Ostuda? Ano, ostuda! Ale pro koho?

13.12.2007, 13:58
Názory a komentáře
Putování pražské Slavie Ligou mistrů, první v její historii, skončilo. Neslavně, vysokou domácí porážkou od týmu, který je sice v pořadí klubů z celého světa na prvním místě, ale ve španělské ligové soutěži se zuby nehty drží na konci první poloviny tabulky. Mnozí si jistě položí otázku, zda oněch 10 odehraných utkání lze zařadit mezi úspěchy nebo propadáky. Odpověď?

Tak tedy propadák určitě NE!

Pro Slavii byl postup do hlavní soutěže LM úspěchem, byť její cesta kvalifikací nebyla právě procházkou růžovým sadem. Průměrnou Žilinu, mistra sousedního Slovenska, vyřadila až na penalty, když oba zápasy skončily bez branek a to i po prodloužení v tom druhém, strahovsky domácím...

Ajax Amsterdam má jméno, to mu nikdo nevezme, ale přítomnost je mnohem bledší než zářivá minulost. Ale i tak je nutné uznat, že výhra v Nizozemsku gólem z penalty, ale i ta pražská, když 2x skóroval Stanislav Vlček, patří do knihy úspěchů.

Skupina, do které se Slavia dostala, byla rozhodnuta ještě před prvním výkopem. Arsenal a Sevilla postup, Slavia a Steaua boj o Pohár UEFA. Prognózy se naplnily, favorité hladce postoupili, Slavia zástupce Rumunska přehrála, na body 4:1, na góly 3:2. Bilance s Arsenalem a Sevillou je ovšem až tragicky smutná. Jeden bod, skóre 0:7 a 2:7, tedy celkem 2:14...

Jasně se ukázalo, že rozdíl mezi špičkou těch "chudých" a průměrem těch "bohatých" je nebetyčný. Pohled na tabulky jednotlivých skupin, na postupující a vyřazené, mluví za všechny komentáře. Hned čtyři postupující z Anglie, po třech ze Španělska a Itálie, tedy z nejluxusnějších lig v Evropě. Doplňují je ti, kteří nepatří mezi trpaslíky, po jednom celku z Portugalska, Francie, Německa, Řecka, Skotska a Turecka. Do Poháru UEFA "vypadli" Nizozemci, doprovázejí je zástupci Skotska, Norska, Německa, Francie, Portugalska (hned dva). A Slavia z Česka.

Mimo hru zůstali někteří velikáni: Valencia, Lazio, Stuttgart, ale většinou právě ti chudí příbuzní: CSKA Moskva, Steaua, Šachtar, Dynamo Kyjev, spolu s nimi i těžko někam zařaditelný Besiktas. Z těch, kteří na jaře budou bojovat v druhé nejvýznamnější evropské fotbalové klubové soutěži, má Slavia ovšem nejhorší bilanci...

Ostuda? ANO!

Odpovíme-li na otázku Ostuda? přitakáním, tedy slovíčkem ano, musíme zároveň vysvětlit pro koho je vystoupení Slavie v LM ostudou. Tak především pro celou Gambrinus ligu a její účastníky. Jak je možné, že tým, který dostal nářez od Arsenalu a neuspěl ani jednou se Sevillou, vládne téměř suverénně domácí ligové soutěži? Jak je možné, že tým, který obdržel v 6 zápasech LM 16 branek, je doma téměř neprůstřelný? Devět gólů v 16 utkáních dává průměr 0,56... Jaký rozdíl proti onomu evropskému průměru 2,67!!!

Jak je možné, že má Slavia náskok pěti bodů s kádrem, který u většiny vzbuzoval před zahájením sezóny jen úšklebky? Jak je možné, že může vést ligu tým, který odehrál celý podzim s marodkou 6 - 8 hráčů, z nichž všichni patří mezi ty, kteří by hráli v základní jedenáctce nebo alespoň střídali z lavičky náhradníků?

Ostuda pro koho? Především pro Spartu, která koupí (la) kdekoho, tedy hlavně ty hráče, kteří u soupeřů patří k těm lepším. Ale nejen pro Spartu, vlastně pro celou Gambrinus ligu, pro celý český klubový fotbal. Kraluje mu totiž tým, který to v Evropě pořádně párkrát schytal. Tým, který se od srpna do prosince podobal víc polnímu lazaretu, než profesionálnímu fotbalovému mužstvu.

Ta marodka není na omluvu. Myslím si, že by se mělo nyní zamyslet především vedení týmu, kde se stala chyba. Špatná trénovanost? Přetížení organismu? Opotřebování? Nedostatečná lékařská péče? Barcelona měla před časem stejné problémy... Třeba culés poradí, co říkáte?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (82)

Přidat komentář
Xavi

Jak je možné, že AS Roma dostal 7:1 od Manchesteru? Ostuda? Ano. Pro koho? Pro celý italský fotbal a jeho účastníky.

Tak to ale není, takové výsledky se prostě stávají a není potřeba z toho dělat nějakou vědu.

A co se týče těch zraněných tak ty jsou v dnešní době všude.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda,myslim ze casem ty vysledky 7:0 apod. v LM budou normalni zvlast kdyz se ma LM "vyrovnavat" diky Platiniho reformam.

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo to ani tak na ten výsledek jako na tu obranu... český týmy se nemůžou s anglií španělskem a itálií prostě rovnat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že autor vůbec nerozumí fotbalu a hodil by se spíš do redakce Hospodářských novin než na tento fotbalový server. Pokud se Slavia s Arsenalem resp. Sevillou snaží útočit tak je jasné že oproti týmům které tam jedou bránit v 11 lidech prohraje s vyšším brankovým rozdílem. Fotbal se hraje pro fanoušky a fanoušci chtějí góly a baví je útočná hra. Co se týče Slavie tak doplatila i na svoji nezkušenost v evropských pohárech ale domácí liga je něco jiného a jen blázen tyto 2 soutěže může porovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt nechápu, proč se pořád omýlá slovo OSTUDA, jakmile někdo prohraje. Co je to za nesmysl! Ostuda je, když AS Řím prohraje 1:7 s Manchesterem, ale pokud takový příděl dostane Slávie či v minulosti Sparta 5:0, tak je to tvrdá realita. Rozhodně né ostuda.

A že je to ostuda pro Spartu?! To je snad žert, né? Sparta je dlouhodobě, dík špatnému vedení, v krizi a nic na tom nemění loňský titul, který byl dílem náhody a né umu. Tudíž se od ní zázraky čekat nedají, nebo alespoň já je nečekám a tudíž náskok Slávie není překvapením.

Ty slávistické debakli, stejně jako ty sparťanské byli dány nejen rozdílem kvality, ale taky nezkušeností a co se Slávistů týče i velkou naivitou.

A proč je tak propastný rozdíl mezi evropskou špičkou a naší pivní ligou je snad všem jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že Slavia ostudu neudělala včera hrála skvěle aspoň první poločas ale pak nějak došli síly

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda možná ne,ale srovnávání výsledku 1:7 AS Řím a výsledka Slavie je nesmysl. Římu se to stalo jednou,kdežto Slávie dostává výprask každou chvíli. Věšné kecy,jak se České týmy mohou měřit s Evropou jsou vrcholem hlouposti. Ano,pouze s týmy,které mají momentálně velikou krizi a nebo trpaslíky jako jsou oni. Fotbal sleduji 30 let a hráčům Sparty a Slavie musí být z dnešních plejerů na blití. Vždy jen plno kecú předem a pak trapnost jako hrom. Je třeba podívat se pravdě do očí a né si furt nakecávat nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia neudělala ostudu,ikdyž nejsem její zarytý fanoušek,tak si myslím,že Českou ligu prezentovala nad očekávání... Včerejší zápas se sevillou hrála jodně dobře,ale bohužel má smůlu na zranění,zápas s Arsenalem hrála taky moc hezký fotbal a ty ostatní?Podle mě doplatila na to,že všichni od ní očekávali zázraky...

Reagovat
smazaný uživatel

*hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové. Četli jste pozorně to co autor napsal? Vůbec nemluví o ostudě Slavie! Naopak. Ostuda je to opravdu pro GB, kvalitou mizerná, že ji kraluje tým marodů, který se díky objektivním příčinám proti Arsenalu a Seville neprosadil. A že Hodr vůbec nerozumí fotbalu? V tom případě čti i.dnes. Tam jsou odbornicí...

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem pozorně a já nenarážím jen na tento článek. To s tou ostudou čtu pořád už nekolik let a fakt nechápu, co s tím lidé mají a to se týká jak ligy, tak Slávie samotné.

Reagovat
Xavi

Tak je pravda, že GB skutečně mizerná je. Ale neodsuzoval bych jí na základě výsledku Slávie na Arsenálu.Stejně tak jako kupříkladu neodsuzuju italskou ligu zato, že AS které v minulém ročníku skončilo druhé, dostalo výprask od Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia získala v základní skupině 5 bodů což je nad očekávaní a prezentovala se fotbalem a ne žádnym betonem jako Sparta a když se podíváme jak dopadli např: CSKA Moskva, Steaua, Šachtar, Dynamo Kyjev, Valencia, Lazio, Stuttgart tak Slavia vytěžila z minima maximum a nechápu proč by to měla být ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ostuda pro Spartu tentokrát rozhodně ne . Ale s tou GL je to všechno pravda, můj velký obdiv patří lidem, kteří na to dokážou chodit pravidelně.

A zranění hráči jsou všude, kolikrát tomu ty kluby jdou taky naproti, když koupí v tomto směru problémové hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

můj velký obdiv patří lidem, kteří na to dokážou chodit pravidelně.......tak to naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

proc zde vsichni vychvalujete Slavii jako ze nas prezentovala v evrope dobre?S Arsenalem i Sevillou se absolutne nemohla rovnat a ten bod co ma ze zapasu s Arsenalem je jen diky tomu ze tu Arsenal jednoduse vubec nehral,ne ze by mu Slavia nic nedovolila,ale proste prijeli si jen pro bod.A co tedy v evrope Slavia predvedla?Se stestim postoupila pres Zilinu,ktera byla v obou zapasech lepsi.Vyradila opet se stestim hodne podprumerny Ajax,ktery se nasledne ani nedostal do poharu uefa(coz svedci o jeho soucasnych kvalitach) jen tak tak prehrala Steavu,ale v souctu obou dvou utkani(kdyz opomenu haluzovou remizu - jinak jasne prohrany zapas v Bukuresti)ji neprehrala...tak se tedy ptam:Co predvedla Slavia letos v evrope?OSTUDU

Reagovat
smazaný uživatel

když už mluvíš o tom, že slavia šťastně vyhrála, tak taky mluv o tom, že měla na to dát ten nehrající arsenal (btw. určitě arsenal hrál o hodně po dvougólové výhře na hřišti sparty) a proti seville rozhodně špatně nehrála ... a kdybys to měl brát ještě jinak, tak postup do poháru uefa, kdy se naposledy spartě podařilo tenhle výsledek překonat? takže z pohledu postupů to ostuda není, naopak velké vylepšení ... sparta taky kolikrát dostala nakládačku (a to od slabších týmů než arsenal ve formě), ale větší ostudou byla porážka od thunu ... a ještě větší ostudou je nepostup ani z dobře hratelné skupiny (zvláště skupiny s domácím zápasem proti curychu , hodně oslabeným spartakem a prohře v leverkusenu 'kvůli' červené kartě pro domácí) ... jestli někdo udělal ostudu pro český fotbal v evropě, je to ta železná sparta ...

k článku - takhle jsem předtím nepřemýšlel a je to skvělý pohled na věc...

Reagovat
smazaný uživatel

pohled je to good :) jinak ale Slavia opravdu ostudu neudělala. Jestli někdo tvrdí že prohra 4:2 v seville je ostuda, tak nevím nevím (btw. arsenal tam prohral 3:1) domácí prohram 0:3?? ano zápas rozhodla lepsí kondice Seville.. ale kdyby Ivana netrefil tyč, kdo ví jak by to bylo.. prohra na arsenalu byl debakl.. ale ostuda? po jednom zápase se nedá mluvit o ostudě. proste se to nepovedlo a arsenalu tam spadlo na co šáhnul.. neco jako Liverpool - Besiktas.. jestli nekdo říka že slavia si v bukuřešti zasloužila vyhrat, že byla steaua lepší.. měla převahu, ale moc šancí taky neměla a kolik jsme viděli zápasů v LM kdy jeden tým byl jasně lepsí a dostal gol z brejku a svoji převahu nedokázal potvrdit golem?!? o tom fotbal je.. tady všichni ted hodnotíte hru.. ale kdo čekal že slavia uhraje 5 bodů??? podle me minimum lidí - takže podle mě je to úspěch!! že je na tom GL špatně - to všichni víme a víme i proč..

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis se vztahuje jen pro zápas na hřišti Arsenalu, jinak si Slavia za své účinkování zaslouží pochvalu (vždyť snad nahrál více bodů jak Sparta za poslední dvě účasti dohromady).

To se na mě nezlobte, ale dostat sedmičku na Arsenalu je ostuda pořádná. Takové rozdíly ve fotbale nejsou a Slavia není Andorra. Vysoká prohra je zčásti způsobena rozdílnou kvalitou, ale hlavně naprostou psychickou labilitou hráčů Slavie - plyne to z nezkušenosti, pokud tento tým bude jakžtakž pohromadě i v příštích sezonach, takový výpadek už se nebude opakovat.

Na řeči o kruté realitě a bla bla bla nedávám.

Reagovat
smazaný uživatel

tou dobou byl arsenal naprosto fenomenální, myslím, že kdyby se arsenal v také formě dostal znovu do zápasu se slávií k té petičce to bude znovu směřovat, ale jinak jasně, první rok se to dá omluvit s tím, že se to prostě nesmí opakovat (a esli jo, tak sparťani do nich!)... a jestli se slavia dostane třeba do čtvrtfinále uefy, nemyslím si, že na tuhle sezonu budou fanoušci vzpomínat ve smyslu vysoké porážky od arsenalu..

Reagovat
smazaný uživatel

proc se pořád omílá že to bylo 0:7?? no a co? 0:2, 0:3 nebo 0:50 - je to úplně fuk -> 0 bodů do tabulky. jedinej rozdíl je co to udělá s psychikou hráču a ostuda to bude až v případě se to bude opakovat. do té doby je DEBAKL. hodím sem neco z hokeje.. Ústí nad labem prohrálo 11:0 ve Varech - psala se nekde ostuda?? ne - psalo se debakl.. protože se to proste stáva.. zpět na fotbal.. Slavia - zlín 7:1 - ostuda?? ne, debakl... ostudu z toho chcete mít vy.. proto o tom pořád mluvíte a nazýváte to ostudou..

Reagovat
smazaný uživatel

ve stejném duchu by se mohla nést i sparta ... v článku bylo psáno o inkasovaných gólech ... sparta za 8 pohárových zápasů dokázala dát 4 góly (z toho 3 bezbodovému toulouse), což je průměr půl gólu na zápas ... v lize ale dala za 16 utkání 29 gólů, což se blíží k hranici dvěma gólům za zápas

když se to veme kolem a kolem, na české špičce jsou dva ostudné týmy, a tak mi nezbývá než souhlasit s merenguesem, že lidi, co dokáží na tuto ligu chodit pravidelně, si zaslouží určitý obdiv...

Reagovat
frank

Vzpomínáte, jak Liverpool prohrál s Besiktasem 2:1 a ani ne po měsíci ho porazil 8:0? Je pravda, že v druhém případě hrál doma, ale pro koho je to ostuda? Pro Liverpool, že prohrál s týmem, který je v Turecké lize až čtvrtý a až za svými známými rivali plus za Sivassporem, nebo snad pro Besiktas?

Reagovat
alegre

velice respektuji Vaši názory, právě ony jsou kořením tohoto webu a článků, které píši. Ale většina z Vás píše o ostudě či neostudě pro Slavii. Já jsem ovšem můj příspěvek ani zdaleka nepojal v tomto smyslu. Ostudou je pro GL, že nemá kvalitu, že v jejím čele je tým zmítaný marodkou od srpna do prosince, tým který si vydělal hezkých pár milionů, ale ... Jinak Vám děkuji za komentáře a věřte, ze Slavii opravdu fandím od roku 1959 a nikdy ji fandit nepřestanu! I rakev budu mít sešívanou a červenobílou!

Reagovat
smazaný uživatel

rakev budeme mít "sešitou" všichni - někteří pantama, někteří hřebíkama.. tak už to proste je

Reagovat
smazaný uživatel

hřebíkama jen ve Spartě...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy už se konečně začne srovnávat srovnatelné? Příklad ze života - 11 kopáčů s krumpáčem a 11 řidičů a velkorypadly za miliony - kdo vyhrabe větší jámu? Jenže naše kluby na nic jiného, než ty krumpáče nemají. Je to trochu bludný kruh, bez peněz nejsou hráči, bez hráčů není hra, bez hry nejsou diváci, bez diváků sponzoři, bez sponzorů peníze. Obdobný kruh se vztahuje i na peníze z LM. Takže rozhodně neočekávám, že naše kluby budou porážet bohaté velkokluby ze špičkových lig a každý úspěch, postup, bodík kvituji s povděkem (třeba Slavia-Arsenal, ale i Sparta v Toulouse nebo Boleslav v Palermu). Jediné, co mi opravdu vadí, když nevidím žádnou snahu. A myslím si, že snaha se Slavii nedala upřít. Kecy typu coby-kdyby sice k fotbalu patří, ale pořád jsou to jenom kecy. Slavia letos překročila vlastní stín, někdy měla štěstí, někdy smůlu - to k fotbalu taky patří. Co byste vlastně ještě chtěli?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...co vic dodat...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak :)

Reagovat
alegre

Máš pravdu, je to opravdu bludný kruh. Ale často si ho vytváří ti co do něj vstupují. Naše společnost je konzumní, kupuje, nebo alespoň se snaží kupovat, jen kvalitu. Malá kina mizí, všichni chtějí jen do všech těch Cinemarku a pod. Plazma je jediná obrazovka, treo je jediný mobil... Každý je zamilovaný do Realu, Barcy, Manu, Chelsea, AC a Interu, česká liga mu smrdí... Je to asi normální, že nikdo nebude vyhazovat prachy za průměr, pod průměr. Ale asi se nejedná právě správnou cestu. Ty velkokluby můžeme maximálně vidět na obrazovce TV. Ale také když přijedou k zápasům proti našim celkům. Jak to většinou konči již víme. Ale co vlastně chceme, když přijede jeden z těch nej... a Strahov je poloprázdný? Odkud tedy má přijít ta podpora? Sponzoři se obrátí jinam, divák nechodí, těch pár kvalitních fotbalistů zmizí v zahraničí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď mám pocit, že se ozval "Pražák". Já jsem ze Znojma, Slavii fandím asi 20 let, ale na její zápas jedu maximálně tak 2x za rok. Proč? Počítej: cesta, vstupné, drobné občerstvení, suma sumárum 1500,-Kč. Jak často myslíš, že si to můžu ze svého dvanáctitisícového platu dovolit. A to jsem na tom ještě celkem dobře. Z finančních důvodů se prostě raději podívám na TV. Zapomeň na nějakou plazmu. Tím se do tebe nechci navážet, jen popisuji jeden z důvodů, proč nepřijde fanoušek na fotbal. Taková je celá společnost vycházející z minulosti a poměrů. A zase se vrátím k tvému článku: Je ostuda, že Němec si vydělá na nové auto za devět měsíců, kdežto já až za dva a půl roku - mám se za to stydět? Já proto tvrdím, buďme rádi za ty svoje Slavie, Sparty, Baníky, Plzně.... a nenadávejme, že to nejsou Realy, Intery a Manchestery.

Reagovat
alegre

Ale proč právě Slavia, Sparta? Máš to blíž do Brna, Zlína, Uherského Hradiště, dokonce i Olomouce. Proč nepodporovat fotbal právě ve Znojmě, aby jednou hrál vyšší soutěž než dnes. Ano, jsem Pražák, a stydím se za Pražáky, kteří čumí na Spartu a Slavii v televizi a pak křičí, že náš fotbal nestojí za nic. Mám to domů asi tak 10 tisíc km, 20 hodin letadlem. Ale když jednou, dvakrát, do roka přiletím, tak na fotbal určitě jdu. Na Slavii, na Bohemku, ale byl jsem i na Drnovích, Brnu... Vlakem, autobusem. Co se tyče Tvé narážky na minulost: společnost se změnila, ne vždy k lepšímu. Dříve nebylo tolik zábavy, platy něco přes 2 tisíce, vstup na fotbal za pětku, tribuna za dvacet. Průměrná návštěva o pár tisíc vyšší než dnes, na derby vyprodáno. Ale i na Brno chodilo přes 20 tisíc. Stydět se, že Němec má auto za 9 měsíců a lidi od nás za pár let? Proč, neni důvod. Snad jen na okraj: Německo po válce bylo na s...u. Dostalo se z toho poměrně rychle. Česko přežilo okupaci v klidu. Ale asi se ocitlo na nesprávné straně barikády...

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia je rodinná tradice, vždycky říkám, že už prababička fandila Pláničkovi a Bicanovi. Ve Znojmě na tu naši čutanou samozřejmě chodím, není to sice liga, ale lepší než nic. No a politiku už radši necháme spát, jsem rád za 17. listopad, v podstatě jsem ho tvořil jako student gymplu, ale podrobnější rozbor, co je špatně a co ne, by byl na strááááááášně dlouhou diskusi a určitě na jinej server.

Reagovat
frank

Problém je podle mě jinde, ne že by bylo málo fanoušků těch "malých" týmů, jen se mi zdá, že u nás existuje jen pár těch správných fanoušků. Je mi 14, mám pořád školu a 4krát týdně hraju fotbal, o víkendu mívám zápasy, ale přesto si čas na Spartu najdu. Jasně, každý den nechodím, ale minimálně jednou za dva zápasy doma rád přídu, většinou častěji. Samozřejmě se navážím jen do těch, kteří mají svůj klub ve svém městě nebo alespoň v jeho okolí, ale proč tedy nepříjdou podpořit svůj milovaný klub, klub, jež tak bezmezně milují?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to se ptej pražáků, to jsou vůbec pěkný svině - na Žilině sem koukal po značkách aut, vlajkách, bavil se s lidma a většina bylo mimopražskejch, pražákům to nevonělo. Ale přijel Ajax nebo Arsenal a mimopražskej fanda, pokud neměl rezervaci na základě lístku z méně atraktivního utkábí, utřel nos, protože si nějaká místní krysa sjela metrem koupit lístek.

A ta kina nejsou dobrej příklad, to je trochu o něčem jiném...

Reagovat
alegre

A ještě něco na závěr: rád píšu takové články, které alespoň trochu vyprovokují protinázory, probudí lidi z letargie, ze spánku. Neočekávám, že všichni se mnou budou bezmezně souhlasit. To by mne ani nebavilo...

Reagovat
smazaný uživatel

No co, já sem jako slávista spokojen - klub je OK, stadion skoro hotov, prostě nejlepší podzim co já pamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, já si to užívám

Reagovat
smazaný uživatel

největší ostuda je že na LIGU MISTRŮ chodí pouze 12 tisícovek diváků a vymluvat se na zimu je trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

A byl jsi tam? A pokud jo, odkud jsi a jakej máš příjem?

Reagovat
smazaný uživatel

prej ostuda ,ti spartani uz nevi co by na nas vytahli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mizerná návštěva na Sevillu to je, ale jde mi spíš o to, aby každej uznal, jestli to taky není jeho vina, než začne mohutně vyřvávat.

Reagovat
smazaný uživatel

V bukurešti bylo 8000...sice na Slavii, ja vim, ale od horkokrevnych jižanských fans se taky určo očekává víc...

Reagovat
smazaný uživatel

byl bych docela rád kdyby ste mě neuráželi že sem spartan .nesnáším spartany stejně jako vy.ta návštěva byla ubohá můžete si říkat co chcete.Zajimavý je ze na Trondheim chodí vyprodáno.Zajímalo by mě na co vám ten novej stadion kterej stavíte už 10 let bude.když nikdo nechodí ani na Sevillu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nerozčiluj, to už je takové klišé, že do Slávky se nejvíc trefují Sparťani. Ale znovu se ptám: A byl jsi tam ty? Navíc je opravdu možné, že na novej stadion lidi začnou chodit, mě taky Strahov moc nepasuje.

Reagovat
smazaný uživatel

ono je pravda že ten stadion je takovej divnej a Slávka ho potřebuje jako súl.ale stejně si myslím že v současnosti na gambrinus ligu nebudou chodit lidi nikde a myslím že je to škoda.Na tom zápase jsem nebyl nejsem fanoušek Slávie.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, ale mohl jsi se jít podívat na Sevillu. Jinak přečti si výš mou diskusi s alegrem, tam jsme to probrali celkem zajímavě, ono to opravdu není tak jednoduché, jak jsi to shrnul.

Reagovat
smazaný uživatel

No kazdopadne bych rekl ze se zacne v ceske lize blyskat na lepsi casy,viz.poharove tazeni ceskych klubu letos nebylo zanedbatelne,takze by to mohlo pristi rok s trochou stesti vypadat,ze by jsme meli dva zastupce v LM a dva poharu UEFA.(predpokladam,ze sparta skonci druha)

Reagovat
smazaný uživatel

Musim ricz ze na tomto serveru autori nemaji radi spartu, ty neustale blbe pripominky vuci ni uz mi pripadaji trapne...

Slavia sice kraluje v gambrinus lize, ale neumi hrat evropsky fotbal, nema nato zkusenosti. Sparta je oproti tomu pravy opak.. Kdyz je sparta tak slaba, ze je az za slavii 2 v tabulce, proc nedostala od Arsenalu taky 7? Jak muze hrat vyrovnane zapasy s tymi jako je Leverkusen, Spartak, Toulouse? Nejsou tyto 3 tymi ze spickovych lig?

Autor by se mel zamyslet co pise, a zamerit se spise na politicke clanky, ci si zalozit neaky blog.

Reagovat
smazaný uživatel

A jé, už je to tu zase - sparťané brečí, jak je nikdo nemá rád, média jim škodí...

Reagovat
alegre

U nás na vesnici se říkalo, že potrefená husa nejvíc kejhá. Ale bez urážek. Sparta je druhá, tedy za Slavii a o 5 bodů. Schytala to za ostatní, kdyby nevyhrála nad Plžní v tom předehrávaném jarním kole, tak by to odnesly Teplice... Leverkusen je v Německu čtvrtý, prohra 0:1 byla pro Spartu přijatelná. Touluse je ve Francii bída s nouzí, ruská liga zcela jistě nepatři k těm špičkovým. Že Slavia prohrála na Arsenalu 0:7 a Sparta nikdy sedmičku nedostala? Asi to bude tou vy.....aností. Zalezla do obrany a od první minuty se snažila neinkasovat. Tedy nedostat moc gólů. Slavia hrála naivně, asi pro oko diváka, nebo se prostě cítila na víc. Útočila, nebo se alespoň o to snažila. Sparta je v Evropě zkušenější, ale jaká Sparta? Současný kádr to asi nebude, co? Moc těch bodů za poslední roky neudělala. Autor o politice psát samozřejmě může, ale momentálně píše o fotbale... Blog má...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jsem spartan, ale kdyz uz tu nekdo neco napise z GL tak vzdy v tom je alespono dstavec urazek o sparte. Kdyz nato ma, ma kupvoat hrace aby byla na urovni Teplic? Slavie? Polovina reprezentantu presla pres spartu aby z nich neco bylo, kolik jich proslo tou Vasi Slavii? Jeste hodne jich odchovala Ostrava ale to je tady tak vse...

Reagovat
smazaný uživatel

Polovina reprezentantů prošla Spartou, protože si je Sparta skoupila. Většina této diskuse je o penězích. Teď Sparta nějak peníze nemá a jaký je výsledek, to snad víš sám. Mimochodem - stříbrný tým z Eura 96 byl hodně slávistickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s alegrem, většina fandů je zmlsaná TV přenosy, přitom si myslím, že česká liga šla nahoru a hraje tu dost velmi zajímavých hráčů. Jinak jsem rád, že KJ nezvolil jako taktiku nějakého zanďoura, třeba by jsme měli víc bodů a určitě i lepší skóre, ale fanoušci by se tolik nebavili. A o tom to přeci je, nebo ne?

Reagovat
alegre

Ono je to vidět i na tomto webu. Téměř každý píše pod články o zahraničních klubech a ligách; musíme vyhrát, Forza Italia, Hala Madrid, atd. Ještě že píší většinou česky, jinak by si jeden myslel, že je to stránka vydávaná někde ve Španělsku, Itálii, Anglii a jiné tramtárii. Já se rád podivám na dobrý fotbal a uznávám, že vidět odpoledne přenos z Itálie nebo Anglie a Španělska a pak jít večer na mnohdy pořádnou holomajznu, jako třeba V. proti K., zrovna chuti do života nepřidá. Ale píšu li, že musíme vyhrát, myslím na Slavii a Česko. Jarolim zvolil útočný fotbal, to jeho a Slavii ctí. Bohužel ne vždy to vyjde. A s tím, že se hraje pro oko diváka souhlasit nemůžu. Hraje se pro prachy a pak ještě pro peníze. A to je vlastně to samé...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, česká liga se určitě zvedla ale to platí obecně pro celý evropský fotbal. Je to hlavně kvůli klukům z Afriky...a dokud český týmy nebudou mít v základní sestavě 3-4 černochy tak jen tak v té Evropě neuspějou!

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda ? A pro koho ? No přece pro toho, kdo ji chce vidět. Kdo nechce, nevidí. Vystoupení Slávie v LM lze brát celkově jako lepší než horší. I s vědomím potupné porážky na Arsenalu či včera s FC Sevilla. Nejdůležitější, že splnila cíl, který se zapíše nejen do její historie a to 3.místo a postup do Poháru UEFA. Kritikům bych doporučil pohled na Valencii nebo Stuttgart. Vystoupení Slávistů v LM bylo zrcadlem celé české fotbalové scény. Není nejhůř, ale rezervy jsou velké.

Reagovat
Votrok

Potlesk! Pravda pravdoucí!

Reagovat
smazaný uživatel

český kluby nemaj v LM co delat protoze tam delaj akorat ostudu...normalne by clovek mohl v klidu takhle ve stredu koukat na nejakej peknej zapas ale voni davaj slavii a to by jeden chcipnul se na ne koukat...jo a kdyz dostal as roma sedmicku na ManU tak kazdej vi ze meli spatnej den a dalsi zapas by tam uhrali lepsi vysledek...ale takovy slavisti nebo spartani tam dostanou nakladacku pokazdy...takze to co predvedli rudokozci v LM je ostuda jako prase...a to samy spartani v uefa cupu...cesky kluby a jim podobny by nemeli zbytecne zabirat mista v takovehlech soutezich

Reagovat
Votrok

Prosím tě, běž spát a neunavuj se zbytečně.

Reagovat
alias

Měl jsi to udělat jako já, sledoval jsem na čtyřce Rangers-Lyon - výbornej fotbal na vyprodaném stadionu. O poločase jsem přepnul jak hraje Slavie a když jsem viděl ten poloprázdný stadion (ani se nedivím, za ty prachy - přesto se našlo přes 10.000 bláznů, kteří přispěly na výplatu pro slávistické vedení a jejich takyfotbalistů) jsem přepnul nazpátek a po zápase po dalším přepnutí na Strahov jsem se jenom zasmál při sestřizích golů do sítě Slavie, která jich mimochodem dostala nejvíc z celé LM, a pak jsem si pustil na DVD další skvělý fotbal Fenerbachce-CSKA, kde dali turci rusákům pěkně na prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi novinka..měl jsem za to že Dynamo Kyjev mělo 16 obdržených branek uz pred 6 zapasem a mam dojem ze dostali 3:0 TUDÍŽ Slavia 16 Kyjev 19, že by?

Reagovat
alias

To je detail, který nemění nic na tom, že Slavie patřila v LM k největším otloukánkům.

Reagovat
Rothen

Je to prostě všechno jenom o prachách. Když máš prachy, tak si můžeš dovolit koupit špičkové hráče. A i kdyby ty peníze Slávie měla, tak pochybuji, že by ňáký top hráč chtěl jít hrát tu naši českou ligu. Sice by tu byl hvězda, ale jinak by se tady zakopal.

Reagovat
smazaný uživatel

Že Slavia dostala za 6 zápasů v LM 16 gólů a v lize je neprůstřelná. Tak ať se podívá, jaký útočníci hrají v Arsenálu nebo v Seville a jaký se pohybujou po českých trávnících. Je tam celkem velkej rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda. Bude mi určitě předhozeno sparťanské vystoupení, ale jak jinak chcete nazvat tohle slávistické extenpore? Omlouvejte si to, čím chcete, ale realita je taková, že Slávie hrála z jediným pořádným týmem ve skupině a taky to tak dopadlo - 0:7. Druhej zápas už Arsenal odchodil a nastoupil z "béčkovou" zálohou, proto ta upocená plichta. Další dva týmy ve skupině jsou: letos HODNĚ nevýrazná Sevilla (bohužel, fandím jim, ale nejde jim to; devátá příčka a 5 bodů nad sestupovou zánou v Primeře budiž toho důkazem) a stejně od ní Slávie vyfasovala v součtu 7 fíků a posledním mužstvem je tým v rozkladu, tzn. Steaua. Proč tým v rozkladu? Jak jinak nazvat mančaft, kterej během jedné neúplné sezony vymění 3 trenéry ...?

Já nechci kazit seSTHITcům náladu, ale malovat na růžovo tuhle jejich "účast" s nima teda nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm, zajímavej argument ... Budu o něm uvažovat

Reagovat
smazaný uživatel

Na tohle ani nejde argumentovat, sám víš, že si napsal úplné nesmysly. Třeba to, že Sevilla není pořádný tým, to je opravdu síla.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla je velkoklub, ale letos jí to prostě nejde. Jestli se ti to zdá jako nesmysl, tak prosím ...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle uz je normalni zavist,na kazdem souperi si muzes neco najit to je jasne,ale na rozdil od te tvoji sparty se ty tymy aspon do LM probojovaly a kdyz neni sparta schopna porazet curych a spol. tak nebude mit nikdy koeficient na to aby dostala prijatelneho soupere do 3.predkola tesilo me.

Reagovat
alias

Jednou za sto let jste v LM a zjistili jste hezky tvrdě, že tam nemáte co pohledávat a snažíte se tady ospravedlňovat Vaše trapné vystoupení v zákl. skupině.Když tam podobně účinkovala Sparta v posledních dvou účastech (předtím tam měla oproti sešívkám velké úspěchy) tak ji novináři nešetřili. Nevím co pořád hledáte na slávistické účasti v letošní lm pozitivního. Já nic neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty tvoje velke uspechy bych chtel videt jedna haluzova branka kincla v zaveru zapasu vas posunula dal a pak vas AC Milan strestal,nebudu se s tebou vubec bavit o sparte jako takove po odchodu straky a poborskeho to s vama jde od 10 k 5 a lonsky double to byl jen posledni zachvev.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vidím pozitivní bod s Arsenalem, kterej třeba Sparta nikdy neuhrála, vidím pozitivní zkušenosti a v neposlední řadě pozitivních 200 mega. Dál vidím pozitivních 0:7 na Arsenalu, takže si sparťani můžou vytahovat trika a nestíhají sledovat, že se jim rozpadá hra. A speciálně pro mě je pozitivní, že se mi v této debatě potvrzuje teorie, že ze stejných výsledků a statistik lze dojít k naprosto odlišným závěrům podle toho, co se komu zrovna hodí (jako třeba mě, že Sparta nebodovala s Arsenalem ). Znovu opakuji, srovnávejme srovnatelné, už jsem to tu psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš speciální školení od Bílka, že? Kdyby Arsenal neodchodil utkání s béčkem, kdyby Steaua nebyla v rozkladu, kdyby to Seville zrovna šlo a kdyby Sparta neměla střevní potíže před Curychem, tak by byla Sparta super a Slavia ti největší saláti. Kdybys mě tím tvým příspěvkem tak nenaštval, tak bych na ten blábol ani nereagoval.

Reagovat
alegre

Četl jsem všechny příspěvky a komentáře v této diskuzi a zdá se, že mnozí nepochopili nebo nechtěli pochopit. Samozřejmě, že většina ví "vo co go"! Ale klidně by se dal napsat další článek o této diskuzi. Jinak díky všem za zájem o Slavii, Spartu, GL a jejich problémy, úspěchy a neúspěchy.

Reagovat
frank

Reagovat
frank

něco v tom bude

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda to vubec nebyla a vubec pro celej ceskej fotbal, slavia je jedinej klub(teda este s tou trapnou spartou) kteri se ucastnijou pravidelne evropskych poharu a aspon neco tam pro cesko hrajou jinak by sme byli uplne totalne ztraceni.a este ten co to psal srovnava slaviu a barcelonu asi si mysli ze je to skoro stejny, ale tak at se podiva na rozpocty a kvalitu obou klubu a pak srivnava barcelonu se slavijou.

a doufam ze sigma se zvedne a bude v poharech taky bojovat

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole, koukam ze autor je peknej znalec :D

Reagovat
Maritazzi

Ostuda to je, ale pro autora, jak může někdo tohle vypustit z držky...

Reagovat
Votrok

Ubožák co s bídou sesmolí komentář do diskuze. Já souhlasím s autorem. Ale tys asi ani článek nečet a hned bleješ blbosti. Jseš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele