OWEN DO REALU MADRID!?

11.08.2004, 20:10
Aktuality
Michael Owen v dresu Liverpoolu nenastoupil ve 3. předkole Ligy Mistrů a začíná se tak spekulovat o jeho možném přestupu do Realu Madrid! Rafa Benítez ho neposlal ani na minutu na hřiště a dost možná věděl velice dobře, proč to udělal.

V anglickém fotbalovém prostředí se spekuluje o pravděpodobném příchodu Samuela Eto'o do Liverpoolu, čímž by Real zabil dvě mouchy jednou ranou. Kamerunský fotbalista, jenž hrál v minulé sezóně v Mallorce a na něhož má políčeno Barcelona, by zmizel ze Španělska. V Realu pro něj místo není a v dresu Barcy by mohl "napáchat" spoustu nepříjemností madridskému "bílému baletu". Real má zájem stát se majitelem práv kamerunského fotbalisty a vypadá to, že se s Mallorkou domluví.

Mluví se rovněž o další možné variantě a tou je platba 18 miliónů dolarů a Fernando Morientes k tomu! Případný další "odsun" tohoto populárního fotbalisty s "bílým" srdcem by se zcela jistě nezamlouval mnohým příznivcům Realu a jen by potvrdil politiku tohoto klubu - získávat komerčně zavedená jména.

Owen již dlouhou dobu jednal o nové a pro něj mnohem výhodnější smlouvě, ale jak se zdá, k dohodě nedošlo. Na konci sezóny by se tak mohl stát volným hráčem. Nepřítomnost Owena v základní jedenáctce a jeho neobjevení se mezi střídajícími hráči má jasný podtext. Jedna jediná minuta a stal by se neprodejným, protože by nemohl nastoupit v Lize Mistrů za jiný klub a pro Real by tedy byl nezajímavým.

Liverpool vyhrál na hřišti rakouského mistra GAK Graz hladce 2:0, útočnou dvojici tvořili náš Milan Baroš a Francouz Djibril Cisse, ale obě branky dal středopolař Steven Gerrard. Pro Rafaela Beníteze to byl vynikající start do jeho působení v Liverpoolu, kam přišel z Valencie – výhra hned v prvním oficiálním zápase. Po zápase prohlásil, že by se mu příchod Samuela Eto'o velice zamlouval a hodil by se mu do koncepce týmu. Všichni dobře vědí, že ho chtěl již do Valencie, ale neúspěšně. Benítez by se v Liverpoolu rád stal nejen trenérem, ale také manažerem a tento tah by byl prvním velkým úspěchem na tomto poli.

Ale je tu jeden soupeř, se kterým se musí počítat. Má jméno "Macho" Camacho! Trenér Realu je Morientesovým zastáncem a obhájcem v jedné osobě a odchod tohoto kvalitního útočníka na poslední chvíli by znamenal nejen změnu koncepce a plánů, ale zejména osobní prohru pro Camacha. Ve svých prohlášeních mluvil jasnou řečí: "Nemám rád, když někdo neodborně zasahuje do mé práce!" Pérez má do pátku čas na rozhodnutí, ale jak jsme již psali, Eto'o do Realu asi nepůjde, mimo jiné nemá pas EU a byl by jen zátěží, ale do Barcy prý "jen přes mrtvoly!"

Předposlední slovo bude mít Kamerunec. Ten dal slib Laportovi a v této chvíli by se jeho odchod do Liverpoolu stal jakousi nečestnou zradou. V pátek budeme chytřejší, ale nemusí být rozhodnuto. Mnozí zastávají názor, že celý případ Eto'o nakonec skončí u smírčího soudu. Alespoň Barca se již o této možnosti zmínila...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (73)

Přidat komentář
HOST*corpse

Reagovat
HOST*

Eto'o

Reagovat
alegre

Zdaleka ne, pánové!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to mrchy, nevděčné mrchy a lstivé mrchy.

Reagovat
HOST*nikdo

Real jsou mrchy1 A fuera Real!

Reagovat
HOST*

kdo si potom ty ty devko!!!!!Kdo má nejvíc titulů z ligy mistrů?????

Reagovat
antimadrista

Co to sem, ty exote, pleteš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen nechápu, co spolu má společného počet titulů v LM a tím, jestli jsou to mrchy...Mrchy to budou tak jak tak...

Reagovat
HOST*yarda

Mora nedáme, to radši Anfield Road zbouráme! Po tom, předvedl proti Wisle musí zůstat! Camacho je řízek! A nechápu vaše výlevy, pokud jde o Eto´a. Když by na něj vlastnila práva Barca nebo Depor, tak by si to taky pěkně nechala zacvakat.

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde, jde o to, jka chtějí za každou cenu udělat něco proti tomu, aby hrál za Barcu a aby to nevypadalo na brždění rozvoje hráče, tak se najednou rozhodli, že koupí DALŠÍHO útočníka...

A nevděčné, kvůli Morientesovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Real Madrid aneb jak vyždímat Barcu. Za Baroše 10 mil. a za Eto´oa 25? I Laporta už ví, že za kvalitu se platí

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, tak za baroše taky 25,takže...

Reagovat
HOST*Joekoski

Morientes je idiot a Real mel proti bozske Wisle stesti!!

Reagovat
smazaný uživatel

Morientes není žádný idiot!!!

Reagovat
HOST*Kata

Morientes je vynikající, idioti jsou Ronaldo a Beckham. A taky Figo!

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by ses mohl obtěžovat příště s vysvětlením. Jinak půjde jen o další blábol nějakého ubožáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, píšu si u tebe velké plus.

Reagovat
smazaný uživatel

No a jakmile napíšu, že souhlasím s Katou, tak mám nejen po plusku, ale ještě další tří minuska...

Reagovat
smazaný uživatel

Samo

Reagovat
HOST*alegre

Morientes je dobrej, ale hlavně je REAL tělem a duší a hlavně srdcem tamti 3 další jsou opravdu frajírci, zajímají je jen prachy a budou hrát klidně s čerty za FC Peklo, jen když dobře zaplatí. Ale fotbalisti to jsou všichni, o tom žádná.

Reagovat
HOST*

Je jedno jestli měl štěstí,hlavně že vyhrál.To nikoho pak nezajímá,jestli to bylo štěstí.A hraje se odjakživa na góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Štěstí? Vždyť to mělo skončit 0:4

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

no to se mi nějak nechce věřit, že by 2:0 venku a štěstí? Uvidíme, doufám, že už ho tolik mít nebudou, na San Bernabeu...

Reagovat
smazaný uživatel

SanTIAGO Bernabeu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkráceně San...Ale jestli to vadí, tak to budu psát dlouze.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to si střelil trochu vedle. K tomu, aby se Santiago zkracoval na San není opravdu žádný důvod. Tím by se vynechala vlastně celé jméno (Santiago= San+Tiago tj. svatý Jakub). Mrkni se na Internet, jestli mi nevěříš, je to tam pětkrát a španělsky jen jednou. Jediné, co se ve španělštině takto zkracuje, je přídavné jméno Santo (svatý) na San (výjimka před To- a Do- (Santo Domingo).

Uf, konec lingvistické vsuvky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslím tak, že se to někdy píše i San,ale klidně budu psát Santiago.

Věřit ti asi budu muset, jelikož jsem ve Španělštině začátečník...

Reagovat
antimadrista

Ty se mi snad zdáš

Reagovat
HOST*yarda

Už asi po stopadesáté tě budu žádat o rozumný důvod. Proč?

Reagovat
antimadrista

Další útočník do krysího doupěte hnízdící na Bernabeu. Vaše myšlení já nepochopim, prostě vás nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vypadalo, že se jejich vedení vzpamatovalo,když chtěli koupit Carvalha, koupili samuela, ale už je to asi přešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpamatovalo se. Carvalha za 30 si prostě dovolit nemůžeme.

Reagovat
smazaný uživatel

To beru, za to nemůže, stál moc. MYslím tím, že se nevzpamatovalo kvůli úplně zbytečnému nákupu OWena.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak podle nejmenovaných novin už je Owen náš!?

Pokud ale tím pádem sejde z přestupu Vieiry, tak mě vedení Realu opravdu KRÁLOVSKY nasere Obrana pak bude stejně jako minulý rok v prdeli, což je přesně to místo kam hodlám Florentina nakopnout, až budu mít zase cestu do Španělska

Arsenal se svým škudlením je stejný jako Real z pohledu fanoušků Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupili jsem vůbec toho Samuela nebo se mi to jen zdá

Reagovat
smazaný uživatel

Proč kupujete dalšího útočníka? Kdby jste ho vyměnili za jiného tak neřeknu,ale mít tolik prvotřídních útočníků na úkor obrany je celkem blbost, ne?

Reagovat
HOST*yarda

Já nevím proč, zeptej se Florentina.

Reagovat
HOST*yarda

Tak se stalo, čeho jsem se bál. Vieira zůstává, Xabi Alonso jde do Liverpoolu, takže viz můj výše uvedený příspěvek. Děs a běs.

Reagovat
smazaný uživatel

To né!!!!!!! Xabi jde do Liverpoolu???! To si z nás snad dělají srandu!!! Camacho chce Helgueru v záloze, takže okamžitě žádám stopera!!! A prvotřídního!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A tím samozřejmě nemyslím Colocciniho!

Reagovat
Potty

Absolutně zbytečný nákup! My chceme Moriho! Myslel jsem, že se Peréz konečně umoudřil, ale vidím že je to opravdu idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím Xabim to ještě není jisté, ne? Nebo už tam je? Já myslel, že z toho jeho přestupu do Liverpoolu sešlo.

Reagovat
HOST*pechi

Nevim kde ty zpravy o castkach a o nahradach za Owena berete. Zkuste mrknout treba sem:http://liverpoolfc.wz.cz/

A zjistite ze nahrada za Owena by mel byt Antonio Nunez. Penize sice nevim. Ale zatim jeste neni nic jiste dokud to neni podepsane. Takze se zklidnete. Je mi lito ze Owen ma zajem odejit z naseho klubu ale je to jeho rozhodnuti a my se s tim poperem. YNWA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neevím, co to meleš ty, protože se tady nikde jinde nic jiného nepíše, než že náhradou má být právě Nunez a 12 milionů...

Reagovat
antimadrista

Owen, Ronaldo, Raul, Morientes...uznávám, že máte nejlepší útok, ale všichni hrát nemůžou. Stačili by vám bohatě dva z nich a nějákýho talentovanýho, třeba z B týmu. Ti, co budou sedět, nebudou rádi a pochybuju, že Camacho to bude točit.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli si nechat Portilla, prodat Mora tam, kde by hrál a nekupovat Owena.

Owen není na lavičku zvyklí, nikdy vlastně delší dobu nesedděl, Ronaldo teprv ne a Raul je miláček diváků, no, pro Camacha celkem složitá situace...

Reagovat
alegre

A budou se hádat a to je moc dobře!

Reagovat
HOST*yarda

Hleďme na škodolibého Galicijce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zase ne, to bychom měli stejný útok jako loni. Portillo úlohu "trojky" jasně nezvládl a to hostování si prostě zasloužil. Nákup Owena má i nějaké výhody. Byl celkem levný (třeba oproti Sammymu) a také se nabízí velký počet variant. Soupeři už nemůžou počítat s tím, že nastoupí proti Ronaldovi s Raúlem. Bude to moc zajímavé, hrát může každý s každým. Ronaldo klidně může hrát s Morem, když si vyhověl s Vierim.

Reagovat
smazaný uživatel

A vám se snad váš lońský útok nelíbil???

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ne!! Ronaldo byl výborný, až na ten konec sezony, za který ale tak úplně nemohl. Raúl hodně slabý. Venku skoro nedal gól, možná tak 5, ale vždycky jsem prohráli. O Portillovi škoda mluvit. Nevím, jestli si toho někdo všiml, ale když jsme potřebovali oživit útok, tak tam Queiroz dal maximálně Solariho, protože Guti hrál pivota a Portilla, Núňeze, Juanfrana tam neměl odvahu postavit. Musím říct, že jsem se za to dost styděl. Takový klub a tak malé možnosti k otočení zápasu. Teď tam místo nich budou sedět Morientes s Owenem.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt jste si pochvalovali, jak jste měli nejlepší útok v La Lize kdesi cosi...Váš útok se líbil i mně.

Tak když jste odsunuli Raula téměř do zálohy, potom od něho zázraky čekat nemůžete.

4 skvělé útočníky, Moro a Owen na střídačce, stejně si myslím, že je Owen úplně zbytečný, vždyť se Morovi tak daří a stejně bude sedět, je to vůči němu dost kruté. Ikdyž je pravda, že teď máte spoustu variant, jak můžete hrát a tím i překvapit soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší útok jsme měli díky Ronaldovi a nejlepší útočnou fázi díky Figovi (na podzim přispěl Beckham, někdy Zizou). S Raúlem souhlasím. Systém 4-2-3-1 proklínám a u Realu ho nechci ani vidět. Raúl je prostě útočník a ne že bude lítat v záloze a bojovat o míče. Jeho herní styl byl úplně rozhozený, často dostal balon, udělal 2-3 pomalé kroky a soupeř mu jej vzal. Real musí hrát 4-2-2-2 - to říkám já.

Reagovat
smazaný uživatel

System 4-2-3-1 hrála na podzim i Barca a taky byl strašný.

Pokud bude hrát s Ronaldem Morientes, tak my jim to mělo klapat, což si ale nemyslím o variantě s Owenem, která by dopadla strašně.

Vám by možná sedl styl 4-3-2-1 s tím, že na hrotu by byl Ronaldo a těsně pod ním by hráli Moro s Raulem. ( tohle rozestavení by se mi líbilo i u nás)

Reagovat
smazaný uživatel

Vy to hrát nemůžete (bude nastupovat asi jen jeden z trojice Gerard, Iniesta, Motta), protože jste si tam nikoho nekoupili. My to hrát také nemůžeme, to by asi musel hrát Celades a Figo se Zidanem by leštili lavičku. U Zidana s tím trochu začínám počítat, protože Real má nadbytek of. leváků, kteří na něj můžou tlačit (Solari, Guti, ale taky Raúl). Ronaldo nemůže hrát s Owenem, to je asi jediná špatná možnost (i když jsem zaslechl, že Moro bude střídat Ronieho a Owen Raúla).

Reagovat
smazaný uživatel

My bychom to teda hrát mohli:

na hrotu Etoo ( později střídán Larssonem)

podhrot: Ronaldinho, Guily

xavi dirigent hry ( Deco), Motta defenzivní záložník a z druhé strany Edmilson

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? S Edmilsonem počítáte do zálohy? Takže Puyol přece jen uprostřed obrany?

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol uprostřed s Marquezem, na stranách Belleti a sylvinho.

Reagovat
smazaný uživatel

A nejde Silvinho náhodou na hostování kvůli přetlaku cizinců? Gio je stejně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se taky více líbí Gio, Sylvinho zatím neodešel, ale očekává se to, nicméně mu chybí myslím půl roku (?) aby přestal být cizincem. V dost přátelácích hrál ale Sylvinho.

Reagovat
antimadrista

Zatim jo.

Reagovat
antimadrista

Prozatím, ale počítej Belleti-Puyol-Marquez-VAN BRONCKHORST. Sylvinho později. Gio má formu, hraje vůbec nejvíc minut z celýho týmu.

Reagovat
antimadrista

Edmilson je universální...

Reagovat
antimadrista

Neni nad systém 4-3-3: Víctor- Sylvinho( F. Navarro), Puyol, Marquez(Edmilson), van Bronckhorst (Belleti)-Deco(Gabri), Xavi, Giuly(Motta)-Ronaldinho,Larsson(Luis Garcia) ,Eto'o(Saviola).

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost, belleti je napravo a Gio se sylvinhem nalevo, takže spíš, zprava:

Belůleti, Pyuol,Marquez, Gio ( Sylvinho ) Edmilsona bych dal do té zálohy.

Reagovat
antimadrista

Jo jo, já sem to blbě napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by pro vás asi bylo, aby nastupoval od začátku Ronaldo s Morem a byli střídáni Owen-Ronaldo, Raul-Morientes.

Reagovat
HOST*yarda

Camacho to BUDE točit. Není snad takovej vůl jako Queiroz. Střídání s Morem v Krakově mu vyšlo skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím přiznat,že mě s tim Owenem Real docela vytocil. 4.utočníka fakt kupovat nemuseli-to uz si teda měli připlatit za Vieru,místo toho aby vyhodili 8 mil.liber za momentálně průměrnýho fotbalistu... Sice sem fanda Realu,ale třeba takovy složení týmu barcy se mi zdá ohodne rozumnější a fotbalově líp využitelnější. Každopdne kvuli Owenovi bud nějaká současná hvězda prestoupí,nebo nebude pravidelne hrát. Nabízím asi docela naivní řešení sestavy,ve které by si současné hvezdy realu zahrali všechny- 3-4-3: Casillas,Carlos-Samuel-Salgado,Zidane-Raul-Beckham-Figo,Morientes-Ronaldo-Owen

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmutni. Coloccini už je skoro náš a zdá se, že jsou obnovena jednání s Xabi Alonsem.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, taky jsem zaslechl něco o Mascheranovi, který měl jít původně do Arsenalu za Vieiru, ale po tom fiasku už španělským novinám nevěřím ani Buenos días.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vím já, tak do obrany Coloccini nebo Cannavaro a do zálohy Mascherano (to by mi připadalo jako barcelonský nákup), Costinha nebo Xabi. Ten už ale asi brzy odejde do Liverpoolu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele