Onana nechce zůstat v Ajaxu navždy, láká ho anglická liga

07.11.2019, 11:39
Aktuality
Kabinu Ajaxu po úspěšné loňské sezoně opustilo několik hodně důležitých hráčů a další podle všeho budou následovat. Na atraktivnější angažmá pomýšlí například André Onana, kamerunského brankáře láká anglická Premier League...

"Anglická liga je kvalitní soutěží a každý si v ní chce zahrát, ale potřebujete dostat šanci. Premier League není pro každého, takže uvidíme. Teď chytám za Ajax a mám radost z toho, že jsem prvním brankářem," nechal se slyšet africký fotbalista.

Onanovi je teprve 23 let a v minulosti vyrůstal v mládežnické akademii Barcelony, do Amsterdamu se stěhoval v lednu 2015 a od sezony 2016/2017 je jedničkou mezi tyčemi slavného nizozemského klubu. Smlouvu má do června 2022 a o jeho kvalitách svědčí například fakt, že se dostal do užší nominace na cenu Lva Jašina pro nejlepšího gólmana za rok 2019, která je součástí ankety Zlatý míč.

"Důležité pro mě je neustále se posouvat. Nechystám se zůstat v Ajaxu navždycky, ale pro tuto chvíli se koncentruji na angažmá v Amsterdamu," pokračoval.

"Jsem šťastný, že mohu chytat za Ajax. Hraji za velký klub, po sezoně ale uvidíme, co se stane," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (124)

Přidat komentář
zlatan-legend

Kam by mohl jít?

Reagovat
martin.b

V Anglii je docela plno, teoreticky by se mohl prosadit v Interu, Juve nebo Dortmundu. Nikdo z nich ale za něj těch 30-40m asi nedá.

Reagovat
zlatan-legend

Asi hodně záleží na De Geovi. Ale ten připadá v úvahu jen do RM a tam se Krutón zlepšuje. Navíc MUN dlouho koukali spíš po Oblakovi.

Reagovat
Houfi

Juventus nesmysl, Inter už mi přijde reálnější, Handa už má věk..

Reagovat
smazaný uživatel

Juve nesmysl, to placnul hrozný blábol.

Reagovat
martin.b

Szczesnyho teda fakt nepovažuju za top brankáře, ničím mě nepřesvědčil.

Reagovat
The Krupy

Tak to je tvoj problém.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
RadekVonCZE

V Interu vidím budoucnost Radua. U Juventusu si nejsem jistý a nebo k nám do Dortmundu za Burkiho by se hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

ťoťťenham

Reagovat
Sandstorm

Do Tottenhamu. Myslím si, že slepice budou hledat v létě novou jedničku.

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Gazzaniga by mohl být jedničkou. Vždy když chytal, odvedl spolehlivý výkon a přidal i zákroky navíc. Nebál bych se mu dát šanci.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris?

Reagovat
Hokaido

Je horší a horší.

Reagovat
kattos

Ačkoliv u golmanu platí že vydrží na top úrovni do 34-40 let, tak u něj to neplatí. Narozdíl od Buffona, Čecha nebo Sara totiž jeho styl je hlavně o akrobatyčnosti než o postavení.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
avicii

Najrealnejsie mi príde ze nahradí Llorisa..

Reagovat
smazaný uživatel

V PL ho uvidím moc rád. Parádní gólman

Reagovat
Jandak

Kdyby byl jeste tak cca o 5 cm vyšší tak by byl zeď . .. Ale i tak má podle mě na TOP klub. Klidně bych si ho dovedl predstavit Misto DDG kdyby nahodou nekdy sel do Realu. .. Spis si ale myslim, ze by se hodil treba Chelsea, ktera po odchodu Cecha hleda dobreho golmana. Ten Kepa me nejak nepresvedcil.. ze by byl nejak dobry pro tak velky klub.

Reagovat
martin.b

Jenže stál 80m a je mladej. Vyloženě propadák to určitě není a oproti Courtoisovi si asi ani nepohoršili.

Reagovat
smazaný uživatel

Kepa je kvalitní. Lidé si typicky všímají špatných výkonů než těch dobrých. Letos měl slabší start, stejně jako celá obrana.. Pak se mu akorát zrovna nepovedl zápas s Ajaxem. Jediné co bych přijal je, že nechytá jako nejdražší brankář a že jeho cena byla přemrštěná. To už jde na vrub jinačím stranám.

Reagovat
Jandak

nikdo neřekl, že kvalitu nemá, jen si myslím, že na Chelsea to není.. mít letos lepšího gólmana, tak mají o pár bodíku více..

Reagovat
mesyas

Tak tenhle brankář by stál dalších 50mega...s Kepou se bude pracovat i kdyby se stal nejhorším brankářem PL.

Reagovat
Mass

190cm je málo a Kepa tě nepřesvědčil, hmm, ty tomu asi rozumíš. Naštěstí Moreno tomu rozumí víc a Kepa ve španělský repre vytlačil DDG.

Reagovat
Front hell

Tak po minule sezoně kdy de gea pouštěl góly po hloupých chybách zase nebylo tak těžké. Tady se spíš řeší,že kepa nechyta jako brankář za 70 mega,ale tu cenu si on nedal

Reagovat
Jandak

A ty jsi mě nepřesvedčil jestli vůbec umíš číst... Tomu zkus porozumět . Jelikož však máš zjevné problémy s těmito základními aspekty základního vzdělání, vysvětlím ti to individualně.

Napsal jsem: KDYBY měl (ONANA) tak o 5 cm víc.. Měří 186cm (u brankáře každěj cenťák dobrej ), kdyby měl přes 190 bylo by to pro něj super a byl by podle mě ještě lepším gólmanem, než je teď... prostě by to měl jednodušší a taky by měl vyšší cenu.. Ohledně Kepy, je to můj subjetivní názor se kterým se nemusí souhlasit. Myslím si ale, že by drtivá část fanoušku Chelsea a těch co občas i viděli nějaký jejich zápas souhlasila. Kepa je dobrý gólman, ale podle mě by v Chelsea měla být jednička asi někde jinde. Taky není nikde napsáno, že by byl Onana nebo někdo jiný lepší... Stejně k tomu časem dojde a někoho na ten post přivedou, tak proč nezkusit Onanu?

K DDG a repre: dělal chyby, vypadl na pár zápasů .. Asi tomu nerozumím jako ty, ale nechápu co to má společného s Chelsea a působením Kepy v tomto klubu...

Reagovat
martin.b

Má trochu smůlu, že anglická liga je na vzestupu a brankáři v top 6 mají víceméně stabilní pozici a nemají důvod odcházet. Nejbližší výměna bude asi u Spurs, otázka je, za jak dlouho a jestli bude Onana chtít 2-3 roky čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

osobne som na neho strašne zvedavý čo ukáže v inej súťaži v Holandsku čelí skoro stále len nájazdom a dorážkam, môže byť top ale môže aj vyhorieť, jediné čo je o ňom známe, že vie hrať nohami a vysoko, vieme, že pred tuším 3 rokmi stála jeho chyba Ajax titul. Prajem mu aby napredoval v kariére, ak chce anglicko otázne je kam s ním (ako bolo spímínané sliepky by mohli chcieť lepiť brankársky post po Lorisovi), ja si myslím, že pôjde do Nemecka za Neuera. Prípadne by si ho mohol so sebou stiahnúť Pepek on ľúbi tento brankársky štýl.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer bude jeste 4-5 let chytat a porad bude spicka, onana na top klub nema, shorel by v anglii jak napr mandanda, a to byl sve doby mnohem lepsi a opevovanejsi golman

Reagovat
Seydou Doumbia

U Mandandy byl největší problém to, že svou šanci na angažmá v PL prošvihl. Měl odejít z OM ta o tři, čtyři sezony dříve.

Reagovat
ttopi

Jak naznačit svému klubu, že by tě měl raději brzo prodat, nebo odejdeš zadarmo, a přitom klub nenasrat

Reagovat
AjaxFans

Už minulý rok říkal,že ještě rok zůstane.Nas nejlepší gólman za xy let

Reagovat
Busby babes

Ajax prej dost zmenil vychovu golmanu v poslednich letech, Onana je jeden z prvnich produktu... Tak se uvidi jak to bude dal.

Reagovat
Talker

Během zápasu říkali, že přišel do Ajaxu z Barcelony v 18 letech?

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, přišel. Alespoň vidíš, že Busby babes placa nesmysly

Reagovat
Busby babes

jo no, jen ho jako jeden z prikladu uvadela sefka vyvoje hracu v Ajaxu, ale co ona vi, ze jo...

Reagovat
Pato44

Tak ty sefce rekni, ze je stejne blba jak ty

Reagovat
Busby babes

no hele zrovna lidi od vas z Barcy na jeji prednasku koukali s otevrenou hubou...

Reagovat
Pato44

Vsak jen sranda

Reagovat
Whitemedia

k plotně s ní

Reagovat
Pato44

Presne!

Reagovat
Busby babes

Lukas Vacha approves.

Reagovat
Busby babes

a myslis, ze ho za pet let nic nenaucili?

Reagovat
zlatan-legend

No ona ho tak trochu vychovala spíš Barca

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Gazdo

Skoda ze vyrastol zrovna v dobe ked mame stegena. Keby este tak 7-8 rokov pockal

Reagovat
zlatan-legend

Přesně

Reagovat
Busby babes

viz vejs. Je tam uz pet let, takze nejakej vliv na nej ma i ten Ajax.

Reagovat
fenixLFC

suvisis to s van der saarom? ci ten je inde?

Reagovat
Busby babes

ne, je v Ajaxu. Ale nesouvisi. Souvisi to s tim, ze zacli vic pouzivat data a spolupraci s expertama na biometriku a tak. Fakt docela scifi jak ze startreku a pouzivaj to u treninku od malych deti.

Reagovat
mimi_united

Parádny hráč a brankár ale na tomto mieste nás topánka netlačí

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad první africký černý gólman který by to dotáhl takhle daleko? Kdybych nepočítal Mandanu jako Francouze, tak mě zdejší část politicky korektních čuňátek asi ukamenuje, proto ho nepočítám. Naposledy Al-Habsí ve Wiganu nebo jak se jmenoval. Ke všemu vlastně ani z hlavy nevím kam se počítá Omán. Pro mě by měl být ten Arabský region vlastní určení... a ne jedny počítat jako součást Afriky a druhý jako součást Asie.

Víte někdo? U brankářů to není moc obvyklý tak mě to zajímá...

Reagovat
Kucka

Z poslední doby Kameni a Enyeama bývali super, pokud jde o Afričany.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

Já v tom nevidím žádnou nejasnost. Omán je asijský stát, který leží na Arabském poloostrově. Arabové jsou samozřejmě mimo Asii i v Africe, ale jakou to má souvislost s Ománem?

Reagovat
domingo

to je docela wild ride toto

Oman je samozrejme v Asii, staci se kouknout na mapu. A Kamerun je golmanska velmoc, velka cast nejlepsich golmanu africke historie je z Kamerunu (Bell, Songo'o, N'Kono), a i ve 21. stoleti meli vzdycky dobry hrace. Kameni je teda zrovna precenovanej (nebo byl), ale treba zrovna Onana uz v dobe, kdy delal jednicku v Ajaxu, v repre porad sedel na lavce (titul v roce 2017 vychytal Fabrice Ondoa).

Z africkych golmanu se jinak v posledni dobe prosadil hlavne Enyeama, ten byl jednu dobu nejlepsi v Ligue 1. Senegalci meli ted na Afconu dvojku Gomis - Diallo. Plus samozrejme legenda Clermontu Fabien Farnolle

Jinak jich neni moc. Podle me tam jsou 2 hlavni duvody:

1) Underlying rasismus (nevim jak to rict cesky) - kdyz si predstavis cernyho hrace, predstavis si vetsinou bud urostly hovado uprostred obrany (pripadne DM), nebo rychly, behavy kridlo, pripadne silnyho hrotaka. Ne golmana. Onana o tom ostatne mluvil i sam, ze cerni golmani to maji tezsi, protoze v lidech je proste zafixovany, ze jsou horsi, i kdyz nejsou. Tady:

https://www.bbc.com/sport/football/48147087

2) Afrika, stejne jako velka cast Jizni Ameriky a Karibiku, je proste celkove chudsi region s horsi infrastrukturou nez Evropa. Zatimco tady mladi kluci od utlyho veku trenujou normalne pod vedenim trenérů, kteří je actually učí fotbal, v Africe hodne techhle kluku hraje proste na ulici, kde ani nejsou branky (s/o SandalsForGoalposts :)) a kazdej chce davat goly, nikdo je neuci zadny navyky, taktiku, nic. Skauti africkych klubu samozrejme tyhle kluky sledujou a ty nejtalentovanejsi si stahujou k sobe, ale jak muzes na ulici poznat talentovanyho golmana, kdyz tam není žádná brána?

Tohle je pak krásně vidět na Afconech, kde ti gólmani (co nechytají v Evropě) mají super reflexy, jsou mrštní a umí skvěle chytat, ale neumí si postavit zeď, propadávaj jim centry, lítají po vápně jak špína v kýblu a občas třeba vyběhnou někam 30 metrů úplně do hajzlu. Protože takový ty essentials jako periferní vidění a organizaci obrany prostě nemají / neumí. Umí jenom chytat míče.

Takze tak.

Reagovat
Greny

ke dvojce dodam :) talent by tam mel byt kazdej - nemas branky - nemuzes dostat gola

jeste dodam ... mozna to vyzni hodne blbe ... ale vezmu si jak jsou africani vyborni vytrvalci... ale nejakej cyklista? .. proc?

Reagovat
Gazdo

Tak zatial sa z afriky este len zacina dolovat v cyklistike a ocakava sa vseobecne ze afroamericka rasa v buducnosti tento sport ovladne lebo je jednoducho pre nich stvoreny asi tak ako atletika. Zatial tam ale nie su vybudovane nejake liahne talentov, nulova infrastruktura a kedze v afrike je vacsinou chudoba tak je lacnejsie kupit pre 20 deti loptu ako pre jedno dieta bicykel. Dalsia vec je ze cyklistika je sport asi najviac zamerany na vypocty a disciplinu v sucastnosti a africani jednak na to nemaju financie a dalsia vec je ze ani disciplinu ako je to napr mozno vidiet vo futbale (aj ked uz sa to meni, ale napr Bony Wilfried bol taky znamy pripad "majstra sveta" ktory uz nemusi makat lebo je v city). Dalsia moznost je zacat tahat z tejto rasy tam kde sa vyskytuje aj mimo afriky a to je prevazne francuzsko (cyklisticka krajina) alebo USA (a odtial tiez momentalne vela svetovych cyklistov neprichadza asi z dosledku srania na cyklistiku). Vo francuzsku je asi problemom to ze mladi cernosi sa skor venuju futbalu lebo je to pre nich pohodlnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že černosi prirodzene inklinujú v kolektívnych športoch k loptovým, hlavne teda basket a futbal, pre ich vrodenú hravosť.

Z individuálnych samozrejme k atletike a boxu. Nikdy som nezaregistroval nejakého významného veslára, kanoistu, plavca, šachistu, zatiaľ ani cyklistu, hoci práve tu predpokladáš zmenu.

No a v kolektívnych ich asi nikdy nezaujme curling. A v hokeji sa asi tiež masovo nepresadia.

Reagovat
Seydou Doumbia

Cyklisté z Afriky by mohlo být zajímavé. Jednou jeden slovenský maratonec v rozhovorech říkal, že pokud chceš běhat jako afričan, tak musíš v Africe (především Keni/Etiopii) žít. Trénují tam ráno a večer a mezitím prostě celý den jsou zavření někde, kde tomu říkají domov a ani nevylézají ven. Všechen svůj čas věnují tréningu a regeneraci a nedělají nic jiného. Podřizují tomu sportu úplně vše. Není to jen o té genetice. Já osobně si neumím představit běhat 2x denně a zbytek dne jen ležet nehybně doma. Pokud by podobný styl zvládli praktikovat i do cyklistiky, tak by to fungovat mohlo. Ale nevím ke komu by afričtí cyklisté vzhlíželi, když ten sport tam je prostě mrtvý. Ale motivace vydělavat velké peníze a mít lepší život by pro ně mohla být dostatečná motivace tenhle sport začít dělat.

OT : Dodnes si ale pamatuji kenského lyžaře, který většinu závodu nedokončil, protože ho vždy předjeli o kolo a nebo stáhli z tratě, protože nedojel v limitu. Cirka 15 let zpátky.

Reagovat
Mass

"Ajax Amsterdam and Cameroon's Andre Onana says black goalkeepers have to work harder than white stoppers to make it to the top of European football." Celkem rasistický ničim nepodložený tvrzení. Onana pro změnu zase trefil jinej stereotyp, je to trouba a jen závidí de Ligtovi. Zas tak dobrej neni.

Reagovat
domingo

Jak nicim nepodlozeny? Je to podlozeny tim, ze je cernej, tak to asi vi lip nez lidi, co v ty situaci nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Mass to přestřelil, na druhou stranu ty to taky nežeň do extrému...

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tím má De Ligt?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dominik, ty si strašne zlatýýýýý.

Reagovat
Pinturicchio

Olo, čo si teplý?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie. Ale Dominik venujúci sa futbalu je super Dominik

Reagovat
Pinturicchio

No dobrá. Ale pro jistotu tě budu ještě nějaký čas v diskusích sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

<3

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsem psal, že si to z hlavy nevybavím, vážně pro mě jsou tyhle Arabský státy ať leží zeměpisně v Africe, nebo Asii jedna část a chtěl jsem tím zdůraznit, že mě zajímají jen černoši z Afriky, protože si nedokážu žádnýho takovýho brankáře vybavit. Takže supr osvětlující okýnko, díky

Reagovat
CHONG

Kameni a přeceňovaný?

Reagovat
domingo

Pamatuju si jak byl hypovanej ještě jako teenager a nějak se to s ním do určitý míry táhne doteď. Dobrej gólman, ale vlastně nikdy nebyl nic extra, Onana je o hodně lepší a hádal bych se že i ten Ondoa (soudě podle repre)

Reagovat
Kucka

Na Afriku byl ale pořád královskej gólman

Reagovat
oddy

Reagovat
Busby babes

City bude potrebovat misto Brava.

Zalezi co Lloris, ale i kluby jako WHU, CP nebo tak by mohli mit zajem a byt pro nej lakave...

Reagovat
Busby babes

Bayern’s loss might be Manchester United’s gain, however.

The Premier League club recently dispatched a member of Ed Woodward’s staff to a lengthy meeting with Rangnick in Germany, ostensibly to question him about his experience in setting up the RB Leipzig academy and coaching network.

Docela zajimavy. Ragnick by mohl byt fajn DoF. Je ale otazka, jestli by mel zajem opustit lavicku.

Reagovat
Sandstorm

Tak sportovního ředitele nedělá na lavičce. Lavičku už opustil. Na lavičce je Nagelsmann. Hmm to bychom mohli vzít oba.

Reagovat
Grahf

však ragnick netrénuje. Každopádne to budú zase len veci, čo podsúva Edo médiam, aby sa utíšila kritika :)

Reagovat
Busby babes

sorry, jsem to nejak spatne pochopil, protoze clanek byl o tom, ze o nem uvazoval Bayern jako nahrade za Kovace.

Reagovat
fff

Liverpool’s net spend since Summer 2015 is 14th most in the league. Less than Newcastle, Brighton, Aston Villa, Everton, Bournemouth, Wolves. Klopp didn’t actually arrive until October so his net spend is actually even less, about £70m. It’s a miracle what Klopp has achieved.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

ale fandové ManCity a ManUnited řikali...

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Net spend

Reagovat
Kowe

bych radši byl v situaci, kdy jsme v netspedu třeba osmí, ale ten kádr je širší

Reagovat
smazaný uživatel

to je veru pravda... David...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bbbauch

Wazza jako hrajici trenej v Derby.

Tak zrovna Wazzovi v tomhle moc neverim

Reagovat
sunakashi

OT: Sháním tři sloty na O2TV! Klidně zaplatím celých 300kč a ještě vám nechám jeden slot ze 4 volný! Já nemám O2 internet,jinak bych si to zařídil sám, ale nechci zbytečně platit 400kč místo 300kč...

Reagovat
sunakashi

OT: Sháním tři sloty na O2TV! Klidně zaplatím celých 300kč a ještě vám nechám jeden slot ze 4 volný! Já nemám O2 internet,jinak bych si to zařídil sám, ale nechci zbytečně platit 400kč místo 300kč...

Reagovat
nani92

nie som rasista, ale čierny brankár vo mne nevzbudzuje dôveru

Reagovat
smazaný uživatel

Radek Černý byl výborný

Reagovat
kiwwi

a co exekutori penalt?

Reagovat
nani92

tam robím práve dôkladnú analýzu

Reagovat
EXoRcIsT

ja to mam tak v nfl pri quarterbackoch

Reagovat
Maresma

Tak to už snad dávno neplatí. Se podívej, kolik elitních quarterbacků tmavé pleti momentálně v NFL hraje.

Reagovat
Kovi81

Videl si v NFL cierneho QB, ktory ma kvalitnu passing play? Nehovorim, ze to musi byt hned Rodgers alebo Brady, ale oni su vzdy QB mixnuti s RB mi pride (staci sa pozriet na Seattle).

Reagovat
Chazy

Wilson je jeden z pěti nejlepších pocket passerů v NFL, je kvalitnější jak Rodgers i Brady aktuálně. A nejlepší QB v NFL je Mahomes, kterej je taky černej a je taky excelentní pocket passer

Prescott má kvalitní passing play a neumí běhat, Watson je excelentní passer.

Reagovat
Kovi81

okej, tak potom dik, na Mahomese jsem uppne zapomnel

Reagovat
masina_LFC

lebo on je len jemne kávový ale ruku má neskutočnú

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Chazy

To je hodně hloupý ale, když dva nejlepší v NFL jsou černí a Watson vypadá jako že brzo bude třetí nejlepší

Reagovat
EXoRcIsT

Watson zatial ukazal ze vie behat . Ale to vacsina tmavych quarterbackov pricom biely su lepsi passery ( nvm jak to napisat spravne ) a 3 urcite nebude Brady Rodgers Mahomes Wilson a Brees su stale pred nim

Reagovat
EXoRcIsT

oprava : som si watsona pomylil s qb baltimoru

Reagovat
Chazy

Já fakt nechápu tohle generalizování. Byl snad Donovan McNabb špatnej passer? Byl to generační házecí talent. Jsou Wilson, Mahomes a Watson špatní passeři? Jsou to generační passeři, lepší než většina bílých. Mahomes pravděpodobně je největší QB talent historie NFL ve směru passingu společně s Danem Marinem a je černý.

Naopak Prescott, Winston a třeba JaMarcuss Russell jsou nepohyblivý trosky, přitom jsou černí. Winston je tlustý, Russell byl vyloženě buřt. Naopak Josh Allen je bílý a je lepší běhač než házeč, stejně tak Trubisky nebo dřív Tebow, Manziel. Aaron Rodgers je taky mobilní QB a když nemůže běhat, jde jeho kvalita do prdele.

Mi přijde, že spousta lidí ten sport prostě nechápe, nerozumí dění na hřišti a tak si vytváří tyhlety pomocný patterny.

https://www.seahawks.com/video/2019-week-5-tyler-lockett-toe-tap-touchdown

Tohle je nejlepší házecí touchdown letošní sezony a jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl v životě. Hodil to černej QB. Hází v protipohybu, do rohu end zony, přes dva obránce a trefí okno o velikosti zhruba toho míče, kde to může chytit jen jeho hráč a ne obránce. Tom Brady by tohle nehodil podle mě z 10 pokusů ani 3x, a to i kdyby u toho mohl stát a nemusel běžet. Ten hod je technicky tak dokonalý, že je to naprosto nereálný. Wilson letos má 22 TD, 1 INT, rating 118 a jde na jednu z nejlepších házecích sezon v historii NFL. Mahomes loni jako třetí v historii hodil 50 TD a jako 6. v historii 5000 YDS, dal MVP a jednu z nej sezon v historii toho sportu. A oba jsou černí. Tak o čem se bavíme?

Ale prostě když si pleteš quarterbacky, tak je otázka, jestli to sleduješ dost na to, abys takovýhle soudy mohl pronášet, no. A btw Watson je už teď lepší jak Brady i Brees, o tom se snad nemusíme bavit. Pokud jde o Lamara, tak je mu 22 a má za sebou krátkou college kariéru ve spread systému. A intermediate hody má docela fajn, já bych ho neodsuzoval, však je to dítě. Brady v jeho věku ani nebyl v NFL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Ale ty dresy Seahawks jsou příšerné

Reagovat
Chazy

Jsou, no ale některý z toho color rushe jsou docela pěkný, třeba ty černý 49ers nebo modrý Patriots.

Reagovat
EXoRcIsT

Oooooooooooo pan kral sa ozval co si nikdy v zivote nepomylil mena klaniam sa pred tebou

ja to nesledujem a ty napises ze nejaky Watson je lepsi jak Brady a Brees ani po clenky im nesiaha . A si nemyslite zase ze mam daco proti ciernym QB proste mne to tak napadne a ty sa tu hned ides ohanat jak keby som daco rasisticke napisal dpc pritom som len povedal ze tmavsi lepsie behaju a za tym si stojim a mi je absolutne jedno jaku ma teraz Wilson sezonu aalebo Mahomes historicky su proste lepsi passery biely QB . To iste plati i naopak ze tmavy su vacsinou lepsi a rychlejsi RB

Reagovat
Chazy

Promiň, já tě nechtěl vyhatovat. Samozřejmě jsem si jména splet, ale asi pro mě nebyla daná tématika moc důležitá a ukazuje to, že ti chybí nějaký automatismy, pokud jde o to, jak rychle se ti spojí informace o tom sportu, což asi evokuje, že to tak nesleduješ tje jako kdybys hatoval Mbappeho a pak řekl, že ses spletl a myslel Neymara. To se prostě velkýmu fandovi fotbalu jen tak nestane.

A já chápu, jak to myslíš, neobviňuju tě z rasismu. Holt to jen není pravda. Ano, historicky to tak je, ale historicky to tak je proto, že kvůli tomu rasismu dřív opravdu málokdo chtěl černého QB a i dnes třeba podle všeho prostě Mara nechtěl černýho QB draftovat. Dnešní doba ale ukazuje, že holt černí QB nejsou o nic horší a po 10 letech, kdy excelovali bílí, teď zas přichází roky, kdy budou excelovat černí. Pokud teda nebude nejlepší QB v lize Trevor Lawrence, ale to zjistíme až v roce 2021.

Jinak sorry, ale:

Watson - 70 %, 2432 YDS, 18 TD, 5 INT, rating 107,1

Brady - 64,8%, 2536 YDS, 14 TD, 5 INT, rating 93,1

Brees - 75,8 %, 781 YDS, 5 TD, 3 INT, rating 105,6

Čísla Breese samozřejmě jsou ovlivněný zraněním a vynecháním zápasů, ale holt je vidět, že se zhoršuje. O Bradym se snad ani bavit nemusíme, rozdíl 14 bodů v ratingu je propastný a aktuálně je tak 7. - 10. nej QB v NFL. Ostatně tady máš rank od předních novinářů NFL.com:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000001074192/article/qb-index-week-10-lamar-jackson-vaults-aaron-rodgers

Mahomes, Wilson a Watson nejlepší QB v NFL, a to v passových číslech a skillech. Pak až Brees, no a Brady až 10. Prostě to tak je a přijde mi zvláštní, že to netušíš. A btw ti černí RB jsou špatný příklad, zas historicky se prostě běloši RB ani hrát nenechají. Což je velká tupost, když aktuálně nejlepší RB v NFL je bílý.

Reagovat
Busby babes

uplne jsem se lekl, ze jsem se preklikl do spatny diskuze.

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, a vždy má dostane ako dokážu ešte dať nohy na zem

Reagovat
Chazy

Jj, tohle fakt bylo fotbalový mistroství od mnoha hráčů. Ono vlastně i od toho obránce, protože on opravdu měl Locketta dokonale pokrytýho

Reagovat
Chazy

https://www.eurofotbal.cz/clanky/bennett-podepsal-novou-smlouvu-231921/?forum=1#forum

Btw tady je kdyžtak NFL diskuze EF pro ty, co sem přispěli a nechodí tam

Reagovat
Hachim Mastour

Onana, whats my name?

Reagovat
Greny

Do United misto DdG ten tam zazdil karieru ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele