Olmo za sebou má gólovou premiéru v reprezentaci, teď chce na ME

16.11.2019, 14:56
Aktuality
I z chorvatské ligy vede cesta do španělské reprezentace a důkazem toho je Dani Olmo. Mladý záložník Dinama Záhřeb si řekl o pozornost řady bohatších evropských klubů a včera se dočkal premiéry v národním týmu. A jednalo se o debut povedený, Španělé si zastříleli proti Maltě (7:0) a jednou trefou k tomu přispěl právě Olmo...

"Doufám, že si příští léto zahraji na mistrovství Evropy. Na zařazení do tohoto týmu jsem velice pyšný a budu tvrdě pracovat na tom, abych si své místo udržel," nechal se slyšet Olmo.

Dinamo Záhřeb si proklestilo cestu do základní skupiny Ligy mistrů a velký podíl na tom měl právě 21letý Olmo, cesta milionářskou soutěží zde pro chorvatský celek navíc nemusí skončit, jelikož je na druhém místě skupiny C. Včera se Olmo na trávník dostal v 66. minutě, jen několik desítek vteřin mu pak stačilo na premiérový zásah.

"Trenér mi řekl, že budu hrát. Říkal mi, že na základě výkonů si zasloužím tady být a abych šel a užil si to. Chci tady být i příští rok a následovat příklady dalších španělských záložníků. Když se podíváte na tým mezi lety 2008 až 2012, tak byli neuvěřitelní. Xavi Hernández, Andrés Iniesta, David Silva, Sergi Busquets a Santi Cazorla, všichni byli skvělí," vzpomíná.

Olma by v polovině příštího roku nemusel čekat jenom evropský šampionát, ale také velký přestup. Zájem o něho bude obrovský, už dříve ho sledovaly například Gladbach, Manchester United, Tottenham, Bayern Mnichov, Leverkusen, Atlético Madrid či PSG.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Strašne ma mrzí, že neprišiel v lete do Leverkusenu namiesto Demirbaya. To by bola za Brandta ďaleko lepšia náhrada s obrovským potenciálom na následný mega predaj. Demirbay stál veľké prachy a zatiaľ to vôbec nespláca...

Reagovat
Werkrider

S Demirbayom by som ho neporovnával, Do Leverkusenu sme chceli Odegarda, Olma alebo Amiriho, v tomto poradí. Dinamo ale za neho chcelo 28 mega.

Reagovat
El-Pistolero-68

Coz je nic pri dnesnich cenach.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne ide predovšetkým o tú sumu. Demirbay prišiel za 30 mega, za ktoré mohol prísť práve Olmo, ktorý by bol typologicky oveľa lepšou náhradou za Brandta s omnoho väčšou perspektívou. Myslím, že aj samostatne by bol Olmo väčším prínosom, ako Demirbay s Amirim dokopy.

Reagovat
db18

Nemohl, 30 mega nabízely třeba United, Bayern, Everton... a taky jim ho neprodali.

Reagovat
db18

28 jste nabízeli vy, Dinamo nechtělo prodávat před LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že premiérový gól nepřišel proti zvučnějšímu týmu, ale i přesto, tenhle chlapec má před sebou velkou budoucnost

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně at se na ME dostane Cazorla...nikomu to nepřeji více

Reagovat
pistacik11

Reagovat
Kucka

Reagovat
Phillipinho

Nechapu proc uz davno nehraje ve Spanelsku. Skvelej hrac

Reagovat
ACSeRw!n

neskutecny, co se Dinamu povedlo.. naprosto genialni zalezitost s timhle hracem

Reagovat
Elliasson

Výměna za Haliloviće.

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Celkově zajímavý příběh. V 16 přestup španělského hráče z Barcelony do chorvatské ligy a z této soutěže se dokázat dostat až do národního týmu. Neuvěřitelný.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Greny

dost mozna kdyby zustal v Barcelone tak jeste ted tvrdne v becku

Reagovat
.13

To je viac nez mozne, ale teraz by som ho rad videl spat, magicky hracik

Reagovat
Rudnevs

Inteligentný prístup od hráča. Videl, že v Diname sa dáva šanca mladým, že tam vyrástli v parádnych futbalistov Modrić a spol. Urobil krok dozadu, ale zároveň dva kroky dopredu. Mnoho hráčov to má skôr naopak a v mladom veku sa nechajú zlákať od nejakeho špičkového klubu, kde potom nedostanú dostatok šancí. Ja to chápem, trebárs hráči z menej zabezpečených rodín v tomto veku proste musia siahnúť po tej finančne lepšej ponuke a navyše je tam nálepka, že trebárs keď si hral za juniorku Barcelony, tak si nájdeš nejaky klub aj keď sa tam nepresadíš. Ale Olmo veril v svoj talent a pre svoj rozvoj zvolil skvelú variantu.

Zároveň ale nič moc vizitka pre Barcu, on sám sa vyjadril, že keby neodišiel Guardiola, tak by zostal, ale keď videl, že po Pepovom odchode nedostávali odchovanci šance, tak ho to presvedčilo k odchodu...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Seydou Doumbia

Takový A.Traoré to zase zkusil přes Anglii...sice loni ve Wolves katastrofa, ale letos se do toho konečně začíná dostávat...a zvolil si reprezentaci Mali, kde ted bude trojice Adamu Traoré

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Traoré mi mimo zápas so City pripadá ako stále rovnaká katastrofa. On mi príde ako atlét nie futbalista, to futbalové myslenie u neho postrádam.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je pravda že v tomhle věku by měl mít už něco víc než jen rychlost a dribling no. Ale já ho mám rád tak má mou důvěru i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec nechápem ako mohol byť povolaný do Španielskeho národného tímu, aj jeho štýl hry je presný opak ako to čo praktizujú Španieli. Taký Španielsky David Odonkor.

Reagovat
Seydou Doumbia

Odonkor byl šéf

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gazdo

adama je aj moja laska. On ked chce tak ma az bestialny tah na branu

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Letos udělal obrovskej progres. Sleduju ho už od angažmá v Boro a letos mám poprvé pocit, že může fakt prorazit ve špičkovém fotbale.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nějaké bližší info o něm? Fakt nemám čas sledovat Wolves. Viděl jsem ho jen proti City a Slovanu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Nadržený šimpanz

Týpek čeká jen na nabídku Barcy, jinak nikam nechce

Reagovat
.13

Ako velmi to je realne?

Reagovat
vetrnik

Olmo je i charakterove jiny spousta hracu by uz davno trvala na tom, ze odejde z Dinama, ale v klubu mu vysvetlili, ze ho Dinamo potrebuje na Ligu mistru a timto padem ho nepusti. Typicky chorv. hrac by zacal brecet do novin ze je otrok, jeho manazer by taky brecel, ale Olmo rekl ok, zustavam. Bojim se ale ze v zime fakt odejde

Reagovat
Hristo Stoichkov

Skvělý hráč.

Reagovat
hodjohn

Se divím, že už po něm někdo nesáhnul dříve. Kvality prokazuje dost dlouho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele