Paredes se vrací do Itálie, jeho hostování potvrdil Juventus

31.08.2022, 18:27
Aktuality
Leandro Paredes (© AFP)
Paris Saint-Germain koupil Fabiána Ruize a španělskému záložníkovi své místo v kabině uvolní Leandro Paredes. Argentinský středopolař se podle očekávání stěhuje do italské ligy, na hostování s opcí ho získal turínský Juventus...

Všechny strany byly domluveny už několik dní a dnes odpoledne konečně došlo na zdravotní prohlídku. Jihoameričan ji absolvoval úspěšně a následně podepsal smlouvu. Stará dáma by za hostování měla zaplatit pět milionů eur a vedle toho si zajistila opci na přestup za dalších patnáct milionů. Paredes prostředí Apeninského poloostrova dobře zná, v minulosti hájil barvy Chieva a AS Řím.

28letý Paredes přišel do hlavního města Francie v lednu 2019 ze Zenitu Petrohrad a celkem za PSG odehrál 117 zápasů. Se spoluhráči vybojoval tři mistrovské tituly a dva triumfy v Coupe de France, v roce 2020 nastoupil i k finále Ligy mistrů.

Juventus Paredesův příchod oznámil krátce poté, co byl potvrzen jeden odchod - na hostování do Monzy byl zapůjčen mladík Nicolò Rovella.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (57)

Přidat komentář
10

takže tradičně o 30% vyšší částka, než o který se celou dobu psalo...nakonec je dražší než Ruiz

každopádně vítej, konečně to vyšlo po těch asi 5 letech, kdy se o jeho přestupu do Juve psalo teď už Max moc výmluv nemůže mít, ta záloha má dostatečnou kvalitu pro jednotlivý role i šířku

Reagovat
Pinturicchio

30% ne, však o tomhle se psalo delší dobu.

Reagovat
10

máš pravdu, 30% ne...je to o 46% víc bez bonusů a o 39% víc včetně bonusů

psalo se o 15+5, nakonec to to je 22.6+5.2

Reagovat
Pinturicchio

22,6+5,2 ofiko? Já to četl jen tady.

Reagovat
10

jj, PDF

opce se stává povinná na základě nespecifikovaných sportovních výsledků, v případě nevyužití opce by stál 2.5m

Reagovat
Pinturicchio

Jak kdybych toho měl k poslednímu s papírama málo .

Reagovat
tadko97

Tiago Pinto z AS skutočne famózna práca. Diawara a Calafiori predaní. Ešte ak nájde nové pôsobisko pre Kluiverta, keďže Fulham padol, bude to pre mňa fakt čarodejník Škoda, že sa nepodaril odchod Shomurodova. Na druhej strane, bol by dosť risk ísť do sezóny s dvomi hrotovými útočníkmi (Tammy a Gallo). Eldor bude výborná trojka, hlavne v Európskej Lige. Škoda, že sa nepodarilo priviesť stopéra Snáď v januári.

Reagovat
wiggum

Toho Diawaru opravdu prodali jenom za 1.5M?

Reagovat
10

i Calafioriho...

Reagovat
Truffaldino

Ale s vysokými procenty z dalších přestupů. Je to rozhodně lepší řešení, než aby trávili další sezónu na tribuně a vzhledem ke zbývajícímu času do konce mercata se toho ani víc vymyslet nedá. Co se Calafioriho týče, procenta z dalšího přestupu jsou super, dává to reálnou naději na zpeněžení v budoucnu i případný potenciální návrat do AS, opět i lepší řešení, než ho třeba zase někde tahat po hostovačkách.

Jinak podobné přestupy bych si dokázal představit třeba ve Slávii s jejich každoroční účastí v evr. pohárech, dává to možnost přivést opravdu kvalitní mladé hráče a zároveň i z Česka se dá odejít za 15 M, což je v takovém případě důležité pro prodávající.

Reagovat
pastal

On snad bral v AS 4 mega proto vše odmítal ale ofiko to nevím Teda

Reagovat
Truffaldino

20/21 měl dle Gazzetty 2,5 čistého, ale mohlo tam být navýšení v následujících sezónách. Nicméně v době jeho podpisu měl Petrachi svázané ruce a musel jej nutně podepsat.

On je problém, že snad jediná ofiko nabídka byla z Turecka, psalo se hodně o Vale a dalších, ale jejich reálný zájem je dost otázkou. A hlavní věc je, že 2,5 M je pro týmy ze středu Serie A nebo třeba obdobných klubů z Ligue 1 prostě moc, to si mohou dovolit dát jednomu hráči v týmu, nej hvězdě, a to Diawara není a asi nikdy nebude.

Reagovat
Pipo123

Super robota hro predať za 1.5

Reagovat
tadko97

Ale pri Diawarovi je klauzula o 50% z budúceho predaja..

Reagovat
Alberto Aquilani

a koľko by si si za neho tak predstavoval? Ved dostal od majstra Petrakyho jeden z najväčších platov v tíme. 2 roky odmietal všetky ponuky. Už len to, že sa zbavíme jeho platu je úspech.

Reagovat
Pipo123

Išiel tak herne dolu?

Reagovat
smazaný uživatel

U něj je problém že po každé pauze je tři zápasy úplně tragický a pak chytne rytmus a je ok. Ale ty tři zápasy na DM si nikdo nemůže dovolit mu dát, protože to pak stojí body.

Jinak nikdo z nás ho neviděl pořádně hrát rok, naposledy myslím s Bodo.

Reagovat
smazaný uživatel

a souvislost s Paredesem??

Reagovat
danko10

To by si nepochopil.

Reagovat
tadko97

Iba poznámka, ktorá mala viesť k nejakej diskusii. Však aj kvôli tomu sme tu.

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Zagadou nebo Denayer jsou volní hráči, lze je podepsat kdykoliv.

Reagovat
rezba

Mají Calafiori i Afena-Gyan mají zpětný odkup? Já v nich pořád potenciál vidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Afena ne, alespoň ne oficiálně.

Richy kdoví.

Reagovat
pastal

Psalo se že Řím když tak dostane procenta z dalšího prodeje

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, jestli mám být nadšený? Cítím to jako takovou "posilu" z kategorie Rabiot, Arthur

Reagovat
Seydou Doumbia

V PSG se mi nikdy nelíbil, horká hlava, herně nic moc...asi bude lepší jak Rabio nebo Arturito, ale pořád to je takový průměr průjem

Reagovat
smazaný uživatel

Já tyhle ty odložený žoldáky nějak nežeru

Reagovat
Melchior

Už napodruhý špatnej záložník z PSG. Tak třeba ten Veratti někdy vyjde...

Reagovat
Melchior

Abych nebyl špatně pochopen - Di Maria super, ale Rabiot

Reagovat
Zark

vyjde.. až mu bude 40, možná?

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsme ho mohli mít z Pescary za10

Do Juve chtěl, ale Marottovi se zdál být neozkoušený Serií A

Reagovat
pistacik11

Tak snáď konečne niekto trochu kreatívny, lebo od odchodu Pianica, je to z tohoto pohľadu bieda v tej zálohe a strašne to chýba.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš od odchodu Pirla a Vidala

Reagovat
pistacik11

Pjanic, Khedira boli rozhodne kreativnejsi ako Vidal

Reagovat
smazaný uživatel

cože

Reagovat
zurix_new

Ty tady kritizuješ, že někdo řeší jiné věci než Paredese (přičemž se co zcela běžně tady dělá), přičemž sám víš evidentně o fotbalu hovno, ale máš pořád potřebu psát komentáře a tady to pořád někomu cpát, to je fakt sebereflexe 0.

Reagovat
Lech

On nejakou sebereflexi ma, protoze na kazdy jeho nick, mu stejne lidi napsali ze je picus apod, a on teda sel, a udelal si novej. Tim to ale konci. Zacarovanej kruh s.o.b.e, vzdycky budes za picu

Reagovat
smazaný uživatel

Major Zeman 2.0

Reagovat
pistacik11

Kde si videl Vidala tvoriť hru? Všade kde hral, bol niekto iný, na kom stála hra týmu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Paredes moc kreativní není

Reagovat
pistacik11

Úplne nekreativny hráč toto

https://youtu.be/U-ZmM5lJAKQ

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jestli chceš věřit momentkam a sestrihum jutube tak potom je kreativní každý hráč světa...jsem myslel že tahle doba už pominula

Reagovat
pistacik11

Oproti tomu, čo teraz hra v zálohe juve, je toto už obrovská kreativita. Tam proste také dlhé pásy, alebo kolmice nevie dať momentálne nikto.

Reagovat
pistacik11
Reagovat
M11

Vitej!

Reagovat
smazaný uživatel

Average. Navíc se absolutně nehodí do Allegriho "fotbalu".

Reagovat
Raffaello

Naopak, jeho fotbal díky němu bude moct fungovat. Celý tým čekal jen na něj. Jen na svých bedrech ponese to nejhorší, spojit zálohu s útokem. Allegri bez registy fungovat neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, osoběn si nemyslím, že je lepší než Artur. Třeba se budu mýlit, ale moc dlouho hraje jiný fotbal než je v Itálii. Zenit o ničem a v PSG je to dost svérázné.

Reagovat
Raffaello

Arthur je zhýralý bavič a ochlasta. Paredesovi návrat do Itálie může zrovna prospět. Do Zenitu se šel zakopat v PSG byl "tak nějak do počtu". Pokud neuspěje v Juve, tak se může vrátit domů, protože by to znamenalo konec. Stejně tak pokud tohle nepomůže Allegriho fotbalu, tak už nic a bude muset skončit i on.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl zůstat Mandragora klidně, Maxime Lopez splňuje ty parametry, Ricci, ale ten je moc mladý. Takoví hráči ale potřebují dalšího brusiče a běhavce k sobě, aby měli volnost hrát, Pirlo by byl bez Vidala nebo Gattusa taky jiný hráč. Locatelli imho nemá na to dostatečně podpořit tvořivého štíta, Zakaria očividně zapomněl fotbal a Pogba na CM nemůže hrát, to je průchoďák, musí výše.

No jsem sám zvědav, nevěřím, že se fotbal Juventusu s Leem nějak zásadně změní. Asi stejně, jako se změnila naše hra s Dybalou.

Reagovat
Raffaello

Tak v Juve je předpoklad, že budou hrát s Paredesem na registovi, klasickou mezzalu obstará Locatelli a Pogba bude mít volnější roli. Točit se tam budou Miretti s Rabiotem. Ale problém je v tom, že i tak je to dost soft záloha. Je smutný, že Casemiro šel do zrovna United, protože on je přesně ten typ hráče, který by Juventusu vytrhl trn z paty. Ale dokud budou řešit Rabioty, Arthury a podobné typy neřízených střel, neposunou se. Ale to je jejich boj. Já se na tu zkázu dívám s radostí a zadostiučiněním. S Paredesem ale hru posunou k lepšímu, i když k ideálu budou pořád na míle daleko.

Paulito zatím nemá vliv přímo na konstrukci hry, ale změnil přistup, myšlení, nalil do týmu novou energii. Jak odehrál poslední zápas? S ním do týmu přišlo sebevědomí. Nevěřím, že by Řím třeba na Juve získal bod, kdyby ho neměl v týmu. Je to ohromný pokrok. Jeho vliv je tam znát.

Reagovat
smazaný uživatel

Casemiro

Vliv na výsledek bude mít Paulo obrovský, na hru už toliko ne, ta musí vznikat za ním, ale s Madym a Ginim na hřišti to bude jiná káva, než když tam je Cristante. Když nad tím přemýšlím, i Matič by byl pro toto Juve darem z nebes, pořád je výborný.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Pinturicchio

Casemiro by byl super, i za ty prachy. Ten by v Itálii mohl hrát dalších 10 let.

Reagovat
Il Architetto

Max by mu ukončil kariéru.

Reagovat
Pinturicchio

Jj, páč Max by to začaroval tak, že by Case poprvé v kariéře začal dostávat karty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele