OH: Obhájci z Mexika končí, venku jsou překvapivě i Argentinci

11.08.2016, 18:26
Aktuality
Mužský turnaj v Riu de Janeiro se dále bude muset obejít bez účasti posledních tří olympijských šampionů. Kamerun (2000) se do závěrečných bojů ani nekvalifikoval, přičemž Argentina (2004, 2008) a Mexiko (2012) končí už ve skupině. Albicelestes dokonce překvapivě rukama Hondurasu...

Argentincům nakonec k postupu nestačily ani čtyři body. Honduras ve vzájemném duelu kvůli horšímu skóre nutně museli porazit, to se jim ovšem i vinou několika spálených šancí útočníka Calleriho nepovedlo. Nová posila West Hamu si pak okamžitě na sociálních sítích vysloužila vtipná srovnání s Higuaínem.

Jinak si však jihoamerický kontinent zachránil kůži. Brazílie deklasovala Dánsko 4:0 a postupuje spolu se Skandinávci, kteří na dálku přežili irácký tlak proti Jižní Africe.

Arabové povinně museli zvítězit, i kvůli dobře postaveným tyčím brankáře Itumelenga Khuneho (konstrukce ho zachránila třikrát!) a podivným střídáním vlastního trenéra Abdula Ghaniho Shahada to ovšem nedokázali.

Dál jde rovněž Kolumbie, která si závěrem skupinové fáze poradila s Nigérií, jež měla už dávno jistou pole position. Japonsku proto nebyla k ničemu ani první výhra na turnaji, a tak se asijský kontinent stejně jako ten africký těší pouze z jednoho zástupce ve čtvrtfinále.

Tím bude Jižní Korea, která se dokonce díky parádnímu sólu Kwon Chang-hoona na poslední chvíli vedrala před Německo, jež si pod taktovkou dvojice Gnabry-Petersen v klidu zastřílelo proti Fidži (10:0). Pakliže tedy Asie mezi lety 1992 a 2008 neregistrovala jediného vítěze olympijské skupiny, na londýnský úspěch Japonska nyní navazují i jeho úhlavní rivalové.

To obhajující Mexiko, které s Korejci dnes v noci padlo, bude hořce zklamané. Před klíčovým utkáním přišlo o zraněné tahouny ofenzívy Peraltu a Pizzara, přičemž závěrem zápasu s Východoasiaty se po dvou žlutých kartách nechal hloupě vyloučit evropskými kluby obletovaný žolík Hirving Lozano.

Složení čtvrtfinálových dvojic:
Německo - Portugalsko (13.8., 18:00)
Nigérie - Dánsko (13.8., 21:00)
Jižní Korea - Honduras (14.8., 0:00)
Brazílie - Kolumbie (14.8., 3:00)

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele