Papadopulos po postupu Karviné ukončil kariéru, rozlučka ho dojala

29.05.2023, 10:43
Aktuality

Bývalý reprezentační útočník Michal Papadopulos po postupu Karviné do nejvyšší soutěže oznámil konec kariéry. Osmatřicetiletý fotbalista odehrál poslední zápas v závěrečném 30. kole druhé ligy, ve kterém jeho tým udolal doma 1:0 Třinec a uhájil první příčku v soutěži. Karviná se vrací mezi elitu po roce.

Papadopulos zvažoval konec kariéry už po loňském sestupu do druhé ligy. Nakonec pokračoval a mohl se vítězně rozloučit před více než třemi tisícovkami diváků. "Bylo to těžké rozhodnutí, ale vyplatilo se, rozhodně nelituji. Je lepší končit postupem než pádem z ligy," řekl Papadopulos na tiskové konferenci po zápase.

Karviná vstupovala do slezského derby proti jistě sestupujícímu Třinci s vědomím, že jí k přímému postupu stačí uhrát bod. Až do 87. minuty byl stav 0:0, pak rozhodl jedinou brankou domácí Daniel Bartl. "Musím Danovi poděkovat, tak jsem si to totiž představoval, abych se rozloučil výhrou. Je to můj nejlepší kámoš z týmu, jsem rád, že mi dal takový dárek," usmál se Papadopulos, který Bartlovi gól připravil vyhraným hlavičkovým soubojem.

Útočník s šesti reprezentačními starty přišel na hřiště jako střídající hráč v 56. minutě. Krátce po Bartlově trefě ho trenér Tomáš Hejdušek stáhl zpátky. Papadopulos přitom cestou ze hřiště prošel uličkou, kterou mu připravili spoluhráči.

"Symbolika, jsem za to vděčný. Tým to udělal krásně. Byl jsem dojatý, hodně mě to potěšilo," přiznal bývalý hráč londýnského Arsenalu, Leverkusenu nebo nizozemského Heerenveenu. Velkou část kariéry strávil Papadopulos rovněž v polské lize, kde nastupoval za Lubin, Kielce a Gliwice, se kterými získal v sezoně 2018/19 jediný mistrovský titul v kariéře.

Po závěrečném hvizdu propukly na trávníku velké oslavy. Během podzimu přitom Karviná poztrácela hodně bodů, na jaře ale přidala a splnila postupový cíl. "Nebyla to vůbec jednoduchá cesta, po sestupu se tvořil skoro nový tým. Ale od zimy jsme udělali kus práce. Jsem rád, že liga bude zase v Karviné," radoval se Papadopulos.

Ostravský rodák hrál v české lize i za mateřský Baník a Mladou Boleslav. Autor 33 branek v domácí soutěži zatím neví, jestli bude v Karviné pokračovat v nějaké roli i po konci kariéry. Na hřiště už se ale určitě nevrátí. "Stoprocentně, zdravotní stav už mi to nedovolí. Na ligu si už nevěřím, koleno není dobré pokoušet. V profesionálním fotbale už je konec definitivní. Mám rodinu, děti, chci se jim věnovat, lyžovat s nimi, než abych se odrovnal," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
monty25

Borec

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Chamezjunior

Největší sympaťák ligy. Michale, díky za vše a nikdy by mne nenapadlo, že hráč takového formátu bude v Karviné hrát a pomůže nám svými goly a zkušenostmi k postupu z 2. ligy. Michale, díky a doufám, že budeš v klubu pokračovat!

Reagovat
Pablos

Arsenal ho zničil

Reagovat
PetrPetr

Pan hráč

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Frajer

Reagovat
GrimeBaller98

Legenda

Skoda, ze ho neuvidime v lize, alespon na par minut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele