Pellegrini neprohrál s českými týmy. Podobné statistiky jsou hezké, řekl

30.11.2023, 08:30
Aktuality
Manuel Pellegrini (© AFP)

Manuel Pellegrini, trenér Realu Betis, má z dosavadních čtyř pohárových utkání s českými soupeři stoprocentní bilanci. Na tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem předposledního 5. kola skupiny C Evropské ligy na hřišti pražské Sparty uvedl, že o této statistice ani nevěděl. Obhájci českého titulu jsou podle něj doma velmi silní.

Pellegrini v sezoně 2007/08 na lavičce Villarrealu zvítězil ve skupině tehdejšího Poháru UEFA (dnes Evropské ligy) v Mladé Boleslavi 2:1 a v ročníku 2013/14 uspěl s Manchesterem City dvakrát proti Plzni v Lize mistrů. Minulý měsíc pak s Betisem zdolal Spartu po obratu 2:1.

"Tuhle statistiku jsem neznal. Pamatuju si, že jsem byl v České republice s Manchesterem City, když jsme hráli proti Plzni. Podobné statistiky jsou moc hezké, ale každý zápas je jiný," uvedl Pellegrini. Podobnou statistiku má i Betis, který vyhrál v pohárech všech pět dosavadních duelů s českými mužstvy, z toho dva venku.

Sparta doma v této sezoně v dosavadních 12 soutěžních utkáních neprohrála, pouze s FC Kodaň v kvalifikaci Ligy mistrů neuspěla až po penaltách. "Mám obavy jako před kterýmkoli jiným zápasem ve španělské lize a v Evropě. Sparta je doma silná, má velice dobré hráče. Chce to co my, jde jí také o postup. Zítra ale chceme tři body," prohlásil sedmdesátiletý Chilan.

Aktuálně sedmý celek La Ligy, který od 21. září neprohrál 13 soutěžních zápasů po sobě, už má jistou účast v jarní vyřazovací fázi pohárů. "Céčko" vede o dva body před Glasgow Rangers, na Spartu má dokonce pětibodový náskok. O další bod pozadu je Aris Limassol. První dva celky z každé skupiny postoupí dál, mužstva na třetích místech čeká nižší Evropská konferenční liga.

"Když zítra neprohrajeme, půjdeme v Evropské lize dál. Ještě si ale budeme muset počkat, jestli ve skupině budeme první, nebo druzí. Pokud bychom byli druzí, znamenalo by to pro nás předkolo a dva těžké zápasy navíc. Teď je ale pro nás prioritou postup v Evropské lize," podotkl Pellegrini.

V uplynulých dvou sezonách s týmem pokaždé vypadl v osmifinále Evropské ligy. "V předminulé sezoně jsme skončili ve skupině druzí a v úvodním vyřazovacím kole jsme pak porazili Zenit Petrohrad a následně vypadli s Frankfurtem. V minulém ročníku jsme zase postoupili z prvního místa přímo do osmifinále, kde nás vyřadil Manchester United," připomněl Pellegrini.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele