Pernica definitivně opouští Plzeň, dohodl se s mateřským Brnem

23.12.2023, 20:54
Aktuality

Zbrojovku Brno ve druhé lize posílil zkušený obránce Luděk Pernica, jenž dosud působil v Plzni. Klub oznámil návrat svého odchovance na oficiálním webu. Třiatřicetiletý stoper nehrál od dubnové operace kolena.

"Jsem spokojený a šťastný, že už máme jasno. Vrátit se domů pro mne bylo vždycky prioritou, počítal jsem s tím a jsem rád, že se to povedlo. Těším se na jaro, na fanoušky a doufám, že společně dokážeme pomoci k postupu do první ligy," uvedl Pernica.

Rodák z Boskovic přišel do Brna v deseti letech z Blanska a v roce 2010 v jeho dresu debutoval v nejvyšší soutěži. V letech 2014-18 hrál za Jablonec a poté s výjimkou hostování v Brně na jaře 2021 působil v Plzni, s níž si loni zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V nejvyšší soutěži odehrál 289 duelů, ve kterých zaznamenal 20 branek a 10 asistencí.

"V Luďově osobě k nám přichází velká kvalita a bohaté zkušenosti, navíc je to odchovanec. Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit, na přelomu roku nám zbývá provést transfer administrativně," uvedl sportovní manažer Brna Zdeněk Psotka.

Zbrojovka je po podzimu v druholigové tabulce pátá, nicméně ztrácí jen bod na třetí příčku, jež jako poslední zajišťuje účast v baráži. Za vedoucím Vyškovem na pozici přímého postupujícího zaostává největší předsezonní favorit o devět bodů.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
Bex5

Hodne stesti, chlape

Ale chtelo by to asi nekoho za nej

Reagovat
$dolar$

Wtf?

Reagovat
Bex5

Nevim nerozumim

Reagovat
Imos

proč by plzeň potřebovala někoho za něj?

Reagovat
jsemdement

Někdo musí zabírat místo v rohu.

Reagovat
Imos

Reagovat
Bex5

Ok, uz to chapu. Mne se vzdycky libil, kdyz hral vedle Hejdy, kterej neprihraje poradne za celej zapas a bohuzel uz to neni ten uklizec jako driv.

A kdyby se zranil nekdo z dvojice Dweh-Hranac, zbyva nam tam Hejda, Jemelka a 18-letej kluk.

Kdyz hrajem na 3 stopery a na lavce mame 2, ktery uz na to podle me nemaj, tak bych asi nejakyho privedl.

Doufam, ze je to takhle srozumitelny

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Bex5

Jezisi s tebou bych chtel mit dvojdomek

Reagovat
$dolar$

Ty vole, zacni trochu premyslet. Tak my konecne zacneme davat sanci mladsim a ted najednou mame nahrazovat pres rok zranenyho staryho stopera? Aby sebral minuty mladym? Jsi normalni?

Reagovat
Bex5

Kdo rikal, ze mame koupit stejne staryho hrace? Nebo mi to ukaz v tom textu prosim

Reagovat
$dolar$

Muzes mi vysvetlit, co ti udelal Paluska?

Reagovat
Bex5

Co? Proc by mi neco delal Paluska?

Mas tam 3 stopery, kteri maji za sebou 2 nestejnecenny nahradniky. Proc bys tam nemel mit stejne dobryho nahradnika?

Hejda uz lepsi nebude, jeho vrchol byl pri poslednim titulu a pak, uz nestaci, sorry, je to muj oblibenej hrac, ale rychlostne i reakcema to je bida.

Reagovat
$dolar$

Ty ses fakt jinde.

Mame Hranace, Dweha, Hejdu, Jemelku, Palusku.. Na hostovani Cihaka. A ty bys privedl dalsiho stopera, abys jim vsem ubral minuty. Fakt chytry.

Reagovat
Bex5

Ze jsem jinde nez ty? Kdybych chtel bejt horkej, asi dodam, ze to lze brat jako poklonu.

Cihak je nekde na hostovani, jestli se nepletu, Jemelka ... to ses doufam upsal, to je pro me nejvetsi zklamani, jak to nedal. S Hejdou bych se opakoval.

Reagovat
Bex5

A ze bych litoval, ze bude nekdo v hierarchii vys nez silenej Jemelka nebo rok od roku slabsi Hejda, tuhle nostalgii za zasluhy teda fakt neprozivam.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Imos

Jasný, ale Pernica chyběl od dubna a poradili jste si bez něj dobře. Mít dva stopery na lavičce když hraješ na 3 je celkem normální a být plzeňákem tak určitě chci spíš vidět šanci pro Palusku než pro Pernicu (nebo Hejdu). Proto se divím, že bys chtěl přivést náhradu za někoho kdo neměl už žádnou roli v týmu, od toho tam stačí ten mladej

Jestli je to srozumitelný

Reagovat
$dolar$

Takhle - Pernica byl dobrej v satne, vudci typ a vsichni ho meli radi. Tak v tomhle bude chybet. Ale na hristi urcite nechybi.

Reagovat
Imos

z tohohle úhlu zas souhlasím, ale zrovna plzeň mi nepřijde, že by měla problém se zkušenostmi v kádru

Reagovat
Bex5

2 stopery tam mame, ale uprimne v uplne jiny kvalite. Na 13 hracu jsme hrali v prvnich sezonach s Vrbicem a postupne se nam to prestalo vyplacet, kdyz se nekdo zranil nebo vykartoval. Takhle Plzni vytrhl trn z paty treba Traore, kde jinak byli 2 hraci do zakladu a cokoliv z lavky uplne sileny. Jesteze se chytil Cadu, jinak krajni bek/ halfbek za Havla vlastne taky nebyl.

Reagovat
Imos

Taky nejste ani Sparta ani Slávie, abyste měli ztrojený každý post ve stejné kvalitě.

Reagovat
Bex5

To asi ne. Ale mne by bohate stacilo mit na kazdou radu (ne post) aspon 1-2 kvalitni nahrady. Pak uz to poskladas, i kdyz to neni optimalni.

Reagovat
Imos

A není to málo, Antone Pavloviči? ale jasný, taky bych byl rád, kdyby slovan měl v každé řadě další kvalitní hráče

Reagovat
Bex5

Reagovat
Strakosha

Fousek by z tebe měl radost!! Typický pseudoexpert

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Infeld Prácheňský

Proč ?

Reagovat
Salfovic

Ideální náhradou by byl třeba Dušan Salfický.

Reagovat
Bex5

Kdyz si da bacha na Kveru, pak super

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kucka

Reagovat
Witcher

Ani nevím že ještě hraje

Reagovat
PalibrkUros

Luďa Pernikchca

Reagovat
ratusek

Snad Brnu pomůže.

Ještě dalších 6 kvalitních hráčů do základu a jízda na postup může začít

Reagovat
didosh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele