Özilův přestup byl překvapivý, shodují se spoluhráči i soupeři

05.09.2013, 09:40
Aktuality
Celé léto stál v závětří a v poslední chvíli se vytasil s největším transferem směr Premier League. Arsene Wenger nezklamal fanoušky Arsenalu a přivedl do kádru posilu jako hrom. Odchod Mesuta Özila z Realu Madrid za 50 milionů eur byl překvapivý nejen pro fanoušky elitní anglické soutěže, ale i pro někdejší spoluhráče i protihráče.

"Mesut je vzácný fotbalista a pro nás to bude velká ztráta," přiznal Özilův bývalý kolega Sergio Ramos. "Být po mém, je to vůbec ten poslední hráč, který odejde. Klub i Mesut však učinili rozhodnutí a mně nezbývá než mu přát vše nejlepší do dalšího angažmá," nechal se slyšet stoper či pravý bek.

Podobné pocity má i další z někdejších spoluhráčů Alvaro Arbeloa, podle nějž bude Real oporu německé reprezentace postrádat. "Překvapilo mě to, je to velká ztráta - po stránce fotbalové i lidské. Když se s námi v neděli loučil, myslel jsem, že žertuje. Žádný jiný hráč není jako on. Snad se s tím vyrovnáme, máme skvělý tým plný jiných velkých fotbalistů," věří mistr světa i Evropy.

Úžas koneckonců nepanoval jen v táboře královského klubu. Bývalý kapitán Arsenalu a nyní hráč Barcelony Cesc Fábregas měl stejné pocity. "Pro Arsenal je to vynikající tah, podle mě byl po Cristianovi druhým nejlepším hráčem Realu. Překvapilo mě, že odchází," přidal se k řadě udivených španělský záložník.

Naopak Theo Walcott, jenž s Özilem může vytvořit úderný tandem v ofenzivě Arsenalu, byl pochopitelně nadšený. "Ukazuje svoje kvality už mnoho let v klubu i reprezentaci. Je pro nás báječnou posilou a osobně se nemohu dočkat, až si s ním zahraji," dodal rychlonohý křídelník.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (668)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele