ONLINE: V Anglii se uzavírá letní přestupové okno

08.08.2019, 18:21
Názory a komentáře
Sice kratší než obvykle, ale tradice jsou tu od toho, aby se mnohdy křečovitě a za každou cenu dodržovaly. EuroFotbal vám proto i tentokrát přináší online přenos alespoň těch úplně závěrečných chvil letního přestupového období v Anglii. Držte si klobouky, protože helikoptér s "dalšími Babely" nad Evropou nekrouží úplně malé množství...

Jak se ukázalo, americký The Athletic prozatím nestihl vysát z britských newsroomů úplně všechny redaktory, a tak jako tradičně můžeme vycházet ze zpravodajství předních britských listů jako BBC, Guardian či Telegraph.

Od SkySports potom víme, že bychom neměli dále počítat s jakoukoliv aktivitou od Norwiche či Aston Villy, mnoho dalších celků však z trhu pro tuto chvíli nemizí, a tak snad bude o čem informovat.

Shrnout to, co se již za dnešek událo, je vzhledem k našemu opožděnému nástupu poměrně složité, nicméně výběr toho nejlepšího by vypadal zhruba následovně: David Luiz brzy udělá tzv. "Gallase" a vymění Chelsea za Arsenal; Tottenham má dotáhnout Ryana Sessegnona; Romelu Lukaku je na zdravotní prohlídce v Miláně a Mandžukić ho nakonec prý nenahradí; Wilfried Zaha si asi chce vytrucovat transfer a chyběl na dnešním tréninku Crystal Palace; Everton se dočista pomátl a hotoví se vytasit 25 milionů liber za Marcose Roja, což nejspíš znamená, že za podobnou částku co nevidět přestoupí i Shkodran Mustafi.

Nyní už přistupme k tradiční časové ose. Před sebou máme zhruba 2,5 hodiny té nejryzejší paniky...

15:26: Vykopáváme jedním šťavnatým "možná". Alespoň takhle se k potenciálnímu přesunu Dannyho Drinkwatera na hostování do Burnley vyjádřil sám manažer Burnley Sean Dyche. Dnes lze jen stěží uvěřit, že uplynuly pouhé dva roky od chvíle, kdy jsme na tomto místě do stejné věty skládali slova "Drinkwater" a "Chelsea".

15:33: V tuhle chvíli to vypadá tak, že do Manchesteru nezamíří ani jeden z útočníků Juventusu. Paolo Dybala padl už o víkendu, nyní zřejmě definitivně padá i Mandžukić. Podobně jako Argentinec měl také chorvatský forvard přehnané platové požadavky, přičemž turínský klub zároveň požadoval příliš na odstupném.

15:36: Když už jsme u Paola Dybaly - jeho chystaný přesun do Tottenhamu kolabuje především pro nedostatek času k vyřešení všech náležitostí týkajících se tzv. "image rights". Po světě se pohybuje až příliš lidí, s nimiž by se ohledně všech marketingových náležitostí muselo jednat, a to Spurs jednoduše nemají šanci stihnout. Nezbývá než se spokojit se Sessegnonem a Giovanim Lo Celsem...

15:38: Victor Wanyama na hostování do West Hamu nedojde. Kladiváři se kvůli limitu nejprve musí jednoho cizince zbavit, než přivedou dalšího, a i kdyby se jim povedlo splnit tuhle podmínku, jejich primární cíle jsou podle všeho odlišné.

15:40: Americký stoper Tottenhamu Cameron Carter-Vickers ani tentokrát nebude hostovat v Premier League. Po roce stráveném ve Swansea tentokrát pro nadcházející sezonu posílí řady Stoke City.

15:43: Wolverhampton má pro toto léto hotovo. Soupiska se zdá poněkud tenká, ale to prý kouče Nuna Espiríta nikterak zvlášť neznepokojuje. Vedení Wanderers prý zkusilo naťuknout třeba takového Rúbena Díase z Benfiky, ale ani tento ani žádný jiný případ nebyl dotažen nikam poblíž finální fázi.

15:45: Brighton se pro příští sezonu ocitne bez izraelské stopy. Beram Kayal a Tomer Hemed mají namířeno do druhé anglické ligy; jeden na hostování, druhý na přestup. Mezitím by na jih Anglie měl na roční hostování zamířit tvořivý Australan Aaron Mooy, který letos neodvrátil sestup Huddersfieldu.

15:48: Samé dobré zprávy pro Leeds: 23letý odchovanec a klíčový záložník Kalvin Phillips definitivně zůstává, když se žádný klub ani nepřiblížil jeho cenovce převyšující 20 milionů liber, a sám Phillips je navíc ochotný jednat o novém kontraktu. Ten stávající mu vyprší za dva roky. Zároveň se očekává, že velký adept na postup do Premier League co nevidět dotáhne příchod útočníka Eddieho Nketiaha z Arsenalu. Dvacetiletý mladík už podstupuje zdravotní prohlídku; půjde o roční hostování.

15:49: Aneb každoroční variace na "Tottenham nikoho nekupuje" i v období, kdy prokazatelně někoho kupuje.



15:50: Chystaná odpověď Crystal Palace, pokud Wilfried Zaha skutečně někam přestoupí? Jean-Kevin Augustin z RB Lipsko.

15:53: Řešit pouze a jedině přestupy během posledního dne přestupového období? Příliš jednoduché, zní z Arsenalu. Podle informací TalkSport tak Gunners co nevidět oznámí nové kontrakty pro Alexandra Lacazzeteho a Pierre-Emericka Aubameyanga.

15:55: Manchester City pro nás má jednu bombu. Ze sesterského klubu Girony prý přivádí Pedra Porra a 19letého zadáka okamžitě odešle na hostování do Realu Valladolid. SkySports nedokáže potvrdit přestupovou částku, dokázalo však alespoň vyvrátit jinde citovaných 11 milionů liber.

15:59: Greg O’Keeffe v přestup Wilfrieda Zahy do Evertonu nevěří. Toffees prý do Londýna odeslali všehovšudy jednu oficiální nabídku odpovídající 52 milionům liber, a to už je pár dní zpátky. Zaha sice sám formálně požádal o transfer, ale dokud zároveň z vlastní nedoplatí 20+ milionů, stěhovat se nebude.

16:02: Kyperský klub Pafos FC zkompletoval "největší přestup" ve své historii, když oznámil zisk 33letého Jasona Puncheona. Já vám nevím, ale když už na Kypru investovat do křídla Crystal Palace, které se proslavilo marnotratnou střelbou z dálky, proč ne raději do toho, jež nese první jméno Andros...

16:07: Scott Carson stále chytá, je mu teprve 33 let (pravda, za měsíc 34) a po dnešku má krýt záda Edersonovi v Manchesteru City.

16:12: Bournemouth je dalším klubem, který si pro dnešek můžeme škrtnout. Výkonný šéf klubu už opustil kancelář, to dozajista znamená padla pro všechny.

16:14: Ryan Sessegnon je podle Sama Wallace z Telegraphu hráčem Tottenhamu. Na pět let plus opce na další rok.

16:16: Pokud existovala šance, že Manchester City svolí k odchodu Leroye Saného, nyní se definitivně tenčí. Německý list Bild přináší informaci, že si křídelník v posledním zápase poškodil zkřížený vaz v pravém koleni a bude muset na operaci.

16:19: Southampton se vypořádává se starými dobrými služebníky. Nathan Redmond prodloužil na další čtyři roky, mezitímco Charlie Austin bude po 4milionovém přesunu do West Bromwiche zase pálit ostrými v League Championship. Mario Lemina má ještě čas, ale i on takřka určitě do 2. září odejde.

16:21 OFICIÁLNĚ: Detaily přestupu Ryana Sessegnona z Fulhamu do Tottenhamu: 25 milionů plus bonusy (až do výše 30 milionů) plus Josh Onomah. Hlavním řešením na pravého beka zřejmě zůstává Juan Foyth, což je (mírně řečeno) poněkud svérázné, ale jinak všechna čest Tottenhamu - jedno z nejlepších letních přestupových oken, jaké v Premier League pamatuji.

16:25 OFICIÁLNĚ: Watford oznámil zisk křídelníka Ismaïly Sarra z Rennes. Wow. Zčistajasna. Čekáme na detaily, ale Watford Sarra naháněl skoro celé léto a užuž se zdálo, že je vše pohřbené, když se Hornets začali spojovat spíše se Stevenem Bergwijnem z PSV. Nakonec má jít po dlouhých licitacích rovnou o rekordní přestup Watfordu kolem 35 milionů eur.

16:34: Chystá se emocionální návrat Andyho Carrolla na Tyneside. Newcastle dotahuje příchod 30letého odchovance na principu "pay-as-you-play", jinými slovy se Straky pojišťují proti pokračujícím zdravotním trablím. Nikoho asi nepřekvapí, že Carroll není úplně v pořádku ani v tuto chvíli a čeká ho ještě několik týdnů rehabilitace. Malý risk, potenciálně velký zisk?

16:40: Crystal Palace vytočilo číslo Sky Sports a sdělilo jim, že už dál nebude s nikým obchodovat. Wilfried Zaha tím pádem zůstává jen pár hodin poté, co klubu předložil formální žádost o odchod. Aaaawkwaaard.

16:42: Londýnské i turínské zdroje už vyloučily též hostování Paula Dybaly v Tottenhamu.

16:45 OFICIÁLNĚ: Brighton potvrdil roční hostování Aarona Mooye ze sestoupivšího Huddersfieldu. Australan takhle mění vertikální modro-bílé pruhy za... vertikální modro-bílé pruhy. Paráda.

16:51 OFICIÁLNĚ: Inter Milán potvrdil přestup Romelua Lukakua z Manchesteru United. Všeobecně se píše o částce ve výši 73 milionů liber.

16:53: Mooy do Brightonu se zdá být vskutku pouze dočasným řešením, zatímco se jeho kmenový klub pokusí okamžitě vrátit do Premier League. Huddersfield si totiž současně s dořešením hostovačky australského špílmachra zavázal na příští tři roky s opcí na další.

16:57: Watford zřejmě není hotový. O Marvinu Plattenhardtovi z Herthy prý sice žádná jednání neproběhla a německý obránce tak zůstává v Berlíně, ovšem Danny Rose by mohl být zajímavou alternativou na levého beka. Obránce Tottenhamu je aktuálně na Vicarage Road, kde zhruba dekádu zpátky hostoval. Přestup dává smysl i pro Rose; s příchodem Sessegnona se mu cesta do základu dosti ucpala.

ZBÝVÁ HODINA DO UZAVŘENÍ PŘESTUPOVÉHO OKNA

17:05: Poněkud složité nesouhlasit...



17:07: Leeds definitivně převezl konkurenci v čele s Bristolem City a na roční zkoušku získal talentovaného útočníka Arsenalu Eddieho Nketiaha.

17:09: Pamatujete na Muhameda Bešiće? Věčně zraněná horká hlava z Evertonu by se mohla stát protagonistou jednoho z posledních přestupů tohoto okna. Výběr má znít: Sheffield United, nebo Fulham. A sám hráč (přirozeně) preferuje setrvání v Premier League.

17:12: Romelu Lukaku v Miláně podepsal kontrakt do června 2024 a svou volbu vysvětlil následovně: "Inter byl jediným klubem, kam jsem chtěl, protože Inter není pro každého." Dobrá...

17:14: Fanoušci Arsenalu nemusí panikařit. Na Tierneyho i Luizově frontě to sice utichlo a nejspíš to tak zůstane až do šesté hodiny, nicméně vše má jít jako na drátkách. Dolaďují se formality.

17:16: Birkir Bjarnason už není hráčem Aston Villy. Nováček Premier League s islandským záložníkem později než obvykle ukončil spolupráci. "BB" na Villa Parku působil od ledna 2017.

17:19: Španělský list AS skrze Tomáse Roncera teprve nyní konečně pohřbil možný přesun Paula Pogby do Realu Madrid. Tomu se říká doufat do poslední chvíle...

17:23: Lukakův přesun do Interu bokem přisypal též pět milionů eur do kasičky Evertonu. Jako když stovku v kapse tepláků po letech najdete...

17:26: Je tohle lepší nebo horší než svého času Erich Brabec na billboardech kolem Edenu?



17:30: Kdyby to náhodou už nebylo dostatečně zřejmé, tak RB Lipsko pro jistotu samo potvrdilo, že se Dayot Upamecano ve zbytku přestupového období nikam stěhovat nebude.

17:32: Danny Welbeck sdělil SkySports, že pro Watford odmítal nabídky z jiných anglických i evropských klubů.

17:43 EXKLUZIVNĚ k Arsenalu.
(Spoiler: fanoušci Arsenalu vrchol dnešního Deadline Day nenesou lehce...)

17:47: Poslední hodina a sotva nějaké novinky. Příslovečný klid před bouří?

17:52 OFICIÁLNĚ: No vida. Kieran Tierney je novou posilou Arsenalu. Aktuálně zraněný levý bek přichází za údajných 25 milionů liber, což vypadá jako bargain.

17:53 OFICIÁLNĚ: Hle. Andy Carroll se definitivně navrací do Newcastlu United, podepsal roční kontrakt.

17:54 OFICIÁLNĚ: Pytel? Roztržen. Středopolař Danny Drinkwater bude hostovat v Burnley.

17:59 Podle Telegraphu Everton znovu nabízí za Alexe Iwobiho (35-40 milionů liber) a k přestupu by ještě mohlo skutečně dojít. Cožeco?

KONEC PŘESTUPOVÉHO OBDOBÍ

Jako obvykle ještě bude docházet k oznamování přestupů i po šesté hodině, já se však pro tuto chvíli loučím a odkazuji vás na kolegy, kteří budou o všem dále informovat v expreskách a aktualitách.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (890)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele