Penaltové drama šťastné pro Španělsko

16.06.2002, 22:13
Aktuality
Čtvrtý osmifinálový zápas na letošním MS musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Ten nakonec rozhodl ve prospěch Španělska, i když vzhledem k průběhu zápasu by si postup zasloužili spíše Irové.

Španělé se sice hned v úvodu zápasu dostali do vedení, pak ale otěže zápasu převzali Irové. První šanci na vyrovnání jim dal rozhodčí Anders Frisk v 63. minutě, když písknul penaltu po šikovně přifilmovaném pádu Damiena Duffa. Ian Harte ale pokutový kop zahrál špatně a Iker Casillas jeho střelu vyrazil. Druhou penaltu ve prospěch Irů Frisk odpískal v poslední minutě. Při přímém kopu Fernando Hierro až moc viditelně držel za dres Niala Quinna a následnou penaltu proměnil Robbie Keane. V prodloužení byli lepší Irové a měli několik dobrých šancí. Žádnou ale neproměnili a na penalty neměli štěstí. Třikrát nedali a když poslední penaltu proměnil Gaizka Mendieta, mohli se Španělé radovat z postupu. Na Španělsko bude ve čtvrtfinále čekat vítěz duelu Itálie - Korea.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele