Paraguay je bez trenéra, Schelotto doplatil na neuspokojivé výsledky

17.09.2023, 09:59
Aktuality

Na lavičce Paraguaye kvůli špatnému začátku kvalifikace o mistrovství světa skončil trenér Guillermo Barros Schelotto. Padesátiletý Argentinec vedl mužstvo necelé dva roky, doplatil však na jediný bod ze dvou utkání. Paraguay v minulém týdnu doma jen remizovala s Peru a v úterý prohrála ve Venezuele. O jeho odvolání informoval tamní svaz.

Paraguayský tým se naposledy představil na MS v roce 2010 v Jihoafrické republice. Nyní je v desetičlenné tabulce po dvou kolech na šestém, posledním postupovém místě. S Peru hrál doma 0:0, Venezuele podlehl 0:1. Ze 17 utkání Barros Schelotto slavil s mužstvem od svého nástupu v říjnu 2021 čtyři výhry, čtyři remízy a devět porážek.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
veikko

Když nemáte jediného pořádného útočníka, tak vás žádný trenér nespasí. Proti Venezuele xG 1,36, proti Peru 1,25. V obou případech lepší než soupeř (xG 1,09 a 0,34), ale gól samozřejmě gól Paraguay nedala ani jeden. Opakuje se už několik let ta samá písnička. A když už se objevil velký talent jako Enciso, tak se jim vážně zraní. Ani na juniorské scéně se neprofiluje nějaký zabiják na hrotu. Allam Wlk dával góly spíš z penalt a v mezihře byl poměrně slabý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak Ecuador odečet bodu za výhru ve kvalifikaci je za toho borce co za ně neprávem hrál jak jsme se nedávno bavili?

Reagovat
veikko

Víceméně ano. FIFA nakonec uznala, že za ně nastoupil právem, protože ústavní soud v Ekvádoru mu už nějaký rok předtím to občanství potvrdil, protože nenašel dostatek důkazů o tom, že by byly dokumenty falešné. FIFA ale rozhodla, že ekvádorský svaz Castillovi pomáhal tutlat důkazy, takže šalamounsky rozhodla o odečtu 3 bodů. No je to takové trochu pofidérní řešení, ale nějaká levota z toho přece jen čišela.

Zároveň se mi ale úplně nezdá, že hráč, který hrál na RB naprosto fenomenálně i proti hodně silným soupeřům, by se horko těžko prosazoval ještě okolo roku 2016 (kdy mu mělo být teda údajně 20-21) v nižších ekvádorských soutěžích a juniorkách. Tři roky a čtyři měsíce jsou přece jen už docela velký věkový rozdíl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda toho synka, ten už asi skončil co? Jako pro evropský fotbal, si max zakope někde v pralese v JA. Takové rozhodnutí aby se vlk nažral a koza zůstala celá?

Reagovat
veikko

Tak on hraje za Pachucu, což je jeden z nejlepších klubů v Mexiku, takže zase tak úplně neskončil. Do Evropy sice téměř určitě nepřestoupí, ale mrzet ho to nijak nemusí. Spíš reprezentační kariéru má dost nahnutou. V Ekvádoru lidi úplně nebyli nadšení, že jim kvůli potenciálním svazovým čachrům zkomplikoval Castillo postup na MS. On sám na tom reálně moc viny vlastně nenese, protože se do Ekvádoru přestěhoval nejpozději okolo 10 let (podle těch kritiků), takže to jde za rodiči a jedním kmotrem, který jim měl zařídit identitu v Ekvádoru. Celá ta kauza je ale divná. Mi neříkej, že by si třeba ve škole nevšimli, že jim do 4. třídy chodí o 3,5 roku starší dítě. Ta obžaloba byla vystavěná na tom, že se nedá dohledat jeho originální rodný list nebo co. Takže jo, je to takové řešení, které de facto Ekvádor nejspíš zásadně nepoškodí a zároveň přestane Chile a Peru fňukat.

Reagovat
Seydou Doumbia

No Chile chtělo udělat pro postup na MS vše jak jsem viděl, hrozní tupci. Jo nedá se to potvrdit ani vyvrátit nějakým věruhodným dokumentem, ale jinak souhlasím že by si toho určitě všimli dřív a stačil by zdravý rozum.

Reagovat
smazaný uživatel

Paraguayci snad nikdy neměli střelce, možná Santa Cruze, ale to taky nebyl zrovna zabiják. Kdyby Chilavert kopal o pár penalt nebo přímáků z nebezpečný pozice víc, byl by v top 10 nejlepších reprezentačních střelců historie.

U Barrose Schelotta mě překvapila informace, že je mu už 50, ještě "nedávno" si ho pamatuju z Boky a teď koukám, že to zase tak nedávno nebylo...

Reagovat
Seydou Doumbia

Lucas Barrios, Nelson Valdez a Oscar Cardozo si pamatuji že byli super. Všichni ale byli lepší v klubu než v reprezentací no.

Reagovat
veikko

Ještě Óscar Cardozo byl velmi dobrý útočník, taky za repre hrál ještě i skoro ve 40. Beztak nakonec přemluví nějakého Argentince s paraguayskou babičkou, aby je reprezentoval.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tzv na Lapadulu od kterého jsem taky v Peru čekal více, v AC a obecně v Itálii se mi kdysi celkem líbil.

Reagovat
veikko

Náhodou Lapadula je úplně boží. Úplně celá peruánská ofenziva stála jenom na něm, že to vepředu rozbije prakticky sám. Akorát teď je zraněný, no, takže byli nuceni povolat zase skoro 40letého Guerrera. Práce s mládeží je v Peru fakt tristní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako čuměl jsem jak puk když tam by Guerrero ale Lapadula herně v repre je za očekaváním ne? Škoda, protože on a my man André Carrillo legend by to měli táhnout.

Reagovat
veikko

Lapadula je v repre vynikající, opravdu. Má bilanci 27 z./9+4 a odvede neskutečné množství práce. Teď když Peruáncům chybí Cueva, Lapadula a Pedro Aquino, tak byli totálně bezzubí. Carrillo hraje akorát 2. Saúdskou ligu, to samé Gonzáles, Peňa hraje za Malmö, což je sice o dost lepší, ale taky žádná sláva. Peru je v současnosti podle mě bohužel jasně nejslabší tým celé JA. Na Lapadulu budou čekat jako na spasitele, ale taky už je to veterán. Jestli je někdo hodně za očekáváním v repre, tak je to Raúl Ruidíaz ze Seattlu. Oni vepředu potřebujou absolutního psychouše, který nevypustí vůbec nic, jako jsou Guerrero a Lapadula.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo Ruidiaz je v repre úplně typologicky neooužitelný, 169 cm hrotový utočník v JA kvalifikaci nemá šanci. Tak André Carrilo letos přestoupil, do lonské sezony hral 4 roky za Real Madrid. Mitrovic přirovnal Al Hilal v Asii k Realu v Evropě, čili top hráč že se tam udržel tak dlouho.

Reagovat
veikko

Njn, Mitrović si chce zasloužit prémie.

S Ruidíazem je to těžké. Po Lapadulovi je to asi momentálně jejich nejlepší útočník, ale jak jsi naznačil, musel by se změnit kvůli němu úplně celý systém hry, na který Peru momentálně nemá (rychlejší kombinace po zemi). Oni si ještě přetáhli z Mexika Santiaga Ormeňa, což je potenciálně nástupce Lapaduly, ale zatím se moc v repre neukázal v dobrém světle.

Reagovat
Zark

Reagovat
Rothbard

Oscar Cardozo v Benfice byl parádní hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele