Petrov povede Bulharsko také do bojů v Lize národů

08.01.2022, 10:58
Aktuality
Jasen Petrov (© twitter.com)
Bulharský fotbalový svaz aktivoval opci v jednoleté smlouvě Jasena Petrova a prodloužil s ním tak spolupráci o další rok. Původní kontrakt měl kouči národního týmu vypršet za 12 dní. Hlavním cílem bude vyhrát skupinu s Gruzií, Severní Makedonií a Gibraltarem v Lize národů.

Bývalý trenér Levski Sofia prozatím v čele bulharské reprezentace odkoučoval 13 zápasů a dohlédl na všehovšudy tři výhry. Jednou ze čtyř remíz je však "malá výhra” proti evropským šampionům z Itálie, která loni v září výrazně přispěla k tomu, že nakonec Azzurri musí do baráže kvalifikace na nadcházející mistrovství světa v Kataru.

Petrov vzápětí navázal ostudnou prohrou v Litvě, a tak Bulhaři nakonec ve skupině obsadili čtvrtou příčku až za Severním Irskem. Na světový šampionát si však Bulharsko patrně zuby nikdy nebrousilo - prioritou je po postupu z Ligy B vyválčit příležitost probojovat se na příští Euro 2024 v Německu coby nejlepší tým z Ligy C jako naposledy Skotsko.

Bulharsko si na velké akci nezahrálo od mistrovství Evropy 2004. Od kvalifikace na následující Euro, kdy mu postup jen těsně unikl, se dokonce účasti na jakémkoliv šampionátu ani nepřiblížilo.

Autor: Tomáš Daníček / topsport.bg

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filipow

Prezident Petrov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele