Odvolací komise FAČR opět vrátila etické komisi případ bývalého kancléře Mynáře

01.03., 19:29
Aktuality
Vratislav Mynář (© AFP)

Odvolací komise Fotbalové asociace České republiky (FAČR) již podruhé vrátila etické komisi případ bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře, který dostal dvouletý zákaz činnosti ve fotbale a pokutu 50 tisíc korun za narušení regulérnosti první ligy. Znovu tak učinila z procesních důvodů. Komise o tom informovala v komuniké po pátečním zasedání.

Etická komise potrestala Mynáře v případu spjatém s rozsáhlou aférou kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra předloni v listopadu za narušení regulérnosti české nejvyšší soutěže. Bývalý hradní kancléř se podle ní provinil ve třech případech, pokaždé při utkáních Slovácka. "Naváděl pana Romana Berbra k ovlivnění utkání Fortuna ligy," uvedla komise. Doplnila, že se jednalo o prvoligové zápasy z března a dubna roku 2018 proti Bohemians 1905, Zbrojovce Brno a Dukle Praha.

Mynář se proti trestu odvolal a odvolací komise vloni v únoru vrátila případ z procesních důvodů etické komisi. Ta na začátku letošního roku verdikt ve stejné výši potvrdila. Někdejší kancelář bývalého českého prezidenta Miloše Zemana však znovu podal odvolání. Odvolací komise rozhodnutí zrušila a znovu případ vrátila disciplinárnímu orgánu. Odvolací komise podle ČTK nezpochybňuje trest, ale způsob, jakým k němu etická komise dospěla.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
TaLy___

Ten má taky prsty ve všem

Reagovat
Kryptos_

Mynář

Reagovat
Zdechlina

Tak tohle je extrémně nesympatický člověk už od pohledu Ten by si zasloužil dostat po tlamě

Reagovat
milan78

napsal jsi to první.., dej mu i za mě !!!

Reagovat
fabec1222

Měla by z něj bejt zdechlina

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Sosi

Ale to prase je nemocné...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nieuwendyk

Prase bylo hladové

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele