ONLINE: Poslední přestupové šachy v Itálii

31.08.2010, 15:13
Aktuality
Telefony zvoní, posílají se faxy, do mailových schránek přistávají neustále nové zprávy a když se jde do finále, sjedná se i osobní schůzka. Ano, věštíte správně. Ve fotbalovém světě končí letní přestupový termín a my se po vzoru našich kolegů z Premier League podíváme v následujících hodinách na závěrečné přestupové šachy v Itálii. A třeba se dočkáme něčeho velkého.

Bezesporu největší vzrušení budí možný přestup Robinha do AC Milán. Vše však závisí na odchodu Marca Borriella a ten se k němu zatím nemá. Rozhodně nebude odcházet na hostování, čímž prakticky padl možný přesun do Juventusu. Vedení Bianconeri již prý vycouvalo z jednání. Nově se však do boje o 28letého útočníka zapojil AS Řím a podle některých anglických deníků je zájem i na ostrovech. Povede se tedy nakonec Rossoneri "udat" svého odchovance ve prospěch přelétavého Brazilce? To se společně s dalšími informacemi ze Serie A dozvíme v následujících hodinách.

15:00: AS Řím se prý pokusí naposledy z West Hamu zlákat Valona Behramiho. Švýcarský reprezentant by se přestupu do Itálie nebránil, jenže je tu jeden problém. Vlci musejí před nákupem také prodávat a peníze měl zajistit prodej brankáře Doniho, ale ten je rázem nechtěný. A že by se k odchodu chystal Julio Baptista to moc nevypadá.

15:04: Prezident Janova Enrico Preziosi chtěl vyfouknout Neapoli obránce Fabiana Santacroceho, ale tvrdě narazil. Azzurri totiž za svého hráče chtěli osm milionů eur, což je pro Grify nereálné.

15:10: Pokud se dnes Inter vloží do přestupových vod, přivede buď Gokhana Inlera nebo Cristiana Ledesmu. Tvrdí to deník La Gazzetta dello Sport. Větší zájem má obhájce Scudetta o záložníka Udinese, jenže ten nebude levný. Požadovaných 20 milionů eur je až příliš. Technický ředitel Interu Marco Branca však chce zástupce Udinese obměkčit a nabídnout jim Sulleye Muntariho či některé mladíky. A kdyby ani tohle nevyšlo, je připraven jako plán B Cristian Ledesma. Ten sice nedávno prodloužil v Laziu, ale ve smlouvě má výkupní klauzuli ve výši 9 milionů eur.

15:23: Jeda měl prý namířeno do kádru nováčka z Lecce, ale minimálně do ledna zůstane v Cagliari. Důvodem jsou finanční požadavky prezidenta Cellina, jenž prozradil, že se nedokázal s Lecce na přestupu Brazilce dohodnout.

15:30: Cesena v prvním kole vybojovala bod na hřišti favorizovaného AS Řím, ale jako nováček si moc dobře uvědomuje, že to letos nebude mít lehké. I proto přivedla novou posilu do útoku, z Palerma přichází Igor Budan.

15:31: Přestup Borriela z do Juventusu zřejmě nevyjde, ale mezi turínským celkem a AC Milán by mohlo dojít k jinému obchodu. Stará Dáma se totiž chce zbavit nepotřebného Fabia Grossa a na San Siru je zase nechtěný Kakha Kaladze. Ten sice původně mířil do Janova, ale tenhle přestup ztroskotal. Možnost angažmá v Turíně se mu však zamlouvá a vypadá to, že se obě strany domluví.

15:34: Poslední zprávy hlásí úspěšné jednání mezi činovníky AC Milán a AS Řím! Marco Borriello by měl do hlavního města zamířit za 15 milionů eur. Mezitím Robinho podstupuje zdravotní prohlídku a zanedlouho podepíše s Rossoneri!

15:43: Nicolaa Dumitrua prý potkala životní šance, když ho z druholigového Empoli získala Neapol. Teprve 19letý útočník přichází jako náhrada za Fabia Quagliarellu a v novém působišti vidí velkou šanci se zviditelnit. Dokáže se ale prosadit?

15:50: Hodně zajímavou akci údajně chystá Brescia. Do Liverpoolu by měla prodat útočníka Andreu Caracciola a za něj přivést hned dvě náhrady. Nakupovalo by se v Turíně a přišli by Rolando Bianchi a David Di Michele. Můžeme ale tento senzační obchod druholigového týmu vůbec brát vážně?

16:00: Beppe Marotta prohlásil, že Juventus ukončil veškeré svoje aktivity na přestupovém trhu a nikdo nový již do Turína nezamíří. Tím tak vyloučil možný příchod Marca Borriella nebo výměnu Kaladze - Grosso.

16:08: Skvělou posilu získala Bologna, která z Monaka ukořistila třicetiletého Diega Peréze. Uruguayský defenzivní záložník bude se svými zkušenostmi pro Rossoblu určitě přínosem.

16:15: Ať už vypadala možnost Inlerova přestupu do Interu jakkoliv pěkně, zřejmě se neuskuteční. Sportovní ředitel Udinese Fabirizio Larini totiž popřel, že by s Nerazzurri klub jednal. "Mezi Udinese a Interem nedošlo ohledně Inlera k žádné dohodě."

16:18: Leandro Rinaudo se už viděl jednou nohou v Bari, ale nakonec asi bude mít smůlu. Neapolské vedení mu totiž přestup nejspíše zatrhne, a to z toho důvodů, že za něj nemá žádnou náhradu. A jen těžko bude v posledních hodinách někoho shánět.

16:20: Nelson Rivas asi pořádnou příležitost v Interu nikdy nedostane, a tak se může porozhlížet po jiných destinacích. Zatímco loni hostoval v Livornu, kde v 16 zápasech vsítil dvě branky, letos by se mohl podívat k nováčkovi z Ceseny, který prý jeví zájem.

16:41: Situace Leandra Rinauda by nemusela být ještě zcela ztracena. Pokud by se totiž Neapoli podařilo z Lazia získat Cribariho, mohl by 27letý obránce jít. A možná ne jen do Bari, o kterém se mluví, ale některé média skloňují i Juventus. Jde o to, zda je ten ještě vůbec ve střehu.

16:47: Enrico Preziosi hýbe trhem! Janovský prezident odhalil, že Kakha Kaladze nepřistoupil na transfer do Juventusu jenom díky tomu, že ho právě Preziosi chce do svého týmu. Jak to tedy nakonec s gruzínským obráncem dopadne?

16:55: Robinho má v tuto chvíli namířeno do sídla Rossoneri a připraveno je pro něj pero a smlouva, na kterou se upíše. Zároveň je také jasné, že jeho příchod již není závislý na odchodu Marca Borriella.

17:12: Banka Unicredit poskytne potřebné finance Římanům, a tak příchodu Marca Borriella již vůbec nic nebrání. Giallorossi by tedy měli AC Milán zaplatit 15 milionů eur. Zpátky v akci by měl být i Juventus, jenž dohaduje hostování Rinauda.

17:15: Robinho táhne! Při cestě do milánského sídla ho následovalo mnoho novinářů, kteří zablokovali hlavní vstup, a tak se musel použít ten vedlejší. Nicméně teď už je jisté, že pouhé minuty nás dělí od Brazilcova podpisu!

17:17: OFICIÁLNĚ: Emilson Sanchez Cribari se stal novou posilou Neapole, která očividně hledala náhradu za Leandra Rinauda. Do Lazia za Cribariho putuje půl milionu eur.

17:22: AS Řím možná přeci jen najde nové působiště pro Alexandera Doniho. Nejprve to vypadalo, že odejde, pak zase, že ne a teď jeho přestup vypadá opět o něco reálněji. Vlci se totiž měli dohodnout s Fulhamem, který shání náhradu za Marka Schwarzera, jenž chce do Arsenalu.

17:29: Podle serveru TMW by měl být právě teď v Londýně prezident Lazia Claudio Lotito, jenž se sešel se zástupci Tottenhamu, aby projednal přestup Maura Zarateho. Argentinský útočník již sice má s Premier League zkušenosti, ale skutečně by se dokázal v nabité sestavě Spurs prosadit? Nebude raději lepší udobřit se v Římě a zůstat tam?

17:33: OFICIÁLNĚ! Jak Enrico Preziosi avizoval, tak se také stalo. Kakha Kaladze nakonec z AC Milán přeci jen zamířil do Janova, kde se před několika minutami dohodl na dvouleté smlouvě. Uvidíme, zda bude zkušený obránce pro Grify ještě přínosem.

17:38: Jen pro ujištění: přestupové okno sice končí k poslednímu srpnovému dni, nikoliv však k jeho poslední hodině. V Itálii se totiž může obchodovat pouze do sedmé hodiny, pak telefony utichnou. To znamená, že nás spolu čeká přesně ještě jedna hodina a 22 minut!

17:50: Robinho podepsal! Oficiálního sice zatím nic není, ale brazilský kouzelník byl přesně v 17:38 spatřen, jak vychází ze sídla Rossoneri a má na sobě novou červenočernou bundu. A to může znamenat jediné, jeho přestup z Manchesteru City je zpečetěn!

17:56: V poslední hodince se možná můžeme těšit na zajímavé brankářské rošády. O Donim a jeho přestupu do Fulhamu jsme již informovali, ale teď pro vás máme jméno, které by mohlo Doniho nahradit. AS Řím pak prý sáhne po palermském Rubinhovi.

17:57: OFICIÁLNĚ! Největší přestup dnešního dne je zpečetěn, AC Milán na svém webu právě oznámil příchod Robinha!

18:00: Dámy a pánové, za hodinu končíme!

18:14: OFICIÁLNĚ! Marco Borriello již patří AS Řím.

18:34: Poslední posilu získala také druholigová Siena. Ofenzivní řady posílil zkušený Franco Brienza, jenž naposledy hrál za Regginu.

18:44 O Valona Behramiho už neusiluje pouze AS Řím. Do závodu o získání Švýcarových služeb se nově zapojila také Sampdoria, která v něm vidí skvělou náhradu za odešlého Stankevičiuse. Stihne se ale tenhle přestup ještě dohodnout?

18:52: Sedmá hodina se neúprosně blíží a v Itálii se dolaďují poslední přestupy. Neznamená to však, že se v 19 hodin řekne "STOP" a všechno utichne. Podmínky a detaily smlouvy se mohou dohadovat i nadále, do sedmi hodin však musí být kluby dohodnuti na přestupové částce,

18:57: Luis Antonio Jimenez nakonec nezůstane v Ternaně. Na poslední chvíli se totiž dohodl s nováčkem Serie A Cesenou. Prozatím půjde o hostování, ale Cesena pak může chilského záložníka za 8 milionů vykoupit.

18:58: Rinaudovi nakonec jeho přestup vyšel. Hráčův agent potvrdil, že Rinaudo podepsal smlouvu s Juventusem. Neapolský obránce jde do Turína hostovat s možností trvalého přestupu.

18:59: Valon Behrami zůstává ve West Hamu! V souvislosti s ním se sice mluvilo o Ceseně, Palermu, Sampdorii nebo Římu, ale švýcarský zadák nakonec alespoň další půlrok setrvá v Londýně.

19:00: A JE HOTOVO! Sedmá hodina odbyla a co se do teď nestihlo upéct, už se ani neupeče. Kluby sice mohou ještě dolaďovat nové smlouvy, ale jednat o možných přestupech či hostováních se již nesmí. Touto zprávou se také s vámi pro dnešek loučím, o posledních přestupech z Itálie vás však bude EuroFotbal i nadále informovat!

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (548)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele