ONLINE: Léto v Anglii finišuje

01.09.2009, 13:01
Aktuality
Zaujalo nás
Opět bude co sledovat. V zimě jsme do poslední chvíle trnuli, co bude s Aršavinem a zda se na White Hart Lane skutečně vrátí Robbie Keane. A i teď patrně bude jádrem všech spekulací hlavní město Albionu, tedy Londýn. Manažer Tottenhamu Harry Redknapp totiž hodlá řádně vybrakovat Portsmouth, kde dříve působil, a proto intenzivně usiluje o služby brankáře Jamese a playmakera Nika Kranjčara. Dalším nažhaveným artiklem je David Bentley, který pro změnu z kohoutí základny prchá směr Manchester.

13:04 - V sídle Tottenhamu Hotspur se řeší ještě jiné dilema. Komu asi tak podstrčit Černého Petra v osobě Garetha Balea? Nicméně velšský mladík, který ještě nikdy nezažil ten slastný pocit radosti po vyhraném prvoligovém utkání, je žádaný, a ne že ne. Zájemci se však zpravidla rekrutují z nižších soutěží - řeč je o Queens Park Rangers a Nottinghamu Forest - snad jen Birmingham by nadějného levého beka či záložníka mohl zachránit od degradace. Na druhou stranu, ruku na srdce, věčný lazar Bale není v pozici, kdy by si mohl vybírat.

13:16 - Gary Megson zuřivě shání posily do útoku, vždyť spoléhat na švédského zastřelovače Johana Elmandera vskutku nelze. Padesátiletý lodivod Boltonu se zaměřil na nynějšího, respektive bývalého brémského chovance, Almeidu s Klasničem, a nejspíše je chce ulovit naráz, prozatím na hostování a s případnou přirážkou šesti milionů liber. No, nechci tuto nabídku nijak zlehčovat, ale mírně řečeno, jejímu úspěchu nedávám moc šancí. Stejně tak zájem Leverkusenu o Elmandera by se sice Boltonu šiknul, avšak mluvit o něm jako o doloženém? Kdepak.

13:22 - Watson si vybral. Ve Wiganu mu pšenka nekvetla, a tak se trochu nečekaně vydal nazpět do druhé ligy. Hostovat totiž bude v QPR. Poněkud šokující informace, až z toho Luciano Spalleti spadl z trenérského křesla AS Řím.

13:25 - Trošku si zašpásujeme, co vy na to? Anderson z Manchesteru United do Evertonu! Za pouhých sedm milionů liber! Co na to říct? Snad jen - na této informaci je uvěřitelné tak akorát to, že tento Brazilec obléká barvy obhájce mistrovského titulu.

13:28 - AKTUALIZOVÁNO! Flavio Briatore ještě jásat nemůže. Watson sice je na cestě do jeho QPR, ovšem potvrzeno není zhola nic. Tak snad kdo si počká, ten se dočká.

13:35 - Pikle kují rovněž na Boleyn Ground, v sídle londýnského West Hamu. Gianfranco Zola údajně odstupuje z boje o Marokánce Chamakha, jenže pozor! Zřejmě ne napořád. Celou kauzu hodlá znovu otevřít hned při další příležitosti, tedy v lednu příštího roku. Přesto se na Upton Parku bude stále něco dít i dnes odpoledne. Tajemný šat sice halí jména potencionálních posil WHU, ale první (a nejspíš i poslední) pán na holení, co se odchodů týče, je celkem dobře znám. Jde o zadáka Jamese Collinse, jehož by mohla získat Aston Villa.

13:43 - VE ZKRATCE: Agentka Daniela Cousina uvedla, že se její klient do Burnley stěhovat nebude. Portsmouth definitivně dotáhl dva příchody - Z Manchesteru City dorazí Ben Haim, pouze rok by pak měl na Fratton Parku strávit Hassan Yebda, záložník Benfiky. A Watsonův přestup do Queens Park Rangers je zase o chlup blíže realizaci - mělo by jít o půlroční hostování.

13:48 - Čistě pro odlehčení: Od Redknappa se očekává, že se dnes bude na přestupovém poli setsakramentsky ohánět. A zkušený lodivod Tottenhamu již sbírá insipiraci po všemožných obchodech s oblečením. Zrovna před chvílí si totiž udělal radost koupí slušivé kožené bundičky. Teď jen, jestli skutečně byla pro něho, nebo jde pouze o předmět jednání s Kranjčarem či snad Jamesem.

13:52 - V Hullu shání náhradu za Michaela Turnera a favoritem se zdá být Phillipe Senderos z Arsenalu. Jeho odchod není vůbec nereálný, tím spíš, že pár skautů již pro Wengera sleduje stopera Magpies Stevena Taylora.

14:00 - Ale ale, že by se nám rozpadal Sunderland? Vypadá to tak. Někdejšího kormidelníka mužstva z Wearside Roye Keanea totiž do Ipswiche hodlá následovat duo Carlos Edwards-Grant Leadbitter. Jednání prý pokročily do fáze odsouhlasení přestupových částek za oba tyto borce. Ze Suffolku by tedy na stůl Nialla Quinna měly putovat bezmála čtyři miliony liber. Když k tomu připočteme i ztrátu opory defenzivy, Dannyho Collinse, je nasnadě se obávat, že z takových ran by se Black Cats ještě letos nemusely vzpamatovat.

14:07 - VE ZKRATCE: Konečně můžeme uzavřít kauzu Watson. V QPR bude skutečně hostovat jen do 31. prosince, je tu však možnost prodloužení až do konce sezony. Okolo Manchesteru United se mezitím rojí spekulace ostošest. Ofenzivní klenot Šachťaru jménem Jadson, zrovna jednající o podmínkách nové smlouvy, a Tom Huddlestone z Tottenhamu údajně uvízli v sítích Sira Alexe Fergusona.

14:11 - Přece jen se nám daly věci do pohybu a já můžu oznámit další žhavou novinku. Johnny Heitinga už dorazil do tréninkového centra Evertonu, aby zde v nejbližší době prošel zdravotními testy. Zdá se, že ho ani loajální manželka ani vidina Ligy mistrů nepřemluví k setrvání v Atléticu Madrid.

14:15 - Všichni leví beci by se měli mít na pozoru před Birminghamem a jeho zastupiteli. Toto varování se týká především Armanda Traorého a Garetha Balea, neboť právě je Alex McLeish pravděpodobně osloví mezi prvními.

14:20 - James asi zůstane. Nebo alespoň takovému vyústění situace okolo 39letého brankáře nasvědčuje fakt, že za něj dosud nikdo nepodal oficiální nabídku. Třeba si Spurs nakonec přeci jen vystačí s pouhými dvěma nadmíru kvalitními gólmany.

14:30 - Pierre Frelot, zástupce Marounea Chamakha, stepuje v Londýně s nadějí, že se Arsene Wenger (případně Gianfranco Zola) rozhoupe ke včasné nabídce, kterou Bordeaux bude ochotno akceptovat. Mezitím se lidé okolo Davida Bentleyho pokouší zařídit jeho vysvobození z Tottenhamu. Nějaké čerstvé zprávy ohledně zájmu Manchesteru City o 25letého křídelníka však vyhlížím marně.

14:36 - Nepříliš podložená zákulisní informace z klubového centra Manchesteru City: Až padesát milionů liber by mohlo letět na Emirates Stadium výměnou za Cesca Fabregase. Oslabování Arsenalu skutečně nepostrádá systematičnost.

14:38 - V Boltonu to berou pěkně hopem. Údajně jsou blízko podpisu Ivana Klasniče a zároveň usilují o roční hostovačku dalšího forvarda Diomansyho Kamary z Fulhamu. Uvidíme, jak zareaguje Leverkusen a zda se opravdu pokusí do svých řad zlákat Elmandera.

14:43 - POTVRZENO! Aston Villa se s West Hamem dohodla na přestupu 26letého obránce Jamese Collinse. Cena velšského internacionála by se měla pohybovat okolo pěti milionů liber. A to není věru málo.

14:49 - Ke Collinsovi by se měl co nevidět připojit i Richard Dunne. Tak trochu v pozadí se odvíjel tento přestup, nicméně pravdou je, že zkušenému stoperovi Citizens zbývá do kabiny Aston Villy urazit poslední krůček - porozumět si s doktorem.

14:54 - Tal Ben Haim dost možná nebude jediným stoperem, který dnes zavítá na Fratton Park. Do útrob malebného stadionu by se brzy mohl podívat i zadák Watfordu Mike Williamson, kterého si jeho stávající zaměstnavatel cení zhruba na tři miliony britské měny.

15:04 - Movitá Chelsea zatím na Deadline Day mlčí jako hrob a nejspíš tomu tak i zůstane. Zato v zimě se v Londýně pokusí zamotat hlavu hvězdě holandského Venla, 23letému Keisukemu Hondovi, kterou už delší dobu v Holandsku sleduje skaut Blues Hans Gilhaus. Nedá se však předpokládat, že Chelsea bude jediným týmem, který se v lednu pokusí talentovaného Japonce získat.

15:12 - Situace okolo Ivana Klasniče se vyjasňuje. Bolton již BBC oficiálně potvrdil, že zájem o roční hostování chorvatského snajpra doopravdy má a chystá se tento transfer v nejbližších okamžicích dotáhnout do konce. Naproti tomu zprávy o možném Kamarově přesunu na Reebok Stadium jsou prý zcela mimo mísu.

15:21 - David Bentley, zdá se, může na vysněný přestup do Manchesteru City zapomenout. Jakkoliv se Tottenham snaží nespokojeného záložníka prodat, vedení Citizens taková skutečnost nijak nedráždí. Utrácet prý již nebude a neslyší ani na variantu výměny Bentleyho za Petrova. 25letý Angličan tak zřejmě bude mít minimálně další půlrok na ideální adaptaci v novém prostředí.

15:25 - Arsene Wenger možná potichu kuchtí neočekávané vyztužení záložní linie. Jistý pan Lambros, vydávající se za člena ostrahy Highbury House, totiž BBC informoval o tom, že právě v něčím doprovodu vstoupil Blaise Matuidi za účelem dohodnout se na podmínkách smlouvy. Teď jen nakolik můžeme záhadnému hlídači věřit.

15:33 - Marouane Chamakh hodlá vydržet v Bordeaux přinejmenším do konce skupinové fáze Ligy mistrů. To je špatná zpráva především pro Arsena Wengera, neboť z West Hamu už dříve přiletělo prohlášení, že si na marockého střelce klidně počkají až do zimy.

15:37 - Další mimořádně věrohodná zprávička, tentokráte se dotýkající Liverpoolu a Davida Trezegueta, letí pro změnu od uživatele s přezdívkou "blue_7". Jeho strýček pracující na letišti Johna Lennona totiž před chvílí zahlédl vytáhlého útočníka Juventusu, jak spolu se svým agentem spěchá do taxíku a řidiči patrně hlásí slůvka "Anfield Road".

15:44 - Dříve neuspěla Chelsea, třeba teď pochodí Everton. Předmět těchto dohadů je osoba Adama Johnsona, mladičkého křídelníka Middlesbrough. Zatím se však zdá, že by Toffees spíše dobili nebeskou bránu než srdce předsedy Boro a hráče samotného.

15:50 - POTVRZENO! Leadbitter s Edwardsem se již s definitivní platností stali hráči Ipswich Town.

15:59 - Zdravotní zkoušky na Goodison Parku jsou proslulé svou zákeřností, a taky možná proto Heitingovi trvá tak dlouho, než je složí. Mezitím, o kousek dál, Rafa Benítez patrně promýšlí, kdo by mohl vyřešit potíže jeho týmu s produktivitou. Nabízí se Carlton Cole, jenž byl prý nedávno spatřen poblíž Anfieldu, či duo Benjani-Henry.

16:03 - Možnost, že rovněž příští sezonu bude anglické trávníky brázdit Amr Zaki, padla. Sám hráč stál o to se vrátit, také Portsmouth prý projevil eminentní zájem o jeho služby, překážka však tkví v prezidentovi Zamaleku, který chce svůj klenot udržet stůj, co stůj.

16:17 - V britských kuloárech je poněkud mrtvo. Najde se tedy místo pro zprávu o přesunu teprve sedmnáctiletého talenta Joea McKeeho ze skotského Motherwellu pod křídla nováčka anglické Premier League z Burnley. Finišují také jednání ohledně transferu daleko zkušenějšího snajpra Hullu Daniela Cousina.

16:23 - Odskočme si teď, ve volné chvíli, k sousedům do Skotska, neboť tam se zrovna udál jeden velmi zajímavý přestup. Rangers totiž posílil zkušený harcovník, doteď hájící barvy PSG, Jerome Rothen. Zatím jde pouze o roční hostování.

16:26 - Pro změnu o patro níže se uskutečnila interesantní rošáda. Veterán Lee Hendrie si to ze Sheffieldu United zamířil do Derby County, přičemž opačným směrem putuje Jordan Stewart.

16:36 - Kdoví, co je na tom pravdy, ale někdo tajemný pro změnu zahlédl Davida Silvu, jak se svým zástupcem vystupuje z auta v těsné blízkosti Old Trafford. Skoro jak ve Věřte nevěřte!

16:45 - VE ZKRATCE: Birmingham neuspěl s nabídkou za ex-fotbalistu Newcastlu Petera Lovenkrandse. Hull se nadále poohlíží po náhradě za Michaela Turnera. Senderos asi vzniklou mezeru nezaplní, tak co Sonko? Tigers rovněž spolu s Pompey rozjíždí závod o Nyrona Nosworthyho ze Sunderlandu.

16:49 - Úsilí Middlesbrough zbavit se Afonsa Alvese a finančně si tak ulehčit skončilo fiaskem. Nikdo neměl zájem, nebo se alespoň nikdo oficiálně neozval.

16:51 - Další nezaručené zprávy: Roman Pavljučenko zpět do Spartaku Moskva za rovných 10 milionů liber. Coby náhradu si Spurs vyhlédli Van Nistelrooye, dlouholetého útočníka Realu. S hráčem už by vedení Tottenhamu mělo být domluveno.

16:58 - Samotným Sirem Fergusonem vysoce ceněný mladík Craig Cathart si balí kufry a půjde hostovat do Newcastlu. Je nasnadě poslat tuto naději někam se rozehrát, neboť celou loňskou sezonu strávila na marodce se zlomenou nohou.

17:00 - Poslední hodina tahanic, dohadů a potvrzování.

17:08 - Roční hostování, cílová destinace Bolton Wanderers, kdo to asi tak může být? Ano, Trotters konečně dotáhli přestup Ivana Klasniče, kmenového hráče Nantes.

17:15 - A zase na skok ve Skotsku: Kapitán čínské reprezentace Zheng Zhi, jehož známe z působení v Charltonu (po loňské sezoně tu neprodloužil kontrakt), se na dva roky upsal Celticu.

17:17 - Bentley v Liverpoolu na roční hostování? Nemusela by to být utopie. Počkáme si.

17:25 - POTVRZENO! Částka 6,2 milionů liber putuje na konto Atlética Madrid a to znamená jediné - že se Johnny Heitinga pakuje a, jak mu smlouva přikazuje, nejméně pět let pobude na Goodison Parku.

17:27 - POTVRZENO! Phil Brown a další mecenáši Hull City si mohou oddechnout. Dotáhli totiž jednání o sezónním hostování Ibrahimy Sonka ze Stoke City a získali tak alespoň dočasnou náhradu za prchnuvšího Turnera.

17:30 - Myslím, že pro dnešek už těch spekulací bylo ažaž. Přesně půl hodinu před uzavřením přestupového okna se s vámi tedy rozloučím, vřele poděkuji za pozornost a odkážu vás na hlavní stránku našeho serveru, kde se dočkáte podrobností o všech přestupech dotažených od této doby. Zase někdy nashledanou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele