Olympiakos se po blamáži v LM rozešel s úspěšným koučem Martinsem

02.08.2022, 11:07
Aktuality
Velmi úspěšné více než čtyři roky v čele Olympiakosu Pireus za sebou má Pedro Martins, čtyřbrankový domácí debakl od Maccabi Haifa ve 2. předkole Ligy mistrů už však ustát nemohl. Portugalce, který s klubem třikrát získal titul a dvakrát byl zvolen trenérem roku v Řecku, okamžitě nahradil 39letý Španěl Carlos Corberán.

Pedrovi Martinsovi se v Olympiakosu povedlo něco výjimečného. Na každý ze čtyř pokusů dokázal dostat klub z Pirea do základních skupin Ligy mistrů (dvakrát) či Evropské ligy, a pokaždé ho také provedl až do vyřazovacích bojů jedné z těchto dvou hlavních evropských soutěží. Roku 2020 navíc hrdému klubu pomohl získat první domácí double po pěti letech.

Nenadarmo Martins oproti své první smlouvě v Řecku dokonce ztrojnásobil vlastní výdělek a kromě průběžného zájmu z Ruska či Brazílie byl loni v létě váben také anglickým Fulhamem.

Po domácí porážce 0:4 v odvetě druhého předkola Ligy mistrů už to ovšem dál nešlo. Olympiakos venku uhrál pouze remízu 1:1, takže se propadl do Evropské ligy, kde tento týden čelí Slovanu Bratislava. Tomu se již na lavičce postaví Carlos Corberán, jenž letos v červenci po dvou letech skončil v Huddersfieldu Town a má trenérské zkušenosti z nedalekého Kypru.

Na rozdíl od Pedra Martinse bude moci Corberán využít i dvě nedávné posily, záložníka Hwang In-beoma z Kazaně a levého beka Dorona Leidnera z Hapoelu Tel Aviv.

Na radaru Olympiakosu, kde od minulé sezony působí česká reprezentační jednička Tomáš Vaclík a odnedávna také mládežnický reprezentant Denis Alijagić, se již na přání nového lodivoda mají ocitat také křídelník a další středopolař. Nejvíce se v řeckých médiích hovoří o Enisu Bardhim, severomakedonském reprezentantovi z Levante.

Autor: Tomáš Daníček / sport24.gr

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fill

Není Liga mistrů = není úspěch a zkažená sezóna k tomu. Pohár a liga jsou samozřejmostí pro Marinakise. Při finančních možnostech Olympiakosu je i Evropská liga zklamání, takže zase tak úspěšný nebyl.. Bardhi? Hmm, severomakedonec v Řecku? Tak to je něco. Ale je to pouze o té národnosti, nedokážu si ho představit v takovém PAOKu u nás, kdy Soluň je hlavní město regionu Makedonie, něco jako u nás Brno a Morava. Jinak co se týče kvality, tak se divím, že ještě nešel do nějakého "většího" klubu než Levante, ale po sestupu by tento přestup dával smysl i když Olympiakos má na jeho pozici Camaru, Bouchalakise, Kaneho, MVillu nebo Kundeho, pokud by chtěl hrát více dopředu, je to tam taky celkem kvalitně zahlceno, takže počítám s nějakým odchodem ještě.

Reagovat
fantomas

V kontextu celýho angažmá samozřejmě úspěšnej byl. Čtyři vyřazovací části LM/EL v řadě nejsou jen tak.

Reagovat
Selänne

Docela masakr, že letos to byla teprve vůbec první porážka v kvalifikaci Ligy Mistrů na domácím hřišti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele