Pellegriniho ligový pohár namlsal. Chci treble, hlásá

03.03.2014, 18:49
Aktuality
Manchester City včera dokázal otočit nepříznivý vývoj finále Capital One Cupu proti Sunderlandu a potvrdil roli favorita. Manažer Citizens Manuel Pellegrini je ze zisku první trofeje v klubu nadšený, nehodlá však usnout na vavřínech. V plánu má získat i tituly v FA Cupu a Premier League.

Skóre nedělního utkání ve Wembley sice otevřel útočník Sunderlandu Fabio Borini, jenže góly Yayi Tourého, Samira Nasriho a Jesuse Navase zajistily zisk ligového poháru Manchesteru City.

"Vyhrát první trofej je pro nás velmi důležité. Pro hráče, pro mě i pro realizační tým," řekl Manuel Pellegrini, který v létě nahradil u kormidla Citizens Roberta Manciniho. "Jsme jediný klub, který má šanci vyhrát všechny soutěže. I když víme, že to nebude snadné, chceme se o to pokusit," dodal chilský kouč.

V Premier League ztrácí klub z Manchesteru na vedoucí Chelsea už šest bodů, má však dva zápasy k dobru a lepší skóre než londýnský klub. V FA Cupu už před sebou Citizens mají jen tři překážky - tou první je čtvrtfinálový soupeř z Wiganu, s nímž změří síly už v neděli.

Přestože Latics momentálně hrají až druhou nejvyšší anglickou soutěž, Pellegrini nehodlá nic podcenit. "Respektujeme je, moc dobře si vzpomínáme, co se stalo loni ve finále," připomněl zkušený stratég překvapivý triumf Wiganu právě proti Man City.

Vyhrát anglický treble, tedy Premier League, FA Cup i ligový pohár, se zatím v historii nepodařilo žádnému týmu. Nejblíže byl v sezóně 1993/94 Manchester United, který triumfoval v lize i FA Cupu, ale ve finále League Cupu podlehl Aston Ville.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (452)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele