Olympique Marseille bude platit za porušení finanční fair play

20.06.2019, 09:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Paříž, City ....

Reagovat
FC Porto FC

Je to fakt sranda že kvůli tomuto pravidlu pika Marseille a třeba taky hlavně Porto... My kvůli FFP nesmíme pořádně dát za hráče ani 20 Mega aby to zas neudělalo nějakéj bordel v tom účetnictví. Myslel sem ze to pravidlo je proto aby PSG nemohlo utrácet 500 milionů za rok za hráče ale místo toho to omezuje týmy jako Porto který nakupuje hráče za pár mega a trh nekurvi

Reagovat
bobis21

To pravidlo je spíše o tom, že týmy nemají být dlouhodobě ve ztrátě. Prostě nemít nižší příjmy než výdaje. Takže týmy s vysokými příjmy pořád mohou utrácet vysoké částky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Takže tým druhého sledu, který by se chtěl propracovat mezi tu absolutní špičku musí čekat na nějaký velký úspěch v Evropě a poté může teprve začít zhodnocovat své bonusy z LM třeba? V té době může začít hledat lepší sponzory, lépe propagovat svůj klub a následně utrácet větší částky za hráče a zárověn své klíčové hráče držet v týmu?

Reagovat
ttopi

Tým druhého sledu nepotřebuje nákupy typu Neymar, nebo stqvět stadion pro 100 000 lidí. Každej tým na každé úrovní má své náklady, problémy, atd. Jen nesmí mít v určitém období nižší příjmy než výdaje, to je celý. A správný.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já myslel týmy druhého sledu jako je Porto nebo Marseille...kdyby se chtěli dostat mezi nejužší světovou špičku, co pro to musí udělat?

Reagovat
ttopi

Musí postupně, tak jak je to ostatně nejzdravější. Většinou když má někdo potřebu až moc rychle vystoupat, následuje pád.

Musí mít prostě vyšší příjmy. Pokud budou mít oficiálního sponzora, kterej do nich nasype ročně tolik peněz, že si budou moct koupit 3 hráče TOP klasy, klidně můžou. V tom pravidlu jsou i nějaké body ohledně dotací peněz samotného majitele a podobně. Je to asi rozsáhlý dokument.

Reagovat
Langi

Ve Francii je jedina cesta vychovavat hrace a prodavat je za draho + prijmy z Evropy...ty kluby od sponzoru a za televizni prava nejake rakety nedostavaji...pamatuju, ze Hyundai daval Lyonu v zacatcich asi 10ME za sezonu, co by hlavni sponzor...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nefunguje, AS po semifinále LM stejně furt šlape vodu.

Vlastní stadion, příjmy klubu.

Moc nechápu to Porto, ti by měli být nejvíc v klidu. Prodávají za hodně, kupují za málo, pravidelná LM.

Reagovat
masly008

to pravidlo je o tom aby týmy které jsou chudší náhodou neohrozily ty bohaté kdyby se rozhodly si vzít třeba půjčku na investice do kádru a nakupovali by lépe než ty zavedené.o ničem jiném to není.

Reagovat
bobis21

Půjčka přeci není žádný problém

Reagovat
masly008

samozřejmě že není,ale dle ffp si ji nemůžeš vzít na nákup hráčů,pokud nevyděláváš dost dle těch pravidel

Reagovat
bobis21

Můžeš....

Reagovat
masly008

jako že si vezme třeby derby 100 mio liber na nákupy hráčů aby se dostali do PL? to asi ne.

Reagovat
bobis21

Samozřejmě že může, reálné výdaje totiž budou pouze splátky. Problém nastane až když jim příjmy nepokryjí ty splátky. Měl by sis to lépe nastudovat..

Reagovat
ttopi

Reagovat
eleven11

Čo je pravidlo pika?

Reagovat
pedroLFC

Šlehá se zásadně po půlnoci v nonstopech.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ttopi

Bylo jedno piko...

Reagovat
ttopi

Nejprve si opravdu zjisti, co je to vlastně za pravidlo

Reagovat
Muffi

Ale to je absolutní nepochopení toho pravidla. Neymar nebo šejci v City vadí jen fanouškům Barcelony a United a kurvení trhu je dost sporné. Pokud top klubům vzrostly příjmy za 20 let na 5 násobek, musí se to odrazit na cenách hráčů.

FFP je proto, aby menší a střední kluby ve snaze třeba dostat se do LM neutrácely přemrštěné sumy, nebraly si šílené půjčky v bankách a pak hromadně nekrachovaly.

Reagovat
El Fáňos

to není přípat Marseille, ta ja akorát kvůli hrůzovládě bývalého vedení stáhnuta do kategorie, kam nepatří a teď se ani nemůže vrátit zpět. Přijde mi to opravdu krutý a dle výkonů rozhodčích v Ligue 1 je OM suveréně nejmíň oblíbený tým u představenstva ve Fr, který musí být neuvěřigelně zkorumpovaný. Nám je trestem tomu klubu vůbec věrně fandit, sledovat prodeje za hubičku a nesmyslné nákupy... Na druhou stranu dají se koupit výborní hráči i za nižší cenu, jenže do Marseille nikdo neprodá levně, takže je to začarovanej kruh

Reagovat
Muffi

i OM má za sebou celou řadu vzestupů a následných pádů a podle platů a přestupů má současnosti peněz i tak víc než dost. Že je vyhazují občas dost podivně je věc druhá.

Reagovat
juninho8

OT: Jean Lucas by se brzy mohl přesunout do Evropy. Na příchodu záložníka Flamenga, jenž letos hostuje v Santosu, pracuje Lyon. Podle posledních zpráv má 20letý středopolař příští týden přicestovat do Francie na zdravotní prohlídku a následně by mohl být zkompletován přestup za 8 milionů eur.

A už je to tu Sylvinho a Juninho urádujú Tešme sa na nových Edersonov a Nilmarov

Reagovat
Langi

tak zas CM za 8ME se hodí...použitelný tam je akorát Ndombele a Tousart...Aouar tam hrát nemá...

Beru to zase z toho pohledu, že když už se tahá brazilec, tak by měl být aspon nějak nasledovaný...ne jako když se před 2 lety dotáhl za 15ME Pape Cheik

Reagovat
juninho8

Ak bude na to mať tak samozrejme prečo nie. Títo hráči musia dostať nejaký čas na aklimatizáciu a až potom sa uvidí či to bol dobrý krok alebo nie....A snáď ho teda majú nasledovaného....ten Pape Cheikh to bol mega prúser a to bol z európy

Reagovat
Langi

k nám vždycky když přišel španěl, tak byl zbytečně drahej, měl problémy s kondicí a ve finále nic moc nepředvedl...z téhle končiny bych raději už nikoho nevodil

Reagovat
juninho8

Ani nehovor nahlas Aulas už má isto vyhliadnuté nejaké španielske "eso" ála Darder a Pape

Reagovat
Langi

tak nakonec ten Jean Lucas za 8 ME...což je při dnešních cenách zadarmo, ikdyby neuspěl...

Reagovat
juninho8

Pozrel som si teraz o nom nejake video. Je pomerne vysoky na stredneho zaloznika a vyzera to ze dobre funguje na oboch stranach ihriska....pride mi to ako potencialna nahrada Tanguya....mozno o cosi menej fyzicky zdatny ale asi viac technicky....za 8 ME 21 rocny hrac - za mna OK

Reagovat
juninho8

Tanguy Ndombélé by se měl stěhovat do Anglie. Na příchodu záložníka Lyonu se podle posledních zpráv domluvil Tottenham, jenž protistraně údajně zaplatí 65 milionů liber. Pro londýnský celek by se jednalo o překonání vlastního transferového rekordu.

Podla tohto to bude mozno priama nahrada zanho Skoda no....Ale tak tento odchod, tak isto ako Mendyho, sme cakali....osobne ocakavam este odchod Fekira alebo Depaya....snad nie oboch....tym by boli odchody uzavrete a tesme sa snad na nejake prichody....Inac zfleku mi napada, ze by sa k nam mohol vratit Mariano....to by som bral vsetkymi desiatimi....

Reagovat
Langi

tak jestli je to opravdu za 65 a v librách, tak se není čemu divit, že ho pouštíme...nicméně už by se měl pomalu domluvit nějaký top class hráč, když sme za červen vydělali 120 milionů

Reagovat
Langi

jinak nevím jestli je nutné aby přišel další hrotový útočník, vzhledem k tomu, jak se prezentoval Dembele a Terrier...spíš někoho, kdo je schopný zahrát křídlo, aby tam nemusel hrát Cornet...

Jinak se píše, že na cestě by měl být Thiago Mendes z Lille, což by byla pecka.

Reagovat
juninho8

Ja som skor bral Terriera ako kridlo. Ide mi hlavne o to aby tam nehraval Depay ked Dembele sedi. Taka varianta sa mi nepaci. Co sa tyka Corneta tak je to take neohrabane "drevo" ale posledne 2 mesiace ma formu ako hrom. Keby tak hral celu sezonu tak kludne aj zaklad.

Thiago Mendes by bola parada. Aj by zapadal do momentalnej koncepcie brazilcanov A Aouar by mohol konecne hravat nadobro o uroven vyssie...

Reagovat
Langi

Cornet tohle předvádí už asi 3 sezóny před létem se vždycky zázračně rozehraje a furt se v tom týmu nějakym způsobem drží...dost mi připomíná Ferriho, byť je asi o něco kvalitnější...a on asi ani sám odejít moc nechce...zajímal se o něj Dortmund, Wolfsburg, i kluby z PL a nabízeli na něj poměrně slušné pálky (což mě udivuje)

Reagovat
juninho8

Pred časom to bola ešte Barcelona....mne nepride az taky hrozny....ja by som ho este podrzal....zalezalo by aj teda na vyske tej palky...je to tak na rozhrani kazdopadne je ale dobre vidiet ze novy manazment sa snazi hned riesit problemy...Ak odide Tanguy (co asi na 90% ano) tak sa uz zhanaju 2 novy SZ. Bude treba poriesit urcite OL po odchode Mendyho a taktiez nejaky OS (Marcelo uz nie je najmladsi a okrem neho je tam len Denayer)....plus by sa hodil este 1 hrac do ofenzivy....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele