Pech si vážně poranil koleno, příští týden jde na operaci

21.07.2023, 18:00, aktualizováno 21.07.2023, 18:49
Aktuality

Slávisté těsně před začátkem ligové sezony přišli o univerzála Davida Pecha. Jednadvacetiletý záložník si na tréninku přetrhl přední zkřížený vaz v koleně a čeká ho několikaměsíční pauza. Na tiskové konferenci o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Minimálně dva měsíce ještě bude českému vicemistrovi chybět jedna z letních posil obránce Sheriff Sinyan.

"David se bohužel zranil tento týden na tréninku, ve středu se podrobí operaci a do konce letošního roku bude rehabilitovat a léčit se. Je to velmi mladý hráč, od kterého jsme si slibovali posílení zejména středu zálohy a který na soustředění předváděl skvělé výkony. Věříme, že operace dopadne dobře," řekl Tvrdík.

Pech přestoupil do Slavie v lednu z Mladé Boleslavi. Univerzální hráč na pravou stranu v jarní části nepatřil do základní sestavy Pražanů a připsal si v červenobílém dresu sedm ligových startů. Po sezoně absolvoval s českou jednadvacítkou mistrovství Evropy. V letní přípravě Slavia zkoušela Pecha také na netradičním postu ve středu pole, kde nastoupil i v generálce proti Dynamu Drážďany.

Až v průběhu podzimu se zapojí do hry jedna z nových posil Sinyan. Sedmadvacetiletý gambijský stoper byl zraněný, už když v letní přestávce do Edenu přicházel. "Bude minimálně ještě dva měsíce mimo," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Zdravotní problémy měla i další z letních posil norský záložník Conrad Wallem. "V pondělí by se měl připojit ke kondičním trenérům a týmu," řekl Trpišovský. Potíže v posledních dnech trápily i záložníka Petra Ševčíka, univerzála Lukáše Masopusta, útočníka Stanislava Tecla a křídelníka Srdjana Plavšiče, všichni se už ale postupně vracejí do tréninku.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
wwwx

Pech

Reagovat
Mass

Nomen omen. Když přicházel, tak sem si myslel, že by z něj mohl být nový Coufal, má podobnej tah, sílu a kvalitní centry. Pak se zranil hned ze začátku a do formy se nedostal, taky jako náhradník cestoval po sestavě, napravo ho nepustil Douděra. No a teď v přípravě, když už zase začal vypadat docela dobře a našli mu místo v záloze, tak se zase vážně zranil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele