Olivier Giroud doufá v zisk FA Cupu

10.03.2014, 12:54
Aktuality
Arsenal má velkou šanci ukončit své dlouhé čekání na zisk trofeje. Ve čtvrtfinále FA Cupu se mu podařilo přejít přes Everton především díky dvěma zásahům Oliviera Girouda, který doufá, že se jeho tým nakonec bude radovat z celkového vítězství v poháru.

V sobotním čtvrtfinálovém utkání narazili Gunners na Everton a celý první poločas se hra obou týmů zdála vzácně vyrovnaná. Tomu odpovídalo také skóre - před odchodem do šaten vládla na světelné tabuli remíza 1:1. Také proto sáhl manažer Arséne Wenger ke změně na postu útočníka a do hry poslal čerstvého Francouze Oliviera Girouda. Ten má v poháru vynikající bilanci dvou zápasů a dvou branek, obě vstřelil právě do sítě Evertonu. V poslední desetiminutovce tedy rozhodl o postupu londýnského týmu a doufá, že to v rámci této soutěže nebyly trefy poslední.

V rozhovoru pro tradiční francouzský deník L’Equipe Olivier Giroud vyjádřil touhu zvítězit na Wembley. "Nikdy jsem ještě ve Wembley nehrál a moc se těším, že to třeba teď vyjde. Tohle bude velká příležitost získat letos nějakou trofej," uvědomuje si Francouz Giroud.

"Jsem moc rád, že jsem skóroval, protože to je to, co mám na hřišti dělat. Musím poděkovat svým spoluhráčům, protože centry od Bacaryho Sagny i Mesuta Özila byly parádní. Neměl jsem moc daleko ke svému prvnímu hattricku. Třeba se mi to podaří příště," doufá francouzský reprezentant.

Jeho jméno bylo spojováno s bulvárními plátky, které odhalily Giroudův románek s modelkou Celií Kay. Po veřejné omluvě manželce, týmu i francouzské reprezentaci se Giroud opět již plně soustředí jen na fotbalové povinnosti. "Na všechno bych rád velmi rychle zapomněl. Některé věci byly pravdivé, jiné však nikoli. Co vás nezabije, to vás posílí - tak nějak se to říká? Teď se musím starat pouze o návrat do formy a pečovat o mou rodinu. To je vše, na čem mi záleží. Vím, že to, co se stalo, mě posílí a dodá mi to hodně zkušeností," hledá Giroud pozitiva.

"Tato věc mi prospěje i po fotbalové stránce - teď pracuji daleko víc, snažím se plně koncentrovat na svou formu a na to, jak bych mohl pomoci celému týmu. Psychicky je to samozřejmě náročné, ale tak to má každý vrcholový sportovec. Mluvil jsem o tom s manažerem Arsénem Wengerem a jeho slova pro mne byla důležitá. Samozřejmě jsem si promluvil i s trenérem národního týmu Didierem Deschampsem. I on mi doporučil, ať dám vše do pořádku a soustředím se pak opět na fotbal," dodává někdejší střelec Montpellieru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (1018)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele