Paris St. Germain podle médií odvolal trenéra Galtiera navzdory obhajobě titulu

06.06.2023, 19:20
Aktuality
Christophe Galtier (© AFP)

U fotbalistů Paris St. Germain podle francouzských médií po necelém roce skončil trenér Christophe Galtier. Šestapadesátiletý kouč byl odvolán, přestože s týmem obhájil ligový titul. Galtierovým nástupcem by se mohl stát Němec Julian Nagelsmann, jenž v březnu dostal výpověď v Bayernu Mnichov.

Galtier loni v létě nahradil ve funkci Argentince Mauricia Pochettina. PSG sice na konci května získal jedenáctý titul v historii a osamostatnil se v čele pořadí nejúspěšnějších francouzských klubů, ale hvězdami nabité mužstvo nebylo tak suverénní jako v minulých letech. Tabulku vyhrálo pouze o bod před druhým Lensem.

V tomto ročníku Ligy mistrů Pařížané vypadli už v osmifinále s Bayernem Mnichov, který ještě tehdy trénoval Nagelsmann, a dál čekají na kýžený triumf v "milionářské" soutěži. PSG nepomohlo ani elitní ofenzivní trio Kylian Mbappé, Neymar, Lionel Messi. Argentinský útočník v létě po vypršení dvouleté smlouvy pařížský klub opustí.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mbappé se s tím nemaže.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Ferax

To angažmá mu dle mého úplně nesedlo oproti štacím v Lille a Nice. Za mě neuměl moc pracovat s hvězdami a neměl u nich plnou autoritu. Co s ním teď? Mně by se ten návrat do Nice docela nabízel...

Reagovat
Israha

Nabízí se návrat tam, kde čtyři sezony hrával

Reagovat
Ferax

To je taky pravda Ale nevím no, moc mi tam takhle s tím materiálem, co tam je momentálně k dispozici, nesedí

Reagovat
Israha

Nesouhlas. Galtier sází na dříče s fyzickým fondem a ochotou se nechat nahecovat, si vzpomeň, jak nafetovaně pod ním hráli Yilmaz a spol. v Lille. Obránce i záložníky na to má v Marseille ideální, nepasují mi tam jen lenivější Payet s Malinovskim (otázkou je Vitinha). Takoví Veretout, Guendo nebo Ünder by pod ním potili krev, to samé stopeři a Alexis. A perfektně by využil i kvality Clausse, viz jeho práce s Hakimim letos...

Reagovat
PP

to by byla paráda kdyby šel do OM..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
O.Giroud

titul by tam dal kdekto, takze LM je ukol

Reagovat
Csaplárova past

Kdekdo? Vyhrali o bod, to mi teda neprijde jako easy titul. Obrana derava jako cednik, 40 golu dostavaji v ostatnich soutezich tymy ze stredu tabulky.

Reagovat
O.Giroud

o to viac dava zmysel ten jeho vyhadzov

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bowie

Reagovat
Doomblade

V 7 hráčích se brání špatně..

Reagovat
Slavia10

Prosím Marseille.

Reagovat
milan78

škoda, fandil jsem mu ale bohužel ne každej zvládne ukočírovat primadony a udělat z nich tým

Reagovat
PtákOhnívák

Uplně stejná situace jako tehdy Valverde v Barce. Dobrej "no-name" trenér, kterej je s těma hráčema spíš kámoš. Ale nemá na ně reálně vliv...

Pokud máš tým plný hvězd, nemůžeš k nim dát neznámého trenéra. Protože půlka (ta lepší) kádru si řekne: "Co mi tu ten strejda co přišel z Nice bude povídat? Já mám doma sedm zlatejch míčů..."

V top klubu, musí být trenér persona, jinak to nefunguje. Většinou.

Reagovat
GabrielBatistuta

Jestli má půlka kádru 7 zlatejch míčů, to už je solidní tým

Reagovat
kilobyte

Ale věkový průměr nebude nic moc.

Reagovat
Doomblade

Docela bych byl zvědavý, co za personu by zvládlo letošní PSG a třeba s nimi něco uhrát v LM. Zdá se mi to skoro nemožné. Na marketing byl ten kádr skvělý, na týmové úspěchy už méně..

Reagovat
Langi

Nagelsmann -> PSG

Galtier -> Marseille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele