Panathinaikos před Slavií podepsal obávanou slovinskou dvojici

30.07.2022, 10:17
Aktuality
Řecký Panathinaikos, který v příštím týdnu vyzve pražskou Slavii ve 3. předkole Konferenční ligy, se rázem jeví jako podstatně silnější soupeř. Naposledy až čtvrtý klub řecké Super League získal během pár dnů dva dlouholeté spoluhráče ze slovinské reprezentace, gólového křídelníka Benjamina Verbiče a ostrostřelce na hrot útoku, Andraže Šporara. Verbič však nastoupit nebude moci...

Konfrontace se Šporarem, někdejším kanonýrem Slovanu Bratislava, bude pro Slavii o to pikantnější, že o něj zhruba před třemi lety údajně také stála. Sedmadvacetiletý forvard si to nakonec v lednu 2020 namířil do lisabonského Sportingu, odkud nyní přestupuje za údajných 7,5 milionů eur. V Athénách podepsal čtyřletou smlouvu.

Smlouvu o jeden rok kratší dostal Benjamin Verbič, který už nicméně odehrál předkolo Ligy mistrů za Dynamo Kyjev a athénskému celku tak nebude proti Slavii k dispozici.

Šporarův vrstevník fotbalově vyrostl v Celje, za nějž už v 19 letech skóroval ve finále domácího poháru a o dva roky později byl jeho suverénně největší hvězdou. Roku 2015 si to poprvé zamířil za hranice a následně dominoval jak v Dánsku (FC Kodaň), tak na Ukrajině (Dynamo Kyjev).

Verbič i Šporar pravidelně sbírají starty za slovinskou reprezentaci, kterých mají oba kolem 40. Pro Panathinaikos, jenž se v uplynulé sezoně mohl opřít o dělenou nejlepší defenzívu v lize, se jedná o posílení druhé klíčové složky týmu, která naopak vykazovala značné rezervy.

Autor: Tomáš Daníček / pao.gr, metajaunnews.com

Komentáře (70)

Přidat komentář
Slavia10

Nikdy mě řecký fotbal nezajímal, ale to fakt má nějaký čtvrtý tým řecký ligy pomalu větší budget na přestupy než my se Spartou dohromady

Reagovat
bartes

vidíš, je třeba se zase plácnout přes kapsu . A asi i ve světě bude mít Panathinaikos větší zvuk a reklamu, než Sparta nebo Slávia, že si můžou dovolit přivést hráče za 8 mega a adekvátně ho zaplatit.

Reagovat
bartes

trasfermarkt píše, že šel za 3,5 mega, tak si vyber

Reagovat
Slavia10

Tomu bych spíš věřil 8 mega za hráče nedá v létě ani Olympiakos ne?

Reagovat
bartes

tady bych řekl, že i jo. Panathinakos má hodnotu mužstva necelých 40 mega, takže na úrovni cca Plzně, ale Olympiakos má přes 120, což je 2x Slávia. Tady ale vidíš, že i v takové lize může být tak velký klub. A podle mě by i Sparta se Slávii měly přestat šetřit a pracovat pořádně na svoji značce.

Reagovat
Freedo

https://www.transfermarkt.com/olympiakos-piraus/transferrekorde/verein/683

Docela nechápu, že na přelomu století platili za hráče 13,5 a 12 mega euro. Někdo to tam tehdy asi musel slušně dotovat.

Reagovat
Freedo

A pro doplnění, rekord Panathinaikosu zde: https://www.transfermarkt.com/panathinaikos-athen/transferrekorde/verein/265

8 mega dali už dvakrát a taky to bylo před delší dobou

Reagovat
insane

No nevim, jestli bychom se ohledně nakládání s penězi měli zrovna od Řeků něco učit...

Reagovat
bartes

tak zrovna Verbič a Šporar přišli dohromady za 3,5 mega € a mají hodnotu 9 dle transfermarketu, takže dohromady super nákup.

Reagovat
noustres

Nechápu název "ostrostřelec Šporar.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je jako když hráče v naší sracka lize co dá 3 góly za sezonu nazves útočníkem nebo kanonyrem..pak i Šporka může být ostrostřelec

Reagovat
noustres

Asi je to myšleno jako ironie.

Reagovat
insane

Reagoval jsem speciálně na: "Tady ale vidíš, že i v takové lize může být tak velký klub. A podle mě by i Sparta se Slávii měly přestat šetřit a pracovat pořádně na svoji značce."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
Losinho

Tam tečou do fotbalu úplně jiný prachy.

Reagovat
KingMaster13

Dobře se vyzbrojili Toho Verbiče si pamatuju jak proti nám hrál v dresu Kyjeva. On a Tsygankov nehezky zlobili

Reagovat
Coutinho10

Verbic bude hodne neprijemnej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
žrout

Stejně nemůže nastoupit, takže pohoda

Reagovat
Losinho

Příjemný

Reagovat
Slavia10

Furt si myslím, že to zvládne. Šporar je o trošku horší Almasi.

Reagovat
Losinho

Větší starosti mi dělá ten druhej trouba.

Reagovat
Rezan

Verbic nehraje

Reagovat
KingMaster13

Almasi ne ale ten Verbič v dresu Kyjeva nás nehezky větral

Reagovat
KingMaster13

* Šporar

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Verbic nastoupit nemuze, hral uz evropska predkola za Dynamo Kyiv, zapsan muze byt az na skupiny.

Reagovat
KingMaster13

Jsi si jistý? Hrál totiž LM, není tam něco jen o stejné soutěži?

Reagovat
Vrubozubec

A není už to zrušený? Loni hrál luiz diaz za porto i liverpool

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo se v tom má furt vyznat no

Reagovat
KingMaster13

Právě vůbec netuším, říkám jen kolegovi že spoléhat na nějaké pravidlo, které dost možná ani není už je ošemetné Přece jen museli nějak reagovat na hráče z Ukrajiny a Ruska aby mohli hrát dál tak možná se to nějak zohlednilo a zrušilo se to, fakt nevím teď

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně jste stejně favorit, nějaké řeky smáznete jej

Reagovat
KingMaster13

V minulosti se nám na ty kluky opálený moc nedařilo A co tak koukám tak to bude pěkná otrava i teď. Což no, musí je náš "černý" trojzubec vepředu zadupat

Reagovat
žrout

Píšou to sami na svém webu

Reagovat
jackinho10

Podle me to neplati, s Verbicem uz pocital i Trpis po postupu pres 2. predkolo..

Reagovat
žrout

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Šporar má taky už své roky... Zza mě Panathinaiks jje úplně v klidu hratelny, samozřejmě v Řecku je top atmosféra, ale Olympiakos taky shořel a to roky obhajuje pouze tituly.

Nemají peněz co dříve a je to nadprůměrný evropský mužstvo stejně jako Slavia.

Reagovat
insane

Svoje roky? No nevim, je mu 28. Říkat o fotbalistovi, že má svoje roky, mi přijde adekvátní třeba ve 32 letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně a teď může reagovat další, pro koho to bude 35.

U útočníka beru ideální věk 24-26let.

Reagovat
smazaný uživatel

Není rok 1985, dnes se fotbalista ve věku 24-26 let teprve začíná dostávat do nejlepších let. Podívej se na ročník narození nejlepších útočníků současnosti - Benzema, Lewandowski.

Reagovat
insane

Jo no. A třeba takovej Ibra dal po třicítce v součtu víc gólů než předtim. Mam pocit, že děd vševěd tady spíš reflektuje fyzický schopnosti hráčů – ve 26 budou asi na vrcholu co se týče mrštnosti a rychlosti, nicméně to je fakt jenom jedna strana mince. Střílení gólů vyžaduje kombinaci techniky, zkušeností a fyzičky, která, jak nám právě výše uvedení střelci ukazují, nemusí být tak důležitá – resp. určitě je třeba si fyzičku udržovat, ale vrcholný střelecký výkony nemusí nutně korelovat s vrcholnou fyzickou výkonností.

Z dalších mě napadá třeba Di Natale, kterej se pořádně rozstřílel po třicítce, Aritz Aduriz v podstatě taky...

Reagovat
smazaný uživatel

No to je pár hráčů... A teď ten zbytek, co po 30 dopadlo...

Reagovat
meno

Lafata, Škoďák a Došek

Reagovat
ACSeRw!n

PAO SE AGAPO

Reagovat
Selänne

Asi žádný jiný klub v Evropě nemá tak dobrou bilanci proti českým týmům, jako kdysi právě Panathinaikos. Od začátku století hrál proti třikrát proti Spartě, jednou proti Slavii, Boleslavi, a Liberci, a pokaždé postoupil nebo utkání ve skupinách vyhrál. Ale byl to taky tým, který pravidelně hrál Ligu Mistrů a několikrát v ní došel do osmifinále nebo čtvrtfinále. Pak přišly špatný časy a završil to Strama, který je divže neodsoudil k brankrotu a ke krachu.

Panathinaikos se dneska nachází v určitý fázi transformace, která je má vrátit zpátky na evropskou mapu, i kvůli tomu přišli hráči jako Magnússon z CSKA, Vebič nebo Šporar. Všechno hráči se zkušenostmi s Ligou Mistrů nebo EL. Finančně jsou zajištěný, a dá se předpokládat, že přijde ještě někdo - spekulovalo se o Badhim z Levante.

Slavia je favorit, ale rozhodně nejde do zápasu v pozici nějakýho superfavorita. A když si ještě vezmu, jak špatně zvládá Trpiš předkola u sešívanců, tak to vidím na zajímavý dvojzápas, který může skončit jakkoliv.

Reagovat
veikko

Moc si nedokážu představit, jak by trenér mohl odsoudit nějaký klub k bankrotu a ke krachu. Zase z toho Stramaccioniho nedělej ještě většího diletanta než je. K bankrotu ten tým přivedlo maximálně jedině tradiční řecké hospodaření.

Reagovat
Selänne

Někdo mu to musel odsouhlasit, to je jasný. Ale natahat si tam hromadu neužitečných hráčů, dát jim velký smlouvy a doufat, že to uhraješ na sportovní výsledky, přitom reálně ten klub odsoudíš na další roky k bídě. Asi i tam byl nějakej řeckej Kotalík, ale každej fanoušek PAO ti řekne, že tam po něm zůstala totální potopa.

Reagovat
veikko

Ono tam možná zapadlo, že si taky myslím, že je to diletant. Ale prostě finanční problémy jdou vždycky za vedením, neměli mu to odsouhlasit.

Reagovat
dinss

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

Finančně jsou zajištěný.

Takže nový majitel ?

Reagovat
Selänne

Nové majitele mají od roku 2018, ale chvíli trvalo, než dokázali klub stabilizovat. A protože se teď po 5 letech vrátili do Evropy, tak se rozhodli, že zvýšit rozpočet a posunout klub na další úroveň.

Reagovat
Salfovic

A nějací místní pracháči či zahraniční investor ?

Reagovat
Elliasson

Škoda, že fotbalový Panathinaikos nevlastní ten samý člověk jako basketbalový Panathinaikos. S majitelem je docela sranda.

Reagovat
AnthonyR

Eventuální vypadnutí s Panathinaikosem nebude ostuda. Ten tým je papírově silnější než my.

Reagovat
Salfovic

Zajímavé, vzhledem k tomu, jak se tu psalo, že je Pana momentálně celkem v prdeli.

Reagovat
John Obi Mikel

To byli řeči úplně mimo.

Reagovat
KingMaster13

Tak on byl ale byl tam dlouho a žádný klub není v krizi věčně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Tady se Pana podceňoval, ale loni šel během druhé půle sezóny hodně nahoru a fakt dost posílil teď přes léto. Bude to vyrovnaný souboj.

Reagovat
Hafna

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Andis

Slavie je favorit na postup jako prase podle sázkovek

Reagovat
ACSeRw!n

podle ceskych sazkovek ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vidim hodne spatne, pro Slavii to bude dost tezky...

Jako 2. nejvys nasazenej klub dostat toto

Ale Slavia mela v KL na los smulu uz minulej rok, kdy dostala do skupiny snad nejtezsi kluby z kazdeho kose a misto toho, aby tam nahrala v klidu pro CR body do koeficientu, tak se strachovala o postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele