Olomouc snížila ztrátu a zvýšila tržby

04.03., 16:41
Aktuality
Andrův stadion v Olomouci (© Sigma Olomouc)

Sigma Olomouc v účetním roce 2022/23 do konce loňského června snížila ztrátu na 4,53 milionu korun z 9,15 milionu v roce předchozím. Tržby prvoligového klubu v minulé sezoně vzrostly o 54 procent na 124,5 milionu korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy akciové společnosti SK Sigma Olomouc, jejíž účetní rok začíná vždy 1. července a končí následující rok 30. června.

Akciová společnost SK Sigma Olomouc v účetním roce 2022/23 výrazně zvýšila výnosy z prodeje hráčů, které vzrostly z předchozích 39,5 milionu korun na 59,9 milionu. Za reklamu a postoupení práv inkasovala 39,9 milionu korun, meziročně o deset milionů více. Ostatní výnosy klubu vzrostly na 31 milionů korun z 18,6 milionu v roce 2021/22.

"Sezona 2022/2023 byla rozpočtově zabezpečena zejména díky výnosům z prodeje hráčů, ale například i příjmy ze vstupného, které meziročně vzrostly o 5,5 milionu korun a po hubených covidových sezonách se podílely na bezproblémovém zabezpečení sezonního financování," stojí ve výroční zprávě.

Hospodaření SK Sigma Olomouc v sezoně 2022/23 opět negativně ovlivnily rostoucí ceny energií, které tvoří značnou část nákladů na provoz fotbalového stadionu. Zdražily i různé služby a materiály nezbytné pro chod klubu. Celkové náklady klubu kvůli tomu meziročně vzrostly o 39 procent, přičemž se v nich projevila i stabilizace kádru a jeho doplnění.

Vedení společnosti SK Sigma Olomouc upozornilo, že v oblasti hráčských odměn se klub v ročníku 2022/23 zřejmě už dostal na hranu svých možností. "Náklady na hráčské odměny, odměny realizačních týmů, tréninkové kompenzace a zprostředkovatelské odměny v celkovém součtu dosáhly téměř 64 procent celkových nákladů společnosti," uvedlo.

Akciová společnost SK Sigma Olomouc má základní kapitál 273,5 milionu korun. Na konci loňského června měla v účetnictví neuhrazenou ztrátu z předešlých let 115,6 milionu korun. Hlavním akcionářem fotbalového klubu je s podílem 77,07 procenta spolek SK Olomouc Sigma MŽ. Zbývajících 22,93 procenta akcií vlastní město.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Minář jede bomby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele