Özil dovede Arsenal k trofejím, věří Flamini

23.09.2013, 18:52
Aktuality
Mesut Özil, nejdražší posila v historii Arsenalu, se londýnskému klubu okamžitě vyplácí. Německý reprezentant naposledy připravil spoluhráčům všechny tři góly při výhře nad Stoke. Záložník Mathieu Flamini věří, že díky Özilovi Arsenal ukončí nepříjemně dlouhé čekání na trofej.

Gunners naposledy slavili triumf v FA Cupu v roce 2005. "Čekat osm let na trofej není pro nikoho snadné, pro fanoušky, hráče, trenéra. Ale kvalita tu je. Možná chybělo pár maličkostí," zamýšlí se Flamini, který se v létě do Arsenalu vrátil po pěti letech.

Naděje fanoušků na návrat tučných let podpořil příchod Mesuta Özila z Realu Madrid v závěru přestupového období. "Je důležité, že nikdo z klíčových hráčů neodešel. Dokázali jsme posílit, protože všichni víme, že Mesut je velký hráč. On je ten, kdo dokáže udělat rozdíl," chválí spoluhráče Flamini.

Özil zatím zasáhl jen do dvou ligových zápasů, i tak už je aktuálně nejlepším nahrávačem Premier League. "Mesut skvěle zapadl do týmu, protože je pro něj hlavní tým. Všichni tu pracují pro kolektivní úspěch. Týmový duch je v Premier League klíčový, protože tahle soutěž není sprint, je to maraton," dodal Flamini.

Arsenal po úvodním nezdaru s Aston Villou vyhrál čtyři zápasy v řadě a momentálně je na čele tabulky. Stejně bodů má úhlavní rival Tottenham.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (535)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele