Pellegrini: Tehdy jsem udělal správné rozhodnutí

14.03.2009, 23:31
Aktuality
Riquelme má po dvou letech opět problém s trenérem a vše znovu vyvrcholilo odchodem. Argentinský záložník se dříve nepohodl s Manuelem Pellegrinim, nyní nenašel společnou řeč s koučem národního týmu Diegem Maradonou...

Riquelmemu se nelíbil Maradonův postup při výběru týmu pro přátelské zápasy proti Skotsku a Francii. Maradona vysvětloval jeho neúčast klubovými povinnostmi. Tvůrce hry týmu Boca Juniors pak veřejně kritizoval za to, že mu nezvedá telefony. Riquelmeho se dotklo, že se dozvěděl až z tisku, že jej Maradona pro zápas s Francií nechce, a rozhodl se opustit reprezentaci.

Riquelme měl spory s trenérem již během svého působení ve Villarrealu, trenér Manuel Pellegrini ho proto nenominoval k zápasům a hráč nakonec odešel do Boky Juniors. "Tehdy jsem udělal správné rozhodnutí, které bylo nutné. Musel jsem hledět na zájmy klubu. Pro mě je to už pryč, Riquelme již není hráčem Villarrealu," vrací se do minulosti Pellegrini.

"Jsem si jistý, že Maradona rovněž ke svému rozhodnutí dospěl, aby pomohl týmu. Ale nechci se přidávat na nějakou stranu, není to moje věc. Nebudu komentovat to, co Maradona řekl Riquelmemu," dodal Pellegrini.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že Riquelme se za důvěru trenéra dokáže pořádně odvděčit. Jeden z nejlepších tvůrců hry na světě si podle mě může dovolit nějaký ten "móres"

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, aby se to Argentině ještě nevymstilo...

Reagovat
georgeo

ale pořád je to jenom hráč a součást týmu, pokud se neumí chovat, tak nemá v týmu co dělat...pokud bude trenérovi srát na hlavu a ten si to nechá líbít, tak ten tým nikdy nemůže fungovat

Reagovat
fantomas

V kabině by neměli bejt žádný skupinky. Nikdo by neměl bejt víc (snad jen kapitán a jeho asistenti, to je ale jiná věc), stačí že každej pobírá jinačí plat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to tak nebývá.. Když hráč má týmu co nabídnout, dokáže sám vyhrávat zápasy, tak by se nějaký vrtochy měli odpustit. Samozřejmě myslím tenhle incident s Maradonou, protože tady je v právu asi Riquelme..

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tímto já nesouhlasím, jak řekl fantomas, v týmu by neměli být skupinky a nikdo není víc než ostatní, protože ani CR nebo Lampard či Nedvěd by bez zbylých 10hráčů nebyli nic. Tým je tým, kde hraje 11 lidí, každý má svý úkoly a svý pokyny a kdo není ochoten je přijmou do týmu nepatří a už je jedno jaká j to hvězda, protože každý je nahraditelný. a teď čekám spoustu přikladu že tomu tak není, ale vězte, že je. U týmu není totiž podstatný post za post, člověk za člověka a systém a ten se dá vždy přizpůsobit podle potřeby.. proto s tím nesouhlasím a stavím se proti tomu aby si hráč dělal co chce, ať je to jakkoliv dobrý hráč :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je moc pěkné, ale geniální lidé budou mít vždy nějaké vrtochy...

Reagovat
georgeo

tak se mi zdá, že Riquelmemu poněkud stoupnul hřebínek

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli to je takhle, tak riquelmeho docela chápu. nikdo není moc rád, když mu trenér nezvedá telefony a musí se dozvědět až z tisku, že ho nenominuje an zápas to snad nedělal ani náš kája bryknerů, ne?

Reagovat
Logan

To dela jen Kretinsky kdyz chce nekoho vyhodit Ne, vlastne ne, ten posila esemesky

Reagovat
smazaný uživatel

škoda pre Argentínu aj Villarreal, že straitli riquelmeho, za semifinále Ligy Majstrov môže hlavne Riquelme, a aspoň za štvrtfinále WM, taktiež...., podla mna najlepší hráč sveta...., posledné 4 roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak souhlasím s trenéry. Riquelme je hráč, okolo kterého se musí všechno točit. Pellegrini je stále úspěšný, u Maradony se ukáže. Asi mají nějaký důvod. Každopádně tolik "mozků" po fotbalových trávnicích neběhá a Roman má docela smůlu, protože při troše štěstí mohl dosáhnout i evropských trofejí a individuálních ocenění. Kvalitu na to měl a má.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele