Olomouc nás na Rapid dobře připravila, hodně poučné utkání, řekl trenér Vrba

24.07.2021, 22:15
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
bartes

no Pavle, budete mít co dělat. Rapid jsou sice strašní dřeváci, ale Sparta si s nima v tomto vůbec nezadá.

Reagovat
stas87

Sledoval som dnes LASK, nie Rapid. Ale ked som videl zostrih Rapid-Hartberg, tak by som aj tak mierne favorizoval Spartu. Hartberg mal ist do desiatich, tam rozhodca po preskumani VARu nepochopitelne nevylucil hostujuceho hraca.

Ofsajd system nic, vzdy sa jeden zabudne vzadu, takze s takto deravou obranou nemaju sancu uhrat nulu vzadu. Sance dnes mali po priamom kope, inak Hartberg neboli schopni dostat pod suvisly tlak. Stastny gol na 0-1 ich zrazil dole, ale zasa ku golu superovi pomohol Ullman tragickym spracovanim pred vlastnym vapnom s loptou na nohe..takze aj ked maju naskok, su schopni dostat o dva goly viac a nepostupit.

Reagovat
Selänne

Herně máme asi větší kvalitu, ale psychicky jsme strašně slabý. I na Rapidu to šlo krásně poznat. Jakmile nám nejde něco podle plánu nebo se nám v cestě objeví malá překážka, okamžitě se to všechno začne sypat jako domeček z karet.

Reagovat
db18

Rapid šetřil hráče do odvety, nebo ne?

Reagovat
stas87

Nie, hralo devät hracov z jedenastich oproti zapasu so Spartou, len Ljubicic mal trest za cervenu kartu a Arase striedal.

Reagovat
Axelrose

No, vzhledem k tomu, že po zápase na Rapidu, jsme slyšeli (vlastně četli) to samé, tak tedy, kdy přijde ta reakce na to ponaučení od soupeřů?

Doufám, že už v odvetě s Rapidem.

Vsadil jsem si na Kučeru, jako na prvního odvolaného trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Rakouská liga je hodně nízko. A Sparta si s nimi moc neví rady.

To je lepší hrát jen ligu, fakt se na to vyserte. Prachy nejsou všechno, ať není ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tímhle se Slavia řídila při odvetě s Arsenalem? Ty si hezky zaujatý. Myslím, ze většina se do toho bude snažit dat vše aby postoupila. A je jedno jestli jde o Slavií Spartu Banik nebo Vlašim

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi pako

Reagovat
Selänne

Momentálně je Rakouská liga na 10. místě v koeficientech, tedy o 8 míst výš než naše. Nebo už ty koeficienty nepoužívám pro znázornění kvality dané ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg 64b, pak dlouhi nic, pak Linz 27, Rapid 17 a bída.

U nás Slavia 46,5, pak Plzeň 31b..

A tím tvrdím, že ze Sparty se stal pouze průměrný klub.

Prostě nebýt Salzburgu, tak na 10.miste není. Salzburg je v rakousku jiná dimenze, momentálně jako nyní u nás Slavia.

Reagovat
Selänne

To ale platí i o naší lize. Tady v posledních 3 letech sbírala body víceméně jenom Slavia.

Jejich špička je momentálně kvalitnější. Minulý rok měl rakouský fotbal 4x zastoupení ve skupinách.

My si tady furt malujeme jakou že nemá naše liga kvalitu, přitom to v posledních dvou letech docela upadlo. Nebýt Slavie, tak je to v Evropě bída.

Reagovat
stas87

LASK loni vyradil DAC v tretom predkole, v stvrtom dostal Sporting a kedze sa hralo v Portugalsku a na jeden zapas, tak museli von. A vyhrali 4-1, postupili do skupiny EL, kde nepostupili sice, ale nasbierali 10 bodov. A mimochodom..ten isty Sporting ziskal titul v lige po dlhych rokoch.

V sezone 19/20 LASK v tretom predkole CL vyradil Bazilej, dobre nie je to uz tak nabity tim ale svoju kvalitu este stale ma. Vypadli v 4. predkole s Bruggami, v EL postupili z prveho miesta pred Sportingom a PSV, Rosenborg mal jediny bod. Neskor este vyradili AZ, potom s Manchesterom uz dostali nalozeno.

2018/2019 vyradili Lillestrom, v tretom predkole sa Besiktas zachranil golom v 90. minute Negreda ale zasluzil si vypadnut.

2017/2018 boli novacikom, takze ako vidis, par rokov spät hrali druhu ligu a dnes su etablovanym timom v europe s pomerne slusnymi vysledkami.

Wolfsberger hral 2x skupinu EL, v jednom pripade dokazal postupit zo skupiny ale hned vypadol vo vyradovacke, v druhom pripade skoncl v skupine, ale mal tam Gladbach, Basaksehir, AS. A hanbu neurobil, napriklad sokoval vyhrou 4-0 v Nemecku. Na rakuske pomery je to maly klub, urcite nie tim, co by koncil na poharovych miestach kazdu sezonu.

Rapid hral skupinu EL za poslednych desat rokov 6x, takze nejaku kvalitu mat musi, nie? Postupili len raz dalej, ale nahrali body rakuskemu koeficientu a pomohli im k sucasnemu desiatemu miestu.

Austria hrala skupinu EL 3x, ani raz nepostupila a tym to u nich konci. Takze ak cesi maju S+S a Plzen, tak Rakusko ma Salzburg, LASK a Rapid, Wolfsberger je taky Liberec a Austria je ako Jablonec(?) Je to vyrovnane, v poslednych rokoch maju navvrch rakusania, pretoze mali viac timov v skupinach. Takze tvrdit ze je hodne nizko...to je celkom ulet a tvrdenie popierajuce realitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všechno je to i otázkou nasazení v predkolech apod... Samozřejmě Salzburg nahrává drtivou většinu bodů...

Austria Vídeň si neporadila doma ani s islandský Breidablikem

Reagovat
stas87

A Jablonec s Pjunikom Jerevan. MB s albancami ci kym to bolo..kazda krajina ma nejaky tim, co zlyha s outsiderom.

LASK nemal jednoduchych superov ako klub bez koeficientu, aj tak ale vyradil Bazilej ci Sporting. To su dobre vysledky. Rapid uz svoj koeficient mal, preto mal lahsich superov. Pisat ale, ze je rakuska liga hodne nizko je proste picovina, to sa na mna nehnevaj.

Reagovat
Radek Voltr

ten komik napsal hovadinu a teď neví jak se z toho vykroutit.. známe tyhle případy..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem nikde nenapsal, že česká liga je top.

To jste si tu udělali diskuzi sami podle sebe. Nicméně ty ji vedeš smyslně, na ostatní nemá cenu ani reagovat.

Moje prvotní myšlenka byla, že pokud se Sparta trápí s Rapidem (a ten ji fskt herně přehrál), tak radši ať do žádné skupiny neleze...

Rapid beru jako průměrný klub, podobně jako rakouskou ligu. Mimo Salzburg, postup z jakékoliv skupiny je spíš zázrak.

Reagovat
stas87

Ja o ceskej lige tiez nepisal, mozno okrajovo. Ale zarazilo ma, ze tu prezentujes rakusku ligu ako taku, kde je len Salzburg a inak nic. Co posledne 3-4 roky nie je pravda. LASK ma potencial hrat skupinu EL ci EKL kazdy rok a aj z nej postupit, Rapid by ten postup cez predkola mal uhrat tiez a potom zalezi, kto ich doplni. Ale tato trojica to podla mna bude tiahnut aj nadalej, takze ich koeficient klesne, ale nie vyraznym sposobom.

Pre Admiral Bundesligu je skoda, ze spodok tabulky podpisuje vylozene len hracov bez zmluvy, pripadne hracov co maju rok do konca zmluvy a tak ich pusti za male peniaze. Krajina ako taka ma financny potencial, infrastrukturu maju tiez ale nevyprodukuju 4-5 mancaftov, co by pravidelne hrali skupiny. Zasa ale maju len 8 milionov ludi a vysledky slusne, ziadna tragedia. A pre balkancov budu vzdy atraktivna krajina, kde mozu nastartovat karieru a este pekne zarobit. Toto napriklad Cesko neponukne.

Rapid ma potencial byt vyzyvatelom Salzburgu, stadion maju tiez nadherny, su z hlaveho mesta, ale...vysledky vzhladom k potencialu az take nemaju. Sam neviem preco, myslim si ze maju ako klub aj dobre renome. Ale nedari sa im to naplno predat, za mna je to dost skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ten LASK skončil teď 4., vyšla jim hlavně sezóna, z části i druhá a rozprodal tým a už nejsou tak silni... Neznám jejich detaily, ale takto se mi to aspoň jeví

Co se týká toho Rapidu, samozřejmě zázemí mají super, jen ta kvalita za mě není, co bývalá. Austria to samé. Občas na jednu sezonu vyletí jiný klub, ale není tam nic dlouhodobého. Takže tímto pár bodů ostatní nasbírali.

Nicméně stěžejní tam je Salzburg, který uhral většinu bodů.

Já se tady do nikoho nemíním pouštět, prostě píšu svůj pohled na věc, rozumím pohledům ostatním...

Takže uvidíme co Rapid vs Sparta, když je na takovým levelu. Přece jen Česká liga je taky průměr. Takže je to v podstatě adekvátní měření sil, což může naznačit, jak na tom Rakouska liga je. Sparta taky není co bývalá, 5 nebo kolik let bez skupiny.

Takže se těším na odvetu a můžeme si shrnout kvalitu rakouské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle jednoho zápasu navíc v letním období nemůžeš shrnout nic.

Reagovat
verv

Skupinu hrála Sparta loni. Ale s tím, jakej tady ukazuješ přehled, mě ani nepřekvapuje, že to nevíš.

Reagovat
Kiwi-21

Ale mimo přímý postup si je nehrála už pěkných pár let

Reagovat
verv

Mimo přímý postup to se jako nepočítá nebo co?

Reagovat
Kiwi-21

Samozřejmě počítá ale bylo to myšleno tak že se delší dobu neprobojovaly z předkol

Reagovat
verv

A kde je tady řeč o probojovávání se z předkol? Řešila se kvalita lig a účast a úspěšnost týmů v pohárech.

Reagovat
verv

Reagovat
Rišan

Nikdo netvrdí že naše liga je bůhvíjaká troubo, asi ale bude lepší než kyperská jež je před námi a není (pokud vůbec) o tolik horší než rakouská o 8 míst nad námi! Že si Sparta, jež Olomouc porazila jen díky penaltě a vlastňáku nezaslouží tolik pozornosti v médiích je věc jiná. Ať svou kvalitu dokáže na hřišti a ne kecy o útoku na titul aj. Nejlíp hned doma proti průměrnému Rapidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano, souhlas...mně tady od diskutujících přijde, že naše liga je průměrná liga, Sparta projde přes rapid a Rakouska liga je na vysoké úrovni, jak jsem se tu dočetl... Rozumíš tomu (ne)příměru chytrých a vzdělaných diskutujících?

Reagovat
Radek Voltr

rakouská liga je hodně vysoko, ty pičko

Reagovat
smazaný uživatel

No určitě hodně tam je jediný Salzburg, ty jsi hlupák

Reagovat
Greny

V tom případě začněte v těch pohárech už konečně něco hrat... Když jsou v koeficientu před náma a hraje jim to jeden klub

Reagovat
Pablos

*ty pičko bundesliga

Reagovat
ratusek

bohužel už ne

Reagovat
Pablos

jaj, taková škoda

Reagovat
ratusek

Reagovat
Radek Voltr

ano, tak jsem to myslel..

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

V Rakousku by všichni brali za nebetyčnou ostudu, kdyby Rapid vypadnul ze Spartou. Špičku ligy mají lepší než u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Špička ligy je co? Salzburg? Souhlas

Rapid? Nesouhlas, Linz? Nesouhlas. Však i Plzeň by přes ně přešla, a věřím, že Sparta se potrápí, ale postoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Sparta postoupí. Můj tip je ale remíza 2:2, potom co Sparta povede v 75. minutě 2:0.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
podnebný

Sigma byla nepříjemný a houževnatý soupeř a je třeba její výkon pochválit. Brankáře Macíka si měla Sparta pořídit, Nita mu nesahal ani po kolena. Navíc penalta byla hodně přísná a Sparta se mohla dlouho bát o výsledek. Nakonec se jí bojovností podařilo všechny body urvat, takže svojí roli favorita splnila. Tak teď hurá na Rapid a uhrát to 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele