Pardubičtí snadno porazili Žižkov, dvakrát se trefil Hlavatý

23.01., 16:15
Aktuality

Pardubičtí zvítězili v přípravném utkání v Tipsport lize nad druholigovým Žižkovem vysoko 4:0 i díky dvěma gólům Michala Hlavatého. Východočeši zakončili skupinu B tradičního turnaje bez inkasované branky s bilancí dvou vítězství a jedné remízy a v tabulce skončili o skóre za Bohemians 1905.

Žižkov v minulém týdnu nečekaně přestřílel Jablonec 5:3, další dva zápasy s prvoligovými soupeři ale pro něj skončily debaklem. S Bohemians 1905 Viktoria prohrála 0:6, s Pardubicemi 0:4. Vedle Hlavatého se v dresu Východočechů blýskl Denis Darmovzal, jenž v 82. minutě uzavřel skóre dalekonosným lobem z více než 40 metrů.

"Dal jsem gól po delší době, takže jsem spokojený. Mohlo těch gólů být i více, ale dva jsou taky dobré," řekl klubové televizi Hlavatý. "Byl to dobrý přípravný zápas se všemi aspekty, které jsme chtěli hrát. Povedlo se nám navíc dát dost gólů. Teď se už těšíme, až budeme na přírodní trávě ve Španělsku," doplnil s výhledem na zahraniční soustředění.

Pardubičtí navzdory vysoké výhře ztratili i teoretickou naději na prvenství v tradičním turnaji, kterého se letos účastní 16 týmů rozdělených do čtyř čtyřčlenných skupin. Celkový vítěz vzejde ze společné tabulky. Lídři skupiny B Bohemians 1905 naopak šanci stále mají.

Na plný počet devíti bodů už mohou dosáhnout jen Chrudim a Olomouc, která ve středu ve svém třetím utkání skupiny D nastoupí proti Kroměříži. Chrudim čeká dohrávka v sobotu odloženého zápasu v Mladé Boleslavi, domácí vzhledem ke čtvrtečnímu odletu A-týmu na kemp do Turecka nasadí B-mužstvo. Druhý z odložených duelů se uskutečnil již dnes, Tepličtí rovněž postavili "béčko" a Varnsdorfu podlehli 0:2.

FK Pardubice - Žižkov 4:0 (3:0)

Branky: 13. a 34. Hlavatý, 32. Tischler, 82. Darmovzal.

Sestava Pardubic:

I. poločas: Kinský - Surzyn, Donát, Ortiz, Icha - Daněk, Kissiedou, Tischler, Hlavatý - Černý, Krobot.

II. poločas: Kinský - Mareš, Kukučka, Jindra, Lupač - Míšek, Darmovzal, Mukwelle, Patrák - Brdička, Zlatohlávek. Trenér: Kováč.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele