Maldini se nebude zlobit, když si Buffon protáhne kariéru a vytvoří rekord

25.01.2018, 12:05
Aktuality
Paolo Maldini je rekordmanem v počtu startů v italské nejvyšší soutěži a tento titul mu ještě minimálně několik měsíců zůstane. Legendárního obránce AC Milán vážně ohrožoval brankář Juventusu Gianluigi Buffon, jemuž čáru přes rozpočet minimálně pro letošek udělalo zranění lýtka...

Buffon vynechal posledních šest zápasů a v Serii A nastoupil k 629 zápasům, do konce letošní sezony přitom zbývá sedmnáct kol a gólman se tak může dostat na číslo 646, to by stále znamenalo druhé místo, Maldini totiž za AC zvládl ještě o jeden start více.

Buffon se v průběhu minulého roku několikrát vyjádřil na téma své další budoucnosti a po mistrovství světa v Rusku je připraven ukončit kariéru. Zviklat by ho mohl případný triumf v Lize mistrů, svou sbírku by si totiž doplnil o jednu cennou trofej a vedle toho by dostal šanci triumfovat v prosinci na mistrovství světa klubů.

"Buffonovi je teprve čtyřicet? To je nemožné," zavtipkoval si někdejší vynikající obránce.

"Žerty stranou, konec kariéry ještě neoznámil. Pokud mě nepřekoná, budu rád, že mi rekord zůstane, ale jestli se mu to povede, budu poctěn, že mě předběhne právě on. Je to nejlepší brankář za posledních třicet let," vysekl Maldini poklonu svému někdejšímu spoluhráči z italské reprezentace.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
Mustang™

Myslím, že Szczesnyho ještě pořád strčí do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno podotknout že Szczesny chytá výborně a zastoupil Buffona víc než dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Při tomhle pohledu Buffona se Maldinimu ani nedivím.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Eldarion

Tak počet zápasov ako brankár a ako stopér a fullback je dosť rozdiel ale aj tak klobúčik

Reagovat
Rezan

obránci si zahrají i hodně mladí, ale brankář se musí protlačit do základu. To není jednoduché. Přesto si myslím, že Maldiniho počin je významnější.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mu chybí sezona v druhé lize

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Pre mna osobne top brankar a legenda Juve takze by som ho rad videl chytat este nejaky ten cas a kludne prekonat ten Maldiniho rekord...

Reagovat
Mr.Mike

Bude pokračovat ještě

Reagovat
vanGomm

Rekordy jsou od toho,aby se překonávaly,ale na to by měly být tak nějak stejné podmínky.To v tomto případě nejsou.Když hrál Maldini tak měla ta jejich liga po jeho kariéru 16 rsp.18 týmů Za Buffona ta liga má 20 týmu a to je velký rozdíl.Ono je totiž dost podstatný rozdíl mít za rok možnost sehrát 30,nebo 38 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Tam lze naprosto jednoduše přepočítat koeficient

Samozřejmě, že koho rekordy zajímají do hloubky tak si to zjistí a stejně všichni víme, že Maldini byl capo di tutti capi

Reagovat
jakubbosak

Za mě nejlepší brankář poslední ......hmm.. hodně dlouhé doby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele