Pět důvodů, proč je Stanciův přestup do Slavie naprostá bomba

05.07.2019, 16:24
Názory a komentáře
Přestup roku je tady - Nicolae Stanciu se vrací do Česka a bude rozdávat radost v dresu vršovické Slavie. Slávisté se radují, sparťané zuří a všichni ostatní jsou zvědaví. Tenhle megatransfer je zkrátka bomba a v tomto článku zjistíte pět důvodů, proč tomu tak podle mě je.

1. Je to fotbalista, na kterého je radost se dívat.

Česká liga vůbec není tak špatná, jak o ní zlí jazykové tvrdí. Je fyzicky velmi náročná, klade se tu důraz na propracovaný systém hry a i úplní outsideři tu dovedou jasnému favoritovi pořádně zatopit. Jedna věc občas české lize chybí - velké hvězdy, na které by se chodilo. Ano, jsou tu mimořádné osobnosti jako Baroš nebo Hübschman, míčoví kouzelníci, kteří by ohromovali individuální kvalitou a zároveň vysokým uměleckým dojmem, tu ale zkrátka chybějí.

Stanciu takový je. Jde o skvěle technicky vybaveného fotbalistu s výborným fotbalovým myšlením, který s míčem dokáže ve vysoké rychlosti úžasné věci. Na svůj první pohled a jeho první dotek poznáte, že na hřiště přišel skutečný fotbalista. Můžeme se bavit o tom, nakolik zatím Stanciova kariéra odpovídá šíři jeho talentu, potenciál má však rumunský ofenzivní středopolař obrovský.

2. Ve Spartě nehrál špatně, zároveň ale nezářil tak, jak se čekalo.

Když si zhodnotíme Stanciovo angažmá v klubu z Letenské pláně (a nebudeme brát v potaz hořký konec v podobě odchodu za penězi do Al Ahlí), shrneme to asi jednoduchou větou: Čekali jsme to lepší. Stanciu rozhodně ve Spartě nepropadl, v některých zápasech předvedl vážně famózní výkony a i čísla měl slušná, zároveň ale nebyl tou hvězdou a tahounem, jak si od něj ve Spartě slibovali.

Tady se samozřejmě nabízí vysvětlení - Sparta byla v takovém bahně, že ani sebelepší hráč by ji z toho nezvedl. Mnozí Rumunovy mnohdy ne tak výrazné výkony omlouvají různými faktory - herní nesystém Sparty, celková příšerná atmosféra v týmu, to, že nemohl nastupovat na své oblíbené pozici uprostřed a často hrál spíše z křídla.

Teď je situace úplně jiná. Stanciu přichází do klubu, kde už to snad ani nemůže být lepší. Slavia je ve výborné sportovní kondici, zažila nejúspěšnější sezonu za dlouhá léta, ukázalo se, že se může měřit i s top evropskými celky, kabina navíc dle všech informací funguje výborně. Jestliže ve Spartě měl Stanciu podmínky zářit značně ztížené a omezené, ve Slavii ho naopak čeká postel s nebesy s voňavými polštáři a načechranými peřinkami. Stačí si jen lehnout.

3. Ve Slavii by ho neměly čekat konflikty ani nevraživost.

Problém by neměl být ani z hlediska souboje o "místo na slunci". Zatímco ve Spartě se mluvilo o tom, že je možná pro hráče jako Kanga a Stanciu kabina moc malá, ve Vršovicích Stancia žádný konkurent v tomto směru nečeká. Do týmu, který je postaven především na fyzické kondici, agresivním presinku a nemilosrdném přechodu do útoku, přichází Stanciu s jasným cílem - dodat mu fotbalovost a produktivitu ve finální fázi, což je problém, který Slavii trápí dlouhodobě. Opticky Slavia soupeře často válcuje a až po vápno je její výkon výborný, pak ale přijde řešení gólové situace v šestnáctce či těsně před ní a namísto euforie ze vstřelené branky mají sešívaní jen hlavy v dlaních. Stanciu přichází s jasným cílem - zvednout kvalitu Slavie v tomto ohledu o sto procent.

A i když samozřejmě nepodávám hráčům na tréninkům míče ani si na twitteru nepíšu s Jaroslavem Tvrdíkem, tak si dovolím tvrdit, že v současné kabině Slavie není hráč, který by se cítil jako megahvězda a hlavní týmový tahoun a s příchodem Stancia by tím pádem pocítil žárlivost a obavu, že o toto výsadní postavení přijde. Největší hvězdou Slavie je v současnosti Tomáš Souček, a kdo tohoto slávistického odchovance jen trošku zná, dobře ví, že za primadonu ho opravdu označit nelze.

Možná jediný hráč, který by na první pohled mohl mít s příchodem Stancia problém, ať už z hlediska herního času, vnímané role v týmu coby klíčového hráče nebo i z hlediska ega, už v týmu není. Před týdnem totiž zamířil směr Soluň.

Stanciu, který si v rozhašené kabině Sparty rozdělené na party užíval společnosti rumunských krajanů, navíc parťáky z rodné země bude mít i tady. Na rozdíl od Sparty by to ale tady mohlo mít opačný efekt a dobrý vliv pro obě strany- Alexandru Baluta je bezesporu neuvěřitelně talentovaný fotbalista, jehož fotbalové myšlení i technické dovednosti se vymykají drtivé většině hráčů v naší nejvyšší lize. Na hřišti ale zatím tolik neukázal, otevřeně se mluvilo o tom, že má problém s adaptací v nové zemi. Teď dostane "kámoše", krajana, a navíc i člověka, se kterým si může rozumět nejen v obchoďáku u kafe, ale především na hřišti. Pokud totiž přijde v náročných zápasech například předkola LM na fotbalovost a kreativitu, bude to zejména na dvojici B+S, aby si na hřišti vyhověli.

4. Očekávání jsou tak obrovská, že pokud nebude zářit, neodejde z české ligy s vůbec dobrým štítem.

Stanciovi kritici ve snaze trochu zkrotit všeobecné nadšení z Rumunova návratu do ligy často zmiňují, že přece tak dobrý vůbec není, protože to není rozdílový hráč. Ano, možná umí dát milimetrově přesnou finální přihrávku a jeho přímáky jsou pastva pro oči, rozdílový hráč se ale přece pozná tak, že v týmu udělá rozdíl, zvedne ho na vyšší úroveň, když se nedaří, je to on, kdo si v kabině vezme slovo a zavelí k návratu na výsluní. A to přece Stanciu absolutně nedělal, když se Spartě nedařilo a byla v lize pátá, tak namísto aby svými výjimečnými výkony a lídrovským přístupem nastartoval matný klub zpět ke světlým zítřkům, neustále si stěžoval a kecal o odchodu!

Ano, je to pravda. To ale současné Slavii vůbec nemusí vadit. Proč? Protože i rozdílových hráčů jsou různé typy a nemusíte pokaždé kupovat charaktera a odvážného kapitána z potápějící se lodě, když ho jednoduše nepotřebujete. Jeden příklad za všechny? Josef Hušbauer.

O středopolaři sešívaných se obecně ví, že nepatří zrovna mezi ty rvavé lvy, kteří by zaveleli k senzačnímu comebacku, když se mužstvo brodí v bahně. Hušbauer je hvězda růžových dnů - pokud se mužstvu daří a všechno šlape, bude nejlepším hráčem na hřišti. Pokud se nedaří a slovy klasiky jde "bárka ke dnu", on rozhodně nebude tím, kdo mužstvo ze zakletí vysvobodí, ani na hřišti, ani v kabině.

A nemusí to vadit, protože když jsou adekvátní podmínky, daří se a všechno fajn, hráči Hušbauerova typu vám mohou vyhrát titul. To důvtipný záložník v minulosti ukázal ve Spartě i na druhém břehu.

A tohle přesně je i případ Stancia. Ano, možná to není největší opora a odrazový můstek, který ostatní nakopne k heroickým výkonům tehdy, když bude mít jeho mužstvo dvě střely za zápas na branku. Možná to nebude on, kdo hrdě pozvedne klubový prapor a hattrickem zlomí nepříznivou sérii, když už bude na tým celý stadion pískat. To ale může být Slavii úplně jedno. Ona teď zažívá skvělé časy a potřebuje hráče, který ji vyzdvihne na ještě vyšší úroveň. A Stanciu na to potenciál rozhodně má.

Zároveň ale právě proto, že do Slavie nepřichází v dobách temna, ale naopak v éře pozitiv a sociálních jistot, bude tlak na výkon a předvedený výstup o to větší. Oukej, možná nejsi největší srdcař a tmelič kabiny, možná nejsi gladiátor, který nás nakopne, když tu budeme bezradně čumět do podlahy. To nám ale nevadí, nám se daří a nikoho takového nepotřebujeme. Nutně ale sháníme někoho, kdo bude mít každý zápas 1+1, bude senzačně kopat standardky a pojmy jako vítězný gól nebo geniální průniková přihrávka má ve slovníku na předních příčkách.

A pokud tato očekávání Stanciu nenaplní a ze Slavie zmizí bez toho, aniž by v ní udělal větší dojem - veřejnost bude mít jasno, že i přes jakékoliv individuální kvality to tak dobrý fotbalista není. A už to nijak neokecá. Z pohledu Slavie navíc vzhledem k obrovské přestupové částce půjde o první výrazný škraloup a minelu v přestupové politice dua Nezmar - Trpišovský, která je doteď (s menším otazníkem u Olayinky a s větším u Baluty, přičemž u obou se ale čeká, co předvedou v nadcházející sezoně) považována za víceméně bezchybnou.

5. Je to tak kontroverzní přestup, že vyvolává emoce na všechny strany

Sparťané zuří a nelze se jim divit - je úplně jedno, že byl na Letné chvilku a že to není odchovanec nebo aspoň Čech. Když nosíte kapitánskou pásku a na tiskovce prohlašujete, jak budete za Spartu bojovat a neodejdete, dokud nevyhrajete nějaký pohár, když posíláte příznivcům čumkartu s hláškou o tom, jak v roce 2019 porazíte Slavii, a jen za něco málo přes půl roku už se na sparťany zubíte v sešívaném dresu, nelze se absolutně podivovat nad tím, že většina fanoušků Letenských vidí, ehm... rudě.

Už teď jsou toho plné sociální sítě. A až poprvé Stanciu nastoupí v derby, atmosféra bude vyhrocená. Jestliže si lidi stěžovali, že s příchodem nadstavby se hraje derby každý týden a ztrácí to šmrnc, s příchodem rumunského dirigenta do sešívaného orchestru ho má najednou zase plno. Souboj Stancia s Kangou, dvou geniálních fotbalistů, které přitom teď tábor soupeře nenávidí do morku kostí, to bude veliká paráda. A navíc, právě díky těmto dvěma, by to mohlo trochu vypadat snad i fotbalově a nepůjde jen o MMA, což zápasy velké trojky bohužel v poslední době často bývají.

Zkrátka a dobře, Stanciův příchod do české ligy a do Slavie Praha je velká bomba. Slávisté získali skvělého fotbalistu, který může být posledním kamínkem do mozaiky, jež klub dovede do vysněné Ligy mistrů. Sparťané v nové éře pod Václavem Jílkem získali další skvělou motivaci získat mistrovský titul - ukázat tomuhle zrádci a žoldákovi, že udělal osudovou chybu. A neutrální fanoušci? Ti se mohou bavit čtením twitterových přestřelek, posloucháním nejrůznějších chorálů, kterými jistě bude derby ozdobeno, a třeba si i pro zajímavost zapnou nějaký zápas Slavie, aby se přesvědčili, jestli tenhle rumunský kluk za všechny ty prachy a mediální šarádu vůbec stál.

Sezona 2019/20 je za dveřmi a příběh s názvem Nicolae Stanciu, slávista, v ní bude tématem číslo 1. Zajímá totiž úplně všechny. Kromě Pavla Vrby. Ten jede do Přerova. Tak si do diskuse napište, co chcete.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (608)

Přidat komentář
Komix

Já chtěl bych být jako Nicolae Stanciu,

být jednou jako on je můj sen,

stát se členem hvězdné skvadry hráčů,

která znovu míří za českým titulem.

Ty jeho přímáky jsou pastva pro oči,

a když mu penaltičku pískne rozhodčí,

my už se předem můžem z branky radovat,

s Nicem v sestavě budem jen vyhrávat.

Já chtěl bych být jako Nicolae Stanciu,

být jednou jako on je můj sen,

vyjebat s pseudoklubem sparta-sráčů,

pro titul si jít se sešívaným dresem...

Být jenom z půlky tak dobrý jako on,

na holky pořádal bych v barech velký hon,

on je však skvělej hráč, navíc HODNEJ kluk,

a taky nemůžu mu upřít dobrej look.

Přišel z Arábie, Sparty nosil dres,

i přesto Nico svořený je pro náš press,

všech tribun v Edenu je velkým idolem,

Trpiš ho učí dávat góla za gólem.

Nico, Nico, Nico, Nico, Nico,

vždycky maká, jakoby měl v krvi piko,

tak Nico, Nico, Nico, zůstaň s nááma....

spolu naplníme Eden titulaaaama!

Reagovat
smazaný uživatel

Cringe

Reagovat
C-M@ster

Cringe je ta sparťanská verze, co šířilo číslo 34. Tohle je proti ní úplně zlatý... myslím toto:

Už nechci být jako Nico Stanciu,

zradil jsi mě, kámoše i mou mamču.

Posvátný dres měníš za sešívaný hnus,

napřed jsi chtěl prachy, teď zas nemáš vkus.

Letné se obloukem vyhni ty pako,

Tady nejsi vítán. Sorry jako.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
mistr129

Cisĺo 34 je hroznej idiot

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

proc? (osobne ho neznam)

Reagovat
Acquanni

Sorry jako

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych bych promin jako, at de babis dpc, zadnej support fu

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
raduinho

Nutshell.

Reagovat
smazaný uživatel

Ujde

Reagovat
REPLIKATOR

slušný

Reagovat
Komix

díky

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky maká jako by měl v krvi piko

Reagovat
jester Radka Bejbla

6. nasere to fanoušky sparty

Reagovat
C-M@ster

To už je obsažený v pětce asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

No pokud se mu ze zacatku nepovede par zapasu tak ho nebudou mit radi fanousci ani v druhym tabore

Reagovat
Euphael

Jeste nez jsem to rozklikl bylo jasne, ze pod tim bude podepsany Pikous.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, než jsem to rozklikl, bylo jasné, že pod tím budou komentáře dementů, co si sice článek nepřečetli, ale už se k němu hrozně chytře vyjadřují.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si ho přečetl, ale kromě příšerné skladby vět jsem se nic nového nedozvěděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli se chceš v názorovym textu "dozvědět něco nového", možná bude chyba spíš u tebe. Ale hlavně že jsi expert na stylistiku.

Reagovat
Hokaido

Co jsi napsal vůbec nedává smysl.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

No když už se to tady rozmázlo, tak některý věty trochu kostrbatý jsou. Ne, že by nedávaly smysl, ale občas je tam míchanice třetího přívlastku u druhého přívlastku nebo něco podobného a docela složitě se to překousává. V tomhle je čeština dost zrádná. Vzpomněl jsem si na jistý citát z jednoho českého rádoby scifi filmu - stačí kapka vody navíc a bororo už ne lék, bororo už prudký jed. Nicméně stejně tohle všechno považuju za marginální problém, pro mě vždycky víc znamenal obsah než forma. A obsah je skvělý.

Reagovat
alegre

Ja bych mohl vypravet o tom, kolik jsem schytal kritik od yardy...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se zamysli nad tím co je cílem tvé práce. Jestli neumíš přijímat kritiku, běž dělat popeláře.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Proc myslis, ze popelar nemusi umet zvladnout kritiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mají všechno u řiti.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Nezvladajko

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Zark

ja myslel ze autor je fantomas

Reagovat
John Obi Mikel

Taky.

Reagovat
fantomas

No dovol, já články s důvody nepíšu.

Reagovat
Edgar Davids

aspon mu vymyslej nadpisy, Pet duvodu.. je nadpis jak nekde z tistenyho Sportu

Reagovat
Zark
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Aha, sem uplně zapomněl.

Reagovat
Zark

uz si asi prepracovany

Reagovat
fantomas

(To nahoře byl vtípek, jistěže je zřejmý, kde se asi Piky inspiroval. )

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Pro slavii bude obrovská ostuda, pokud s takovým kádrem nevyhraje titul.

Reagovat
oli9

sráčské kecy spartanu ty vole nebo si už děláte alibi na 4. místo ?

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš?

Reagovat
oli9

tak tvuj dementní komentář fanoušek sparty a píše něco o tom že bude ostuda když nebude mít titul slavie, to jako už ani nevěříte jo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
martin1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zaschrona

Mně teda ten váš kádr nepřijde o tolik horší. Chybí vám křídlo, pořádný defenzivní záložník a možná stoper, možná útočník. Dá se to pořád vyřešit.

Reagovat
Azazelo RD

A už asi desítky let trenér.

Reagovat
Hokaido

Rozdíl v kádrech je obrovskej. Fakt ani nevím, kde začít. Máme lepšího golmana a máme asi lepší hrotový útočníky, ale to je všechno. Dva posty z jedenácti. A třeba rozdíly na stoperech, právem bekovi a středu zálohy jsou obrovský, tam je Slavia před náma o parník.

Reagovat
Rarášek

Vindheim je lepší než Coufal.

Střed zálohy máme podle mě víceméně nastejno, pokud budeme hrát ve správným složení.

Průser je na stoperech, tam je hlavní rozdíl, snad se Lischka rozehraje .. S Kayou jim to sedí zatím.

Reagovat
Hokaido

Myslíš jako že můžeme konkurovat středu zálohy Král, Souček? Případně Král, Souček, Stanciu? Vždyť to bude nejlepší střed v novodobý historii naší ligy. I ten Traoré by u nás hrál základ.

Vindheim není prověřenej a bohužel asi bude IP, ale budu se rád mýlit.

Reagovat
Rarášek

Vindheim bude špičkovej, věř.

Stanciu je ten jedinej rozdíl, to je hráč, kterej je schopnej jim sám vyhrát zápas, ikdyž budou hrát hovno. Ale Sáček, Trávník a před nima Kanga si vážně nemá co vyčítat se Slavistickou zálohou. Uvidíme, jak bude probíhat vývoj Sáčka a Krále, tam to může udělat rozdíl, pokud jeden z nich výrazněji vyletí.

Reagovat
Kiwi-21

Souček>kdokoliv ze Sparty je horší

Král>Sáček

Stanciu>Kanga

Král =Kanga,Trávník i když chápu že to někdo může vidět tak že Kanga a Trávník jsou lepší a někdo naopak

1.Souček

2.Stanciu

3-5.Kanga,Král a Trávník

6.Sáček

Z tohohle bych neřekl že střed může mít Sparta srovnatelný 2.nejlepší hráči ligy ze Slavie ve středu hřiště a suverénně z nejslabší z té 6 je Sáček

Reagovat
Rarášek

Názor ti neberu, je to čistě subjektivní věc posoudit kvalitu hráče. Každopádně s tebou ale absolutně nesouhlasím.

1)Stanciu

2)Kanga

3)Král, Sáček

4)Trávník

5)Souček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Z mého pohledu máš tady na EF nejpodivuhodnější vnímání fotbalu.

Reagovat
Rarášek

Děkuji, ale nevím, co si z toho mám vzít.

Za mě je to určitě urbis.

Reagovat
John Obi Mikel

V Urbisovi máš konkurenci

Reagovat
Hokaido

No tak. Že je Sáčis lepší než Souček nevěříš ani ty.

Reagovat
Rarášek

Lepší fotbalista? Pro mě jednoznačně. Nemám rád tyhle typy hráčů Součka, prostě vysokej kolohnát bez techniky a myšlení.

Reagovat
Remt

tak on je na hřišti z určitých důvodů. Mít postavu např jako Iniesta, těžko by mohl plnit úkoly, který od něj trenér chce (minimálně by nedával tolik golu hlavou co dává )

Reagovat
Rarášek

Jo však proti tomu nic nemám, jen já bych tu zálohu radši složil z fotbalovějších hráčů prostě.

Reagovat
Remt

nejde mít v záloze JEN tvořivý fotbalový hráče, ne? Vždyť by tam nikdo nebránil, někdo jako Souček tam je potřeba

Reagovat
Rarášek

Neříkám jen tvořivý, ale fotbalový. Proč by to nemohlo fungovat? Spousta týmu hraje bez tohohle "typickýho bořiče" a funguje to, stačí jen tu zálohu sehrát, každej aby poctivě plnil svojí roli, aby se ty hráči dokázali zastupoval, prolínat řady.

viz. co jsem psal BJ dole.

Reagovat
stas87

No ale Soucek je vo futbale Slavie mimoriadne platny. bez ohladu na to, s kym hra vedla seba. Sacek k sebe potrebuje dost odlisne typy hracov a tie Sparta nema a ktovie ci mu spoluhraci vobec budu sediet a jeho talent sa rozvine naplno. A to je dost vo hviezdach..moze uplne vyhoriet, respektive zapadnut do priemeru a bude to len obycajny ligovy hrac. Ako hviezda, ktora sa presadi v lepsej lige. Cisto po futbalovej stranke je Sacek pred Souckom, ale to nerozhoduje o tom, ako sa dany hrac kde presadi. Preto ho Soucek valcuje zatial a nevyzera to na nejaky obrat. Ale samozrejme rozdiel je markantny v tom, kde oba a s kym hraju a aj to, ze Soucek je o dost starsi.

Reagovat
Rarášek

Konečně mi tu někod rozumí .

Já to Součkovi neberu, jeho přínos nepopírám, jen se mi prostě nelíbí tenhel typ hráčů, dokážu si představit i tu slávistickou zálohu úplně jinak, fotbalovější, bez něj, typickýho DZ.

K Sáčkovi .. Samozřejmě, že to nedokážu odhadnout, jak dopadne, ale tenhle typ hráče tu prostě v ČR nemáme, má obrovskej potenciál, záleží, jestli to dokáže trenér využít.

Reagovat
stas87

No ale zasa nemozes Soucka zhadzovat takym stylom len preot, ze si dokazes predstavit hru Slavie bez Soucka. Uprimne, pre mna ten hrac tiez nie je nieco, co by som za kazdu cenu chcel a som rad, ze ho Werder nekupi.

Suhlasim v tom, ze Sacek ma periferne videnie a schopnost vidiet hru dopredu. Lenze jeho uloha nikdy nebude v tom, ze posle styri kolmice za zapas. Skor pohybom, nabehom ci narazackou prehra superov tak, aby jeho tim mohol rozvinut akciu smerom dopredu. Taka ta pripravna faza, kde on bude mat za ukol vytiahnut superov hore z toho bloku a do toho priestoru potom pride prihravka a dojde k precisleniu. Viem, je to dost zlozito napisane ale take typy produkuje hlavne spanielsky futbal. Lenze to aj znamena, ze potrebujes v tej zalohe podobne typy ako Sacek, cize hracov ktori vidi hru o par sekund skorej a maju dynamiku. A to trotlove ako Frydek nesplnaju ani omylom. Takze sa jeho potencial zastavuje na takych kopytach ako prave Frydek. To si dufam uvedomujes, nie?

Reagovat
Remt

Když se někdo pokouší o narážečku s Frýdkem, vždycky se směju už dopředu, protože vím jak to dopadne Nedejbože kdyby měl něco na hřišti vymyslet, zkriplit protihráče, skluzy s nohama napřed, to mu jde

Reagovat
Rarášek

Mně se ten hráč prostě ničím nelíbí, pro mě je to prostě soubojovej, vysokej kolohnát. Neshazuju, jen řikám svůj názor.

Sáčkovu úlohu si vystihl správně, tohle je přesně on, jeho styl hry. S Kangou a Trávníkem to prostě podle mě může fungovat, stačí se sehrát .. Já bych tam nejradši viděl ještě místo Trávníka Haška, právě kvůli tý dynamice.

Frýdek v základu nebude .. A pokud ano, tak jeho úkol bude čistě destrukce a budou s ním hrát Trávník a Kanga, aby se někdo staral o rozehrávku.

Reagovat
stas87

Ok, kazdy preferuje in typy a inak opisuje ich hru.

Sacek ma oznacenie posuvac lopt ale nie v tom dehonestujucom zmysle slova. Aj ten posuvac lopt moze mat velky vplyv na hru svojho timu, lenze to uz ludia vidiet nechcu. S takym typom hracov je to ale v podmienkach CR/SR dost zlozite. Naplno ich vyuzit v prospech timu si ziada typy hracov, ktori su neustale v pohybe, predviedaju hru, postavenie spoluhracov ako aj superov. S tym taky Kanga nema problem, lenze jeho pristup a povaha ho dost brzdi. Co je dost skoda, pretoze to uz mas dva typy hracov a potrebujes tretieho. A v tomto ja Travnikovi az tolko neverim. Tak ma moze nakoniec len prijemne prekvapi.

Frydek by v tom time nemal byt vobec, ale stale sa tam drzi..ja si fakt neviem predstavit, proti komu by mal on nastupovat. Jeho silne stranky su dost obmezdene, do toho co to zlozenie zalohy potrebuje sa naozaj nehodi. Inak je mi celkom cudne, ze z tej vasej akademie na tento post vyliezol len Sacek a ziadny dalsi podobny typ hraca. Ti co usli do toho Brightonu ic kam, to bolo co za postov?

Reagovat
Rarášek

Hašek by toho třetího podle mě zahrál, navíc spolu se Sáčkem mají i vyváženou ofenzívu a defenzívu ..

S Frýdkem souhlas, jeden z těch, co u nás pořád jsou a nikdo nechápe proč a jak.

Týjo, teď vůbec nevím o kom je řeč, jména si nepamatuješ? Každopádně Sáček je vyjímečnej, takovýho hráče tu nemáme ..

Reagovat
stas87

Tusim sa jeden volal Majka a na toho druheho si nespomeniem. A ten Majka ale asi nebol zaloznik, ze?

Nie je Hasek typologicky podobny Sackovi? Myslim co sa tyka postavy, nie hernej inteligencie. Sacek ma bohuzial nevyhodu v tom, ze je fyzicky o dost slabsi ako taky Frydek. Zasa ale...on nepotrebuje ku svojej hre byt fyzicky nadupany, pretoze ma tvorivost, periferne videnie a to su ine veci ako fyzicka a subojovost. Myslis ze by nabranim svalov stratil cast zo svojej dynamiky a skor by mu to uskodilo?

Reagovat
Rarášek

Viz. Níž .. univerzál na kraj hřiště.

V tomhle jo, taky spíš dynamickej, ne silovej.

Přesně jak říkáš, jeho hra nevyžaduju sílu v soubojích, nebo tak. On díky svý herní inteligenci ty souboje předchází.

Podle mě určitě, jakkýkoliv nabrání hmoty podle mě ubere trochu dynamiky, asi by to nebylo nijak výrázný, ale on by měl pracovat na zdokonalení svejch silnejch stránek, tohle by brzdilo jeho vývoj. Nepotřebuje to ke svý hře.

Mně hrozně připomína Sergi Roberta z Barcelony.

Reagovat
Kiwi-21

Sergi Roberta?

Sorry ale to už fakt nemá cenu komentovat u S.Roberta vidíš úplně jinou hru než u toho pruměráka (nemyslím kvalitu ale styl) je dynamický a nebojí se z míčem což Sáček je z míčem opak a bojí se hrát a je prostě jen posouvač, možná jak ten strach odstraní tak bude za něco stát v tuhle chvíli takový hráč nemá co dělat ani ve Spartě

Reagovat
Rarášek

Když myslíš.

Reagovat
Kiwi-21

Tak myslím že srovnání ze S.Robertem je větší úlet než tvrdit že Sáček je lepší jak Souček

Což o to šílený úlet je obojí

Reagovat
Rarášek

Já je neporovnávám kvalitou, ale stylem hry a tvrdím, že je Sáček lepší fotbalově než Souček, neubirám Součkovi důležitost pro Slavii.

Reagovat
Kiwi-21

Ani stylem hry mám na mysli (o kvalitě jsem se taky nebavil) tobě přijde S. Roberto jako Alibista?

OK beru máš své oblíbence pokud nejsi sám Sáček a nebo jeho otec či z rodiny tak nechápu tvůj názor na něj

Něco v sobě možná Sáček má ale já bych ho poslal tak do Českých Budějovic na hostování ať se tam ukáže táhne tým a podle toho jak se ukáže a nebo ne tak rozhodl co s ním

Taky chápu že se ti Sáček fotbalově více líbí (když máš rád alibisty co rozehraji jen na někoho kreativního) ale nemůžeš tvrdit že kvalitami je před Součkem a nebo někým jiným z výše vypsané 6 to je opravdu bulshit

Reagovat
Rarášek

Ne, to je můj názor.

Reagovat
Kiwi-21

Ok já ti brát nebudu ale pak se nediv když z takovou zálohou budete časem rádi i za to 3.misto protože pokud budete vydržovat hráče (dávat do základu) jako Sáček, Frýdek (alespoň bojovný ale po zranění kopyto) tak na víc jak 3-4.misto mít nebudete a v Evropě to bude stát za prd ještě dalších pár let

Spartu nemusím ale pro český fotbal bych si přál ať máš pravdu ale tady si myslím že máš až moc Sparťanské brýle a pokud je ve vedení mají taky tak na lepší časy budete ještě dlouho vzpomínat

Reagovat
Rarášek

Super, díky za konverzaci. A za jak dlouho sestoupíme, prosím?

Reagovat
Kiwi-21

Nepíšu nic o sestupu

Reagovat
Rarášek

Tak nech tý komedie prosimtě, ukáže až sezóna.

Btw. Ukaž mi, kde jsem tu psal Frýdka do základu, že na něj narážíš???

Reagovat
Kiwi-21

Nepíšu že jsi psal o Frýdkovy do základu ale nastupuje tam často

A sorry ale svými názory mi přijde že tu komedii děláš ty

Nikdo alespoň trochu objektivní nemůže označit Sáčka jako lepšího hráče než Součka, takže buď máš Sparťanské neobjektivní brýle a nebo jsi Troll, 3.moznost že si sám Sáček a nebo z rodiny jsi popřel

A nejen že ukáže sezóna ale celá kariéra

Reagovat
Rarášek

Tak ale mi se tu celou dobu bavíme o tý záloze, jakou bych chtěl já a ty sem pak píšeš Frýdka, kterýho tam nechci.

Ale ano může, zcela objektivně je Sáček fotbalově mnohem lepší než Souček. Souček má to štěstí, že Trpišovský do svojí kopaný potřebuje takový typy hráčů, fyzicky vyspělí, ale fotbal nic moc. Souček, Coufal, Bořil.

Reagovat
Kiwi-21

Konec asi jseš blázen a nebo Sáček

Sáček co se týče fotbalových dovedností nesahá Součkovi ani po kotníky a to je opravdu objektivní a věřím tomu že drtivá většina lidí by se mnou v tomhle případě souhlasila zatímco u tebe by těch lidí bylo na prstech jedné ruky a mimo sparťanů asi nikdo i těch sparťanů moc nebude

Za tu dobu co hraje Sáček jsem nic pořádně fotbalovýho neviděl ani náznakem něco jako Souček a jeho gól proti jako Jablonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Tím líp, už mě nebavíš moc. Evidetně vůbec netušíš, co je myšleno pojmem fotbalovost.

Reagovat
Kiwi-21

A ty asi nevíš o čem fotbal je až na to přijdeš jestli někdy pak se dá bavit, ahoj spíš sbohem

Reagovat
Rarášek

Takovej smutnej konec konverzace? Když myslíš, já ti to vyvracet nebudu. Ale pochybuju, že tomu rozumíš víc, než jen jako frajer od televize.

Reagovat
Kiwi-21

Pamatuji si třeba i 1. Zápas v lize za Spartu od Pondělí. Čecha a gól co pustil od Kolínka z Opavy kde Sparta tehdy vyhrála 2:1 a potom zápase měl okolo 10. Čistých kont v lize za sebou a čisté konto na Bayernu

dalších X zápasů různých týmu o kterých ani nevíš že se kdy hrály

Sám jsem fotbal hrával a když jsem na 1.treninku nahrával alibisticky jako tvůj Sáček tak mě trenér zastavil ať hraju fotbal střílím, kličkuju přenesu hru na druhou a nebo třeba ztratím míč a bojují o něj nazpět ale ne že nahraju prvnímu koho uvidím ať sám nic neZkurvím že to je úplně k ničemu stejně jak u tvého oblíbence

A jinak jen u TV, jak píšu hrával jsem fotbal nějakou dobu, zajdu si někdy na zápas a jinak mám přehled, docela solidní si myslim

Ty jsi buď jen zaslepený Sáčkem a nebo tomu opravdu nerozumíš ani trochu (myslím si to 1 a to že jsi z části asi troll)

Dál už se cenu opravdu bavit nemá ty máš svou pravdu asi jako jediný tady a já svou

Reagovat
Kiwi-21

Od Petra Čecha, mobil přepsal na pondělí

Reagovat
Rarášek

Takže si hrál někde v dorostu a koukáš na televizi? Tak to se před tebou musím sklonit teda, evidetně tomu rozumíš mnohem víc s takovejma zkušenostma.

Reagovat
Kiwi-21

Ty máš jaké?

Asi žádné když tu vyplodiš takové hovadiny

Navíc jsem nepsal jestli mám trenerskou licenci nebo ne atd a tobě to rozhodně ani vypisovat nebudu

Už opravdu konec diskuze z mé strany, protože na většího blbce jsem tu snad nenarazil a to tu takhle nikoho neoslovuji

Prostě jsi Troll a vůl a už ti seru na to

Reagovat
Rarášek

Žádné, přesně tak .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sáček je oproti Součkovi nekopa. Vždyť je to nula, kterou z něj udělala Sparta a jeho povaha přizdisráče.

Reagovat
Rarášek

Myslíš Majku do Brentfordu? To bylo šikovný křídlo, Sáčkův typ hráče nemáme a pochybuju, že tu v ČR další takový vůbec je .. Podobně jako tu třeba není hráč typu Matouška, vyjímečnost.

Reagovat
Kiwi-21

Tvl jako chápu každý má svůj názor ale jak můžeš dát Sáčka před Součka???

Co jsem Sáčka viděl až na 1-2 výjimky byl totálně průměrný ale ve všem ten kluk zatím nemá ani na současnou Spartu,viděl jsem ho i 2.krat v Karviné jak byla Sparta a tam byl dokonce podprůměrný

Chápu že fandis Spartě a třeba i Součka nemusíš ale Sáček je opravdu nejslabší z této 6, snad jednou dobrej bude ale zatím ve všem jenom průměrný

Reagovat
Rarášek

Jednoduše, je to pro mě lepší fotbalista prostě. Mně Souček nevadí, je to vcelku sympatickej kluk a evidetně je to docela i srdcař, ale jako fotbalista je prostě hroznej kolohnát.

Reagovat
Kiwi-21

Ok

Můžeš mi jen vysvětlit alespoň z tvého pohledu v čem má být Sáček lepší a nebo v čem je alespoň dobrej mně se vybaví jen totální průměr ve všech činnostech snad

Dělat ho do fify tak má každý atribut kromě chytání max 65

Reagovat
Rarášek

Prostě a jednoduše je fotbalovější, má lepší techniku, lepší fotbalový myšlení, lepší dribling. Souček je pro mě jen vysokej, silovej hráč s dobrým výběrem místa, nic moc fotbalovýho.

Reagovat
Kiwi-21

No já myslel čím vyniká celkově ne nad Součkem

OK technika asi souhlas

Dribling no v tom šel Souček hodně nahoru a na konci ligy to šlo vidět tak minimálně na stejno

Fotbalové myšlení ?

No nevím Sáček je jen posouvač, neviděl jsem ho dát kolmici a nebo překvapivou přihrávku

O zakončení se určitě bavit nemusíme, výběr místa a bránění snad taky ne tak nevím v čem no

Reagovat
Rarášek

Tak jestli si vážně myslíš, že Sáček a Souček mají srovnatelný dribling, tak já fakt nevím, co ti na to říct.

Asi by sis měl zjistit, co to je fotbalové myšlení, jestli si pod tím představuješ jen průnikový přihrávky, tak je asi něco špatně. Předvídání herních situací, určitá chytrost hráče, reakce na herní situace, přehled o spoluhráčích, periferní vidění. V tom všem má Sáček samozřejmě navrch.

Zakončení hlavou*

V bránění je samozřejmě Souček lepší, pochopitelně, je to DZ, ještě aby nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď mi vysvětli, jak by mohl Souček dobře bránit, kdyby neměl určitou chytrost hráče, reakce na herní situace, přehled o spoluhráčích, periferní vidění.

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
Rarášek

Souček má výbornou poziční hru, z tý těží.

Reagovat
fantomas

A ta je daná mimořádnou herní inteligencí, přesně.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Kiwi-21

Předvidaní herních situacích jsem ani nezmiňoval tam je za Součkem hodně pozadu jak dopředu tak i dozadu

Zakončení i nohama a nevím jestli sis všiml že Souček se nebál jít na konci ligy i mezi 2 hráče a neztratil míč

Jasně nešlo to možná tolik vidět protože jako vysoký hráč potom co někoho obejde hned odevzdá míč a nemůže ho potahnout a utéct obráncům

A tu chytrost hráče a periferní vidění co má Sáček tu má každý z nás ono nahrát prvnímu hráči co mám u sebe není herní přehled a periferní vidění

Kdyby byl jak popisuješ tak by vaše záloha byla mnohem kreativnější Sáček jen posouvá míče

Dle mého nemá na základ ve Slavii, Spartě, Plzni, Jablonci ani MB jako záplata dobrý nic nezkazí ale Toť vše

Však uvidíš že časem (pokud se neposune výrazně nahoru) bude sedět na střídačce a lepit místa v sestavě jako Frýdek

Ne že bych mu nepřál je mi víceméně ukradený jen mě fascinuje kdo a co na něm vidí víc jak průměr

Reagovat
Rarášek

To rozhodně nebude, naopak s herním časem bude TOP hráč v lize a půjde na západ do lepších lig.

Ty tady furt posuzuješ to, že posune míč o pár metrů, ale o to přeci nejde. On přesně ví, kdy, jak a komu přihrát, vycití ten správnej moment, vidí dopředu. Jak se říká, úspešná přihrávka není jen ta, která najde spoluhráče, ale ta díky které může spoluhráč aktivně zaútočit, ta která ho dostane do aktivního postavení, přesně to Sáček ovládá skvěle.

Reagovat
Kiwi-21

Ne jen posune Kangovi protože ví že jediný z těch středních záložníku něco udělá toť vše

Budu rád když by měl na to se dostat na západ takové hráče potřebujeme ale to jeho případ není alespoň ne v současné době snad v budoucnu bude dobrej a budeš mít pravdu já v něm vidím jen průměr a alibistu

Reagovat
Remt

Osobně vidím Sáčka podobně, vždy když jsem ho viděl hrát, viděl jsem jen čistej průměr, nic extra, ničím nepřekvapí a možná to, že základ hrají ve Spartě tihle hráči je důvod proč je sparta tak v pytli teď

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaji. Soucek je mnohem lepsi neh Sacek. Toho jste sk davno zabili.

Reagovat
fantomas

Souček má fantastický fotbalový myšlení co se podle tebe asi promítá už jen do toho dobrýho výběru místa?

Reagovat
Kiwi-21

Já nepsal že Souček má fantastický myšlení i když ve srovnání ze Sáčkem ano

Beru do toho poziční hru, určení kdy jak se zachovat s míčem (prihrat, vystřelit, neztratit míč)

A neberu ztráty míče proti Seville a Chelsea proti kterým Sáček ani nehrál a taky schopnost dát překvapivou přihrávku a nebo něco nečekaného a to nemá ani jeden což u Součka jako DM nečekám a Sáček jako CM jen posouvá míče a není v tom o nic lepší

Reagovat
fantomas

Reaguju na Raráška.

Reagovat
Kiwi-21

Jj pak mi to došlo promiň

Reagovat
John Obi Mikel

Neznám českého hráče hrajícího v současné době s lepším fotbalovým myšlením

Reagovat
božský John

Hlavne kdyby byl tak dobrej jak Spartani rikaj, tak ma aspon pevny misto v zakladu i guess

Reagovat
Rarášek

Však taky letos bude mít, když konečně máme trenéra .

Reagovat
božský John

A kde bude hrat? Kanga a Travnik jsou asi vice mene jisty a defenzivniho zaloznika vlastne nemate a to stejne neni post pro nej. Spis se obavam, ze ho ceka osud Frydka nebo Vachy na zacatku kariery. Frajer, kterym se da sestava zalepit jak na beku, tak v zaloze.

Reagovat
Rarášek

Trávník(Nebo Hašek, podle soupeře, proti silnějším Hašek, proti slabším Trávník), Sáček - DMK, Kanga, Hložek

Toho se teď taky trochu bojím při "hře" Zahustela a zranění Andrease, ale snad to nebude mít nějáký dlouhodobý trvání, on je typickej SZ, spojka, záleží jen na trenérovi, aby dokázal jeho přednosti využít.

Reagovat
božský John

Nebude vam s touhle sestavou chybet nejakej Hubschmann nebo Soucek? Na me to je takovy az moc mekky, byt silny na mici. Umim si predstsvit, ze takova Slavie s tema jejich prasatama zadupe takovej stred hriste do zeme

Reagovat
Rarášek

Teoreticky v některejch zápasech asi jo, kór třeba proti tý Slavii, kde to bude hodně bolet. Ale přesně proto podle mě přišel Trávník(nebo aspoň já bych ho tak využívál). Protože v takovým zápase asi bude hrát Frýdek, kterej k sobě potřebuje nutně hráče rozehrávače, aby se nemusel Kanga vracet pro balóny, což pro mě Trávník splňuje. Pak by teoreticky i Frýdek mohl vypadat jako platnej člen záložní řady, pokud se bude držet jen tý obrany a rozehrávat bude Trávník.

Reagovat
salami

No ja si myslim, ze na ligu by to aplikovat slo, ale to by za tou zalohou musela bejt spolehliva a rozehravkyschopna obrana, coz neni.

Reagovat
Rarášek

To je další část věci no .. Já doufám, že se Kaya s Lisckou chytnou, protože zatím jím to spolu klape, vypadá to, že si rozumí a kvalitou jsou na tom taky dobře. Největší průšvih bude Hanousek až bude obrana v plným složení, ale tak něják doufám, že ve fungujícím týmu zapadne aspoň ..

Reagovat
Kiwi-21

Počkej až se uzdraví Panák pokud se brzy dostane do formy jako před zraněním tak bude terno

Reagovat
Rarášek

Já bych byl rád, ale ten bude ještě rok mimo, jestli se vůbec ještě někdy vrátí ..

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného by řekl i Kováč

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

za me teda kanga > stanciu

a sacek je z nich bohuzel jasne nejslabsi, pritom teoreticky by mohl byt nejlepsi, ale asi si neveri nebo nevim, imo proste problem v hlave, prehled i techniku ma, ale nedokaze to pretavit... ato jsem myslel, ze to bude novy rosa

jinak s poradim klidne souhlas, s tim, ze u travy se ale teprv ukaze, jestli ma na to hrat dobre i ve velkem klubu. a nakonec na tom vubec nezalezi, ty rozdily mezi hraci nejsou zase tak velke, rozdil byl zatim v trenerovi a vubec atmosféře v klubu. vzdyt takovy coufal by u vas imo uplne vyhorel a ve slavii je skvely

Reagovat
Rarášek

U Sáčise je to asi čistě o hlavě, ale věřím, že teď pod Jílkem opět vyroste, talent má neskutečnej ..

Za ten konec . Právě proto věřím, že naše záloha rozhodně není horší, naopak. Jen chyběl někdo, kdo by tomu dal systém a tvář, což Jílek dle mého zvládne, doufám. Čistě individuální kvalitou těch hráčů si myslím, že máme lepší zálohu.

Jsem hrozně zvědavej na výkonstní posun dua Sáček a Král letos, ty by mohli dělat rozdíl.

Reagovat
Lof

Ten Souček 5., nene. Jako přečetl jsem celý vlákno, ale stejně nemůžu souhlasit. Chápu, proč ti není sympatický DZ, ale když vezmeš v součtu celkový kvality těch hráčů, tak přece nemůžeš dát Součka za Trávníka a Sáčka. A to už vůbec nemluvím o jejich platnosti do systému, který S+S hrajou.

Reagovat
Kiwi-21

Reagovat
Rarášek

Přesně to jsem udělal a Souček je na tom prostě nejhůř pro mě prostě, co je na tom tak těžkýho pochopit. Můžu, protože prostě vidím v Sáčkovi mnohem kvalitnějšího hráče než Součka.

Reagovat
Lof

Jako věřím, že Sáček ty schopnosti v sobě třeba někde ukrytý má, ale nevěřím tomu, že aktuálně Sáčkovy přednosti jsou kvalitnější než Součkovy. Asi se prostě neshodneme.

Reagovat
GuyFox

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musis mit strasny komplex. Soucek o tridu lepsi nez kdokoliv ze Sparty, Stanciu fotbalove taky, Kral lepsi nez Travnik...

Ty jsi fakt traged.

Nita top golman ale pod Jilkem dvojka.........

Reagovat
Rarášek

Díky za příspěvek, měj se.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Losinho

Sáček je úplný zosobnění průměrnosti, pseudotalent, se kterým se akorát lepí díry v sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Sacek je presna ukazka toho, jak se ve Sparte chovaji k odchovancum. Byl to moc velky talent na to ho vyhodit, tak s nim vyjebavaj uz 4. sezonu.

Reagovat
Rarášek

Sorry, ale Sáček je naprosto vyjímečnej typ hráče, kterýho tu v ČR nikde jinde nanajdeš. Naprosto jedinečnej, stejně jako třeba Matoušek, další takový prostě ČR akademie neplodí.

Reagovat
Kiwi-21

Alespoň z Matouškem z tebou mohu souhlasit

Reagovat
Losinho

Reagovat
lichna.

Ok, doteď jsem to vlákno četl tak nějak normálně. Ale tohle už jsou velké bomby. Já fakt nevím, z čeho vychází tvůj pohled na hru. Ale dělat ze Součka prumeraka co má jen dobrý výběr místa a naopak ze Sácka, který zatím ukázal velké hovno. Až na pár zápasů dělat nějakého výjimečného hráče to je moc. Pochybuju, že se někdy dostane důležitosti na hřišti nad úroveň. Součka.

Reagovat
Rarášek

Důležitos mě nezajímá, tu Součkpvy nevere, fotbalově je sáček prostě vyjímečnej typ hráče, který v ČR nemáme.

Reagovat
lichna.

A čím prosím tě? A kdy to konečně ukáže?

Reagovat
Rarášek

Už to ukazuje, když ho budeš pozorně sledovat, určitě to uvidíš. :-)

Reagovat
lichna.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Edgar Davids

tak co chces po cloveku, co tvrdi, ze Strama byl dobrej trener

Reagovat
Rarášek

To jsem přesně řikal totiž .

Reagovat
Edgar Davids

no v kontextu toho danyho vlakna vicemene jo

Reagovat
Rarášek

Ne, já jsem ho chválil za to, že sem přivedl skvělý hráče, který by v naší lize jinak nikdy nehráli, to je všechno.

Reagovat
Edgar Davids

OK, mozna jsem to spatne pochopil. A ta dobra prace co se tyce tech hvezdnejch hracu, ta spocivala presne v cem? Podle me dalsi dil do skladacky jak se divat jeste z vetsi dalky na Slavii a Plzen, to mi jako dobra prace moc neprijde. To, ze sem privedl hrace, co by sem normalne nepachli, mi prijde jako takovej hurasystem ala FM, funkcni to nebylo..

Reagovat
Rarášek

Funkční to nebylo právě kvůli jeho trenérskejm schopnostem. Za všechno dám příklad Mavubu, pod trenérem, kterej by správně využil jeho schopnosti to mohl být neskutečnej lídr celý zálohy, bohužel ..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele na tohle je výborná objektivní pomůcka: FIFA.

Sacek 70 (potencial 77)

Soucek 78 (potencial 85)

Reagovat
Hokaido

Král =Kanga

Reagovat
Kiwi-21

Jako kdyby Kangu nebrzdila hlava dám ho asi i před Krále

Takhle se uvidí třeba se Kanga srovná (možná už srovnal) a Král jde zase pořád nahoru

Reagovat
božský John

I Kuba Povazanec je lepsi nez nafoukla bublina a posouvac Sacek. Umi zahrat vsude a zaroven nikde nevynika

Reagovat
Rarášek

Považanec se mi taky líbí, ale Sáček je vejš.

Reagovat
božský John

Mne se povazanec moc prave herne nelibi, proto jsem ho pouzil

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijdou nastejno

Reagovat
Rarášek

Tak to už je mi všechno jasný.

Reagovat
Kiwi-21

Vindheima si ani hrát neviděl a už víš že je lepší

Reagovat
Rarášek

Přesně tak, vůbec nevím, kdo to je.

Reagovat
Posledni Kovboj

pls

Reagovat
Rarášek

Dík, cením.

Reagovat
mayday

Toho Vindheima viděls hrát kolikrát?

Reagovat
Rarášek

Takovej 50 zápasů minimálně.

Reagovat
meno

Gólmana máte na stejný úrovni... Tetteha závidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Jakože Kolář=Nita? S tím taky nemůžu souhlasit, měli byste dotáhnout toho Trmala.

Reagovat
meno

Kdybych měl vybírat sestavu z S+S, tak:

Kolář/Nita (podle soupeře. Na betonáře, kam musíme postupně kombinovat už od gólmana - Kolář, na vyrovnaný tým, který má šance zakončovat i z vápna - Nita)

Coufal, Míša, Deli/Kúdela, Bořil

Souček, Král/Kanga

Masopust, Stanciu, Hložek

Tetteh

Reagovat
Rarášek

Jakože je Kolář lepší nohama? Ok, dobře, to beru.

Na tu sestavu reagovat nebudu, to je hloupost, promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

Posadil bys Součka jo?

Reagovat
Rarášek

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Součka, kterej vám minulou sezonu dal pět gólů jo?

Ne ale teď vážně. To, že je (podle tebe) kolohnát a nelíbí se ti jeho styl neznamená, že to na hřišti není rozdílovej hráč. Ten kluk má všechno, co na pozici šestky potřebuje. Jestli od něj čekáš pasy jako od Kangy nebo Hušbauera, tak se asi nedočkáš, pravda. Ale je skvělej v poziční hře, odebírání míčů, dirigování hry, vytrvalosti, lídrovství, hlavičkování i produktivitě celkově. Umí vystřelit z dálky, dát křižnej pas a celkově rozehrává solidně. V podstatě JEDINÝ, na čem na svý pozici musí zapracovat, je, že se musí naučit dávat míč rychlejc od nohy. Jinak je to v naší lize rozdílovej, nenahraditelnej a pro Slavii a její hru TOTÁLNĚ klíčovej hráč!

Reagovat
Rarášek

Tohle mu přece vůbec neberu, ale já bych chtěl fotbalovější zálohu prostě. On je typickej DZ, ok, je v tom výbornej, ale mě tohle fakt nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

To chápu, ale tím pádem uhýbáme od toho, kdo je lepší hráč, k tomu, kdo se nám víc líbí když si psal menovi, že jeho sestava je hloupost, tak jsem myslel, že tu chceme řešit, kdo je objektivně lepší...

Reagovat
Rarášek

Jak to chceš objektivně posoudit? Tohle je hodně subjektivní věc, každýmu se líbí jinej typ fotbalu, jinej typ hráčů a ty jsou pro něj samozřejmě pak těma lepšíma.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak pro začátek bych řekl, že statistiky jsou věc vcelku objektivní chápu, že řekneš, že se ti Sáček víc líbí a vidíš v něm větší potenciál. Pokud ale vezmeš v potaz, kolik toho oba ve svym věku odehráli, jaký mají úspěchy, jaký mají statistiky (i do defenzivy), tak se fakt dá objektivně říct, kdo z nich je lepší...

Reagovat
Rarášek

Ne, to mi opravdu objektivně nic neřekne, řekne mi to, kdo toho víc vyhrál, odehrál, kdo hrál v jakým týmu, stylu hry .. ale o jejich kvalitě mi to řekne kulový.

Reagovat
meno

Ok.

Na jedný straně máš tým, kterej minulej rok vyhrál, co šlo. Tým, který si zahrál čtvrtfinále EL (tzn. byl mezi 8 nejlepšími v druhé nejprestižnější soutěži světa) a hráče, který v tom týmu odehrál téměř všechna utkání, několikrát jako kapitán. Hráče, který byl na svůj post extrémně efektivní jak v obraně, tak v útoku. A nejenom, že nepropadal v naší tragické repre, ale hrál tam dobře (jako jeden ze třech hráčů v poli).

Pak máš tým, který se jakžtakž uplácal na třetí místo. Souboj o LM si mohl kreslit v teoriích. Tým, co nepřešel přes Suboticu, klub ze Srbska, který zdaleka nemá zázemí potřebné k hře o poháry a hráče, který se do repre v nejbližších letech asi nepodívá, nehraje pravidelně a který má maximálně fajn dribliky (s přihlédnutím k jeho pozici).

Teď si vyber.

Reagovat
Rarášek

Mně je ale přece úplně jedno za jakej hraje tým, mě zajímá ten hráč sám o sobě. To jakože Hrošovský není lepší než Hušbauer, protože Hušbauer hraje ve Slavii, která vyhrála titul???????

Reagovat
smazaný uživatel

Chápeš, že hrát ve Spartě bez tlaku na úspěch (pokud by byl tlak, tak není stejné vedení už tolik neúspěšných let), plácat se na 3. až 5. místě a bez pohárů je prostě něco jinýho než hrát v nejlepším týmu ligy a ČF EL?

Reagovat
Rarášek

Bez tlaku? Ve Spartě? Ok, jak myslíš.

Reagovat
John Obi Mikel

Ale právě tu tvoji fotbalovou zálohu by přehrál tým s bojovníky v záloze.

Reagovat
Rarášek

Zajímavej názor, chtěl bych to vidět na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože ta bída z derby v posledních třech sezonách ti nestačí, chceš to ještě horší?

Reagovat
Rarášek

S tebou se evidetně nemá smysl bavit, když porovnáváš tohle .. ANI JEDNOU nehrála ta záloha v mojem složení, takže ne, vůbec mě tohle nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě. Byste dostali ještě mnohem větší bídu.

Reagovat
Rarášek

Díky za názor, ahoj.

Reagovat
lichna.

Fotbalovejsi zálohu.. Podívej se kolik hráč jako Souček má gólu asistenci a ještě k tomu je neskutečně platný v organizaci hry, dirigování, odebírání míčů apod. Ale vlastně jo, tebe fotbal pod Trpisem nebaví.. Proto loni jasně nejzajímavější fotbal v lize, nejvíc golu a celkově jediný tým, který měl nějaký styl hry, který pravidelně aplikoval. A k tomu je přesně důležitý hráč jako Souček.

Reagovat
Remt

Osobně bych to vybral naprosto stejně Ze Sparty se mi ale poslední zápasy moc líbil Karlsson, ten vypadá jako fajn hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta takovou ostudu zije uz 10 let a promenila ji ve standard.

Reagovat
smazaný uživatel

Baví mě současná Sparta, která nemá šanci skončit líp než 3.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Však nemáte horší kádr. Jen hrajete špatně.

Reagovat
Felitel

Jděte a tim už někam.

Reagovat
smazaný uživatel

bombaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Máte někdo zkušenosti s LED TV 55"?

Zajímá mě například jaká značka, co je pro tyto TV nejdůležitější atp.

Je opravdu nutná 100Hz?

Využívat budu hlavně na sledování fotbalu a také pro PS5.

Díky za rady a názory.

Reagovat
kylo ren

Uz je ps5 jista?

Reagovat
db18

Jistá je, jen není jisté, jestli bude už příští rok. (minimálně do září 2020 by být neměla)

Reagovat
kylo ren

Si myslim ze v roce 2020 ji teprv budou představovat na e3 takže až rok 21 si mYslím

Reagovat
Zajda

Né asi. Do té doby si nechám XoneX a budu vysmátej. Až vyjde PS5 přejdu.

Reagovat
kylo ren

Psko ma lepsi exklusivky

Reagovat
Zajda

S tím musím souhlasit.

Reagovat
db18

Reagovat
r.mrazik

Na příští vánoce jde do prodeje

Reagovat
smazaný uživatel

SONY s PS E3 "sabotují"...

PS5 bude nejpozději před Vánoci 2020 tj. říjen.

Jinak Sony už systematicky pouští ven některé informace, dá se to vše najít na Googlu.

Nejzajímavější je asi 4k@120hz - což je vtipný protože na trhu jsou zatím jen 3? TV, které mají HDMI 2.1, které pro to potřebuješ

Reagovat
smazaný uživatel

SONY s PS E3 "sabotují"...

PS5 bude nejpozději před Vánoci 2020 tj. říjen.

Jinak Sony už systematicky pouští ven některé informace, dá se to vše najít na Googlu.

Nejzajímavější je asi 4k@120hz - což je vtipný protože na trhu jsou zatím jen 3? TV, které mají HDMI 2.1, které pro to potřebuješ

Reagovat
smazaný uživatel

SONY na E3 nebude už nikdy přešli na vlastní koncept kde to na svých vlastních show představují novinky na E3 SONY není

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpravděpodobnější je listopad 2021.

Reagovat
smazaný uživatel

Říjen 2020

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Xbox už potvrdili na "holidays 2020" což v US znamená na (před) Vánoce.

SONY si nemůže dovolit udělat release déle, protože zatím vždy platilo pravidlo, že kdo dřív přijde, ten má velkou výhodu.

Reagovat
Zaschrona

V čem to bude lepší než PS4? Nebude pak mít smysl jít do levnější PS4, pro kterou by snad hry mohly vycházet i dál a tím pádem mít za poměr cena/výkon docela dobrou muziku?

Reagovat
kylo ren

Prej lepsi hd a budes moc hrát hry i z ps4

Reagovat
db18

To se uvidí... hlavně ale má být zase lepší grafika... nevím, já si teď pořídil PS4 a jsem spokojen, jen už čekám na fifu a Fallen Order, jinak akorát doháním manko a hraji pět (a více let) staré hry...

Reagovat
r.mrazik

O dost výkonnější...a hlavně hry z ps4 půjdou zpětně zpustit

Reagovat
smazaný uživatel

Což mimochodem u Xboxu také.

Reagovat
r.mrazik

Jj,ten taky

Pro Psko budou ale klasicky mnohem lepsi hry

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.. A pro mě je PS jasná volba, prostě je to takový víc cool

A hlavně jsem kdysi měl už PS2, takže prostě láska z dětství

Reagovat
r.mrazik

Vychazet na xbox fajn hry,tak ho beru...ale je to moc americky...gear of wars,halo...fajn hry ale nic extra pro me

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě lepší HW. Například bude obsahovat SSD, což má mít za následek až 8x rychlejší načítání + lepší zobrazení rychlého cestování po velké mapě.

A třeba podpora 4k ve 120Hz je známkou opravdu bestialniho výkonu, který by měl být celkem dostačující na hodně dlouhou dobu

Reagovat
db18

V tom případě by měla být nutná tv s 4k ve 120Hz, aby si to opravdu využil

Reagovat
Joe.Cole

No, sice má mít PS5 nějakých 10-12 teraflops, ale s 4K 120 FPS bych moc nepočítal

Reagovat
smazaný uživatel

No už to potvrdili, ale je jasný, že zprvu ty hry takhle dimenzovane nebudou, je to spíš takový future save řešení

Reagovat
db18

No... podle toho, co zatím psali o Cyberpunk 2077 by to tak nemuselo být moc dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

No s tím celkem počítám, jenže HDMI 2.0 umí 4k max v 60hz

Reagovat
db18

Hm, já si říkal, v čem je ten problém u fps vs. hz

Reagovat
smazaný uživatel

No FPS a Hz u TV jsou dvě rozdílné hodnoty.

PS musíš brát jako zdroj, ten by tedy měl dokázat 120 FPS a když budeš mít TV která dá 100(120)hz, tak ti to zobrazí tich 120 snímků za sekundu. Jenže potřebuješ to hdmi 2.1.

Potom je druhá situace, kdy TV má více Hz než zdroj FPS, tam TV začne odpočítavat ty chybějící snímky a mělo by to vypadat také dobře.

Třetí varianta je, že zdroj dá těch 120 FPS, ale TV jen 60hz, takže maximum co uvidíš bude těch 60FPS.

Reagovat
smazaný uživatel

tak neměo by bejt 30 FPS, ale 60 FPS těch 120 FPS je hovadina. Proto zřejmě aspoň kvůi exluzivitám přejdu poprvé na konzole takhle to hrát na těch 30 FPS byl hnus. Další věc, že SONY by mělo umožnit hrát ituly z ps3 ps4 na PS 5 a mluví se i o pár titulech z PS 1 a PS 2

Reagovat
Joe.Cole

PS5 bude mít podporu 120 hz. V téhle snímkové frekvenci to u AAA titulů bude ale nejspíš jen 1080p.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je stejně pecka!

Reagovat
db18

Jenže 120hz obrazovka zpravidla poskytuje polovinu fps, tj. 60.

Reagovat
db18

Mám od LG. A pokud to chceš pro PS5, tak bych do menší frekvence nešel.

Ale ty Hz ještě můžou být trochu zamotané, viz https://www.lg.com/cz/lg-magazin/technologie/co-urcuje-kvalitu-obrazu-u-tv

Důležité taky bude, aby podporovala 4K UHD rozlišení... a fajn je taky HDR, které teda osobně taky využívám jen u hraní na PS4. + nutnost SMART TV, tohle je asi tak to nejdůležitější. (ještě si teda projdi dotazy a odpovědi, pokud chceš někdy koukat na filmy/seriály z flashky/externího disku, protože některé TV mají problémy s některými kodeky .mkv/.mp4)

Reagovat
smazaný uživatel

Super, díky za info.

Vlastně si mi tak nějak potvrdil můj názor.

Co se týče formátů, tak to by měla vyřešit appka Kodi nebo třeba VLC. Mám v plánu asi pořídit Sony s androidem, takže to by mělo být OK.

Jinak cca měsíc ty televize studuji a dovolím si říct, že už toho dost vím.... A mám pocit, že teď je ještě těžší něco vybrat

Reagovat
db18

já to právě bral vylučovací metodou a chtěl jsem, aby to mělo rovnou a nemusel jsem si stahovat kvůli tomu další appku (i když jich už tak mám hodně ještě by to chtělo appku na O2TV přes prohlížeč je to neskutečně debilní...

Reagovat
smazaný uživatel

Appka od O2 nebude - jsou to vyprcanci!

Chtěj, aby si lidi kupovali ty jejich set top boxy nebo co to je...

Reagovat
db18

Tak to radši budu dál sledovat přes tipsport, v TV je ta kvalita slušná, i když se to zvětší na 200% a nedrbe se to aspoň jako prohlížeč od O2.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pořád váhám no, ale láká mě to... Jenže chtěl bych i Premier League a to už je spolu s PS tak trochu moc krabiček... To by doma už neprošlo

Reagovat
smazaný uživatel

PS 5 bude mít 60 Hz 100Hz co se týče TV je naprostá zbytečnost asi jako 8K televize u PC 140hz monitor je nutnost. Při sledování fotbalu ti je 100Hz totálně k ničemu když je to stejné jako u filmů a ty jsou locknuty 24.65 FPS Ale zase jednoduše řečeno 100Hz ani nic nezničíš takže to i koupit můžeš horší by bylo kdyby jsi se ptal na 8K

Reagovat
r.mrazik

Odbornik...

Reagovat
smazaný uživatel

na to nemusíš být odborník pepego

Reagovat
r.mrazik

No u tebe to opravdu plati

Doufam ze tema tvyma kravinama se nikdo ridit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

hovno víš o fotbale hovno o všem vlastně jseš totálně k ničemu co neuděláš smyčku a neukončíš to

Reagovat
r.mrazik

Prosím tě...když o něčem víš hovno, tak radši drž hubu a jdi si to nastudovat

Sice máš určitě školu života, ale vole, jsi debil

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se prvně psát kašpare já o tomhle něco vím, že nechápeš, že se ptal na normal TV ne 4K je tvoje blbost, ale ukončit bys to mohl o tom žádná o jednoho kašpara méně tady i u tebe doma

Reagovat
r.mrazik

tebe mel fotr striknout do kopriv...

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojď to vyřešit nebo jsi sračka co se schovává za PC

Reagovat
r.mrazik

jj,v pet pred edenem...

Ale do ty doby si to nastuduj,at nejsi zas za debila

https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1260176&start=60&st=0&sk=t&sd=a

Dokonce v tom foru je par pitomcu jak ty,co melou porad o necem,o cem vi hovno....tak tam najdes urcite i kamarady

Reagovat
smazaný uživatel

tak ses mi jenom potvrdil za zbabělou sračku pokud si to rozmyslíš napiš mi soukromou zprávu jinak na mě neodepisuj ty 50 kundo teplá

Reagovat
icka

Co chces od nekoho kdo zije s mamkou.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Kupovat teď cokoli horšího než 4k by byl slušnej fail...

Reagovat
smazaný uživatel

to jo mamka má v obýváku 4K já zatím nemám pač nemám konzoli čekám na PS5 zase mám monitor 4K

Reagovat
icemike

Jejda,todle je totální nepochopení terminologie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kámo, tak tohle je opravdový sranec. Zkus si o tom něco nastudovat a nevěřit každý blbosti co ti kdo řekne...

Reagovat
icemike

Nutná 100hz není,ale kdo ji má, ví,že je to poznat. Poctivý 100hz display je mnohem víc než 10 různých vylepšovačú obrazu. Tak pokud to chceš na hryztak je důležitá odezva,dnešní moderní tv mají už rezim hra,kde je kladen důraz na odezvu. U některých si to musíš nastavit sám. Spousta parametrů se odvíjí od tvého rozpočtu. Bohužel stále platí,že do 15k budeš muset udělat nějaký kompromis, respektive něco oženit. Bohužel

Reagovat
r.mrazik

Jinak doporučuji fórum na avmanii..Týpci tam jsou z oboru a poradí i ohledně zvuku

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, AV znám, už jsem se infiltroval mezi tamní komunitu

Reagovat
r.mrazik

Taky tak

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
icemike

*oželit... ženit se kvůli tomu nemusíš

Reagovat
patas92

100Hz asi lepší....Ale ono ve výsledku to je stejně jedno co koupíš, protože bez přímého srovnání (tzn. mít televize poskládané vedle sebe a na nich puštěný obraz ze stejného zdroje) stejně nikdy nezjitíš, jestli si koupil dobře ...Spíš si nech nějaké peníze bokem a přikup soundbar

Reagovat
r.mrazik

Hlavne nekupuj soundbar,ale radeji nejaky stereo...

Reagovat
patas92

Jasně, ale to může taky cenově vyjít jako druhá televize Soundbar je spíš rozšíření televizních reproduktorů, ale pokud bydlí v malém bytě, tak to postačí.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to v paneláku stejně s tím ozvučením na hovno, koupím něco k TV a pak mi sousedi rozbijou hubu

Takže na hry sluchátka a na filmy mi většinou ten zvuk moc neřeším, nejsem zas tak velkej znalec...

Reagovat
r.mrazik

Jasny...ale tak ono nejde ani tak o hlasitost,spis jako o kvalitu vystupu...vsadim se,ze to budes resit casem,preci jen kvalitni zvuk tomu da dost

Reagovat
smazaný uživatel

Možný to je, momentálně ale jiný priority - hlavně finančně bohužel.

Přecejen TV a PS to je prostě koníček a zas do toho nechci narvat nějak moc peněz. Přecejen člověk už nežije sám a tak nějak myslí na budoucnost, to bere ty prachy jinak než třeba v osmnácti

Reagovat
r.mrazik

To souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

5 důvodů proč přestat s články, který použivaji "5 důvodů" v názvu:

1. Nejste BuzzFeed

2. Je to otravné

3. Analytický článek může nést i smysluplnější název

4. Nevím jaký máte analytics, ale řekl bych, že featured článek na hlavní clickbait nepotřebuje

5. Benefit-oriented writing většinou smrdí levným psaním

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Zajda

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Marketing specialist tu chyběl, ty jo.

Reagovat
Pride

Reagovat
Felitel

Reagovat
mistr129

Nevím o čem píšeš, ale máš tam spoustu termitů, tak tomu asi rozumíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Kokotko chce byt velmi zaujimavy, tak miesa anglicke slova s ceskymi dokopy. Lenze mu nedochadza, ze je to trapne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj souhlas tohle taky nemám rád, serou sem ty sračky anglicky, prostě děcka.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
fantomas

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Ty termity se mi zdají poněkud otporné.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
opretis

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
tnt03

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Kang & Kodos

Fakin Bauch

Reagovat
Pyroman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Když už neumíš česky, nemohl bys svůj příspěvek rovnou napsat celej anglicky? Je to otravné.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Pět důvodů, proč nesnáším texty zaplavený důležitě se tvářícími cizími výrazy:

1. První podobné texty, které jsem četl, měly v každé druhé větě slovo perestrojka.

2. Je to otravné.

3. Velmi často se mi stává, že ten dobrák s hubou plnou cizích slov pak vůbec netuší, o čem vlastně mluví - jako nedávno jeden boreček z naší firmy, kterej nebyl schopnej po vlastní dvacetimunutové přednášce o kaizenu vysvětlit, že kaizen je vlastně obyčejný zlepšovák.

4. Zatím 100% (ano, opravdu všichni, kterých jsem měl možnost se zeptat) autorů podobných textů nevysvětlilo význam slova rumpál bez točení rukou, někdy dokonce vůbec.

5. Neskutečně mi tyhle novoty lezou krkem. Například byly doby, kdy mi prodavač bez problémů podal informaci, zda se do mnou určeného konkrétního typu lednice vejde do jednoho fochu 30 štanglí lovečáku. Dneska mě sice hned za dveřmi osloví marketingový specialista, jenže ten nezná pořádně ani rozdíl mezi lednicí a mrazákem, natož aby znal jejich obsah.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám 2 otázky:

1. co je to kaizen?

2. co je to rumpál?

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiser je český herec, rumpál je velké dildo.

Reagovat
Bex5

Reagovat
tnt03

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Kaizen je obyčejný zlepšovák a rumpál je zařízení u studny umožňující celkem jednoduše vytáhnout okov s vodou.

Reagovat
stas87

Kaizen je tusim z japonciny, je to skratka porada o tom, co zlepsit aby fungovalo nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. :-) Je skvělý sledovat, jak se tím zaklíná každá druhá fabrika a jak tomu ti manažeři moc nerozumí, ono jak je ten systém staženej z Japonska, tak v byrokratické Evropě plné pokrytců neochotných převzít odpovědnost jednoduše nefunguje.

Reagovat
stas87

No hlavne je usmevne sledovat, ze sa vsetci maju dohodnut na postupe pri tej zmene ale aj tak si to zariadi management podla seba. Ono nie vsetko cudzie mozes aplikovat v podmienkach CR/SR. Kvoli mentalite ludi v prvej rade...ale to manazer nerad pocuje. Fascinuje ma, ako ty, ktory mas prakticku skusenost s danym problemom vidis v com je chyba, ale manazer to vidi inak. Potom kupi za velke peniaze nejaky stroj, ktory samozrejme v podmienkch daneho miesta nema vyuzitie a len stoji na mieste. No a kedze ho manazer kupil za velke peniaze a nevyuziva sa, tak ho rychlo musi predat inam s co najmensiou stratou. Tak sa posle do Rumunska ci Bulharska a problem vyrieseny. A to sa ten manazer z toho snazi vyvliect a hadze to na dalsich 10 ludi.

Reagovat
wjillm

Nepracovali jsme ve stejné firmě? Přesně takto to fungovalo u nás v korporátu

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to funguje všude. Jsou o tom i mraky příruček pro manažery

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. Komu není dáno shůry, ten se dívá do brožury.

Reagovat
wjillm

Není to dokonce jméno nějakého borce z Japonska? Už si to nepamatuju, ale taky jsme tento výraz ve firmě používali. Resp. oni pořád používají.

Reagovat
Nihilister

Tenhle termín pro "zlepšovák" neboli návrh v Japonsku používá Toyota.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
Posledni Kovboj

holy shit bro

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Bex5

Reagovat
Lof

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Teoretik

na EF se to nehodí

Reagovat
dave30

Já tedy nevím. Bude zřejmě na naši ligu nadstandardní, ale opravdu to má být taková hvězda? Jestli ano, proč mu nehodili laso z nějaké zvučnější ligy? Budu rád, když to nakonec opravdu bomba bude, zatím jsem ale na vážkách.

Reagovat
lampas

Žoldáckej tým Slavie má konečně svýho žoldáckýho krále Každopádně jak Stanciu rozklíží Slavii zevnitř, tak titul připadne Spartě, čímž se cyklus uzavře a Sparta z toho nakonec vyjde jako vítěz.

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsem někde slyšel.

Reagovat
oli9

vy si tam hýčkejte frýdka, zahustela a pod a pěkně to dál serte

Reagovat
smazaný uživatel

Například podle Vacka ze Sportu by bylo asi spíš zklamání, kdyby titul nebral Sparta. Viz: Martin Hašek s Michalem Sáčkem jsou jako dieselové motory. Neustále pracují, během zápasu pro ně odpočinek neexistuje. K nim Michal Trávník, rozený kreativec, jenž svou šikovností a kombinačními schopnostmi dokáže rozevřít nejeden obranný val. Faktor X v podání Guélora Kangy, jenž v optimálním rozpoložení svou výkonností standard české ligy převyšuje. Beranidlo Martin Frýdek, jenž na hřišti dští entusiasmus a nekonečnou obětavost. A k tomu ještě talentovaný Ladislav Krejčí, letní posila z brněnské Zbrojovky.

Reagovat
lampas

Reagovat
Mass

Hašek, Sáček, Frýdek úplný Galacticos co nepřihrají na tři metry, a k nim Kanga co udělal 4 asistence (btw i Zmrhal jich má 5), navíc nebrání a stojí v každym druhym zápase. Trávník se bude s Kangou hádat o balony. Bořek Dočkal už dělá vedoucího kabiny víc než by hrál. Karlsson žádnej zázrak spíš průměr, Hložek hype až do repre, přitom udělal v lize jen ubohých 5 bodů. Z tý Sparťanský zálohy fakt jde strach, bojim bojim.

Reagovat
Kiwi-21

Karlsson je podle mě opravdu dobrej a Hložek mi zatím přijde taky jako Hype no

Reagovat
smazaný uživatel

"Martin Hašek s Michalem Sáčkem jsou jako dieselové motory."

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

beranidlo Frýdek

Reagovat
Edgar Davids

beradildo Frydek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lof

Reagovat
koudys2

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mass

Protože v zahraničí ho znají jen jako toho, co se neprosadil v Anderlechtu. V český lize 4+6 v 17ti zápasech, žádnej zázrak. Ale u nás je hvězda, protože v naší lize jsou za největší hvězdy silný, ale nepříliš technický hráči jako Souček, Komličenko, Ngadeu nebo Doležal. Takovejch hráčů jako Stanciu je spoustu, jen ne u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Jako upřímně já jsem teda nečekal, že ten jeho přestup bude mít až takovej ohlas Když si vezmu, že Hušbauer byl odchovanec Sparty a jeho přestup mi přišlo, že se až tak neřešil a ani nedostával takovou bídu. Stanciu až nastoupí na Letný tak na něj bude pískot jak na Limberskýho pomalu

Reagovat
Mass

Protože tenkrát Hušbauer byl ve Spartě nepotřebnej hráč, oni sami ho vyštvali.

Reagovat
koudys2

Pred chvili Zika rekl, ze ho Sparta uz nechtela. Tak odesel do Al Ahli. To, ze na nej ted picujou je povrchnost jako krava.

Reagovat
Kang & Kodos

Zíka řekl...

Reagovat
Mass

Sparťani tu pořád píšou, jak utekl za pěnězma, ale copak ho oni sami neprodali?

Reagovat
r.mrazik

Kvalitní otázka

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
kilobyte

Zatím to vypadá že ne.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lof

Reagovat
krisa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

Zíka...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Pošlete 200 mega a mi mu promineme.

Reagovat
Zaschrona

Mě by vlastně zajímalo, proč je pro Sparťany tenhle přestup takový trigger. Vždyť už je to v podstatě normální, že hráč za kariéru prostřídá někdy i všechny největší kluby u nás, někdy i Slavie kupuje ze Sparty a naopak. Nejhorší výsledek přestupu by mohl být, kdyby Stanciu ve Slavii naplnil potenciál, což se mu ve Spartě ani zdaleka nepovedlo, což by tak nějak definitivně poukázalo na to, jak špatně se Sparta, dnes už to je snad minulost, vedla, jakkoliv ale zas na druhou stranu s ním udělala dobrý výdělečný byznys, teda pokud Arabové zaplatí... Jinak by ale mělo jít pouze o poučení do budoucna, že na nějaký klubismus se u nás fakt až na výjimečné případy nehraje, tak si z nich zbytečně nevytvářet bohy. Je to sice vtipné, že oba pražské kluby mají za nejdražší posilu všech dob stejného hráče, ale co z toho? Po Brabcovi, Hušbauerovi, Váchovi, Delim a spoustě dalších už to je jen další kapitola, ne? Sice peprná, ale proč se z toho nějak zásadně vzrušovat?

Reagovat
r.mrazik

Sorry jako...ale proč si neprojdes minulý diskuze, kde se to rozebíralo snad pořád

Reagovat
wyqinac

Jak to vypadá, mít ruce v dlaních ?

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, opraveno

Reagovat
icemike

Takové modlení

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Stanciu se nám perfektně hodí do hry, zakončovatele a hráče, který dá finálku, jsme zoufale potřebovali. Hlavně ho nestrkat na kraj, kde ho ve Spartě často utápěli.

Reagovat
diastan

Reagovat
koudys2

Reagovat
papanegra

Nevím co tu odbornící píšou, že rozhádá kabinu.. .Copak u nás ve Spartě jí rozhádal ? Neslyšel jsem ani jednou, byl sympaťák a celkem se i snažil, když si vzpomenu na jeho techniku, na 1v1, přihrávky a myšlení, tak u nás v lize neměl konkurenci..

A hlavně proč by u nás dělal kapitána kdyby rozhádal kabinu ? Ano utekl ze Sparty za prachama něco jako Bořek.. Ale nikdy nic zlého neudělal, tak nechápu ten hate.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Stanciův agent Zíka: Neuprchl, protože Sparta o něho už zájem neměla a my mu museli narychlo shánět nové angažmá.

Reagovat
monty25

Já myslel, že má agentku.

Reagovat
lampas

Takže hráče, kterýho Sparta defakto vyhodila, teď vítá Slavia jako hvězdnou posilu. Tak to má být Tohle je odpověď pro všechny, kteří tvrdí že Stanciu není rozesrávač kabiny. Kdyby to byl charakterní kluk, tak ho Rosický nevyhání.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
koudys2

Zbytecny psat. Spartani dal budou nesmyslne fnukat

Reagovat
r.mrazik

Věřit agentovi je stejný jako tvrdikovi...to můžou jen naprostý pitomci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
martin1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elliasson

Že by Sparta ztratila během roku zájem o svého nejlepšího hráče? Tak to je ale velmi nepochopitelné...

Reagovat
Hokaido

Hovado rumunský.

Snad ho v derby někdo lehce poupraví.

IN FRÝDEK WE TRUST!

Reagovat
SpartaOvenka

*IN FRÝDEK AND LORD WE TRUST!

Reagovat
Liquid

počkej až Bořil zrakví Hložka

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už neunesou

Reagovat
KingMaster13

Hložka by byla pro český fotbal škoda. Zato Frýdkovi nebo Costovi by haksny zpřelámat někdo mohl

Reagovat
John Obi Mikel

To by přišel Pokáč s pistolí před Bořilův dům.

Reagovat
Shevchenko

IN FRÝDEK-MÍSTEK WE TRUST!

Reagovat
Zark

je tam neco zajimavyho? nekdy bych se tam rad vypravil tvle

Reagovat
Shevchenko

Přijeď zakalime

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste nez jsem to rozklikl bylo jasne, ze pod tim bude podepsany Fisara

Reagovat
cr7sux

Reagovat
El Campeon

Reagovat
KingMaster13

V techto hodinach a dnech se nas fotbalovy buh, Simon Deli, chce rozhodnout, jestli prijme nabidku Slavie nebo pujde za novou vyzvou. Pomozte nam ho presvedcit, at nam pomuze do Edenu vratit Ligu mistru. A ze bez nej si Slavii jiz ani neumime predstavit. Napiste mu i Vy, prosim.

Tvrdíkova armádo nástup, poplach!!! Jdeme mu bombardovat instagram ať zůstane

Reagovat
Rarášek

Já jsem tak rád, že si mě ještě nebloknul, ten člověk mě baví.

Reagovat
KingMaster13

Ono když máš takovej ten zdravej nadhled tak musíš uznat, že to je fakt zábavnej člověk Místo toho aby jsi mi do komentů psal, že je kokot tak místo toho je s ním i sranda

Reagovat
Rarášek

Přesně, já se bavím neskutečně .

Reagovat
KingMaster13

Já taky Nicméně to, že by Deli pláchnul už tak k smíchu není

Reagovat
Rarášek

To chápu, ale jeho podle mě nahradíte spíš než Ngadeua.

Reagovat
KingMaster13

Právě, že jestli odejde Deli tak nejspíš i Ngadeu. Oni jsou jako bratři. Ngadeu stačí aby někdo zaplatil výkupku a my s tím nic neuděláme. A pokud se rozhodne odejít i Deli tak je to v hajzlu, když v přípravě vidím jak naši bráněj

Reagovat
Rarášek

Ngadeu je podle mě ještě lepší, ale jestli odejdou oba, tak už máme i stopery vyrovnaný .

Reagovat
KingMaster13

No tak by nám zbyl Kúdela, průměrnej Hovorka, Frydrych a občas by tam zaskočil i Král asi. Nicméně to by byl pád o několik levlů dolů ty jo. Kdyby raději odešel Coufal třeba, za něj je tam alespoň stejně kvalitní Holeš jako náhrada. Nicméně i tak furt bychom měli lepší obranu, než ty vaši exoti Radakovič, Štětina, Zahustel to je vysloveně ostuda. Panák kdo ví jak dlouho bude zraněnej. Hanousek je průměrák, Lischka po tom půl roce kdo ví. Jedinej kvalitní z obrany tam je Vindheim a Kaya

Reagovat
Rarášek

Sorry, ale porovnávat váš základ s naší tribunou je trochu ujetý, ne?

Lischka zatím vypadá skvěle, hodně mě překvapil a navíc si i s Kayou dobře rozumí, to musí být základní sestava pro oba.

Reagovat
KingMaster13

Jo asi jo, uvidí se Stejně mi u vás ještě něco chybí k tomu aby jste byli top. Letos čekám, že se o bitvu o titul už zapojíte, urvete EL, k smíchu už nebudete ale skončíte třeba 5 bodů za náma a Plzní

Reagovat
Rarášek

To něco ještě příjde ..

Reagovat
smazaný uživatel

Že by jinej trenér?

Reagovat
Rarášek

To ne, jen jeden rozdílovej hráč, kterej strčí Stancia do kapsy .

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by museli jit do stejnyho tymu, ne?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Greny

Takze Deli prodlouzil :) toto nenapise jen tak :) bych se nedivil kdyby mel podepsane a jen to hral na fanousky

Reagovat
KingMaster13

Jestli to tak je tak mu vlastnoručně rozšlapu mobil za to děšení fans Já bych Delimu i Ngadeuovi přál lepší angažmá, zaslouží si to. Nicméně kdyby oba odešli tak by to byl průšvih.

Reagovat
Greny

tezko rict :) stejne bude muset jeden z trojice : Kral, Hovorka, Kudela nastoupit minimalne do pulky srpna :) tipuju Kudelu

Reagovat
KingMaster13

To je pravda, Ngadeu má Mistrovství Afriky Proto by byl průšvih Deli.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi je, ze tam lidi zacli fakt psat. A jeste k tomu pomoci google prekladace...

Reagovat
KingMaster13

Já jsem to přesně čekal že se toho ta twitter armáda chytí a už je to tady

Reagovat
smazaný uživatel

JT jugend poslouchají vůdce. On neskutečně manipuluje s davem, neskutečný...

Nejdříve sme si užili plošný nálet odpoledne jak Berlin a Drážďany zusammen a teď tohle..

Reagovat
KingMaster13

Chudák Deli, nebude tušit proč mu u týden starý fotky z ničeho nic přibylo 30 komentářů Jinak jo Tvrdík to s fanouškama umí

Reagovat
r.mrazik

Proboha...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mistr129

Mně včera přál k narozeninám

Reagovat
C-M@ster

Seš Honza Nezmar a přál ti s předstihem?

Reagovat
Liquid

jak si zde sparťani myslí, že ten Sáček je nějakej super hráč naprostý průměrák, ve Slavii by neleštil ani lavičku

Reagovat
KingMaster13

Neříkám, že je špatnej ale dodnes jsem nepochopil moc jeho přínos na hřišti. Do defenzívy průměrnej, do útoku průměrnej. Mě tam vysloveně přijde jen jako posouvač balonů Nicméně je to jen můj obraz na něj

Reagovat
Kiwi-21

Nejen tvůj

Reagovat
Liquid

vidím to stejně, zabírá akorát místo v sestavě

Reagovat
John Obi Mikel

Taky

Reagovat
Uwe háže buly

jemu vyjdou tak dva zápasy z pěti

Reagovat
Posledni Kovboj

Rarasek = Spartani

ok

Reagovat
smazaný uživatel

A Liquid = Slávisti? Tak zas se nenech vybláznit

Reagovat
Bex5

Reagovat
Liquid

ale já jsem ten nejrespektovanější slavista zde

Reagovat
smazaný uživatel

*uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

Reagovat
Rarášek

Reagovat
John Obi Mikel

Dieselový motor

Reagovat
Posledni Kovboj

OT: Weghorst prodloužil kontrakt s Weghorstem

Reagovat
Kang & Kodos

Weghorst > Weghorst. A to říkám jako fanoušek Weghorsta

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
efellipe

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Zark

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
OranžováKarkulka

konecne

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Kde můžu hrát fantasy ligu? Minulý rok jsem ji nehrál

Reagovat
PlackaSKS

napiš coutinhovi..

Reagovat
twerp

Jestli je pravda, že jsme ho vyhnali a teď s ním ani nejednali, tak si zasloužíme v derby dostat bůra. Mám podobný pocit, jako u Karavajeva. Že nás to bude jednou hodně mrzet.

Reagovat
PBLead

No tomu se mi moc nechce věřit. Prakticky jsme mu blokli přestup do Egypta, dále vydali oficiální prohlášení pro fanoušky, jak Nico neodchází. A pak že jej najednou nechceme? To mi nezní velmi pravděpodobně. Já si myslím, že tohle je Zíky blud. Stanciu prostě dostal super nabídku, Sparta na tom taky nebyla škodná, tak prostě udělali přestup.

Reagovat
r.mrazik

takze ted budeme resit kravine co vyplodil agent,kterej nejak musi prodat prestup svyho klienta k rivalovi..nehlede na mega prachy z prestupu

Logicky

Reagovat
Kang & Kodos

V lednu prostě šel za prachama a pryč z tohodle bordelu, což mu nemohl mít někdo až tak za zlý. Co si budem, když už si máš kurvit kariéru, tak aspoň za pěkný prachy. Ale říct, že jsme s nim nepočítali, to je komedie. Pak jsme přes měsíc tahali zpátky Dočkala, abysme měli náhradu.

Ale ta jednodušší část slávistů (kterejch tady díky bohu moc neni) už je dneska tak zmanipulovaná, že uvěří všemu, co guru Jára nebo lidi kolem něj řeknou, hlavně když to vyznívá dobře pro Slavii.

Reagovat
r.mrazik

tak tak

Reagovat
kiciN

Reagovat
twerp

Možná slovo "vyhnali" není to správné. Ale už od počátku mám takový pocit, že se nepřetrhli, aby Nica udrželi. Ve Spartě byl v té době takový bordel, že kdo ví, jak se k němu chovali. Navíc Rosa přišel se svým konceptem, kam mu Nico úplně nezapadal.

Můj příspěvek je myšlen jako kritika vedení, které nemá trpělivost, neumí s hráči pracovat, neumí jim vysvětlit vizi Sparty, protože sami žádnou nemají.

Reagovat
r.mrazik

Ale to přeci není žádná pravda sakra

Vše bylo ok, dokud nepřišel stanciu že chce do Egypta...pak Rosa řekl na tiskovce co řekl, stanciu se omluvil ale stejně pak utekl do Arábie za prachama

Ve Spartě se k němu chovali skvěle...dostal i pásku!!

Vize byla ale asi mu byla u prdele

Reagovat
smazaný uživatel

"vše bylo ok" bohatě stačí

Reagovat
r.mrazik

Tak z pohledu vztahu hrac x klub to bylo v klidu dokud neprisel s tim,ze chce pryc,protoze mu daji ranec

Reagovat
Kapřík

Nevěř všemu, co někdo vypustí z pusy. To by sis možná ani nikdy neštrejchnul.

Reagovat
Greny

vzdy jak jsou nekde nejake duvody vzpomenu si na toto : https://www.youtube.com/watch?v=ue69F2KiSl4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Absolutně souhlasím s jedním faktem, kterej je uvedenej v článku. Když se týmu daří, Stanciu ho pozvedne ještě na vyšší úroveň a bude kralovat, fotbalista je dobrej.

Ale jakmile to jde ke dnu, sesype se mezi prvníma.

Reagovat
salami

To je podle me takova neustale omilana mantra, ale v kterym klubu konkretne tol Stanciu ukazal, ze kdyz se dari, tak tym pozvedne? V Anderlechtu se nic podobnyho nekonalo.

Reagovat
mayday

No ve Spartě že začátku byl dobrej. Dařilo se týmu, dařilo se jemu. V nové sezóně pak na podzim že začátku taky slušný, ale jak to šlo do sraček, tak se úplně sesypal. Ty poslední zápasy na podzim už byly otřesný.

Reagovat
stas87

LASK Linec - Sparta Praha 1:0 (0:0).

Branka: 88. Benko.

Sestava Sparty: Heča - Zahustel (87. Plechatý), Kaya, Štetina (62. Lischka), Hanousek - Hložek, Trávník, Kanga, Plavšič (46. Karlsson) - Tetteh (57. Krejčí), Kozák. Trenér: Jílek. (ČTK)

Zahustel udrzal nulu. Aspon male pozitivum.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on zrovna Plechatý je na podobné úrovni jako Zahustel

Reagovat
r.mrazik

Hrat 442 je ulet...s timhle at jde Jilek zpatky do olomouce

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nevím proč, ale Kozák - Tetteh vedle sebe mi přijde jako ultra píčovina. Ti vedle sebe hrát nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, když vedle sebe můžou hrát Zahustel a Štětina, tak nevidím žádný problém s Kozák a Tetteh

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
r.mrazik

To museli videt snad i oni po 10 minutach hry

Plus navic chybi ten hrac v zaloze

No mimo...uplne zapas k hovnu

Reagovat
stas87

Napriklad repre Svedska to funguje velmi dobre. A to je repre, kde sa ti hraci vidi raz za par mesiacov. Potom ale velmi zalezi na kvalite trenera a ci z tych hracov dokaze vymacknut maximum. Andersson to väcsinou dokaze, preto ma celkom slusne vysledky. Jilek na to az taky material nema, tak mozno ze to bola vynimka a nabuduce uz tuto variantu neskusi.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jo, je to jenom můj pocit, mně se k sobě absolutně nehodí.

Reagovat
stas87

Kozak ma potencial k tomu, hrat ako Berg, lenze ten ma k sebe Quasiona a taky typ Sparta nema. A mysliet si, ze ten typ je Tetteh, to je skratka k smiechu. Z ceskej ligy ma nenapada nikto, kto by sa do toho stylu hodil. Ale pre takeho Karlssona to moze byt dost dobre rozostavenie, kde moze vyniknut. To iste plati pre Vindheima, ten tusim v Malmö taktiez nastupoval v stvorclennej obrane, ak si pamätam. Nuz, toto su ale problemy Sparty a ta si to musi vyriesit.

Reagovat
Rarášek

On hlavně Kozák momentálně vůbec nemá co dělat na hřišti, je hodně špatnej.

Reagovat
Kang & Kodos

Hašek se Sáčkem se lehce zranili, takže tam moc na výběr holt nebylo. Herně to zas tak zlý nebylo, jak by se podle sestavy dalo čekat, ale samozřejmě to byl průchoďák. Ale ty čtyři zápasy jsou fakt málo. A to byl jeden s Benešovem, a druhej tahle poslepovaná komedie. A dát za tři zápasy jeden gól, na kterej Tettehovi ještě nahrál golman soupeře...začátek bude hodně bolavej.

Reagovat
John Obi Mikel

Vy tam máte všechny zraněné

Reagovat
Kang & Kodos

Prej by měli stihnout první kolo, takže maximálně do října budou připravený

Reagovat
r.mrazik

Měl hrát mladej Krejčí...

Reagovat
Rarášek

Ještě nebyl fit na celej zápas, sotva se vrátil do tréninku teď.

Reagovat
Mr.Mike

Tak v lize v bekterych zapasech, kdyz bude souper zalezlej mi to jako blbost neprijde

Akorat to chce vic micu do vapna a vic se cpat do zakonceni

Reagovat
Liquid

Plechatý + Uroš ti by na stoperu byli nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Oh, Zahustel, Plechatý, Radakovič, Costa To je obrana snů

Reagovat
Liquid

ale Zahustel i Costa se aspoň občas trefí, ty středoví hovna jsou úplně neschopný všude

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, jenže Zahustel se trefí do vlastního vápna a Costa trefí protihráče, to taky není úplně ideální

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
El Campeon

Byl jsi tam?

Reagovat
stas87

Zajtra tam idem. Som ani nevedel ze LASK hral so Spartou, ten zapas sa hral v Bad Leonfeldene, co je priamo po ceste.

Reagovat
KingMaster13

https://sportrevue.isport.blesk.cz/rysuje-se-dalsi-prestupova-kradez-slavia-zacina-otukavat-bonyho-wilfrieda?fbclid=IwAR1D7GFYlHrDUuGfHu76bYlYy2y4H-U46UYimnxtxkYUB81dxjolfqV7n2s

Hmmmm Stanciu se povedl, Spartě jsme to nandali ale tím bych to uzavřel, zase nemusíme mít celou 11ku z hráčů co prošli Spartou. Útočník by se hodil, Bony jednu dobu byl fakt top ale teď dost stagnoval Těžko říct jestli by to byla posila

Reagovat
Kang & Kodos

Jste se úplně posrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, to bude průšvih... Kdysi jsem vedl se čtyřletým synovcem debatu: Jiříčku, co dělá pejsek? - Haf, haf. - Jiříčku a co dělá kočička? - Mňau. - A Jiříčku, co dělá Bony? - Ofsajd...

No jak já to teď budu vysvětlovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli synovec ve říkal haf a mňau 4 letech, tak mu nejspíš nevysvětlíš nic.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, tak možná ve třech, ono už je to pár let... Měl tenkrát patnáct kilo, to vím bezpečně, v Edenu u kasy jsem chtěl jeden a čtvrt lístku a když na mě pokladní blbě koukala, tak jsem jí říkal, že mám šedesát kilo a lístek celej, takže jemu jako patnáctikilovýmu by mohla stačit čtvrtka...

Reagovat
smazaný uživatel

chudak zenska, muselo ji byt za tebe hodne trapne..

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Pride

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Židovští nezapřeš

Reagovat
smazaný uživatel

Kravina!

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

To je od Syrovátky trolling, klid...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
PlackaSKS

syrovátka si udělá prdel a hned se toho všichni chytnou

Reagovat
C-M@ster

Jen si zvedají čtennost a možná trochu trollí sparťany.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

nedaval bych tomu nejakou velkou vahu....to je jenom clanek na zaklade jednoho statusu Syrovatky...utocniku mame dost

Reagovat
Kiwi-21

Ale řádného pořádného pro Evropu ale tomuhle též nevěřím třeba má jít do Sparty a myslí to tak že ho uvidí rád zpátky v lize nic víc

Reagovat
Coutinho10

j jako neni az tak stary...30 let jeste jde...myslel jsem, ze ma uz vic + by byl zadarmo, ale nevime, v jaky je forme, kdyz byl mimo Evropu, takze tezko rict, jak by byl pripravenej a tocit 4 utocniky (Bony, Yusuf, Tecl a Škoda) by bylo celkem slozity, aby ti hraci byli spokojeni

Reagovat
smazaný uživatel

+ještě van Buren

Reagovat
Coutinho10

j , ale ten muze i z kridla

Reagovat
Hector17

5 důvodů proč to zajímá pouze dementní pražáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Čímž jsi nechtěně upozornil na fakt, že tohle je článek, který není o Baníku a není tu žádná diskuze Baníkovců o Baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Když ve slově "eurofotbal" změníš 5 písmen a dalších 5 odstraníš, vyjde ti "baník". Takže by tu logicky měly být jen články o Baníku.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

kde jede diskuze k TdF hosi ?

Reagovat
Hokaido

Ještě asi nikde, tak obnovíme tu starou nebo založíme novou.

Reagovat
Azazelo RD

Stará byla kde? Mám pocit, že o rozhodčím, co jel na kole, ale nevzpomenu si na titulek. Dík.

Reagovat
Hokaido
Reagovat
raduinho

S-S je hovno rivalita, to je jak Inter a AC.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zark

nebo jak chelsea a kdo vlastne?

Reagovat
raduinho

Jako Zark a kaďák

Reagovat
montaigne33

Fotbal má bavit- a tento přestup je obzvlášť zábavný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
chavi.27

OT: muzete mi dat nekdo tip na naky duveryhodny stranky s dresama? resp. chtel bych sehnat dres francie s Koscielnym, popr. prazdnej s vlastnim dotiskem

Reagovat
Nadržený šimpanz

Zkus nějakou Vietnamskou tržnici, duvěryhodný to je a asi i levnější

Reagovat
dextroza_m

Ať si Spartička vybere to, co dělala jiným "regionálním" týmům v minulosti, Baník pi o a vítej mezi NÁMI!

Reagovat
cristiano.K.

I pokud by Sparta nedej boze ziskala titul, tak to Nickovi bude jedno, hlavne, ze chodi prachy na ucet. A byt fanouskem sparty, tak me to nechava klidnym, radsi Travnika a to jsem fanouskem sks.

Reagovat
salami

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavne Travnik je levnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Ale horší.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych netvrdil...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
Remt

Hele tomu nevěřím, že by tohle Bony udělal

Reagovat
Coutinho10

nn, utocniku mame dost a je to clanek vytvorenej pouze na zaklade jednoho komentu Syrovatky na twitteru

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

attention whore Syrovatka a co z toho vzniklo

Reagovat
John Obi Mikel

Už ten článek říká, že zatím k ničemu nedošlo.

Reagovat
Pato44

Ja bych si snad ani nedovolil oznacovat neco v blesku jako clanek. To je cistej klep.

Reagovat
db18

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
travis joe

OT: Existuje tu někde diskuze o NBA?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele