagovat
Sosi

Reagovat
Salfovic

Vrba z něj udělal dělo

Reagovat
Infernoqt

Chelsea will ask for a fee in region of £45-50m from a foreign club for Mason Mount. @JacobSteinberg

Reagovat
Miguel19

Nicolas Jackson has completed his medical ahead of a proposed move from Villarreal to Chelsea. #CFC paying release clause of slightly above €35m to sign 22yo Senegal international forward, who scored 13 goals for #Villarreal last season

@TheAthleticFC

To jsem zvědavej, jestli s ním počítáme jako s první variantou na hrot...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
vitasrp

Podle mě ne, čekám, že budeme zkoušet ještě nějakého útočníka.

Reagovat
blade115

Těžko ale říct, po kom... Nad Kanem nemá smysl uvažovat; De Laurentis by nás sedřel z kůže, než by nám Osimhena prodal, Vlahovic je meh i v Juve, Lautaro by byl náš typický flop, ... Jedinej David z Lille by mohl dávat smysl.

Otázka je, jestli by nestálo za to víc věřit Brojovi / Fofanovi. Zápasů bude bez LM málo, tak není nutně potřeba mít tu pozici ztrojenou. A bota tlačí jinde, do středu zálohy už nám zbylo snad jen Enzo s Gallagherem.

Hlavně ale ať už prodají Lukaka a Aubameyanga.

Reagovat
Salfovic

Jackson, Broja, Fofana.

To není ztrojená pozice ?

Reagovat
blade115

Fofana má jít na hostování.

Reagovat
Salfovic

Aha. Tak to bych si tedy nechal tuhle trojku a hotovo. Toho třetího vzadu můžou šoupnout na hostovačku v zimě.

Reagovat
Bayern +

Kupte Maného, zahrá aj hrot

Reagovat
Bandita_Harry

Manecko vám zostava Tých 15 gólov v lige da

Reagovat
John Obi Mikel

Podle mne ano, o misto se poperou on a Broja.

Reagovat
Maximm9

Ja bych mu tu sanci proste dal. Podivej se za posledni roky, kolik Chelsea vyhodila penez za hrotaky a stalo to vzdycky za totalni hovno.

Takze bych mu dal sanci a jestli se mu nebude darit, tak nas to bude stat 35mega a ne 100mega jako vetsinou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázka zda to není přílíš velký risk v klubu jako je Chelsea nechat pozici prvního utočníka hráčům jako jsou oni dva, ani jeden ani vzdaleně není světová špička

Reagovat
blade115

Tak jsme klub z dolní poloviny tabulky ...

Reagovat
Seydou Doumbia

vidíš to mi nedošlo...tak potom ten utok pohoda

Reagovat
Freedo

Sima na hostování do Rangers.

Fans Rangers: https://twitter.com/DerickSnake/status/1672736504295088129

Reagovat
Salfovic

a reakce: what? he wasn't playing for Sparta Prague at the time no?

Reagovat
PBLead

kkti

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
Coutinho10

chudák Sima, ten to tam odsere

Reagovat
VTID94

Vraj sme ponúkli "lukratívny" kontrakt Meunierovi . No boha

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
O.Giroud

za tých 20 zápasov za sezónu čo väčšinou odohrá by si zaslúžil akurát tak plat podľa počtu odohraných zápasov

Reagovat
Spikous

No netusim prečo chceme podniknut takýto krok. Ten chlap je snáď viac zranený ako hraje a to už radšej niekoho perspektívneho. Zatiaľ je zaujímavé že neprišli žiadne odchody.

Reagovat
Salfovic

Justin Kluivert bude teprve čtvrtý hráč, který nastoupí ve všech top5 ligách.

Čekal jsem, že jich bude o dost víc.

Reagovat
Kixi Syhimour

Legenda Poulsen?

Reagovat
Salfovic

Ano a ještě Florin Raducioiu a Stevan Jovetič.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
ACSeRw!n

ajo, Anelka nema Nemecko

Reagovat
8lampard8

A Rozehnalovi to uteklo o Spanelsko

Reagovat
Wazza228

To stejné Zlatan.

Reagovat
Ingimir

aj Beckham

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Coutinho10

hezká statistika

Reagovat
ashburtongrove

Jak Chelsea ojebava ten system s kontraktama, kde podle FIFA je maximalni delka 5 let, ale oni kazdyho ted podepisujou na 7, 8 let? Vite nekdo?

Reagovat
jk

Tak podle UK regulí oni můžou nabídnout i delší kontrakt než pět let ne? FIFA teď akorát chce změnit pravidla FFP aby byla maximální možná délka rozložení financí vynaložených na přestup pět let a nebylo to svázané s délkou kontraktu.

Z toho jsem tak nějak vydedukoval, že nikoho v UK nemůžou limitován v tom, na jak dlouho podepíše hráče.

Reagovat
ashburtongrove

Jo vlastne on jim nejak pomohl ten Brexit ze? Ja to nejak vnimal asi minule prestupove okno, ale ted se mi to nechtelo hledat. Takze dik

Reagovat
Busby babes

Fifu brexit asi moc nezajima, ne?

Reagovat
ashburtongrove

Ja nekde cetl, ze to souviselo i s nejakyma regulema EU, ale jak rikam, cetl jsem o tom v zime takze si pamatuju velky kulovy

Reagovat
Error

Ja to chapu tak, ze se jedna o 5 + opce na dalsi 2,3 roky, kterou okamzite aktivuji.

Reagovat
jk

Je to možné. Já to noc nezkoumal, ale když FIFA chce měnit FFP tak mi logicky přišlo, že s těmi víceletými smlouvami nemůžou nic dělat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele