Parma znovu angažovala trenéra D'Aversu, jenž nahradil Liveraniho

07.01.2021, 17:22
Aktuality
Roberto D'Aversa se stal podle očekávání znovu trenérem Parmy. Pětačtyřicetiletý kouč nahradil Fabia Liveraniho a na lavičku trápícího se klubu se vrací po pěti měsících...

Parma neprožívá dobrou sezónu, když z šestnácti kol získala pouze 12 bodů a propadla se do sestupového pásma, načež vedení klubu odvolalo kouče Fabia Liveraniho.

Jenom o několik hodin později oznámilo jméno náhrady, kterou se podle očekání stal Roberto D'Aversa. Ten se Parmy poprvé ujal v prosinci 2016 a postupně s ní ze Serie C postoupil až mězi elitu, kde se dvakrát zachránil, přesto musel po minulé sezóně nečekaně odejít.

"Parma Calcio 1913 s potěšením oznamuje, že Roberto D'Aversa se vrací do pozice trenéra prvního týmu," stojí v prohlášení na webu italského klubu.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
10

Už ta výměna za D'Aversu, kterej je dostal do ligy ze Serie C a minulou sezonu skončil na 11. místě, pro mě byla nepochopitelná, o to víc pak volba Liveraniho, která neměla vůbec žádnou logiku ani v návaznosti na ten fotbal, co Parma hrála. A aby tý logiky nebylo málo, D'Aversa se teď má údajně vrátit, čímž se kruh klasicky uzavře.

Reagovat
Largo

Roberto je charakter, jde mu evidentne o dobro klubu. Nevim, jestli bych to vzal, spis bych se jim na to vykaslal, kdyz by se mnou jednali tak jako oni s Robertem.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Je to katastrofa, ktorá pomaly začína zaváňať prúserom zo sezóny 2014/2015, keď hrala Parma hrozne + navyše mala nejaké bodové odpočty za nesplnené finančné záväzeky a z posledného miesta v tabuľke sa porúčala do druhej ligy. Je nevyhnutné prekopať prakticky celý káder, počnúc obranou. Snáď ten stred zálohy, v ktorom operujú Kuco s Hernanim a Kurtičom ujde, zbytok kádra je na uterák...

Reagovat
Largo

Přesně tak. Ta obrana je katastrofická. V záloze je navíc Cyprian nebo Brunetta, kteří jsou určitě v pohodě. A problém je i v útoku, protože spoléhají vlastně jen na Gervinha, kterej už taky není nejrychlejší. Když ti dva hroťáci, kteří dřív hráli základ (Inglese + Cornelius) dají dohromady nula branek, tak to se potom těžko hraje o vyšší příčky.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Pujde trenovat Lazio, tam ho mají v oblibě fanoušci

Reagovat
RS

Toto trvalo!

Noví hráči přišli, ale moc šancí nedostali-zranění/COVID.

Alvese vykopat ze stopera, dát Osorio-Valenti/Gagliolo. Záloha ujde Kurtic, Kuco, Hernani, přišli Sohm, Cyprian

Vepředu s minimem času Bruneta, Mihaila (zraněnej). Ingleseho koupit za 18M nechápu Nikdy za ty prachy nestál.

D Avaresa je vrátí do středu tabulky Pokud to po tom potupným vyhazovu vezme..

Reagovat
Alberto Aquilani

To bude mať Ďuri Kucka radosť. V tom podcaste Boris a Brambor sa vyjadril, že pod Liveranim vôbec nevedeli, čo majú hrať...

Reagovat
10

to byl ještě trenér, nebo to vyšlo teď?

Reagovat
suldik

Cca 2 mesiace dozadu, nahrávali to medzi poslednými zápasmi v lige národov

Reagovat
Alberto Aquilani

ako píše suldik... mimochodom tam hovoril aj o Gasperinim, že to je hrozný človek, ale že tréner je dobrý

Reagovat
Dejwa

jsem rád, že je zpět

Reagovat
Kucka

vůbec neměl odcházet

Reagovat
Recoba Inter

Made in Italy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele