Parreira povolal i McCarthyho, nedostalo se na Morrise

11.05.2010, 15:24
Aktuality
Také Jihoafrická republika oznámila širší nominaci pro světový šampionát, který za několik týdnů uspořádá na domácí půdě. Trenér Carlos Alberto Parreira přichystal několik překvapení, v jeho nominaci je 29 fotbalistů, v Evropě jich působí jenom deset...

Do týmu se vešel útočník Benni McCarthy, jenž měl zdravotní problémy. McCarthy je jedním ze čtyř zástupců anglické Premier League v jihoafrickém týmu, vedle něho nechybí Aaron Mokoena, Kagisho Dikgacoi a Steven Pienaar, nedostalo se naopak na obránce Santanderu Nasiefa Morrise.

"Tým pro mistrovství světa vzejde z této nominace, ale možná přijdou nějaká zranění, nebo někdo nebude mít formu, proto jsem si nechal otevřená zadní vrátka. Načasování na předběžnou nominaci není ideální, ale je to něco, co muselo být učiněno. Budeme muset udělat několik složitých rozhodnutí. To neznamená, že hráči, kteří nejsou v týmu, nejsou dostatečně dobří, ale já a můj technický tým jsme nominaci vybírali dlouho a pečlivě," řekl k nominaci Parreira, jehož tým se v základní skupině střetne s Mexikem, Francií a Uruguayí.

Předběžná nominace JAR na MS:
Brankáři:
Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Shu-Aib Walters (Maritzburg United), Rowen Fernandez (Arminia Bielefeld).
Obránci: Matthew Booth (Mamelodi Sundowns), Siboniso Gaxa (Mamelodi Sundowns), Innocent Mdledle (Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport United), Tsepo Masilela (Maccabi Haifa), Aaron Mokoena (Portsmouth), Bryce Moon (PAOK), Anele Ngcongca (Racing Genk), Siyabonga Sangweni (Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates).
Záložníci: Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Franklin Cale (Mamelodi Sundowns), Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagisho Dikgacoi (Fulham), Andile Jali (Orlando Pirates), Teko Modise (Orlando Pirates), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs), Thanduyise Khuboni (Golden Arrows), Steven Pienaar (Everton), MacBeth Sibaya (Rubin Kazaň).
Útočníci: Benni McCarthy (West Ham), Katlego Mphela (Mamelodi Sundowns), Siyabonga Nomvethe (Moroka Swallows), Bernard Parker (FC Twente).

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
niflheim

JAR pro mě nejsou moc sympatičtí. Co si pamatuju jak byl ten FIFA pohár, tak na stopera bílé pleti diváci pískali.

Reagovat
smazaný uživatel

A dooost!

Reagovat
smazaný uživatel

to vyvolávali jeho jméno Booooooooooth

Reagovat
smazaný uživatel

no ja by som tomu až tak celkom neveril....či to nie je len zámienka na krytie

Reagovat
smazaný uživatel

a proč vyvolávaj jeho jméno?jako že je jedinej bílej mohykán?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja plačem...stačí.

Reagovat
Mindas

To už mají všichni děti po vysvědčení, že je tu dnes takový nával?

Reagovat
niflheim

No co ku**a nemám je rád

Reagovat
smazaný uživatel

Pienaar

Reagovat
smazaný uživatel

Khune - Gaxa, Mokoena, Booth, Masilela - Sibaya, Modise, Khuboni, Pienaar - Parker, McCarthy

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí Sibusiso Zuma

Reagovat
Liquid

kde mu je konec, hrál v Dánsku kdysi....

Reagovat
smazaný uživatel

jj.......hraje za FC Nordsjaelland

Reagovat
smazaný uživatel

Tsabalala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele