Palermo znovu mění kouče, Schelotta střídá Bosi

10.02.2016, 16:45
Aktuality
Trenérské šachy v Palermu mají další pokračování, na lavičce sicilského klubu nově končí také Guillermo Barros Schelotto. Argentinec na Sicílii přišel minulý měsíc bez potřebné licence a UEFA nyní zamítla žádost o její udělení...

Schelottovi v lednu uvolnil místo Davide Ballardini a hned od začátku pracoval na získání potřebného oprávnění. Právě to bylo důvodem, proč byl k prvnímu týmu nedávno jmenován bývalý záložník Giovanni Tedesco, po získání licence pak měl být Schelotto oficiálně trenérem a své povinnosti plnit naplno.

Čáru přes rozpočet mu ovšem nyní udělala UEFA, která odmítla žádost o udělení licence. Dle jejích pravidel Schelotto nesplnil kritéria, jelikož za sebou nemá minimálně pět let dlouhá působení u předních klubů, nebo stejně dlouhá angažmá u reprezentací patřících pod hlavičku FIFA.

"U.S Città di Palermo s velkou lítostí oznamuje rozhodnutí o odchodu Guillerma Barrose Schelotta a jeho týmu, jelikož UEFA jeho licenci neuznala jako platnou. Barros Schelotto se dnes ráno rozloučil s hráči a ti pokračovali v tréninku pod vedením Giovanniho Tedesca. Ředitelé klubu se nyní sejdou a budou řešit další postup v této mimořádné situaci," oznámil sicilský klub.

Palermo je aktuálně na patnáctém místě tabulky Serie A a na sestupové pozice má k dobru sedm bodů. Již před Schelottem a Ballardinim na jeho lavičce letos skončil Giuseppe Iachini.

Dalším, kdo nyní zkusí štěstí, je trenér juniorského týmu Giovanni Bosi. Ten první tým částečně zná, mezi propuštěním Ballardiniho a nástupem Schelotta ho totiž dočasně vedl společně s Fabiem Vivianim.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
M.Vaza

Tvl tam se to koučuje na směny ne..

Reagovat
Robbie

nechápu proč trenér musí mít licenci

Reagovat
smazaný uživatel

17. trenér za 5 let

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cink

podle me by se ten gif mel jeste zrychlit

Reagovat
Murtago

Reagovat
el Principito

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo, kdo přijde teď? Iachini? Rozjedem druhý kolo?

Reagovat
Furia Ceca

Jestli Schelottovi UEFA odmítla uznat licenci, tak v tom případě je v tom Zampa výjimečně nevinně...

Reagovat
smazaný uživatel

To neznal pravidla pro udělení licence? Přece musel vědět že ji nedostane.

Reagovat
ED91

Možno len nenašli správneho človeka ktorý prijíma obálky

Reagovat
Francesco Totti AS

Jako trenér se zpasal do dějin Palerma už má i sochu

Reagovat
Francesco Totti AS

zapsal*

Reagovat
didosh

Řekne mi nekdo,proč má Plemeno dva kotle za brankama?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele