Opava si prodlouží azyl v Brně, rekonstrukce hřiště se protahuje

15.06.2018, 10:42
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
doNny

Zkurvený amaterismus na celé radnici

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadne to stejně jako v předchozích podobných případech. Rok se to bude nějak okecávat přes výjimky, budou hrát "v azylu", nakonec spadnou a problém bude vyřešen

Reagovat
ZB 07

Tak aspoň budu mít občas možnost se u nás kouknout na kvalitní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Na Zavosa!

Reagovat
ZB 07

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Tak já myslím, že o prvním sestupujícím je možná jasno ještě před startem. Za podzim v Brně, kde za nimi na zápas dojede tak 500 fanoušků max. uhrajou tak 4 body a na jaře až město s pompou otevře zrekonstruovaný stadion už nebude o co hrát! Viva la política! Král Slezka je jen jeden!

Reagovat
dontcallmeandre

Karviná?

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kucí, Vy jste možná tak Králové Moravy

Reagovat
smazaný uživatel

A ty šašek v manéži.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ty jsi jeden z těch, kteří stojí za vlajkou, jenž se honosí stejným názvem jako tvůj místní nick, tak to potěš koště.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrava se Slezskem nema moc spolecneho ,maximalne Selzska Ostrava a to v historii nikdo nikde neslysel ,vzdycky to byla Opava a bude . Slask Wroclaw & SFC Opava to je Slezsko a ten zbytek to je GKS a FCB ...kdy uz to jonecne banikobci pochopi a pokud ne ,tak at si najdou historii Slezska ..

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Já myslím, že to jsi ty kdo by si měl řádně přečíst historii Slezska a hlavně Baníku!

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
Kepy_FCB

Opava s Karvinou jasný sestup i kdyby SFC hrálo ve Slezsku. Pouze to bude dřív jasné. Radost z toho vůbec nemám, naopak

Reagovat
mayday

Strašný. Od podzimu měli pomalu 100 % jistotu, že budou postupovat. Měli moře času všechno připravit, ne, oni to začnou řešit po sezoně, kdy na to mají dva měsíce. Ani výběrko nemají pořešený Nakonec stráví v Brně celej podzim. Fanoušci musí být štěstím bez sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Od podzimu jistý postup? Podle přání fanoušků, nebo spekulací typu, joo, určitě se postoupí, město prostě postupovat nemohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba to tak brát. Dokud není postup 100% jistý, tak se tyhlety věci hýbat nemohou. A jistý postup nastal až tuším 2 kola před koncem. Výběrové řízení? Nutnost. V Opavě kde klub drží město je to nutnost.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

A to se to výběrové řízení nedá udělat tak, že by na konci dubna (kdy už postup jistý byl) zvedl někdo na úřadě prdel a se zadáním objel třeba 10 firem v okolí ať mu na to vypracujou kalkulaci? To si musí o měsíc později vylepit posrané zadání někde na nástěnku a o další měsíc později zjistit, že si toho třeba nikdo nevšiml nebo to není pro nikoho zajímavé a nikdo se nepřihlásil?

Reagovat
bobis21

ne, výběrové řízení se opravdu nedá udělat tak že objedeš deset firem autem

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

V tom případě je to chujovina, když vidíš jak to dopadlo v opačném případě!

Reagovat
bobis21

problém je že město nemá žádný plán do budoucna. Když chtějí něco dělat takhle na poslední chvíli tak není problém to, jak fungují výběrová řízení, ale to, kdo město vede město vlastní klub i stadion a stále mluví o tom, že chtějí postoupit, ale nedají jim ani zázemí k tomu, aby postoupit mohli?

Reagovat
ratusek

záleží na typu veřejné zakázky, můžeš oslovit přímo firmy, se kterýma se domluvíš. Tak se mimochodem korumpují zakázky ve veřejném sektoru,

Reagovat
bobis21

oslovit je můžeš, ale pak už to není veřejná zakázka, ale "malá domů" ...

Reagovat
ratusek

tak tváří se to jako veřejná zakázka, ale malá domů to je. Nicméně to nic nemění na tom, že jsou tam jen banda amatérů

Reagovat
mayday

Dobře, samozřejmě to nebylo jistý matematicky, ale že sportovního hlediska ano, tam je neměl moc kdo ohrožovat. Projekt, výběrový řízení, to všechno mohli mít přes jaro dávno nachystaný. Případně, když už bylo třeba 5 kol do konce a ten postup už jistej opravdu měli, mohli poslední dvě kola obětovat a hned měli měsíc víc času. Takhle postoupili, ví, že cca 15. srpna mají hrát doma, a oni teprve řeší výběrko, do kterýho se nikdo nepřihlásil, což nechápu, proč to nemají domluvený s firmama, jak se to běžně dělá. Prostě to dodrbali.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohlo..? Takže když staví školku, tak taky nejprve naberou děti a až pak ji postaví..? Jde přece o celkový rozvoj města a zrovna v Opavě, kde byl fotbal vždy dost populární. Stejně tak přece nemají jistotu, že za rok nezahučí zpátky a tím pádem je to zmařená investice..?

Reagovat
mayday

Přesně. Kór v Opavě, kde poslední roky budují tým na postup a měli to řešit, i kdyby to letos nevyšlo. Takhle to dopadne tímhle paskvilem, řeší se stadion až teď, můžou strávit podzim v Brně, kde se jim nemusí dařit a klidně můžou zase spadnout zpět, aby si na stadionu s ok podmínkami zahráli šest jarních zápasů

Reagovat
ratusek

přesně. Ikdyby to nevyšlo, tak stejně měli několik let ambice na postup.

To je přístup jako prase, několik let se chci vrátit do ligy, ale z hlediska stadionu pro to dělám hovno a když se mi to povede tak se teprve vzbudím, že nesplňuji podmínky komedianti fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
puji

Skuhravý Merkelová:zvládneme to

Reagovat
SuperBanikovec

To čekali že jim to postaví zadarmo v šibeničním termínu, že se nikdo neozval nebo co? To je fakt diletantství

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by se dala domluvit na rok výjimka s tím, že pokud se bude liga hrát i další sezónu, trávník musí být, jinak smůla. Hrát normálně doma, dokud trávník povolí a jakmile budou problémy a prohlásí terén za nezpůsobilý, tak odehrát zápas v Brně. Možná to tak nejde z nějakého důvodu, ale opravdu nechápu, proč by to nešlo udělat takhle, když teď bude chodit nejvíc lidí a bude hlad po fotbale.

Reagovat
ratusek

Jako na jednu stranu jo. Ale proč pořád nšjaké vyjímky? Prostě potřebuješ nejen sportovní hledisko, ale i infrastrukturu. Pokud jedno z toho nemáš tak nazdar, čekají další.

Ikdyž z druhé ligy moc dalších nečeká

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, je to tak dané, tak by to kluby měly splnit, ale když dokáží dát výjimku v Bundeslize, tak proč by to nemohlo jít u nás? Obzvlášť, když jde o klub, který klidně zase může za rok spadnout a vzhledem k tomu, že se nejedná o soukromého vlastníka, ale město a tím pádem trvá vše mnohem déle, už jen kvůli zákonům.. Tak je to prostě moc krátký termín na vše. Ale neříkám, že to taky měli začít řešit mnohem dříve.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nuno čomes

Opavu to ještě více zruinuje

Reagovat
smazaný uživatel

vubec bych se nedivil, kdyby kvuli tomuhle azylu hned spadli zpatky do druhy ligy.. hlavne, ze chteli postoupit snad 10 let

Reagovat
Spalovač šancí

Ještě trošku to natáhnou a Brno bude dva roky po sobě svědkem sestupu domácího týmu do 2. ligy. Rarita

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je klasicka ukazka jak se u nas fotbal devastuje nesmyslama . Fitbal ma byt pro divaky , takze pokud neni zima ,nechapu proc nemuze Opava hrat na domacim stadionu ! Fotbal se hraje snad hlaven diky fanouskum a ty ma Opava jedny z nejlepsich v CR ,kam se hrabe Jablonec, Ml.Boleslav, Olomouc , Teplice ,Karvina aspol.. kdyz to jde v Bundeslize proc ne v CR ,kde se kazdy fanousek pocita x 10 ... to uz vazne vsem jebe ve vedeni ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi te to prekvapi, ale fotbal se pro lidi nehraje uz pekne dlouho

Reagovat
taws

Město je majoritním vlastníkem klubu ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele