Phillips se stěhuje do Londýna, Manchester City vyměnil za West Ham

26.01., 10:36
Aktuality

West Ham posílil pro jarní část sezony anglický reprezentant Kalvin Phillips. Osmadvacetiletý středopolař přišel na půlroční hostování z Manchesteru City a o místo ve středu zálohy bude bojovat i s kapitánem českého národního týmu Tomášem Součkem...

"Máme velkou radost, že jsme získali hráče Kalvinových kvalit, stáli jsme o něj delší dobu. Je to reprezentační záložník s velkými zkušenostmi z Premier League. Věřím, že zvýší kvalitu i konkurenci v týmu," řekl manažer West Hamu David Moyes, jehož svěřenci jsou v anglické lize na šestém místě.

Phillips přišel do Manchesteru City v létě 2022 z Leedsu za 45 milionů liber (tehdy 1,3 miliardy korun). S klubem ovládl Ligu mistrů, Premier League, Anglický pohár, mistrovství světa klubů a Superpohár UEFA, do základní sestavy se ale neprosadil. Vicemistr Evropy z roku 2021 zasáhl v této sezoně ve všech soutěžích jen do deseti utkání a v lize odehrál pouze 89 minut.

Ve West Hamu bude jeho spoluhráčem kromě Součka i pravý obránce Vladimír Coufal.

Autor: ČTK

Komentáře (161)

Přidat komentář
shitcool

Sem zvědavej, zda ho po sezoně za 40 mil koupí

Reagovat
Bucky

Začátek Součkova konce ve West Hamu.

Reagovat
Beči

Jasně, týpek, co dva roky nehrál fotbal určitě posadí jednoho z nejlepších hráčů klubu.

Reagovat
Infeld Prácheňský

No jenže Suk není jedním z nejlepších hráčů v klubu. Poslední dobou má docela útlum, i když mu odchod Rice určitě prospěl

Reagovat
Rezignuj

Prospěl a v čem?

Reagovat
r.mrazik

ze mu ubyl konkurent

Reagovat
Rezignuj

aha

Reagovat
Freedo

Hlavně mu prospěl tím, že může hrát výš a pod ním nastupuje Álvarez, takže se dostane k zakončením a dává branky, což mu tu pozici v klubu taky může vylepšit.

Reagovat
Beči

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Beči

Však tuto sezónu má zatím výbornou, dává i dost gólů a skoro každý zápas je mezi nejlépe hodnocenými hráči na hřišti.

Reagovat
Sigma Olomouc

Když hraje Álvarez, tak hraje dobře

Reagovat
Bayern +

A tým pádom definitívny pohreb Moyesa na lavičke. Už mu padá aj posledná inštancia vďaka ktorej zbierame body aj nezaslúžene.

Reagovat
elChe

A nějaký novinky ohledně arsenalu a útočníka?

Reagovat
TheGun

5:0 proti Palace, a vy furt nějaký útočníky

Reagovat
Seydou Doumbia

Pep by ti řekl že je potřeba i po úspěchu tým neustále zlepšovat a měnit hráče. Takže místo skleněného Jesuse by se top světový útočník určitě hodil, ještě když Arsenal hraje 60 zápasů v sezoně.

Reagovat
TheGun

Jenže Mikel nemá tak naducanou peněženku jako Pep.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemá, ale i v době kdy Arsenal nestal za nic koupili dohromady snad za 100 mega Lacu s Aubou a to nečekal vůbec nikdo, takže proč ne do dobře fungujícího týmu přivést Osimhena, když se daří.

Reagovat
Kucka

IP a hlavně nególového Jesuse. Ale je otázka, zda by tam Osimhen zmohl víc, když se k balónu dostává daleko od brány.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pep věděl proč se ho zbavuje. To je takový klasický útočník, který by mohl ve velkých týmech plnit roli dvojky, ale kdyby chtěl být dlouhodobě útočník číslo 1 tak musí klesnout o úroven níže někam do BVB, Sevij a podobně.

Reagovat
Nizzie

Jenomže takového útočníka teď v zimě seženeš hodně těžko. A když, tak na stole necháš neskutečný ranec a to si nejsem jistý, že si můžeme kvůli FFP dovolit. Útočník se s 99 % pravděpodobností bude řešit až v létě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím, ale ono to je těžký. Hrajete PO LM a v lize bojujete o titul, Holander a City nejsou tak suverenní jako loni a právě v zimě šlo udělat někaý rozhodující xfaktor. Léto je sice hezký, ale tam každý bude posilovat a je nejistý v jaké formě budete v polovině sezony vy a vaši soupeři, letos jste mohli zautočit na nějaký uspěch v LM nebo vyhrát ligu.

Chápu že by to stalo ranec a za to riziko to asi Arsenalu nestojí.jenže to stejný jsem psal loni v zimě. Sezona krásně rozjetá, tam to chtělo risknout a praštit do toho, přivést Rice už tehda + ještě někoho a posílit před bojem o titul, kde vám došel dech. Mě by se v Arsiku herně líbil Ošimén, ale moc tomu nevěřím.

Reagovat
Nizzie

Chápu Tvůj pohled. City nebyli tak dominantní kvůli ztrátě De Bruyneho, ten se teď vrátil a City mají jaro vždy brutálně silné. Navíc naše sezóna není tak dobrá, jako ta loňská, kdy jsme ten "x faktor", hodně s rezervou, zkusili přivést v Jorginhovi. Rice by ti v půlce sezóny West Ham prostě nepustil. Loni prostě přišel Jorginho poslední den přestupáku aby právě posílil naše šance na titul, rozšířil ten kádr. Tuším byl i Thomas zase zraněný.

Co se týče přestupů, snažíme se mít spíše dlouhodobější vizi než přivést někoho jen na půl rok, aby nám pomohl. Navíc, kdyby byl někdo takový k dispozici (např. Benzema jen na půlroční hostování, nebo něco podobného), věřím, že bychom do toho šli, ale prostě nepřivedeme teď já nevím nějakého útočníka jen proto, abychom posílili šance na letošní titul, ale zároveň tím zabili možnost v létě pořídit třeba tebou zmíněného Osimhena. Můj sen je Toney, ale jako Osimhen by mohl být taky dobrá volba. Poté Watkins, možná Vlahovič a nebo třeba i ten Solanke by nemuseli být špatní. Ale to už je spíše takový užší výběr můj. Toney nebo Osimhen by byli top.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak já to myslel ve stylu risknout to a v zimě přivést top posilu, která bude platná i v dlouhodobějších plánech, jen prostě za větší sumu. Ne nějaký panic buy velké kvality, kterou za rok nevyužiješ. Toney a Watkins se mi taky dost líbí, speciálně Toney bych viděl i dost reálně. Watkins po takové top sezoně asi bude chtít ještě zkusit LM s Villou, ale taky si ho u vás umím představit. Vlhký Srb je za mě tragéd, ten at zůstane v Juve. Solanke je kvalitou níže než ti ostatní. Z té druhé vlny mě ještě napadl Openda, Džony Dejvid a S.Gimenez z Feyenoordu.

Reagovat
Nizzie

Jasný, risknout se to mohlo, ale prostě ta šance, že bychom to udělali byla téměř nulová, ale chápu jak to myslíš.

Jako Vlahovič je pro mě taky nejméně přijatelná varianta i s ohledem na to, že nás už jednou odmítl. Vidíš, Gimenez, toho jsem zapomněl, ale tam je otázka, jestli dokáží (Openda, David, Gimenez) přinést tu okamžitou, kterou budeme potřebovat. Jako je jasné, že potenciál tam je, ale především oproti Toneymu je to dost risk, jak se adaptují případně na ligu. Ale je pravda, že po Toneym bych si asi nejvíce přál Gimeneze. Osimhen si myslím osobně že půjde do Chelsea. Solanke jasně, kvalitou je určitě níže než Osimhen, Toney nebo Watkins, ale zase je prověřený PL a je to typ, kterej relativně potřebujem. Takové to kladivo. Navíc to úplně nemehlo není, neměl by problém dělit minuty s Jesusem a nebyl by tak drahý, takže jako taková levnější varianta C za mě asi ok. Ale jako těch možností bude v létě poměrně dost. Teď v zimě je to prostě dost limitovaný. A jak píšu, kdyby byl k dispozici Toney, Watkins nebo třeba i ten Vlahovič, myslím, že po nich stoprocentně jdeme a přivedeme je, byť by to bylo dražší, ale museli bychom nejdříve prodat, a víme, jak nám prodeje jdou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím, ODGS by možná neměli tu okamžitou kvalitu jako právě zmíněný Ošimén či Toney a Watkins. Hezký se s někým takhle na EF shodnout.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je někde diskuze k tenisu?

Reagovat
Sigma Olomouc

Když tu na EF půjdeš úplně dolů na domovské pod články, tak napravo je Tenis portál

Reagovat
Sigma Olomouc

Myslím, že to funguje jako EF

Reagovat
Leon7

Těch 40 mil je přepal! Kdyby se ta výkupka pohybovala do 30ti což je jeho hodnota a vyloženě by nezklamal dalo by se o koupi uvažovat, ale dát za 28 letého hráče co prakticky 2 roky pořádně nehrál 40 mega je blbost. To by vyloženě musel excelovat jako tehdy Lingardinho. Tohle za mě City přepískli…

Reagovat
Greaber

To je přirážka za to, že se narodil v Anglii

Reagovat
Leon7

To je úplně fuk koupili ho za 45 nebo 50 po 2 letech co nehrál nemůžeš chtít skoro to samé… Místo aby byli rádi, že se ho zbaví tak mu nastřelí takovou výkupku

Reagovat
icka

Reagovat
LyEX

Ako pišu angličan je prirážka a hlavne v repre stále hraje pravidelne a aj bude pod Southgateom, takže 40 nebude problém aj keď s tebou súhlasím, že tie ceny sú u niektorých hráčov nezmysel.

Reagovat
SunFells

Je bezpředmětná, když o něj budou mít zájem i dál tak začnou v létě nehledě na ni jednat

Reagovat
jk

Reagovat
Miguel19

Hodnota týpka co 2 roky pořádně nehrál (pokud je to pravda) 30 mega?

Reagovat
Seydou Doumbia

PL a domácí hráč, takže to odpovídá když tam je dost hráčů nadhodnocených

Reagovat
Kucka

Reagovat
Whitemedia

Kloop končí?

Reagovat
Whitemedia

a nebo teda Klopp

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Svatej

TODDE JEDNEJ, HNED!

Reagovat
Svatej

... Nejsmutnější je, ze Klopp si da nejspis pauzu, pujde do Realu a moje přání pro plán B Xabi pujde do Poolu, takže skončíme s tim, co máme teď

Reagovat
Rudnevs

Nehovorilo sa, ze Klopp pojde len tam, kde pozna jazyk? Cize anglicko a nemecko. Samozrejme za ten cas v PL sa tento jeho mindset mohol zmenit, ale aspon vtedy sa vravelo, ze do Realu nepojde.

Reagovat
Bandita_Harry

Určite odíde z Liverpoolu len aby mohol trénovať Chelsea

Reagovat
Svatej

Stopro

Reagovat
Greaber

Třeba hledá opravdickou výzvu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kenneth

Reagovat
mithro

preco? su nejake spekulacie?

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
SunFells

ty vole

Reagovat
Bandita_Harry

Kurva toto je dosť veľký šok, čakal som že zostane aspoň do 2026 keď predĺžil

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde k nám...

Reagovat
Kenneth

Na to si přišel jak?

Reagovat
vilp

Co se šklebíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych Xabiho...

Reagovat
vilp

Oba by byli super, takže je mi to jedno.

Reagovat
Kixi Syhimour

hej, wtf

Reagovat
Kenneth

Logicky.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

To je jasný Bayern. Alonso je už podľa mňa stejne dohodnutý s Realom, čiže nám dá košom a Klopp sa vráti do svojej vlasti kde bude za Boha. Nie je to zatiaľ pravda, ale mohla by byť. Ešte idealnejsie by bolo Alonso smer Bayern a Klopp do repre, ale to je už asi teraz nereálne.

Reagovat
vilp

Kdyby to byla pravda, tak se neprodlužoval Ancelotti do 2026. Náhodou to vychází pěkně, že si Klopp rok dva odpočine a vezme Real.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo imho hlavně proto (samozřejmě i výsledky), aby utichly spekulace okolo Brazílie.

Reagovat
wyqinac

to bylo aby Brazilie vyplazla prachy za vykupku

Reagovat
vilp

Kdyby byli domluvení s Xabim a mysleli si, že je to lepší varianta, tak jim je nějaká Brazílie u zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie ano, ale není úplně ideální, když se trenéra každou tiskovku ptají, jestli je s Brazílií domluvený nebo ne a kde bude trénovat příští sezónu, zbytečně rušivý element.

Reagovat
vilp

To měla být reakce na toho výš. Kolik má výkupku?

Reagovat
wyqinac

netusim, to byl takovej kec podle toho videa si stejne Klopp bude davat pauzu, ja kazdopadne pocitam s tim, ze Ancelotti zustane do toho roku 26

Reagovat
Kucka

To kdyby Gerrard věděl, neprodlouží v SA.

Reagovat
r.mrazik

skoda,ze radeji daji tech 40 a nehrajiciho typka misto za Mctoma...

Reagovat
Bayern +

Na čo by nám bol druhý a ešte horší Souček pls?

Reagovat
r.mrazik

pls

Reagovat
Bayern +

Samozrejme že je to horší hrac, sa fakt ani nemusíme baviť.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
r.mrazik

Klopp konci v liverpoolu?!!

slusny pico

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
mithro

Klopp obviously saw United are getting our act together. Smart move…

Reagovat
r.mrazik

a to stacilo pretahnout jen toho typka od City

Reagovat
mithro

zaujimave video preco. ak je to naozaj kv tomu, tak to klobuk dole, ze to dokazal takto vyriesit.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Vlastně nejlepší video o odchodu za hodne dlouhou dobu, co to sleduju. Žádný super násilný ždímání emocí, přesto jsem z toho dam jako fanda konkurence smutnej

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kucka

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
J0EL

Reagovat
db18

Gdě článek?

Reagovat
r.mrazik

zatim na obede

Reagovat
John Obi Mikel

Live

Reagovat
pobody's nerfect

Návrat Xabiho na Anfield.

Reagovat
mithro

Jose Mourinho to Liverpool. Who says no?

Reagovat
pobody's nerfect

To raději rozpustit klub a nasadit erteple.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Pole už mají připravené

Reagovat
Front hell

Gerrard

Reagovat
mithro

Reagovat
Pospovič

Anoo

Reagovat
fenixLFC

keby mu dame 600 mega na prestupy a 5 sezon tak by nam ten FA cup a dva superpohare taktiez mohol vyhrat

Reagovat
Front hell

A kdyby to nahodou nevyšlo tak si pobrečí jak se musí hráči i vedení vice snažit

Reagovat
fenixLFC

ked to nevyjde tak spusti rant a zacne kritizovat rozhodcov po spravnych rozhodnutiach

Reagovat
Front hell

Spíše bych to viděl na obvinění děcek na tribuně z rasismu

Reagovat
fenixLFC

to by sa samozrejme mylil, mal by obvinit ich rodicov pretoze ti su rasisticki

Reagovat
Front hell

Což by se tenkrát projevilo proti všem hráčům černé pleti na hřišti. To se tuším nestalo...

Reagovat
Pospovič

a dokončil by kompletně rekonstrukci Anfieldu

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
J0EL

A Rooney namiesto Ten Haaga

Reagovat
SunFells

Reagovat
mithro

carrick

Reagovat
J0EL

Gary Neville

Reagovat
oli9

Vůbec

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
SunFells

To by bylo super

Reagovat
Kenneth

Vypadá to tak kurva.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Grahf

Jim, ber Kloppa

Reagovat
ďuriLFC

Tak snáď aspoň Xabi ale ty vole, to je rana.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

Ví se důvod proč to Kloppo balí?

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
icka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ty kokos ten Kloppo Rok pauza a pak k nám? Pokud nám do té doby teče Xabi

Reagovat
Mateo16

Ziadny Xabi , Joseho na vás

Reagovat
SunFells

Nagelsmann je vlastně u Německa zatím jen do léta. To je možná větší favorit na ten job než Xabi, ten nemusí chtít chvátat.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, nemohlo to trvat věčně, už takhle se neočekávalo, že s námi bude takhle dlouho.

Reagovat
Bandita_Harry

Som zdevastovany

Reagovat
Front hell

Vždyť to je pořád jenom fotbal

Reagovat
Bandita_Harry

Veď ja viem, bol to ale šok

Reagovat
aragorn

Reagovat
oli9

Klopp totální šok, ale on patří k těm co mají vše promyšlené a stojí si za svým..

Asi ho ten kolotoč už prostě semlel...

Tak teď bude otázka kdo přijde

Reagovat
fenixLFC
Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tyvole, nejsem fan Liverpoolu (ikdyž v Anglii je mám asi nejradši), ale normálně se cítím na hovno To spojení mi prostě dávalo smysl, bavilo mě.

Reagovat
Front hell

Jako sedělo to k sobě jak prdel na hrnec. Bude zvláštní tam vidět někoho jiného

Reagovat
Kixi Syhimour

Bude tam Xabi a sedne to úplně stejně

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Vopi11

Je hezké tohle číst od fanoušků jiných klubů ♥

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
vladis271

Sok, no. Nemohlo to trvat vecne. Ale toto musi byt titul tento rok teraz.

Reagovat
pobody's nerfect

4 trofeje.

Reagovat
Bandita_Harry

Nemám rád toto ešte nemame ani jednu, pred dvoma rokmi sme mali Carabao a už sa hovorilo o Quadruple asi tri mesiace a to sme ani neviedli ligu a dopadlo to ako to dopadlo, páči sa mi ako City vyhrali treble minulý rok ani sa o tom nehovorilo , na konci zabrali bam bam a bolo to tam. Liga určite hlavný cieľ a keď pridáme niečo z tých pohárov bude to krásne

Reagovat
cubazi

Oh Klopp, mam ťa tak rád, že ti to prajem. Pár poznamok z interview:

- dôvod odchodu je prichádzajúca vyhorenosť (dochádza mu "benzín"- energia)

- nikdy už nebude trénovať iny klub v anglicku ako Liverpool

- rok pauza od futbalu (plus minus)

- považuje LFC za rodinu a vždy bude

Reagovat
SunFells

Reagovat
Front hell

Reagovat
fenixLFC

neverim ze vydrzi rok bez futbalu, v polovici mu to zacne chybat

Reagovat
janinho

po tom kolotoci ti 1 rok zbehne tak ze si ani nevsimnes. snad len neskonci niekde v PSG. barca by mozno davala zmysel ale nie v tom stave ako su teraz. oni potrebuju tak 300-400 mega do kadra (ale systematicke nakupy) a to s ich dlhmi a prestavbou NC momentalne bez sance. bayern neverim ze by vzal, repre si myslim ze je pre neho zatial skoro, resp. ze sa viac hodi do klubu... v taliansku si ho velmi neviem predstavit. vychadza mi to asi len na ten real. ale viac som chcel xabiho.

Reagovat
Čenda

Reagovat
SCELO

Reagovat
Nieuwendyk

Měli jsme ho rádi na Elland Road. Přáli jsme mu úspěch na Etihad. Ale budeme jej nenávidět v tý prdeli londýnský

Snad aspoň posadí to kopyto Sukový

Reagovat
Front hell

Reagovat
Bayern +

Ty si hlupák.

Reagovat
Nieuwendyk

Liboli, když to říká někdo, kdo "fandí" West Hamu - týmu, kde dělá kapitána zmrd, obviněný a následně i odsouzený za to, že kope do zvířat

Reagovat
Bayern +

To sú mi kritéria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele