PAYASO SE ROZLOUČIL

30.07.2006, 13:43
Aktuality
Čekalo se to každou chvílí, ale i tak zůstali fanoušci Valencie touto zprávou šokováni! Pablito odchází a nikdo tomu nechce věřit. Když opouštěl Ciudad deportiva, jeden z mladých příznivců tohoto klubu a obdivovatel Aimara se dal do usedavého pláče a sám Pablo ho musel po dlouhé chvíle utěšovat.

Ve čtvrtek se společně s dalším mužem, který nemá jistou svou budoucnost, Robertem Ayalou, zapojil do tréninkového procesu. Absolvoval celý den v areálu Valencie a, jak je u něj zvykem, zodpovědně se připravoval na sobotní přátelský zápas s Charltonem. Ale zcela jistě již věděl, nebo alespoň tušil, že se jedná víc o trénink osobní, již se necítil součástí týmu, v kterém strávil dlouhá léta své fotbalové kariéry. Přestup do Zaragozy byl na spadnutí, jeho agent dolaďoval poslední detaily. Po pravidelné zdravotní prohlídce pomalu odcházel z tréninkového areálu, podepsal se na několik svých fotografií, novinářům odpověděl jen pár slovy: "Nevím, až bude něco jasného tak vám vše řeknu, zatím opravdu nevím..."

Gustavo Mascardi, který Aimara zastupuje, prohlásil nedávno, že jeho čas ve Valencii již vypršel a je na čase poohlédnout se po jiném prostředí. A samotná Valencie? Začala také jednat se Zaragozou, klubem, který na Aimara vsadil a nabídl nejvíce peněz. To bylo ve čtvrtek. V pátek proběhla horečná jednání, nervozita stoupala. A pak přišla sobota a Pablo Aimar se ukázal naposledy ve sportovním městečku Valencie v Paterna. Již jen aby se rozloučil. Na ranním tréninku byli jen ti, kteří neabsolvovali soustředění v nizozemském Ermelu. Santiago Cañizares, Roberto Fabián Ayala, Carlos Marchena, David Villa, Stefano Fiore, Patrick Kluivert a Asier del Horno, jeden po druhém mu podali ruku, objali, poplácali kamarádsky po zádech a popřáli mnoho štěstí v novém působišti.

Také několik členů vedení týmu s Aimarem prohodilo pár slov, chyběl ovšem trenér Quique Sánchez Flores. Po deseti minutách zaznělo Adios, Hasta luego... a za Aimarem se zavřely dveře šatny. Desítky autogramů na rozloučenou s věrnými fanoušky, poslední zamávání a konec, bylo to krásné...

Pablo César Aimar se narodil 3. listopadu 1979 v argentinském Rio Cuarto. Od roku 1989 hrál za místní klub Estudiantes, odkud po necelých 8 letech přestoupil do River Plate. Debutoval v argentinské lize 11. srpna 1996, ale na první gól si musel počkat až do 20. ledna 1998 kdy se trefil do sítě brankáře Rosario Central. V sezóně 2000/01 se stal hráčem Valencie CF. Od soboty 29. července je novou posilou Zaragozy, která za něj zaplatila 12 miliónů eur.

V dresu River Plate se stal 3x mistrem Argentiny, (1997, 1998, 2000) dva další tituly, tentokráte španělské, získal s Valencií (2001/02 a 2003/04). Na mezinárodním poli slavil úspěch na MS 1997 do 20 let, stal se vítězem Jihoamerického mistrovství ve stejné kategorii v letech 1997 a 1998, s River Plate pak vyhrál Superpohár Jižní Ameriky 1997. S Valencií se dočkal úspěchu v sezóně 2003/04, kdy se tento klub stal vítězem Poháru UEFA a o rok později dokonce evropského Superpoháru. Pablo Aimar je klasickým záložníkem, měří pouze 170 cm, má přezdívku Payaso, šašek, klaun. Za Argentinu nastoupil ve 43 zápasech a dal 7 branek.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jako pro ty fanoušky je to určitě smutný, to jo. Ale já se na to koukam spíš z "manažerskýho" hlediska, takže jsem i docela rád, že odchází. Stejně ale tak rád budu, až přijde RW.

Reagovat
HOST*aimar21

placem som smutny, ako keby mi do oci naliali ocot a nasipali sol. to nie je pravda. zbohom PAYASO

Reagovat
smazaný uživatel

takhle rozsekanej jsem byl naposled při ztrátě první lásky

Reagovat
smazaný uživatel

tohle řeší jen hospodu

Reagovat
smazaný uživatel

tohle mi nedělejte takovéhle články jsem uplně v háji neumím si představit jak bude naše hra bez něj vypadat jestli ty prachy utratíme za blbýho Simaa tak to bude v háji ještě víc Tohle je moc !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

toto aby udelali takovy fotbalista jako pablo a jit do takoveho klubu se posrali ne.......hej kdo je se mnou at napise.ale pablo je jeden z nejtechnictejsich hracu na planete....

Reagovat
smazaný uživatel

co má za agenta že mu sehnal jen Zaragozu

Reagovat
HOST*alegre

Třeba bude v Zaragoze králem a zase porazí "polobohy" z M.!

Reagovat
alegre

Tak tohle já nepsal! To bych si nedovolil! Někdo nás chce "rozhádat" s yardou a merengues!

Reagovat
HOST*aimar21

alegre : krasna veta!!!! kraaaaasna

Reagovat
HOST*aimar21

aha tak potm beriem spet :D:D

Reagovat
alegre

Neboj, psal jsem to já a myslel jsem to smrtelně vážně! Chtěl jsem jen trošku "potrápit" ony dva věrné fanoušky R.M. Fandím Aimarovi a přeji mu v Zaragoze mnoho úspěchů. A když přispěje k výhrám nad oním klubem z S.B., tak se vůbec zlobit nebudu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jeden zpackaný zápas v poháru a Alegre je hned na koni...Ovšem spadni s osla (šp.doslovný překlad, jistě chápeš) a přiznej, že sis na odvetu televizi radši nepouštěl, protože jestli první zápas byl v loňské sezóně nejhorší, druhý byl ten nejlepší.... A to se radši neptám, kolik dostal naloženo Depor v Madridu...

Reagovat
HOST*aimar21

svozka som stebou!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne. Radši ať bude hrát lepší hráč v základu, než horší, byť je ikonou pro fanoušky, vysedávat na lavičce. Myslim, že pořád na transferech Valencia vydělává (Moro + Asier vs. Mista + Aimar, teď nepočítam navrátilce a odcházející hráče na hosotvání a ani určitě výborné křídlo, které ještě přijde)

Reagovat
HOST*aimar21

dufajme ye bude vzborne. simao to uy nebude .....

Reagovat
smazaný uživatel

třebas sleví

Reagovat
smazaný uživatel

třebas Joaquin já nevim proč, jindy jsem pesimistou, lépe řečeno realistou, ale v otázce: Budoucí valencijské RW, si nasadim růžový brejle.

Reagovat
smazaný uživatel

sundej si ty růžový brejličky at uvidíš jaká bída bude valencii doprovázet po celou letošní sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

ptal se tě někdo na něco?

Reagovat
smazaný uživatel

a tebe?

Reagovat
HOST*nofan

Nevim jistě, ale.. Netrénuje Valencii Huliere. Tak pokud jo, tak je Valencie pohřbená.

Reagovat
HOST*

Houlier vubec!!to by byl fakt pohřeb.Myslím že trenér je dobrý.Quique Sánchez Flores.Aimar je skvělý hráč!Je mi z toho blbě když si čtu takový článek...Valencie byla je a bude vždy muj milovany klub...A kdyz prodá svůj největší mozek,tak to je smutné.Simao ho v zádném pripade nemuze nahradit! Vivala Valencia..

Reagovat
smazaný uživatel

Simao ne ale Silva ..........

Reagovat
Xavi

A když se zraní?

Reagovat
smazaný uživatel

tak budou hrát podhrot Villa, Regueiro, příp. Simao či Viana

Reagovat
Xavi

Tak VIlla je klasický hroťák, Regueiro hrával levý kraj zálohy, Simao hrává pravou zálohu, popřípadě levou a Viana je defenzivní záložník ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No s Villou a Morem to bude spíše na dva útočníky, celý styl hra se změní, i když víc na hrotu bude Moro. Regueiro v záloze blbě brání, špatně se prosazuje do zformované obrany, více vpředu více využije svou rychlost a přímočarost, i když zatím šance dost spaluje. Simao snad až na hrot může hrát v útoku kdekoliv a Viana je snad spíše ofenzivní záložník a styl hry by se změnil jen na jednoho útočníka ale to je krajní varianta

Reagovat
smazaný uživatel

Soler is today in talks with his board about whether to try again for Simao or pursue alternatives. Juventus midfielder Mauro Camoranesi and Feyenoord's Romeo Castelen are both in Valencia's sights should Soler decide to pull the plug on negotiations with Benfica.

Reagovat
HOST*

Good Bye PAYASO, byls dobry a porad dobry budes

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by se sešli se Saviolou v jednom týmu...

Reagovat
Il Principino

Vzpomínám si, tak před 4 - 5 lety byli Pablo Aimar a Javier Saviola super talentovaní hráči z Argentiny oba hráli ve stejném týmu( už nevím v jakém) a byli to dobří kamarádi. A pak oba dostali nabídky z Evropy.....A v tuto chvíli se jejich cesty rozešli.....Aimar zamířil za velké peníze do Valencie a Saviola za ještě vetší do Barcelony......Saviola se v Barceloně prostě spálil....U Aimara to vypadalo, že bude oporou týmu a také byl.....Saviola následně putoval po hostování až skončil v Seville......a Valencia prodá Aimara do Zaragozy....... Opravdu neuvěřitelné, že dva hráči takových kvalit jsou tak podceňováni......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele