Pardew se obul do simulujícího svěřence. Měl by se stydět, míní

23.03.2015, 20:23
Aktuality
Utkání Crystal Palace na hřišti Stoke City dopadlo lépe pro londýnský celek, který zvítězil 2:1. Manažera Eagles Alana Pardewa však kromě radosti z výhry také znepokojuje morálka záložníka Jamese McArthura. Ten se pokusil ve vápně vykoledovat penaltu nafilmovaným pádem, za což si od svého manažera vysloužil tvrdou kritiku.

"Simuloval a měl by se stydět," řekl Pardew na McArthurovu adresu pro televizi Sky Sports. "Neustále si stěžujeme na simulující hráče, vytáčí mě to. Byl jsem překvapený, ale pouze to ukázalo, co s hráči udělá tlak. Je to velký profesionál a tohle se k němu vůbec nehodí," dodal anglický manažer.

André Marriner pokus o McArthurův "diving" prokoukl a udělil mu žlutou kartu. Podpořil tak trend, jenž v utkání FA Cupu mezi Manchesterem United a Arsenalem nastolil Michael Oliver. Ten nejprve Ángelovi Di Maríovi ukázal žlutou kartu za simulování, načež jej poté, co ho Argentinec zatahal za trikot, rovnou poslal pod sprchy.

I nejdražší posila v historii Premier League si od svého šéfa Louise van Gaala vysloužila ostrá slova. Alan Pardew však o simulování s McArthurem nemluvil a ani to nemá v plánu. "Není to potřeba. Až uvidí záznam, bude mu dostatečně trapně," zakončil bývalý manažer Newcastlu.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (433)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele