Pedro vyměnil AS Řím za městského rivala Lazio

19.08.2021, 13:55
Aktuality
Lazio potvrdilo příchod Pedra. Bývalý španělský reprezentant a hráč Barcelony k Biancocelesti zamířil od městského rivala AS Řím, jenž s ním přestal počítat...

Pedro většinu kariéry spojil s mateřskou Barcelonou, kde se podílel na zisku pěti mistrovských titulů a třech triumfech v Lize mistrů. K tomu přidal celou řadu dalších trofejí.

Před šesti lety se nakonec rozhodl vyslyšet novou výzvu a přijal nabídku Chelsea. Také v londýnském klubu byl úspěšný a pomohl k ligovému titulu a vítězství v Evropské lize.

Během sezony 2019/20 začalo herní vytížení španělského mistra světa i Evropy klesat, proto se rozhodl zamířit do AS Řím. Zde podepsal smlouvu na tři roky, ale nakonec po třetině kontraktu odchází, protože nový trenér José Mourinho s jeho službami nepočítal.

Čtyřiatřicetiletý křídelník se však nemusí stěhovat, neboť jako volný hráč posílil městského rivala Lazio. Pedro s Biancocelesti podepsal smlouvu do roku 2023 s ročním platem 2,5 milionu eur čistého.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, football-italia.net

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No mne je na picu

Reagovat
Seydou Doumbia

yakto?

Reagovat
Agent z Melmacu

jankto?

Reagovat
Deki

z Pedra nebo hesla? nestačilo by si na mail poslat nové?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam mail ani ten tel kontakt, takze asi bez sance

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš kilymu, pokud to chceš resit

Reagovat
didosh

Reagovat
Panini Calciatore

Z tohto prestupu?

Tak to si mimo potom lebo sa mylis.

Je to vyborna posila pre Lazio lebo vpredu mate prilis malo variability.

Je schopny hrat od zaciatku aj naskocit a pomoct vysledku.

Zrejme si rozladeny z toho odkial prichadza ale ked si vezmes ako su bezne presuny Inter-AC tak Rim si vzal zrejme priklad.

Mozno to bol z jeho strany aj truc ale o to lepsie, bude mat motivaciu dokazat ze Mou sa mylil a hlavne v derby.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezničitelný Pedrátor

Reagovat
Ranoth

to je vúl

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy ci bude posilou, mozno ho Sarri este nakopne, btw za poslednych 40 rokov je to prva transakcia medzi Laziom a AS

Reagovat
Abaddon

Vlastně není, pokud podepsal jako volný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakopne ho v každým případě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
rezba

Charita Roma

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť byl od 4. kola hrozný. Ale je pravda, že za Džeka, Pedra a Florka nakonec dohromady dostaneme půl mega.

Reagovat
Largo

Presne na to narazim, nehlede na vykony. Z nich se dalo vytriskat vic nez jen smirit se s tim, ze ulevime vyplatni pasce.

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
smazaný uživatel

To pro něj nebylo lepší jít hrát někam domů?

Reagovat
kbtk23

Tak třeba by chtěl hrát jen za Barcelonu a tam to asi v momentální situaci není možné, tak proto si vybral Lazio.

Reagovat
smazaný uživatel

Je z Tenerife, mohl se vrátit třeba tam, v kariéře už vyhrál snad vše a určitě i vydělal dost. Jít zrovna z Romy do Lazia mi přijde jako dost nešťastné.

Reagovat
Nuno čomes

To víš, že si za ty roky vydělal raketu

Reagovat
Inter Eterno Amore

prečo nikto nenapísal Judáš

Reagovat
pistacik11

Možno z AS sú radi, že ide ku konkurencii, taký trójsky kôň aj keď, to ze sa mu nedarilo v AS neznamená, že sa nemôže v Laziu

Reagovat
Panini Calciatore

Podla mna sa neda vyslovene povedat ze sa mu nedarilo.

Videl som vela ich zapasov a ked hral robil tam vietor a vedel dat aj pekny gol.

Myslim si ze Ciro tymto ziskal dvorneho nahravaca a to sa este do tejto role moze a musi pasovat navratilec Anderson cize nemam obavu kto ziska korunu strelcov tento rok.

Reagovat
Zark

je to srdcař, má rád řím a jeho okolí

Reagovat
didosh

Nenávidím tyhle přestupy k rivalovi i když mám Lazio v piči

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku se rozloučil s fanoušky, ti se mu však smějí

19/08/21 - Romelu Lukaku se po svém přestupu do Chelsea za 115 milionů eur rozloučil s fanoušky Interu poněkud zvláštním způsobem. Příznivci Nerazzurri se mu vysmáli a varovali ho před jeho působením v Premier League.

Belgický reprezentant slíbil, že se k situaci vyjádří. Nakonec tak učinil přes Instagram až nyní. Doufá, že fanoušci "pochopí" jeho rozhodnutí odejít do Chelsea, a ujišťuje, že "navždy zůstane Interistou".

Na příznivce to dojem neudělalo, zejména proto, že zpráva přišla až několik dní po jeho odchodu. Někteří ho obvinili, že k napsání prohlášení využil "ghost writer", jiní ho nařkli z toho, že se jen honí za penězi, zejména v době, kdy Inter tak těžce bojuje o finanční prostředky.

"Děkuji ti za ty dva roky, ale tenhle 'dopis' jsi měl poslat alespoň vteřinu před tím, než jsi svůj přestup do Chelsea oficiálně oznámil," napsal jeden z fanoušků. Další poukázal na to, že je to jako "dostat zprávu od své ex, když už jste si vymazali její číslo z telefonu".

Vzhledem k tomu, že v Serii A našel svou životní formu a během svých posledních zápasů v Premier League byl tolik kritizován, objevilo se i hrozivé varování: "Vždycky budeme Interem i bez tebe, ale teď uvidíme, jestli budeš Lukaku i bez nás."

A jak vypadalo ono zmiňované prohlášení Romelu Lukaka?

"Milí fanoušci Interu, Děkuji vám..."

"Děkuji vám, že mě máte rádi jako jednoho z vás. Děkuji vám, že se já a moje rodina cítíme jako doma."

"Díky za bezpodmínečnou podporu a každodenní lásku. Díky za to, že jste mě po první sezóně ještě více motivovali."

"Když jsem přišel do Interu, okamžitě jsem cítil, že se mi v tomto klubu bude dařit. Láska a přivítání, kterého se mi dostalo na letišti Malpensa, byly začátkem krásného příběhu."

"Rozhodl jsem se, že vás nikdy nezklamu, kdykoli budu oblékat dres Interu. Každý den, na každém tréninku a hlavně v zápasech jsem ze sebe vydával 100 procent, abych vám dělal radost."

"První sezóna skončila nejtěžším možným způsobem, ale vy jste mi dali sílu se dál prosazovat a dokázali jsme to jako tým, proto jsme se stali mistry."

"Doufám, že chápete mé rozhodnutí přestoupit do Chelsea. Je to pro mě životní šance a myslím, že v tuto chvíli v mé kariéře je to šance, o které jsem vždycky snil."

"Jedna věc je jistá, navždy zůstanu Interistou, protože bez vás bych nebyl tím člověkem a hráčem, kterým jsem dnes."

"Takže vám z celého srdce děkuji. Miluji vás. Moc vám děkuji. Navždy, Forza Inter!"

Reagovat
milanista9

Lukaku byl vždycky k smíchu i s jeho voodoo. Prosadil se jednou a to v Interu. Měl zůstat ale jako fanoušek AC jsem rád, že odešel a ještě k tomu do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Everton nic? Belgie nic? Říct, že se prosadil jednou, je nebetyčná hloupost. Kdyby to byl jiný klub, dost možná by neodcházel, ale v Chelsea chce zjevně sobě a ostatním dokázat, že udělali v minulosti chybu, když ho nechali odejít. Tohle nemá s Interem moc co dělat, on jde vyhrát svůj vnitřní boj a jeho motivaci chápu. Na druhou stranu, Inter může být rád, aspoň trochu zalepí tu velkou finanční díru, než se najde někdo, kdo ho od Asiatů koupí.

Reagovat
milanista9

Máš pravdu. Opomenul jsem Everton a Belgii, protože to jsou týmy, které se taky pravidelně neprosazují mezi top týmy. Přeji mu ať vyhraje svůj vnitřní boj a jsem rád, že pomohl Interu s tím dluhem ale charakterem je pro mě navždy kašpar, děcko s tělem chlapa.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie bronzová na posledním MS, dlouhodobě 1.-2. v žebříčku FIFA a ty napíšeš tohle

Reagovat
milanista9

Ja bych neřekl dlouhodobě ani náhodou. Je to jen chvilková záležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže prosazení se pro tebe znamená, že uspěje v TOP klubu? Tak pak je 95 % fotbalistů banda chudáků, co se nikdy nikde neprosadila. Za mě teda každý, kdo dokáže hrát pravidelně několik let v jedné z TOP 4 lig na světě, je frajer, co se prosadil na nejvyšší úrovni. Že v některém týmu nebo lize mu to vyhovovalo více, někde méně, je nadstavba. Ale když hráč je schopný odehrát v průměru 30+ ligových zápasů ročně v PL a Serii A a k tomu přidá v průměru 15+ gólů ročně a to v měřítku jedné dekády, tak se prosadil a to celkem dost nadprůměrně. A někde měl sice čísla velmi dobrá, ale herně nic moc, nebo mu nesedlo prostředí (Chelsea, United), jinde herně explodoval a posunul se na vyšší úroveň (Everton, Inter, Belgie).

Že se chová jinak, než jaké máš společenská měřítka a hodnoty zrovna ty, není o výkonnosti.

Na základě jakého činu je pro tebe kašpar nebo děcko s tělem chlapa? Nějaká relevantní argumentace nebo jen tvůj pocit?

Reagovat
milanista9

Dekádu odehraje na klubové úrovni. Je pěkné, že dokáže povznést sebe ale s tým nikdy žádnej nepovznesl. 400 zápasů v klubech a o polovinu méně branek. Útočník. Na hřišti umí vyvolat konflikt, brečí a machruje. Plus to jeho voodoo, když se teda nepostará maminka.

Rozhodně za to nemůže prostředí, že se neprosadil. To je jen výmluva. Výmluvy používají děcka. No a teď ho koupí Chelsea jako modní výstřelek a za rok půjde o 75% levněji pryč, protože jemu se musí prostředí přizpůsobit... Čekal jsem, že se při některých zápasech psychicky složí... nechápu to psycho.

Reagovat
smazaný uživatel

Výmluva? V jakém světě žiješ? Ne každý zapadne do každého kolektivu a prostředí. Se podívej na takového Salaha, Coutinha, Hazarda a celou řadu fantastických hráčů. Ale vzhledem k tvojí rétorice nemá smysl dál diskutovat. Díky, stačilo.

Reagovat
milanista9

Tobě možná stačilo ale hráče, které jsi jmenoval jsem neviděl dělat na hřišti takový scény z ničeho jako právě Lukaku. Nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité souvislosti, on byl od malička fanouškem Chelsea, jako kluk sledoval Premier League a snil, že si jednou zahraje s hráči jako Lampard, Terry nebo Drogba. Pro něho je Chelsea tím, co vždycky chtěl a tomu žádný jiný tým konkurovat nemůže.

Reagovat
Serg!o

Zas takového klubistu bych z něj nedělal. Když prestupoval do United, tak o něj Conte hodně stál, ale on se rozhodnul pro Manchester.

Reagovat
RKBoy

situácia bola úplne iná, s nami bol už dohodnutý na osobných podmienkach, dokonca by zarobil o 50k týždenne menej ako u vás, ale my sme nechceli cálovat prachy pre Raiolu.

Reagovat
snuff24

absolutně nechápu ty zhrzené interisty On někde snad prohlašoval, že zůstane v Interu do konce života ? Proboha byl u nás dva roky tak z něj nedělejme Interistu tělem i duší. Navíc odchází do Chelsea což je láska jeho života kdyby odcházel k přímé konkurenci tak to chápu tu kritiku.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
RKBoy

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně! Naprostý souhlas. On je ale problém trochu jinde, než v jeho odchodu a to v tom ,že se neinvestuje utržená částka na příchod nových posil (kvalitních posil).

A to podle mého spoustu Interistů žere víc, než to, že odchází nějaká jejich "modla".

Bohužel jeho odchod může mít na tým dopad spíš psychický, než kvalitativní, což je dle mého horší.

Reagovat
Francesco Totti AS

Pracuje Pinto taky zadarmo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele