Okada potvrdil konečnou nominaci, v té nechybí Nakamura

01.06.2010, 13:30
Aktuality
Trenér japonské reprezentace Takeshi Okada oznámil třiadvacetičlennou nominaci pro letošní světový šampionát v JAR. Mezi vyvolenými nechybí ani Shunsuke Nakamura, který měl problémy s kotníkem...

Okada sází především na hřáče z japonské nejvyšší soutěže a v nominaci jsou pouze čtyři hráči působící v Evropě - Makoto Hasebe (Wolfsburg), Keisuke Honda (CSKA Moskva), Daisuke Matsui (Grenoble) a Takayuki Morimoto (Catania).

Brankář Seigo Narazaki se může těšit na svůj čtvrtý světový šampionát v řadě, v nominaci je i Yoshikatsu Kawaguchi, který byl japonskou jedničkou na MS v letech 1998 a 2002.

"Může zastat těžkou pozici třetího gólmana. Ale má skvělé vůdcovské schopnosti a jeho přítomnost budeme potřebovat. Chystámě se hrát agresivně v obraně a útoku. S těmito hráči chci hrát pěkný fotbal a byl bych rád, kdyby hráli v japonském stylu," řekl Okada, na jehož tým v základní skupině čekají Nizozemsko, Dánsko a Kamerun.

Nominace Japonska na MS:
Brankáři:
Seigo Narazaki (Nagoya Grampus), Eiji Kawashima (Kawasaki Frontale), Yoshikatsu Kawaguchi (Jubilo Iwata).
Obránci: Yuji Nakazawa (Yokohama Marinos), Marcus Tulio Tanaka (Nagoya Grampus), Yuichi Komano (Jubilo Iwata), Daiki Iwamasa (Kashima Antlers), Yasuyuki Konno (FC Tokyo), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Atsuto Uchida (Kashima Antlers).
Záložníci: Shunsuke Nakamura (Yokohama Marinos), Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Junichi Inamoto (Kawasaki Frontale), Yuki Abe (Urawa Red Diamonds), Makoto Hasebe (Wolfsburg), Keisuke Honda (CSKA Moskva), Daisuke Matsui (Grenoble).
Útočníci: Shinji Okazaki (Shimizu S-Pulse), Keiji Tamada (Nagoya Grampus), Yasuhito Okubo (Vissel Kobe), Kisho Yano (Albirex Niigata), Takayuki Morimoto (Catania).

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

velice sympaticky mancaft a co sem je videl proti anglii, tak to nebylo vubec zle...skoda, ze jsou vsichni takovy prckove

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu neznámý tým doplněný zkušenými hráči. Něco jako před osmi lety. Myslím si, že mohou překvapit. Na jednu stranu skupinu nemají moc lehkou. Jsem na ně zvědav. Snad předvedou super podívanou jako právě před osmi lety a ne tu bídu v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Luca Toni podepsal Janovu

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smetos

tak preci jenom ho nekdo chce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že prodloužil v Římě tak nám tady nekecej

Reagovat
smazaný uživatel

Prosazoval se ten Morimoto v Catanii?

Reagovat
Pipo123

nie

Reagovat
smazaný uživatel

No, hlavně aby se letos neopakoval scénař z MS 2002, kdy rozhodčí nechutně tlačili domácí Korea a Japonsko turnaje a nepomáhali letos Africkým týmům

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsku nikdy nepomáhal...A Korei sice dost pomohl rozhodčí proti Špageťákům, ale to je tam všechno...Zmiňuje se sice i zápas se Španělskem, ale tam byly chyby jen v neodpískaných rozích. A to rozhodně zápas nikterak nerozhodlo....

Reagovat
smazaný uživatel

A co zápas s Itálií , je pravda, že nejvíc "zařízli" Španěly

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jsem to napsal :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš teda panáčku krátkou paměť. Nebýt nechutné tlačenky, tak končí po základní skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo spíš osmifinále, ať jim nekřivdím.

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou obracíš...jde vidět, že sis osvěžil paměť

Reagovat
smazaný uživatel

Na základní skupinu si nepamatuju, ale zápasy s Itálií a především Španělskem mám v živé paměti. Chceš mi snad tvrdit, že bez pomocí rozhodčích by přes tyto dva týmy přešli?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. U té Itálie to bylo fakt peklo. Ale zas na jednu stranu musíš sám uznat, že Itálie nebylo schopná dát gól, naopak Korea jo a oprávněně. Taky Španělsko bylo docela marné....Na druhou stranu tím, když ti rozhodčí trochu pomáhá soupeři, takt se hraje o dost hůř....Ale opět opakuji, proti Španělsku to nebylo nic, co by až tolik-jak všichni zmiňujete-ovlivnilo výsledek....To je můj názor a pokud jsem u tebe vůl, tak klidně budu. Od tebe mě to opravdu neurazí :)

Reagovat
Kily

když rozhodčí neuzná dva góly, tak to neovlivní výsledek?

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a regulérnější góly, aby člověk pohledal....

Reagovat
smazaný uživatel

Ten první gól byl těžký. Tam bylo dost strkanic. Hlavně na bránícího Korejce...druhej byl jasný. Tam se přít rozhodně nebudu :). Na druhou stranu se už odpískalo dřív, než padl gól, takže bych až tak nemluvil o tom, že rozhodčí byl až tolik proti Španělům...Spíš než na protěžování Koree, bych kritizoval rozhodčí. Oni se dělaly chyby i na druhé straně. To si snad pamatujete.....Spíš jsem začal špatně o tom, že výsledek nebyl ovlivněn. Byl, akorát nevidím důvod, proč by měl někdo pomáhat Korei :)

Reagovat
Kily

ok nebedu tady křičet a řvát, že rozhodčí měli nakázáno pomáhat domácím a dotlačit je co nejdál (choval bych se jako fanoušci Chelsea, kteří si pořád stěžují na to, že Ovrebo měl nakázáno dostat do finále LM Barcelonu a to se mi vůbec nechce), ale už před začátkem turnaje jsem se podivoval, co je to tam za rozhodcovskou sebranku, jejíž kvalita turnaj bohužel poznamenala, už jenom u toho druhého gólu Španělska, kdy sice míč dorazil do sítě po odpískání, ale sudí odpískal na základě špatně zdviženého praporku pomezního při centru Joaquina. I rozhodčí jsou jenom lidi a mohou se přehlédnout

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jde spíš taky o to, že všichni viděli postup Korei jen díky rozhodčím a zapomnělo se, že hráli super fotbal. Já je v tu dobu nenáviděl, to se přiznám. Právě díky tomu, že jim takhle pomohl rozhodčí. Ale když se na to dívám s odstupem, tak si tak říkám, proč by jim fakt měl někdo pomáhat? Vždyť Koreu nikdo nezajímá, jako Itálie a Španělsko. Kdyby hráli hovno a rozhodčí jim pomohl, tak bych na ně taky nadával :)....Ale chápu tebe i Spanhela, jako fandy španělského fotbalu, že se cítíte jako fandové křivdu.....No a k těm rozhodčím. Ono je potřeba dát šanci i rozhodčím z jiných zemí. Na jednu stranu teď jede na MS tuším jen 8 evropanů, což je podle mě málo. Zas ale na druhou stranu chybují i evropané. Člověk si nevybere. Spíš ti mimoevropští mají velkou nevýhodu, nikdo jim nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=Z4iW8pDnft8&NR=1 Tak se podívej nejdřív na tohle video.

Reagovat
smazaný uživatel

"Zmiňuje se sice i zápas se Španělskem, ale tam byly chyby jen v neodpískaných rozích."

Ty jsi vůl.

Reagovat
smazaný uživatel

nakamura absolutne bez formy povola hraca len kvoli menu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

dobrá nominace, Inamotu pamatuju ještě v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Uchida malej borec. nevite nekdo co je s Kakitanim?? na MS do 17 let v roce 2006 nebo 2007 byl nejlepsim hracem turnaje. takze ocekavam ze mu je tedka kolem 20 let tak jsem si myslel ze by mohl jed. najdeteho na youtube- fakt borec. jestli mate nekdo o nem naky informace tak je prosim napiste

Reagovat
Losinho

Dobrý tým, velmi nepříjemný soupeř...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele