PAMPLONA VYHRÁLA NA REALU

12.04.2004, 12:04
Aktuality
Mizérie Madridské obrany pokračuje. Po úterním debaklu v Lize Mistrů v Monaku dostal Real nečekanou velikonoční nadílku i doma od Osasuny Pamplona. Hosté potvrdili pověst defenzivně skvěle organizovaného týmu, navíc dokázali vstřelit i tři branky. Do čela ligy se posunula Valencia.

Domácí nastoupili bez chybujícího Helguery ve středu obrany a také bez Solariho. Oba byli jen na tribuně. Ve středu obrany tudíž hráli Raúl Bravo s Meíjou. Ke cti Realu nutno řící, že tentokrát zápas nijak nevypustil a velkou měrou se zasloužil na tom, že diváci viděli zajímavou podívanou. Leč branka Pamplony byla pro domácí jako zakletá. Naopak Osasuna perfektně využila tradičních chyb v defenzivě Realu a připravila mu tak možná až příliš krutou prohru.

Zápas začal pro nervózní domácí nejhůře jak mohl. Při odhlavičkovávání centru se srazili ve vápně Salgado s Raúlem Bravem, míč se dostal k Pamplonským a bývalý hráč Realu Valdo jej lehce umístil do odkryté branky. Domácí gól nezlomil, Raúl střílel po samostatné akci vedle. Na druhé straně se prezentoval opět Valdo, když hlavičkoval nebezpečně, ale mimo tyče. Beckhamova dalekonosná střela se pokusila překvapit Sanzola, ale šla těsně nad. Televizní kamery odhalily v hledišti jeho manželku Victorii i se synem Brooklynem. Vlasy měla obarvené na hnědo.

Real si udržoval stálý tlak, Pamplonští hrozili jen z brejků. Jeden z nich Valdo zakončil zbrkle příliš slabou střelou. Domácí zahrozili akcí po ose Zidane - R. Carlos - Raúl, ale Raúlovu střelu stihli hosté včas zblokovat. Zraněného Ronalda nahradil Borja. Po Figově centru Zidane hlavou míč jen těsně minul, Salgadova střela šla vedle. Tvrdá střela Roberta Carlose už byla zbytečná, sudí odmával ofsajd.

Po jedné z akcí hostí se míč ve vápně odrazil na Meíjovu ruku, ale hrálo se dál. Po Figově centru hlavičkoval vedle Raúl. Borjův pád ve vápně byl přifilmovaný. Z ojedinělé akce se hosté dočkali druhého gólu. Autové vhazování Casillas vyrazil jen k Pablu Garcíovi, který dostal míč jak na stříbrném podnose a lehkým obloučkem jej poslal do prázdné branky. Real svého soupeře ještě více sevřel. Do poločasu ještě Guti překonal hlavičkou Sanzola, ale obránci jeho pokus vykopli z brankové čáry.

Do druhé půle nastoupil Real s ještě větší vervou a touhou nepříznivý stav, který posílal do čela tabulky Valencii, otočit. Několikrát se hráči Realu pokoušeli vymodlit si aspoň penaltu, píšťalka sudího ale zůstávala němá. Se Salgadovou i Figovou střelou si Sanzol poradil. Naopak to byla Pamplona, kdo vstřelil z brejku další gól. Míč zatáhl po pravé straně Valdo, nacentroval a Moha hlavou překonal Casillase potřetí. Zidanův gól neplatil pro Gutiho ofsajd, po přihrávce Zidaneho netrefil míč Raúl, za odraženým míčem spěchal Beckham, ale ani jeho pád penaltový nebyl.

Nervozity na straně Realu přibývalo, obložení kamery vzteky nakopl Roberto Carlos, poté, co nezpracoval míč a nechal si ho útéci do autu. Další Carlosovu střelu Sanzol bravurně vyrazil. Mizérie domácích pokračovala, Borja trefil hlavičkou jen Raúla. Salgado viděl za zakopnutí míče žlutou kartu. Osasuna ohrozila Casillase trestným kopem, který zeď lehce přizvedla a míč se otřel o břevno. Trestný kop Roberto Carlose trefil jen nevhodně stojícího Figa.

Další ztráta Realu znamená, že v čele tabulky je s dvoubodovým náskokem Valencia. Na Real teď navíc čeká těžký los v podobě derby s Atleticem, duelu titánů s Barcou a také výlet do nebezpečné La Coruni.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (17)

Přidat komentář
exmafie

Nevěřím tomu,všechno je zmanipulované.Je to spiknutí proti Realu,ale to vám jen tak neprojde....

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije VALENCIA!!!

Reagovat
Kily

jaké spiknutí porti realu? To jako fakt, že se všichni chtějí vytáhnout proti Realu je spiknutí? O ničem takovým tady nemůžeš mluvit, všechno to vyplývá z toho, že hráči Realu jsou unavení, což přiznal i Figo a já doufám, že jim to vydrží co nejdýl

Reagovat
exmafie

Tomu co jsem napsal se říká ironie moulo (bez urážky) nebo si fakt myslíš,že jsem takovej pošuk a věřím nějakýmu spiknutí.....Jinak souhlas s tvým odůvodněním úpadku Realu....

Reagovat
antimadrista

Ubližuje se pouze Barceloně

Reagovat
HOST*yarda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo furt......... LAMO

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
smazaný uživatel

Real taky jenom utočí a kašle na obranu!! R. Carlos už ani není obránce ale záložník. Po odchodu Hiera je ta vaše obrana ještě horší než byla. Měli byste přestat utrácet za of. hráče a koupit konečně nějakého pořádného obráce.

Reagovat
smazaný uživatel

nejses prvni ani posledni kdo tohle napsal vsak se uvidi po prestupnym terminu jak a co jestli nekoupi defensivni posila tak to bude vazne ale tomu ja neverim

P.S.Pride Nesta Ferdinand a Viera a vsici se z toho poserete

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou to muselo přijít. Myslím, že jsme posledních pár let hráli bez větších výpadků a teď to na nás všechno spadlo. Jen mě štve, že nás zase zařízl náš hráč Valdo. To by se mělo ve smlouvách ošetřit. Carlos za nic nemůže, jako jediný def. hráč skoro nikdy nezklame a zbytečně nechybuje. Také včera patřil k těm lepším.

Reagovat
exmafie

Podívej se na to z té lepší stránky,třeba Victorii to moc slušelo....

Reagovat
HOST*ghos

všiml sis jak jejich syn plakal

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to já bych asi plakal taky Victoria Beckse jenom rozptyluje, měl by si doma pořádně dupnout

Reagovat
exmafie

Ale je to kočka,to se musí nechat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele