OWEN PŘESTOUPIL DO REALU MADRID!!!

14.08.2004, 13:53
Aktuality
Jeden z největších fotbalových přestupů letošního léta je hotov. A na svědomí ho stejně jako v posledních letech nemá nikdo jiný, než Real Madrid. Do španělského klubu se totiž z Liverpoolu stěhuje 24letý útočník Michael Owen. Českému reprezentantovi Milanu Barošovi tak ubyl jeden velký konkurent v boji o místo v základní sestavě anglického týmu.

Real se o Owena zajímal již dříve, ale před několika měsíci to na přestup anglického reprezentanta příliš nevypadalo. Prezident španělského celku Florentino Perez tehdy prohlásil, že po nevýrazné útočníkově sezoně o něho ztratil zájem. Nyní je však všechno jinak. Přitom o přestupu se začalo na veřejnosti spekulovat teprve nedávno. Dlouho se totiž mluvilo pouze o záložníkovi Arsenalu Vieirovi. Jenomže ten se nakonec rozhodl zůstat v Londýně.

Owen v Madridu v nejbližších dnech podepíše dlouholetý kontrakt a Liverpool by za něho měl vyinkasovat osm milionů eur a mladého středopolaře Antonia Nuňeze. Real tak pod vedením Florentina Pereze, jenž v nedávných volbách suverénně obhájil svou pozici, pokračuje v politice nakupování drahých fotbalistů. Loni se do hlavního města Španělska stěhoval David Beckham, před ním to byli Ronaldo, Zinedine Zidane a Luis Figo.

24letý anglický reprezentant rozhodně ještě zvýší konkurenci v útoku Realu, kterou tvoří “nedotknutelní“ Raúl González s Ronaldem a z hostování v Monaku se navrátivší Fernando Morientes. Již před dvěma týdny šel z kola ven další útočník, Javier Portillo, jenž bude hostovat ve Fiorentině.

Owen má madridskému týmu pomoci zapomenout na loňskou blamáž, kdy klub po dlouhé době nezískal ani jednu velkou trofej. Jeho angažování ale nejspíše vyvolá řadu spekulací. Slabinou Realu je totiž již dlouho obrana. Do ní sice již přišel Walter Samuel, ještě jeden kvalitní bek by se však rozhodně neztratil.

Zdá se, že pod Rafaelem Benitezem začíná v Liverpoolu nová éra. Jen málo trenérů by se bez většího přemýšlení zbavilo ikony mužstva, kterou Owen v Liverpoolu rozhodně byl. "Když jsem přišel do týmu, měl Owen kontrakt pouze na jeden rok," vysvětlil jeden z důvodů hráčova prodeje bývalý kormidelník Valencie. Anglický klub nyní bude hledat náhradu, protože do Birminghamu již dříve odešel Emile Heskey. Z Auxerre sice přišel Djibril Cisse, jenž zřejmě vytvoří útočnou dvojici s Milanem Barošem. Minimálně ještě jednoho kvalitního útočníka však bude Liverpool určitě potřebovat.

Dres klubu z města Beatles v letošní sezoně neoblékne ani Danny Murphy. Reprezentační záložník země Albionu v průběhu týdne odešel do Charltonu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (92)

Přidat komentář
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

VOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas,Carlos-Samuel-Salgado,Zidane-Raul-Beckham-Figo,Morientes-Owen-Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

3-3-2-2...zajímavé, ale toho Raula tam nechápu. loni hrál hrozně kvůli tomu, že byl přesunut téměř do zálohya te´dd ho chceš dát ještě hlopuběji???

Reagovat
HOST*

Myslím si,že Real má nejlepší ofenzívu světa,ale nejhorší obranu světa!

Reagovat
Kily

hmm, moc pěkný, a kdo bude bránit? To si myslíš, že Casillas, Samuel a možná Salgado to všechno zvládnou?

Reagovat
HOST*yarda

Mírně vedle...

Reagovat
HOST*Tom

Doufám že se tam všichni přádně pohádají...Real už jde pouze po marketingových hvězdách..Owen už 2 roky nehraje vůbec nic...a na tomto serveru se prakticky každej může z Realu pojebat...

Reagovat
smazaný uživatel

Máme JASNĚ nejlepší útok na světě. Jenže Pérez slíbil defenzivní posily, a ty se jaksi nekonají. Samuela koupil měsíc před volbami. Aby si vítězství pojistil, tak slíbil Carvalha, což prý měla být jen formalita. Nakonec nepřišel ani Figův krajan, ani Zidanův, ale ....... Beckhamův. Real se kolem Owena začal chytře pohybovat rok před koncem kontraktu na Anfieldu a dost možná ho chtěli až příští léto. Vyplašený Liverpool ve vlastním zájmu raději jednal ihned, takže došlo k situaci, kterou Pérez podle mě vůbec neplánoval. Už loni chtěl prodat Ronieho do Interu a koupit Michaela. Proto je možné, že Ronaldo brzy odejde .......

Reagovat
smazaný uživatel

Máte nejlepší útok a světě. Ale proboha, na co vám budou 4 útočníky takovéhle kvality? Já jenom doufám, že Real dneska vypadne už v základním skupinách LM, ligu nevyhraje, pohár taky ne, do UEFY se nedostane a totálně propadne na plné čáře, aby se naučil trochu hospodařt s penězi, případně je investovat do něčeho jiného. Nic proti, ale místo aby kupovali čtvrtého světového útočníka, měli ty peníze radši dát na pomoc dětem v madridské nemocnici...třeba

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za ty chyby;) * útočníci, (dneska)

Reagovat
smazaný uživatel

to s těmi dětmi to je dobrý nápad!

Ten nákup je prostě jen plnění Perezova slibu, že každý rok přivede hvězdu, jinak tam žádný jiný důvod nevidím.

A nahrazení Ronalda Owenem mi taky moc rozumné nepřijde...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tě zklamu, to ti nevyjde. Trochu zapomínáte na to, že pod Pérezovým vedením nám nevyšly poslední 2 měsíce, ale těch předchozích 46 bylo až na výjimky v pohodě (nechci se navážet do našich úhlavních konkurentů, ale tam to bylo spíše naopak). K tomu připočtěme Samuela (zatím) do obrany, Mora s Owenem do útoku a si piš, že budeme daleko silnější, než si většina z vás myslí.

Reagovat
smazaný uživatel

My teď ty měsíce doženeme, vy taky a za chvíli to bude naopak...

Reagovat
antimadrista

Naopak, máte samí individuality, kteří nemohou nikdy vytvořit sehraný tým. Minulou sezonu toho bylo už moc a byl to náznak, tuhle sezonu to bude ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, game over...

Reagovat
HOST*Vito F.

Jak Máme ???? Jak Nám ??? Nezapomeň že jsi v čechách a čech a s vedením madridu ani kádrem nemáš nic společného. ONI maj ne ty tak se sklidni sedni si k televizi a fandi jim a nediskutuj o malichernostech....

Reagovat
smazaný uživatel

co to tady kecáš?Když nemáš co napsat, tak radši nepiš nic, než takové bláboly

Reagovat
HOST*yarda

Klídek, tomu se pouze říká ztotožnění se s oblíbeným klubem. My tady v Čechách skutečně můžeme jenom kecat a Florentinovi v Madridu je to u pr.... Ale kecat o tom nás baví, kvůli tomu je tu i tenhle server, ne???

Reagovat
antimadrista

Yarda má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Není možná, to je snad poprvé, co mi to Antimadrista přiznal Jdu si dát panáka

Reagovat
antimadrista

Reagovat
antimadrista

Angličanům to ve Španělsku nikdy nešlo, dopadne jako Beckham

Reagovat
smazaný uživatel

A Mcmanaman...

Reagovat
smazaný uživatel

Dva chytráci.

Reagovat
HOST*Anonym

Pane Perez, dobrou hvezdu jste koupil :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) nejlepsi je koupit Owena misto Vieiry vzdyt on nic nehraje!!! to je ale jedine dobre, alespon to vsechno dopadne jak minuly rok!!! VIVAT PEREZ!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tam Vieira skoro byl, tak to byla troska za zenitem, která na ME nic nepředvedla. A teď je to zase největší borec

Reagovat
HOST*Anonym

jenze to jsou trosky oba!!!!!!!!!! + cela zaloha s Raulem!!!! ale Vieira je o neco lepsi troska!!! PEREZ NA HRAD!!! jen tak dal...

Reagovat
smazaný uživatel

Nefandíš NÁHODOU AC?

Reagovat
HOST*Anonym

ne

Reagovat
HOST*yarda

Jen provokuje, kašli na něj.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale přece jenom bych dva klady na příchodu Owena viděl:

1.Baroš bude v základní sestavě Liverpoolu a konečně se předvede pořádně.

2.Prachy na něj vlastně dala Barca

No, a pokud se, nedejbože, zraní Ronaldo, tak za něj Owen rozhodně lepší náhrada než vloni Portillo. Minulou sezónu jsme ten útok flikovali hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak peníze vám rozhodně nechybí, tu naši pomoc rozhodně nepotřebujete

Reagovat
HOST*yarda

Hm, asi lépe zacházíme s financemi, ne Kdyby to bylo naopak, tak byste zaplavili Internet hláškami typu: "Bílý ku... nám zaplatili Eto´a" aj.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně je to naopak a internet jste těmi hláškami zaplavili vy...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, mám pocit, že první a poslední příspěvek na toto téma jsem napsal já...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak že by další z rodu vodních ptáků? Jak by se ti líbil, Merenguesi? Možná už trochu starý (30), ale u stopera to zas úplně nevadí. Každopádně nevím, možná by bylo lepší konečně sehnat def.záložníka, což chce i Camacho.

Reagovat
HOST*PvD

Jestli to je pravda, tak bych se vůbec nezlobil. Myslim že defenzivního záložníka by zvládnul i Helguera ne? A kdyby vzadu byli Samuel s Cannavarem, tak by to nebylo vůbec zlý!!! Kde se ta zpráva o Cannavarovi objevila???

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zkus "plodiče kachen": Marca a As (www.marca.es, www.as.com)

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro je vynikající volba. Na 2-3 roky, proč ne? Nestál by nijak moc a ve dvojici se Samuelem by byli dost dobří. Colocciniho bych nebral, každý rok je v jiném klubu, to se mi moc nelíbí. Helguera bude 100% hrát v záloze. Když jsem si tak probíral stopery a def.záložníky, tak mám jeden velký sen. DAVIDA ALBELDU!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak jedinou překážkou v angažování (velmi levného) Cannavara je prý únavová zlomenina. Inter nicméně ujišťuje, že stoper je v pohodě. Otázkou ovšem je proč si nakoupili tolik obránců?

Na Albeldu asi budeme muset na chvíli zapomenout. Valencie ho nedá a kor nám

Reagovat
HOST*rocco

Internazionale se ho chce uz delsi dobu zbavit , mel ho slibeny uz Juventus - mozna z toho seslo. Jinak docela dobry obrance

Reagovat
smazaný uživatel

S tou zlomeninou je to už dlouhodobý problém nebo až někdy teď?

Reagovat
HOST*yarda

Už dva roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Další výplod fantazie španělských "top" deníků má jméno Jonathan Woodgate. Skvělá volba! Na něho a na Jenase jsem zrovna nedávno myslel. Ale bývá často zraněný.

Reagovat
HOST*yarda

Další alternativou je Bonera z Parmy...

Reagovat
smazaný uživatel

Boneru znám moc dobře. Může hrát i na lajně. Toho bych ale nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Woodgate je fakt skvělý a mladý. Ten by vám pomohl, i když pochybuju,že na tom je něco pravdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to bude pokračovat takovým tempem, tak se taky může stát, že sice budeme chtít 20 stoperů, ale do 31. nezískáme nikoho! Ovšem zájem o "neprodejného" Nestu pochopitelně těší , to by byl ještě větší úlovek než Vieira. Mám ale dojem, že za 14 dní to Pérez nestihne, tak by měl raději dát ruce pryč. Z nabízených možností upřednost'nuji Jonathana.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, taky jsem o tom slyšel, navíc ho prý Berlusconi poslal velmi slušně do prdele... Na druhou stranu, mít Nestu a ještě Vieiru, tak by proti Realu už ani nestálo za to, hrát, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*anonym

nebudte najivky!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

My, na rozdíl od jistého katalánského velkoklubu naivky ani najivky nejsme

Reagovat
smazaný uživatel

Pch, tak to jo. My jsme naivky, vy si koupíte na hovno owena, naivně chcete pomalu každého hráče na světě včetně neprodejných, jen aby jste mohli zase říkat, jaký jste to velkoklub, jak si každý rok kupujete jen ty nejlepší a pak to vypadá jak loni...

Reagovat
smazaný uživatel

Loni, loni, loni, loni, loni. Loni. A že máme dva tituly za čtyři roky Pérezovy vlády (+LM, Interk.pohár, evropský i španělský superpohár), zatímco vy většinou hrajete o 4. flek, to už nikoho nezajímá. O slavné minulosti nemluvě. Kvůli tomu jsme velkoklub.

Reagovat
antimadrista

Jako minulou sezonu co? To se proti vám taky nedalo hrát co? 2 hráči vás nespasej. Nejste tým.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, měli byste si vymyslet něco jiného. To je pořád: "Nejste tým, samé individuality, úplatky, podpora vlády, ztráta formy, hráči za zenitem, hrozná obrana...". Možná si zapomněl, že máme nového trenéra a já Camachovi věřím rozhodně víc než loni Queirozovi. Rozhodně má u hráčů respekt a nechá klidně jednoho či dva "galácticos" sedět na lavičce (to i řekl), na rozdíl od Queiroze, který se toho bál a pak mu na konci dubna odešel mančaft na fyzickou kondici.

Reagovat
smazaný uživatel

zatím to tak ale nevypadá, když Morientes, momentálně nejlepší váš útočník ( podle momentální formy ) , stejně sedí na střídačce a jde hrát na posleních 15 minut...

Reagovat
smazaný uživatel

To chceš říct, že toho je málo, co na vás máme???

Reagovat
HOST*yarda

Chci říct, že si vždycky něco najdete, jen abyste nás mohli zdrbnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, jak málo jste toho v posledních letech dokázali, jste chytří až moc

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan Woodgate je za 20 mil. náš ! Výborný nákup, i když jeho reálná cena je tak 18 mil. (stejně jako u Carvalha). Obranu máme kompletní, jen mě mrzí ten střed zálohy. Kdyby aspoň neodešel Cuchu .......

Reagovat
HOST*yarda

Hm, teď jen doufat, že nebude často zraněný a střed obrany je v kusu. Ten def.záložník mě dost mrzí, nevím, zda to Helguera zvládne sám, když za sebe pomalu nikoho nemá

Mimochodem pro fanoušky Barcy: "Luís García do Liverpoolu za 9 mil. euro". To jste si za něj moc neřekli...

Reagovat
HOST*yarda

....a "pibito" Saviola tím pádem zřejmě zůstává...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca přišla o poslední křídlo. Jsou to blázni

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme tuto sezonu, kdo jsou blázni, titul je náíš, vy budete bojovat o předkolo.

Reagovat
antimadrista

Jako letos

Reagovat
antimadrista

Bylo jasné, že Javier neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

Musí zaúřadovat Camacho. Tíha za případný úspěch či neúspěch bude ležet na trojici Figo, Zidane, Beckham. Třeba Zizou si musí uvědomit, že Solari dopředu taky umí a dozadu je o třídu lepší. Na Beckhama zase bude tlačit Guti, který je zatím naším nejlepším hráčem. Asi to tak muselo dopadnout, protože kdyby ještě přišel Vieira nebo Xabi Alonso, tak taky mohl Helguera skončit na lavičce. Máme tam každopádně ještě Celadese. Co je vůbec s Borjou? Počítáme s ním ještě?

Reagovat
smazaný uživatel

To je děs, to je prostě strašné!!! Nebvím, proč ho prodávají, loni měl životní formu, hrál skvěle, sám nechce odejít, peněz moc nezískáme, to je na hovno.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, no asi proto, že Laporta je nejlepší, ne?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, přece jen musí ještě projít lékařskou kontrolou. Aby to nedopadlo jako loni s Militem

Reagovat
HOST*yarda

Tak už je to hotovo. Woodgate prošel lékařskou prohlídkou a je náš na 4 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

woodgate je nejlepsi moznost ktera se nabizela a real ted malokdo zastavi

Reagovat
HOST*anonym

nejlepsi je nakupovat ty nic nehrajici anglicany tipuju vas uprimne na 3-4 misto v lize

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Své názory už dotahujete k dokonalosti. Je lepší mít Samuela s Woodgatem nebo Bellettiho se Sylvinhem? Trochu se zamyslete

Reagovat
smazaný uživatel

To se teprve uvidí, co je lepší, jména ještě nic nezajišťují, což byste ostatně měli z loňské sezony vědět...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale my budeme min. o 20% lepší než loni. Zato vy, když se vám konečně začne dařit, tak vyměníte třetinu týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak být o 20% lepší než loni vám bohužel nepomůže, loni to byl děs, to by chtělo tak o 100% být lepší, aby vám to aspoň trochu pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když jsme byli lepší než vy v evropském poháru, v domácím poháru a v lize zaostali jen o pár bodíků, tak to byl děs asi i z vaší strany

Reagovat
smazaný uživatel

Dali jsme vám náskok ve dvouciferných cifrách a stejně jsme vás předběhli, jako i Valencie a La Coruńa...2. a 4., to je trochu rozdíl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ve dvouciferných číslech...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a už jsem z té židle spadl!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to po nich žádáš docela hodně a navíc, kdo chce Real bít hůl si vždycky najde.

Reagovat
antimadrista

Vy ses z těch angličanů zblázníte!

Reagovat
antimadrista

Luise Garcíi je škoda, ale máme Giulyho, tak to zas tolik nebolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to bolí ažaž...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele