Ostrá kritika a nechtěný rekord, Sheffield United po dalším debaklu míří o patro níže

05.03., 15:42
Aktuality
Chris Wilder (© Sheffield United FC)

Fanoušci Sheffieldu United po minulé sezoně oslavovali návrat do Premier League, letos ale zažívají jiné pocity. Jejich tým je v krizi, kritika se na něj valí ze všech stran a v pondělí večer schytal další domácí debakl, tentokráte od Arsenalu (0:6).

Blades vůbec nezvládli první poločas a do kabiny šli za stavu 0:5, reputaci si pak nevylepšili ani částečně zlepšeným výkonem po změně stran. Tristní hodnocení podtrhují i čísla úspěšných přihrávek - domácí si jich za celý zápas poslali 142, hostující obránce William Saliba svým spoluhráčům adresoval 169 míčů.

"První poločas ze strany Sheffieldu United byl ostudou. Byl to jeden z nejjednoznačnějších zápasů, jaké jsem kdy viděl. Je šokující, že doma dvakrát po sobě prohrajete 0:5 a předvedete něco takového. Nedovedu si představit, že bych v první půli ještě někdy viděl něco horšího," nešetřil kritikou někdejší obránce Jamie Carragher.

Pro Sheffield United začínají zápasy před vlastními fanoušky představovat noční můžu a Blades jsou od včerejšího večera prvním klubem anglické historie, který doma inkasoval minimálně pětkrát ve čtyřech po sobě jdoucích soutěžních duelech. V únoru si body za výhry 5:0 odvezly Aston Villa a Brighton, druhý jmenovaný celek na Bramall Lane dominoval už koncem ledna ve čtvrtém kole FA Cupu (5:2).

"Jedním z hlavních problémů je kádr, na několika postech měl Sheffield United lepší hráče loni během působení v Championship. Můžete se bavit o manažerovi a hráčích, ale svůj díl viny nese i vedení. Stačí si vzpomenout na to, co se dělo v létě, ztratili dva nejlepší hráče (Sander Berge a Iliman Ndiaye) a nepřivedli adekvátní náhrady. Tým nebyl na Premier League vůbec připraven," myslí si Carragher, který pracuje jako expert televizní stanice Sky.

Sheffield United do sezony mizerně vkročil a z prvních deseti zápasů vydoloval jenom jeden bod. Začátkem prosince byl propuštěn manažer Paul Heckingbottom, jeho místo zaujal dobře známý Chris Wilder a zaznamenal jen několik dílčích úspěchů. Nováček posbíral třináct bodů a je na posledním místě tabulky, manko na sedmnáctý Nottingham činí jedenáct bodů.

"Je to hodně těžká a bolestivá sezona. Spousta hráčů je už nyní zlomená, i tohle může Premier League přinést. Trápí mě to a jak znám fanoušky, tak si jsem jistý, že jsou na tom stejně," říká manažer Wilder.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kris_kros

Nesympaticky tim s este nesympatickejsim trenerom.

Reagovat
pesky passer-by

Sú nesympatickí, ale v tejto chvíli sú fakt v poľutovaniahodnom stave.

Reagovat
Free_player

Vždycky, když za čas vidím nějaký jejich zápas tak hrají jak labilní hovada a o tom jak Holgate sestřelil Mitomu ani nemluvě. Se divím, že to Arsenal dohrál bez větší újmy. Snad jen Gustavo Hamer se snaží o trochu fotbalu. Tenhle tým PL chybět rozhodně nebude.

Reagovat
Kapřík

Jo, mají hodně slabý kádr. Kdybych měl hypoteticky někoho z jejich kádru koupit pro jiný tým v druhý polovině tabulky, tak mě napadá leda McAtee, Hamer a Ahmedhodzic. Na lávku ještě možná McBurnie a Archer. To není kádr pro udržení v PL. I takový Davies je úplně tragický. Na druhou stranu Luton má ještě horší kádr a rve se o dost víc.

Reagovat
Sandstorm

Luton má z nováčků nejlepšího manažera, jasnou vizi a způsob hry a v neposlední řadě schopné vedení. Sheffield je chaos a před sezonou spíš oslabili než posílili.

Reagovat
fenixLFC

luton ma hlavne fanusikov a domacu atmosferu plus ako spomina tak sa o to rve a je schopny sa prisposobit. to kompany absolutne nie je schopny vnimat realitu a furt si chce hrat to svoje co fungovalo v druhej lige kde mal najlepsi kader. a sheffield je proste shit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele